Şimdi Ara

1500 HP gücündeki Akıncı B TİHA ilk kez havalandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    at yalanı sevsinler inananı.


    hadi bunu 2. dünya savaşı veya soğuk savaş dönemleri için söylesen neyse de bunu anca müritlerinize yedirirsiniz.


    şu mantığına göre biz tamamen savunma sanayi işine girelim . boş verelim ülkenin gerçeklerini. ekonomiyi.


    savunma sanayi şöyle böyle anlatıyorsun .


    Ekonomini geliştirmeyince de vatanın kalmıyor. lakin 20 senedir ülkeyi böle böle milleti birbirine düşman ettiniz. Ekonomiyi geliştirmezsen yiyecek buğday da bulamıyorsun . gidip ithal ediyorsun . milleti akılsızlık ile suçlayacağına bu senenin cari açık hesaplarını yapalım istersen ? gerçek enflasyon değerlerini konuşalım ? bak bakalım savunma sanayi kalıyor mu!!!


    savunmayı değil ! Ekonomiyi geliştirmezsen bilim insanları ve sanatçıları tutamazsın . hepsi ülkeden kaçıyor yada kaçma planları yapıyor. buradaki mühendisi ve doktoru ekonomi yüzünden almanya ya kasiyer gönderiyoruz. tabi şimdi savunma sanayi bunları kurtaracak zaten .


    çok şakacısın kardeşim sen . yarın yersiniz o droneları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 4 Mart 2022; 19:35:57 >




  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt

    Neyin yalanı savunma sanayisini yapmayınca ne olacak daha mı iyi ülke, aksine savunma sanayisi gelişen ülkenin sivil sanayiside gelişir bu abd dede böyel oldu çindede batıdada, ama siz bunu bile görmekten acizsiniz. SAvunma sanayisi burak ekonominin gelişmemesine aksine gelişmesine faydası olur bunun tersini söyleyen kim varsa aklından şüphe ederim.


    sen etrafındaki savaşları bile göremiyorsun anlamıyorsun ben bu görmeyen göze anlamayan akıla ne diyeyim. Savunma sanayini geliştirmesen ne yapacaksın dışarıdan ithal edeceksin ee o zaman ne olacak bunu bile idrak edemiyorsan ben ne diyeyim.


    Evet evet ben şakacıyım sen çok ciddisin, sanki geçmişte savunma sanayisini geliştirmedilerde ekonomi uçtu gitti, diyorum ya bu ülkede savunma sanayisi gelişmesin isteyen kim varsa bu ülkeye ihanet ediyor demektir.


    Senin savunma sanayin olmazsa ne yiyecek ağzın kalır nede oturacak evin kalır bak işte ukrayna diyecem ama onu görecek göz anlayacak akıl lazım





  • McCarty kullanıcısına yanıt

    S400'den önce de ABD'nin F35'i vermeye niyeti yoktu, S400 bahane sadece.

  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    Görünse bile o İHA'yı vuracak olan füze İHA'dan daha pahalı  İHA'ların en güzel özelliği de bu zaten. Belki de Bayraktarın bu kadar başarılı olmasının sebebi hem kendi maaliyetinin hem de bakım işletme maaliyetinin diğer rakiplerinden daha düşük olması da olabilir (diğer artılarının yanında).

  • karınca_83 K kullanıcısına yanıt

    Kerosenli.

  • Bu B varyantında 750 HP lik PT6A-135A modeli kullanılıyor. Aynı ailenin 1250 HP lik PT6A-68 modeli de Hürkuş' da kullanılıyor. Kanada yaptırımları malum. Akıncı için Ukrayna motoru seçeneği de tehlikeye girdi gibi şimdilik (en azından bir şekilde lisans, üretim hakkı alıp burada üretemezsek kısa vadede). Elimizde belli sayıda stoklu P&W motor olsa gerek ama dilerim yaptırımlar kalkar ve seriye geçer.

  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Nukleer caydirici bir güç değildir. Nükleer kaosun başlangıcıdır. Nukleer güç hiçbir zaman silah olarak kullanılmamalıdır. Çünkü kazananı olmaz. Rusya nın nükleer tehdidi ukraynayı durdurmadı. Amerikanin nukleer tehdidi japonyayi durdurmadi. Israilin nukleer tehdidi irani durdurmadı. Nukleer arastirmalar itude yapiliyor tubitakin orada nukleer tesisi mevcut. Nukleer silahlanma durdurulmali


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten savaş uçağı sıkıntısı çekiyoruz en azından elimizdeki uçakların kullanımını azaltarak maksimum uçuş saati süresinden tasarruf yaparız.Hem şu an savaşta değiliz F16 gibi uçakları terör hedeflerinin imhası için kullanıyoruz , akıncı F16 larin üzerindeki yükü çok hafifletecektir.Yukle ağır bombaları salına salına gidip hedefi vursun.Ucur sınır hattında 7/24 görev yapsın.. Aesa radarları da kullanılırsa uzun menzilli havadan havaya füzelerle hava savunmaya da katkısı olur. Yani tb2 lerde olduğu gibi on numara f/p ürünü olur Tfx projesine gömülmek gerek çok istiyorum inşallah o günleri görürüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiyenin konumunda savunma sanayiye ne gerek var diyen zihniyet ise ya malın önde gidenidir yada türk değildir..aloo ülken yoksa hiçbirseyin yok..ne malın, ne canın ne ırzın kaldıkı acık tenli ve renkli gözlüde değilsin gidebilecek bir yerinde yok...

    Ülkenin petrol üreticisi olmadıgını ithal ettiğini fiyatını ise uluslarası piyasaların belirlediğinden anlayamıyorlar..petrol ithalatcılarının hepsinde yakıt yükseldi be cahil..

  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt

    Nükleer güç caydırıcıdır. O yüzden kimse kuzey koreye saldıramıyor yada ukraynada sscb den kalan nükleer silahlar olsaydı rusya bu şekilde saldıramadı.


    Evet kesinlikle Nükleer silahlar kimsede olmamalı ama işte bunu yapacak ülkelerde nükleer silahlar olunca buda imkansız ama onlarda diyorki bende olsun başkasında olmasın diyor bunuda başka ülkeler kabul etmiyor işte sorun burada, keşke olsa ama hiçbir ülke elindeki nükleer silahları tamamen yok etmez keşke etseler.



    Ayrıca yarım saat önce sanırım İsmail Demir cnnTürk teydi mius mmu motor konusunda güzel şeyler söyledi. Kendi geliştirmemiz var ayrıca rolls royce ile hala anlaşma ihtimali var istediklerimizi kabul ettirdik gibi birşey söyledi ayrıca başka bir firma ilede alternatif olarak anlaşıyoruz gibi birşey dedi motor konusunu halledersek savaş uçağı konusunda sorun olacağını düşünmüyorum


    AKINCI motoru konusundada elimizde yeterince mevcut ve kendi üretimimiz olanda bitmek üzere diyor.


    SOM un jet motoruda kendi üretimimiz kullanılıyormuş şuanda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 5 Mart 2022; 11:48:9 >




  • McCarty kullanıcısına yanıt
    yerlilik oranı 93% olduğu açıklanmıştı ama ısrarla aynı palavrayı söyleyip duruyorsunuz. onlarca parçası yurt dışından gelen stratejik öneme sahip bir ürünü üretip Libya'da Suriye'de Irak'ta Azerbaycan'da kullanılmasını sağladıklarını ya da sağlayabileceklerini düşünüyor bu zavallılar. Kanada kamerasına ambargo koyunca goygoy yapan sonra kendi ürettiğimiz kameraları kullandığımızı görünce kafasını kuma gömen tipler bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 5 Mart 2022; 13:14:56 >
  • Stenoz kullanıcısına yanıt

    ben cahil olabilirim de en azından senın gibi okuduğumu anlayamayacak kadar iq'sü tek haneli değilim en azından !


    daha ne demek istediğimi anlamadan savunmaya geç ! laf sok ! hiçbir devlet her konuda %100 özgür olamaz. (belki abd,çin,rusya istisna olabilir)

    ne güzel %93yerli peki %7 ne oluyor? demek ki bu cihazı yapmak için yine birilerine bağlısın bir şekilde.



    Ayrıca %93'ü Türkiyede üretiyor olabilirsin ama nereden biliyorsun %100 yerli maddeyle o %93'ü ürettiğin? hammaddeyi yurtdışından alıp TR'de ürettiğin şey gerçek anlamda %100 yerli olmaz.


    konu ne alakaysa buraya geldi ! bunu tartışmıyorum bile siha iha vs ürettiğimiz herşey isterse %10 bile yerli olsun problem yok yeter ki bu topraklar üzerinde üretilsin geliştirilsin geleceğe aktarılsın. bunun meyvesini yıllar sonra bambaşka şekilde toplayacağız.


    birdaha söylüyorum konu burada %100 özgür olmak. bu da belirli toprağa sahip ülkeler için zor bir durumdur.





  • McCarty kullanıcısına yanıt
    bak cahil cahil konuşan kardeşim bak bahsettiği konuyu dahi anlamayan hem anlamayan karşı tarafa da anlamadığını iddia eden IQ konusunda kendini belli eden kardeşim bak algı sorunu yaşayan kardeşim
    çoğu dışardan diyorsun sonra 7% ne? what? diyorsun. Bunu birinie söyleme sana g.t ile güler.
    Sonra yerli dediğin parçalar ne kadar yerli gibi akıllara ziyan sorular sormaya başlayıp komik duruma düşüyorsun en iyisi çizgi film izle bu işlerle o beynini yorma..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 5 Mart 2022; 13:41:13 >
  • ay canım en engel mi attın sen bana ne üzüldüm :)


    yazdığım şey buydu umarım okursun.


    valla siha ihanın yerli olup olmadığını tartışma konusu yaratan ben değilim ! konuyu anlamadan bilmem kaç yerli diyorsun ! banane ! isterse %10 olsun isterse %0 olsun TR 'de lego misali birleştirilsin ben onu da desteklerim. konu bu değil tamam mı güzel arkadaşım   ben onu mu yazdım ilk mesajımda bi oku istersen.



    bak anlamadın ya bidaha yazayım ! siha ihayı boşver. herhangi bir cihaz alet vs üretebilirsin bunun tüm parça ve materyalleri senın topraklarından çıkması imkansız (kapiş) ha toprak bütünlüğün büyüktür rusya gibi abd gibi bir şekilde başka bir ülke'den o eksik parçayı alma gereksinimin olmayabilir. bu da ne anlama gelir %100 o cihaz için özgür anlamına gelirsin. kimseye bağımlı olmazsın. özgür olursun anladın mı.. (konu bu)


    sadece bizi düşünme almanyada fransanın ürettiği bir üründe veya tüm ürün cihazlarında %100'e ulaşamaz. bir şekilde başka ülkelere bağlısın.





  • Bu aletlerin herseyi yerli mi simdi?
    Motor kanadadan geliyor felan denilmişti bi ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt

    Akıncı Ultra Pro Max +++++ 269578

  • gowlet kullanıcısına yanıt

    Senin aklın fikrin hür olduğu için böyle fikirler üretiyorsan. Benimkinin hür olamamasına sevindim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Çekmece nükleer araştırma ve geliştirme tesisi belki ilk defa duyuyorsunuz bunu birazdan araştırırsınız ve burada paylaşırsınız .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    gerçek mi ?

    sihaların oyuncak olduğunu söylemiş diyor, o mu gerçek ?  


    bu kadar açık açık yalan söylüyor olamazsın değil mi hamza ?  




    iktidara gelince ilk iş oyuncak fabrikasını kapattırırsın sen o zaman ? öyle mi ?

    kk türbanı yasaklamayız, sağcı ortağımız var dedi. sihaları da kapatırız çünkü terörist ortağımız mı var diyorsunuz yani ?

  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt

    20 lira pahalı değil ki ucuz bile sayılır, mazot fiyatı olabilecek en kötü örnek, sorun dedikleriniz arasında en masumu mazot fiyatı.


    Dövizle alınan ürünün fiyatı ne olacaktı? Paramızın alım gücü kuşa dönmüş gerçek sebep o, hala yok mazot fiyatı artıyormuş,

    az bile artıyor anlayamadınız gitti hahah.


    Bir de hemen bir kararla düzelecek bir şey sanıyorsunuz ya acayip komik, on yıllar süren bir batışın düzelmesi için yine en az on yıllar gerekir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.