Şimdi Ara

1977'de asgari ücret 507, öğretmen maaşı 1924 dolarmış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
5
Favori
5.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemin yıllardır her konuda kötüye gittiğini anlamamak için aptal olmak lazım. Bunu o aptallara söyleyin ve asla tartışmayın çünkü haklı yada haksız olmaları bir şeyi değiştirmez , ancak sizin onlarla tartışmanız kendilerini değerliymiş gibi hissettirir. Değerleri ise katlandıkları hayat standarttı ile aynı orandadır !!!

  • Özal dönemine kadar devletin KDV ve ÖTV almadığını da hatırlatmak isterim. KİT'lerin de zarar değil kar ederek devlet bütçesi daha az vergiyle denkleştirilebiliyordu.

    KİT ler zarar ettirilip özelleştirilince. KDV, tasarufu teşvik fonu, süper emeklik gibi yeni icatlar çıkarıldı.

  • Klasik hedef şaşırtma 1977'de asgari ücret 507, öğretmen maaşı 1924 dolarmış Başından beri içi dolu tek bir cümle kuramadın. Şimdi de kaçmak için abuk subuk bir cümle yazıp arkasına sığınıyorsun. Söylediğinin arkasında durmak, omurgalı olmak bu kadar zor değil. Ben sorunun öğretmen kaynaklı olmadığına dair namusum ve şerefin üzerine yemin ederim. Bunu da her türlü ispatlarım. Hodri meydan. Senden de aynı kararlılıkla sözünün "eri" olmanı istiyorum. Ya sözünün arkasında duracaksın ya da hatanı kabul edeceksin. Diğer türlü vereceğin her türlü cevap kıvırmaktan ibarettir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    O bugünkü kur değil, 1977 yılında da dolar 17-18 TL civarındaymış, yani bugünkü kurla hemen hemen aynıymış. Kaynağa göre değişiyor ama Benim bulduğum kaynakta 1977 dolar kuru 18,04 TL:


    yiodk.pdf (ktto.net)


    Fakat 1977 yılının ortalaması mı yoksa 1977 temmuz ayı mı belli değil. Belki başka kaynaklarda 1977'nin temmuz ayı 17,97 olarak geçiyordur. Sonuçta elimde böyle de bir tablo var. 1977 yılı yok ama diğer yılların olduğu asgari ücret tablosu var ve tabloya göre konu sahibinin yazdıkları doğru:



    1977'de asgari ücret 507, öğretmen maaşı 1924 dolarmış




  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    35 küsür mü? Ya ben ordaki nokya ve virgülü görmeyerek ondalık sayıları katletmene mi yanayım? Yoksa 1977 dolar ne kadar eder sonucunu bulup 1977 dolar kuru sanmana mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 4 Ağustos 2022; 23:46:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Sadece dolar/tl ye bakmak bize doğru sonuç vermez

    dolar da o günden bugüne ciddi değer kaybetti

    dolar / altın

    Ve dolar endexi diye de izlenmeli bizim tl nin kat ve kat eridiği gozlenecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 5 Ağustos 2022; 3:49:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir detayı atlıyorsunuz; o yıllarda dolar 17 Türk Lirası idi. Şimdi 17 milyon Türk Lirası'nın 6 sıfır atılmış hali olan 17 Türk Lirası. Yani eğer 6 sıfır atılmasaydı bugün doların 17 milyon olduğunu konuşacaktık.


    Bu da şu demek, bugünkü kur o günkü kura göre aşırı aşırı değersiz. Bakın paradan 6 sıfır atıldı denildi. O sıfırların 2 tanesi falan geri geldi herhalde. 2016 senesinde 25 kuruş olan Nescafe 3'ü 1 arada bugün 2,5 lira. 2016 senesinde 60 bin lira olan başlangıç paket VW Golf (1.2 TSI Midline), bugün 600 bin lira (1.0 TSI Impression)

    2016'ya kadar da fiyatlar yerinde durmadı, yani muhtemelen 2005'den sonra 2. sıfırı da aldık paramıza ama konu çok dallanıp budaklanmasın, 2016'dan bu yana ne kadar fakirleştiğimizi bir düşünün. İşte onun 6 katı kadar fakirleşmişiz.

  • neyin peşindesiniz arkadaş yıl 2022 yer kürenin en kötü ekonomileri arasındayız insanlar ruh gibi ......
    1 Papua Yeni Gine Kinası =5,12 Türk Lirası bu adamları bi gecelim önce.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O günlerde serbest piyasa yok. Döviz vatandaşa yasak. Devlet kuru sabit olarak işine geldiği gibi açıklıyor ama gerçekte kat kat fazlasına el altından temin edebiliyorsunuz. Resmî kurdan dolar bazlı gelir hesaplamak yanlış olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlara bakıyorum da görende akp yokken ülke güllük gülistanlıktı zannedecek. en azından ülkede son 60 sende değişen pek bir şey olmadı. 20 sene önceye güzelleme yapmaya gerek yok. akp zamanıda iyi değildi eskilerde iyi değildi. emin olun gelecek senelerde çok iyi olmayacak.

  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

    Sadece Dolar kuruna bakılmıyor zaten. Konu sahibi ilk mesajında doların değer kaybını da hesaplamış. Ben sadece bir başka mesajdaki hatayı düzelttim,

  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle öyle. Benimkisi sadece dil alışkanlığı, lafın gelişi... Yoksa o günkü kurla bugünkü kur bire bir aynı değil tabii ki. 6 sıfırlık devasa bir fark var arada dediğiniz gibi.

  • yanlı absürt fake bir hesaplama

    türkiyenin en sefil ve fakir olduğu yılları abartmakta bir yetenek cidden bütün pc başında boş boş oturan tipleri fabrika köşelerinde sabahtan akşama kadar çocuk yaşta sırtlarından ter gele gele çalıştırmak eve ekmek getirmeleri güzel olurdu cidden 70-80 lerdeki gibi, keşke gelsede o dönemler görseler hayatı öğrenirlerdi bir güzel1977'de asgari ücret 507, öğretmen maaşı 1924 dolarmış 60+ yaş büyüklerinizin çoğu daha 11-13 yaşlarından itibaren ezilip çalışmışlardır ağır pis işlerde eve ekmek getirmişlerdir ya sizler? dertler iphone, pc parçası oda oturduğunuz yerden marianın hansın refahı sevsinler1977'de asgari ücret 507, öğretmen maaşı 1924 dolarmış 

    ışınlasak o döneme nefret ettikleri rte dönemine geri dönmek için atomu parçalarlardı herhalde.

    türkiyenin altın refah yılları 2006-2015 arasıdır gördüğü en yüksek seviye şimdi kötüyüzde sallamayada gerek yok .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ağustos 2022; 12:57:19 >




  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    eksi 50 küsur milyar dolar rezerv. cds 800 üstü.
    insan yazarken utanır.

    bunlar gitsin, yüzde 100 çok daha iyi olacak. aksini iddia eden, vatanına düşmandır. insanına da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    1977’de dolar kurları milyon değildi dolaşımdaki paralar yüz lira hariç yine günümüzdeki gibiydi. Bu senin cehaletin. Ben 1977 ortalama kurunu yazdım bugünün değil. Bu da senin cahilliğin iki. Finansal okur yazarlığınız oldukça dip seviyelerde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu günden daha iyi olacaktır ama sürdürebilir olmayacaktır. 2001 krizinden sonra akp geldi ülke iyi halede geldi fakat sonuç hüsran. bir örnek vereyim. akp belediyelerinde rüşvetin alası dönüyor mesela. şu partinin belediyelerinde rüşvet yok diyebilir misiniz ?

  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    zamanım az. sonra detaylı yazarım. ön bilgi olarak, 2001 krizinden sonra gelen akp, önce derviş ve imf politikalarının kaymağını yedi, global bolluk ve devasa dolar bolluğunun kaymağını yedi, ve bunlara karşılık olarak elde ne varsa sattı, ona buna saçma sapan davetlerle bir sürü beton yaptırdı. ne üretim, ne ar-ge, ne ileri görüşlülük. bugünelri tee ne zamandır görüyordu, aklı olan herkes. neyse daha yazarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.