Şimdi Ara

19 Gündür Devam Eden Hız Düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler, yardıma ihtiyacım var. Turknet'ten, türk telekom fiber altyapısı üzerinden internete başvurdum. 10.10.2020 tarihinde internet bağladı ve 2 gün 100 mbit sorunsuz kullandım. 13.10.2020 itibarı ile hızım 13 mbite düştü ve bu hıza sabitlendi. 19 gündür 13 mbit alıyorum. Ne türknet ne de türk telekom sorunu çözebilmiş değil. Türk telekom ekipleri 2 kere geldi. İlk geldiklerinde bir sorun göremediler. Kabloları kontrol ettiler, modeme reset attılar. Fiziksel bir sorun olmadığını, turknet tarafında sistemsel bir sıkıntı olabileceğini söyledi gitti. Turknete durumu açıkladım. 2 gün sonra iş emri çıkartıldı ve ardından türk telekom tekrar geldi. Bu sefer modemi değiştirdi. (TP Link Archer c5v takıldı) Ancak hız konusunda bir düzelme yok. Kendisi tekrar fiziksel bir sıkıntı göremediğini, turknet tarafında sistemsel bir sorun olduğunu söyledi.


    Sonuç olarak ben 19 gündür bu hızı almaktayım ve hızım en son yine bu hızda kaldı. En azından forumdan bir kişi bir ihtimal yardım edebilir umuduyla yazıyorum buraya. Sıkıntı Turknet tarafında mı? Turknet tarafında ise 19 gün uzamaz, türk telekom ekiplerine haber verilmezdi. Ancak gelen türk telekom ekibi de bir sorun göremiyor. Gerçekten anlamıyorum.


    Belirteyim hız testi yaptığımda hızım başlangıçta anlık 60-70'lere çıkıyor ve yine aniden 20'ye düşüp kısmen hızlı bir şekilde daha da düşerek 13 civarına sabitleniyor. Attığım hız testinde mavi çizgiye bakarsanız görebilirsiniz bu durumu. Aynı şey youtube'da bile var. Videoyu açtığım zaman hemen video istatistiklerine baktığımda hızı 30 küsür olarak görebiliyorum ama birkaç saniye sonra hız 13 civarına düşüyor. Steam'de de bu durum geçerli hız saniyeler içinde 13 mbit civarına sabitleniyor. Bu arada sadece download değil, upload hızı da düşük 7 küsürlerden 2 küsürlere düştü. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.


    19 Gündür Devam Eden Hız Düşüklüğü







  • Son zamanlarda gördüklerimden sonra şunu farkettim ki FİBER saçmalık. eski bakır kablolar ile VDSL kullananların bir sorunu yok. Ben de bakır kablolar 94 mbit alıyorum ve çok memnunum. Fakat FİBER alanlar sürekli arızalar ile kesilmeler ile uğraşıyorlar. Fiber resmen pişmanlık.

    Benim görüşüm şu, fiber kablo ve fiber sonlandırıcı oldukça tekolojik ve hassas bir elemandır. Son kullanıcının evine fiber götürmek saçma. En fazla binanın içine kadar götürüp orada kilitli bir kutuya koymak gerek .Çünkü kablo kırılıyor ucu yamuluyor , fiber hatlar öyle modeme takılmaya uygun değil. Bu ülkede insanlar modemleri yerlere atıyor kenarda köşede duruyor .Bakır kabloya bir şey olmaz ama fiber modemi ve fiber kabloyu kenara köşeye atarsanız ve fazla oynatırsanız bağlantı sorunu yaşayabilirsiniz . Bu tamamen benim düşüncem. VDSL bu ülke için gayet güzel fiber eve götürülmemeli.





  • Dediklerinize kısmen katılıyorum, kuruluma gelen arkadaş kabloyu çok güzel çekmişsiniz, ben ne evler gördüm falan dedi. Artık insanların kabloyu daire içine nasıl çektiğini siz düşünün. Ancak buradaki sıkıntı 2 gün sorunsuz kullanabilmiş olmam. Ont ve modem sabit yerlerinde duruyor. 2 gün sorunsuz kullandıktan sonra bir sabah kalkıyorum, bakıyorum hız yavaş. Arıza için gelen ekip ayrıca kabloyu kontrol etti bir sıkıntı görmedi, hatta kendi üstü ile durumu konuştu ancak anlayamadılar, o yüzden turknet taraflı bir sistemsel sıkıntı olduğunu düşünüyorlar. Dediğiniz tarzda fiziksel, kabloya bağlı bir sıkıntı gözükmüyor.

  • KARMA5008 K kullanıcısına yanıt

    Sizdeki sorun farklı olabilir. Ben son zamanlarda internet sorunu yaşayan insanların hep fiber kullandığını görüyorum. Onu belirtmek istedim

  • Merhaba, arızanın çözüm sürecinin uzaması üzerine önceliğini ilgili teknik uzmanlarımıza ilettim. Arkadaşlarım yerleşik operatör saha ekiplerinden güncel bilgi alarak sizinle iletişime geçecektir. Konuyu ben de yakından takip ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.