Şimdi Ara

Yüzme ile fitness bir arada yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
43.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haftada 3 gün birer gün arayla yarım saat-bir saat arasında yüzüyorum. Arada dinlendiğim zamanlarda 3x10veya15 adet şınav çekiyorum. Suyun içinde mekik hareketleri yapmaya çalışıyorum. Biraz göbek var... Boy 180, kilo 84. Kilomdan memnunum fitness yapma niyetim göbeğimi eritmek, kol ve omuzlarımı biraz şişirmek, kas yapmak.

    Yüzdükten sonraki gün fitness yapsam zararı olur mu? Bildiğim kadarıyla kasların yenilenmesi için 1 gün dinlenilmesi, o kas grubunun çalıştırılmaması gerekiyor. Ne dersiniz?



  • Çokta güzel olur. Haftanın 3 günü fitness, 2 günü yüzme yapılabilinir. Dinlenme içinde zaman ayarmalısın.
  • hocam bence yapma tehlikeli olabilir, benim hocam yapmamamı söylemişti
    neden dersen, yüzmede kaslar uzunlamasına gelişir ama vücut geliştirmede kaslar toparlanır (kısa)
    hiç olmadı aklına bir getir yüzücülerin ve vücut geliştiricilerin kas yapılılarını.
  • kendimce hayvan gibi enerjik biriyimdir ve yüzmeyi de cok severim.
    fakat p.tesi carşamba cuma fitness
    pazar yüzme olarak 1 aylık bir program yaptım dayanmak imkansız.

    yüzme cok zevkli fakat cokta yorucu bir spor hele hele tatlı sud

    belki yüzme p.tesi yapıp ertesi gün dinlenirsen olabilir
  • Şu an Salı-Perşembe-Pazar havuza gidiyorum yazdığım gibi yarım saat bir saat arasında yüzüyorum. kendime göre şınav da çekiyorum. iyice yoruluyorum, spor geçmişim olduğu için yorgunluk etkisi yarı yarıya düştüğüne eminim.

    Pazartesi fitness - Salı yüzme - Çarşamba fitness ................ gibi bi program ağır mı olur, saçma mı olur yoksa kas yapayım derken boşa mı kürek çekmiş olurum?
  • haftada 2 gun 1 saatını yuzmeye ayırarak hem kasları uzatırsın + iyi bi kardıyo + iyi bı kondısyon olur hocam. ben senelerımı verdım yuzmeye. suan 5aydır body 3 gun body 2 gun yuzme seklınde gıdıyorum bi sikinti olmuyor. ama eger kasları toplamak uzun kas degıl sıkı kas ıstıyorsanız ggelısımı etkıleyebılır
  • yüzme fitness için bir handikap olsaydı Arnold her hafta yüzmezdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebbx41

    haftada 2 gun 1 saatını yuzmeye ayırarak hem kasları uzatırsın + iyi bi kardıyo + iyi bı kondısyon olur hocam. ben senelerımı verdım yuzmeye. suan 5aydır body 3 gun body 2 gun yuzme seklınde gıdıyorum bi sikinti olmuyor. ama eger kasları toplamak uzun kas degıl sıkı kas ıstıyorsanız ggelısımı etkıleyebılır

    dostum merhaba

    " body 3 gun body 2 gun yuzme" demişsin.


    Pazartesi: Fitness
    Salı: Fitness
    Çarşamba: --
    Perşembe: Fitness
    Cuma: Fitness
    Cumartesi: Yüzme
    Pazar: Basketbol

    bu program sence nasıl?

    hem yüzme hem fitness yapmak istiyorum boy uzatmak için ne önerirsin teşekkürler?
  • haftanın 4 günü ağırlık 1 günü cardio 1 günü yüzme yapıyorum.
  • Pazartesi:body
    Salı: yüzme
    Çarşamba:body
    Perşembe:yüzme
    Cuma:body
    Ben yaklaşık 1.88 boyunda yine yaklaşık 87-88 kilo birisiyim. Fakat aşırı yağlı vücudum var bu programla kilo verip kas yapımı arttırıp vücudumu güzelleştirebilirmiyim yoksa herahangi bir dezavantajı var mı bu programın yardımcı olursanız sevinirim yaş 18 bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi yapılabilir,3 senedir fitness yapıyorum profosyonel olarak. 4 gün full body antreman 3 gün karın+cardiom var 7 gün antreman yapıyorum sonuçtan fazlasıyla memnunum
  • 7-8 senedir yüzmeyle ilgileniyorum ileri seviyede. Federasyondan birinci kademe antrenörlük belgem de var. Bunları yazıyorum yanlış anlamayın çok eskiden yüzme ile ilgili bir başlık açmıştım ama uzun zamandır yazan olmadı oraya çok pasif kaldı. Sana tavsiyem ikisini bir arada yapma. Yapsan da çok aşırı bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ama en azından kaslarını ve vücudunu rahatlatman için haftada 1 gün öneririm. Yüzme gerçekten çok faydalı bir spor. Sadece ikisini çok fazla harmanlama çok fazla spor yapmak çok yol kat ediceksin anlamına gelmez. Bu arada bi cümlen aklıma takıldı '' suyun içinde mekik hareketleri'' , normalde gülerdim de o tarz insanlardan değilim. Öyle bi hareket varmı bilmiyorum da varsa bile boşa yapma hiçbi işe yaramaz. :)
  • Haftada 5 gün fitness yapıyorum,4 gün yüzüyorum,3 gün çift antreman oluyor,1 gün spor yapmıyorum,yüzmeden çok zevk alıyorum kollara ve gögüs üsrü bölgelere faydası var.ama bu düzen yordu beni sabah 5-5.30 gibi sabah namazıyla kalkıyorum 6 da spora gidiyorum 7 de çıkıyorum akşama yüzmeye.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size kendi tecrübemi yazim; uzun suredir ikisini beraber yapiodum güzel bir gelişimim oldu 4 aydir ise sadece yüzmeye yöneldim sonuc olarak omuzlar biraz küçüldü, kollar indi, genel bir zayiflik oldu ancak hala hayvan gibi kondisyon var posturum saglam ve kendimi zinde hissediyorum. 1-2 haftaya ağırlık antrenmanlarina tekrar başlayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemref Y kullanıcısına yanıt
    o ne lan yok öyle bi şey gagahahahaha

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.