Şimdi Ara

1500 HP gücündeki Akıncı B TİHA ilk kez havalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1500 HP gücündeki Akıncı B TİHA ilk kez havalandı



    Bayraktar TB2 gibi insansız hava araçlarına göre daha büyük boyutları ile dikkat çeken ve insansız savaş uçaklarına geçişte ara model olarak kabul edilen Bayraktar Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) şimdi de daha yüksek motor gücüne sahip B modeliyle havalandı.



    Geçen sene Türk Silahlı Kuvvetleri’ne temsil edilen Akıncı’nın ilk modeli olan Akıncı A’da 2 adet 450 HP olmak üzere toplam 900 HP gücünde motor bulunuyordu. Şu ana kadar TSK envanterine 6 adet Akıncı A versiyonu girdi.






    İlk kez havalanan Akıncı B’de ise 2 adet 750 HP olmak üzere toplam 1500 HP motor gücü bulunuyor.  Artan motor gücü sayesinde muharebe kabiliyeti kabiliyeti artıyor. Çorlu’da bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde 1 saat 16 dakikalık test uçuşu yapıldı. Bu test uçuşu sayesinde aerodinamik parametre tanımlama testleri başarıyla tamamlandı.



    1500 HP gücündeki Akıncı B TİHA ilk kez havalandı



    Bayraktar AKINCI B’nin ilk uçuş testini yöneten Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “AKINCI B toplamda 1500 beygir gücüne sahip daha güçlü bir versiyon. Gökyüzüyle buluşan AKINCI B test manevralarını başarıyla tamamlayarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.



    Akıncı C versiyonu geliyor



    Akıncı’nın en güçlü versiyonu olacak Akıncı C versiyonu için hazırlıklar başladı. Akıncı C, 2 adet 950 HP olmak üzere toplam 1900 HP motor gücüne sahip olacak.



    İki ülkeyle anlaşma sağlandı



    Bayraktar TB2’nin Suriye, Libya, Irak, Azerbaycan ve Ukrayna’da gösterdiği etkili performans sayesinde Akıncı TİHA’ya ilgi arttı. Şu ana kadar iki ülke ile Akıncı TİHA için ihracat sözleşmesi imzalandı. Bu ülkelerin isimleri açıklanmadı. Teslimatlar 2023 yılından itibaren periyodik olarak yapılacak.



    Baykar, 2021 yılında 664 milyon dolarlık İHA ihracatı gerçekleştirdi. Geçen seneki gelirlerinin yüzde 80’den fazlasını ihracattan elde etti.



    Ayrıca Bkz.Bayraktar TB2, Rus BUK hava savunma sistemini imha etti



    Akıncı TİHA özellikleri



    Akıncı TİHA, dev boyutları, 6 ton kalkış ağırlığı ve 1,5 ton faydalı yük taşıma kapasitesiyle öne çıkıyor. Kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metre kanat açıklığına sahip olan hava aracı platformu, tam otomatik uçuş kontrol ve 3 yedekli otopilot sistemi sayesinde yüksek uçuş güvenliği sağlıyor.



    Faydalı yük kapasitesi sayesinde taşıdığı milli mühimmatlarla görev icra edebilen Bayraktar AKINCI, seyir füzesi atabilme yeteneği ile büyük bir güç çarpanı olacak. Bayraktar AKINCI TİHA, TÜBİTAK/SAGE ve Roketsan tarafından üretilen milli mühimmatlar MAM-T, MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, NEB, SOM füzelerini kullanabilecek.



    Baykar tarafından milli ve özgün tasarım, yazılım, aviyonikler ve mekanikler ile geliştirilen robot uçak AKINCI’da 100’e yakın bilgisayar sistemi görev yapıyor. Bünyesinde EO/IR kamera, ASELSAN tarafından milli olarak geliştirilen AESA radarı, Görüş Hattı Ötesi (uydu) bağlantı ve elektronik destek sistemleri gibi kritik yükler taşıyacak olan hava aracı, gelişmiş yapay zekâ özelliklerine de sahip olacak. Bulundurduğu yapay zekâ bilgisayarları vasıtasıyla sensörlerden ve uçak üzerinde bulunan kameralardan aldığı verileri kaydederek bilgi toplayabiliyor. Hiçbir dış sensöre veya Küresel Konumlama Sistemi’ne ihtiyaç duymadan hava aracının yatış, dikilme ve yönelme açılarını tespit edebilecek olan bu yapay zekâ sistemi, coğrafi bilgileri kullanarak çevresel farkındalık sağlıyor. Gelişmiş yapay zekâ sistemi elde ettiği verileri işleyerek karar verme özelliğine sahip. İnsan gözüyle tespit edilemeyen kara hedeflerini tespit edebilecek olan yapay zekâ sistemi, Bayraktar AKINCI’nın daha etkin kullanılmasını da sağlayacak.



    Milli olarak geliştirilen AESA radarı sayesinde yüksek durumsal farkındalık ile görev icra edebilecek olan Bayraktar AKINCI TİHA, taşıyacağı yerli hava-hava mühimmatları ile savaş uçakları F-16’ların icra ettiği bazı görevleri de gerçekleştirecek. Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) ile elektro optik sistemlerin görüntü almakta zorlandığı kötü hava koşullarında dahi görüntü alarak kullanıcıya aktarabilecek. Meteoroloji radarı ve çok amaçlı hava radarını bünyesinde barındıracak olan hava aracı platformu bu kabiliyetleriyle sınıfında lider olacak.



    Akıncı TİHA’nın TSK’ya ilk teslimatı 29 Ağustos 2021’de yapıldı. Akıncı TİHA, aktif olarak operasyonel görevlerde kullanılıyor.









  • Hay maşallah


    tatlı su milletçilerimizin karnı bugün gene drone yiyerek doydu.


    Takdir etmek çok mu zor diyorlar ! Senin hükümetin ilk önce halkın sorunlarına eğilsin . biz takdir etmesini de biliriz.


    19.80TL mazot litre fiyatı mı olur be allahsızlar? oğlum sizin hiç mi korkunuz yok ? savaş başladığından beri drone ile yatıp drone ile kalkıyorsunuz.. WhatsApp gruplarından haberleşip hepiniz bu başlıklara doluşuyorsunuz. fark etmiyormuyuz biz? allahtan sayınız 5-10 taneyi geçmiyor da birilerine rağmen içimiz rahat gene .


    5-10 taneysek niye yazıyorsunuz diyeceksiniz de. işte sinek te küçüktür ama mide bulandırır olayı ve millet bu haldeyken şu yorumları yapıyor olmanız gerçekten mide bulandırıcı.

    Savunma sanayi ile enflasyonu bir tutan sorunlu zihniyete her zaman dediğim şey şudur;


    savunma sanayin olmaz ise ne o buğdayları yiyecek ağızın nede o yediklerini çıkartacak mabadın kalmaz. Savunma sanayini geliştirmezsen vatanın bile kalmıyor örneklerini yaşıyor dünya işte, biraz aklınız ile düşünün başka yeriniz ile değil.


    ayrıca;


    savunma sanayini geliştirmezsen ne o okulları bilim insanlarını sanatçılarını ekonomini ayakta tutamazsın bunların olacağı ülken bile olmaz bunu idrak edecek aklınız olmadığı için zaten bu kadar zavallısınız.


    MÜSİAD TVyoutube
    Tarihe not düşüyoruz! "Bu insansız hava araçları Bayraktar TB3 ve MİUS, bir gün devreye girerse muharebe tarihinde devrim yapacak." #SelcukBayraktar #MilliTeknolojiHamlesi
    https://www.youtube.com/watch?v=vZoZhra2Avw
    Kendi insanımızın başarısını bile takdir edemez olmuş bir kitle var tamam hayat şartların ağırlaştı kabul ama burada bir başarı öyküsü var üstelik sen kabuletmesende dünya kabuletmiş biz bu alanda başarılıyız ,senin devletin bir teknolojiye sahip olmuş, bunu üreten senin insanın takdir etmek çok mu zor?

    F35 alınması taraftarı değilim onun yerine F16 70 bloklar ve F35 parçalarını yapmaya devam etmemiz yeterli


    F35 i alsak bile tam anlamı ile abd den bağımsız kullanamayacağız ama özgür projesi ile F16 ları tamamen kullanabiliyoruz ve biz F16 ları tamamen burada monte edip mısır gibi ülkelere ihraç ediyoruz.


    HSS ye gelirsek aktif bir HSS miz olmadığını nereden biliyorsunuz bilmiyorum ama S400 ler sinopta testleri yapıldı personele eğitim verildi ve ALLAH göstermesin bir saldırıda kullanılabilecek konumda olması gerekiyor


    Ayrıca kendi üretimimiz olsan Hisar A+ ve Hisar O+ da envanterde yani HSS miz hiç yok diyemeyiz. Ayrıca geçenlerde Hisar O+ a RF etkinliğide getirildi


    Savunma Sanayii Dergilikyoutube
    Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: “HİSAR-A+ tesliminden sonra HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sistemimiz en son atışında bugüne kadar ülkemizde yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki testini, hava hedefini doğrudan vurup imha ederek başarı ile geçti.”
    https://www.youtube.com/watch?v=1GjZSxTsFzg
  • tebrikler.. bu gidişatın sonu, insansız mini uçaklardır.. İMU, isim de benden:))

  • Motor gücü atıyorsa mühimmat taşıma kapasitesi de artıyor olmalı. Tahrip gücü daha yüksek mühimmatları göreceğiz sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava gücü ne kadar önemli Ukrayna da gördük f35 de alabilse Türkiye bölgenin en iyi hava kuvvetlerine sahip olmuş olacak. Ve tabi bunları korumak için de iyi bir hava savunma sistemine ihtiyaç var hala aktif olarak çalışacak bir hava savunma sistemi bile yok. Şu an Ukrayna da mahalle çatışmasıyla kazanılmaya çalışılmasının ön büyük sebebi iyi bir hava savunma sistemlerinin olmayışı ve sonrasında gelen hava saldırısıyla hava gücünün de bir kısmını kaybetmesi yüzünden mahalle çatışmasıyla sonuç elde etmeye çalışıyor. İyi bir hava savunma sisteminiz yoksa hava küvetlerinizinde iyi olma ihtimali yoktur. Şimdi olmasa bile gelecek 100 yıl içinde 3. Dünya savaşı çıkacak, şimdiden bunun zeminini hazırlıyorlar. Geçmişi bahane ederek Ukrayna’yı işgal etti gelecek 100 yıl içinde bugünleri bahane ederek, ya da 200 yıl öncesini bahane ederek bize de saldırmaya çalışırlarsa bunu kimse bilemez. Kimse yanımızda bile olmaz kardeşiz canız falan hikaye bunu canlı canlı yaşararak görüyoruz 1 haftadır. Canlı yayın yapıp tek milletiz aynıyız kardeşiz açıklaması yapıp 3 gün sonra saldırı yapıp sivilleri öldürdü Rusya kimseye güvenilmez hele Ortadoğu da hiç kimseye. Daha fazla savunma sanayine yatırım yapılmalı bütün ülkenin kaynağı buraya akmalı. Çünkü 3. Dünya savaşı bir gün çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 3 Mart 2022; 16:10:21 >




  • üffff ne güzel haber sıra miu projesinde onuda göklerde görürrüz inşallah. hava gücü cok önemli inş uçaklarımızıda kendimiz üretince avrupanın orta doğunun en güçlü ülkesi konumuna geliriz.. kara gücümüz zaten muazzam ona lafımız yok:)

  • Yapanın eline emeğine sağlık, ALLAH razı olsun inşeALLAH daha iyileri olacak

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    F35 alınması taraftarı değilim onun yerine F16 70 bloklar ve F35 parçalarını yapmaya devam etmemiz yeterli


    F35 i alsak bile tam anlamı ile abd den bağımsız kullanamayacağız ama özgür projesi ile F16 ları tamamen kullanabiliyoruz ve biz F16 ları tamamen burada monte edip mısır gibi ülkelere ihraç ediyoruz.


    HSS ye gelirsek aktif bir HSS miz olmadığını nereden biliyorsunuz bilmiyorum ama S400 ler sinopta testleri yapıldı personele eğitim verildi ve ALLAH göstermesin bir saldırıda kullanılabilecek konumda olması gerekiyor


    Ayrıca kendi üretimimiz olsan Hisar A+ ve Hisar O+ da envanterde yani HSS miz hiç yok diyemeyiz. Ayrıca geçenlerde Hisar O+ a RF etkinliğide getirildi


    1500 HP gücündeki Akıncı B TİHA ilk kez havalandı
    1500 HP gücündeki Akıncı B TİHA ilk kez havalandıSavunma Sanayii Dergilikyoutube
    Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: “HİSAR-A+ tesliminden sonra HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sistemimiz en son atışında bugüne kadar ülkemizde yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki testini, hava hedefini doğrudan vurup imha ederek başarı ile geçti.”
    https://www.youtube.com/watch?v=1GjZSxTsFzg




  • Bak şimdi de nükleer bombaya çektiler konuyu. Nükleer bomba yapsan uzaya ayak bastın mı diyecekler. Bak işte tam bu kafalar yüzünden bu ülke bu kadar geride aslında.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

    Akıncı

    Akıncı+

    Akıncı Ultra

    Akıncı Mini🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emeği geçenlere teşekkrüler

  • Nükleer bomba yapmak için nükleer çalışmaların olması lazım bunca zaman yapılmadı şuan yapılıyor ama bunada karşı çıktılar sözce çevrecilik adına ama şuan fransa başta olmak üzere nukleer enerjiyi yeşil enerji sınıfına almaya çalışıyorlar yani işlerine geldiğinde nasılda yeşilleniyor :)


    Şuan nukleer enerji faaliyete geçtikten sonra gerekirse onun çalışmasıda yapılır. Ayrıca nükleer bomba olması o ülkeyi güçlü yapmaz sadece saldırılmasını engeller kuzey korede olduğu gibi

  • Bu alet benzinli mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akıncı pro ve akıncı pro max de olabilir her senede yeni model yaparız eskiyi alir yeniyi veririz :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akıncı Mini
    Akıncı
    Akıncı Pro
    Akıncı Pro Max

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu Bayraktar hayrına bir de Thunderbolt 2 tarzı bir insansız araç yapsa da namımız az daha yürüse.
    Şu çocuktan 5 tane daha olsa memleket başka yere gider.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnmiu daha iyi olur😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    muhtemelen israil bizim bölgenin en kuvvetli hava gücüne sahip...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullx -- 3 Mart 2022; 22:31:12 >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    kardeşim kayıt da dursun burada, f-35'leri bize satacaklar, biz de alacağız.

    abd f-35'i bir yaptırım kozu olarak kullandı, menfaati bizim menfaatimizle çakışınca, ama tersi olacaktır..

  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

    yaptırım kozunun sebebi belliydi durduk yere bunu yapmadı. elindeki s400leri geri iade edersen f35 tekrar alırsın bukadar basit.


    uzatmak istemiyorum ama dünyanın karşı durduğu rusya'dan sen gidip savunma sistemi alamazsın. müttefik olduğun ülkelerden alırsın veya kendin yaparsın.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.