Şimdi Ara

Yuksek devirde tork dusmemesi icin ne gerekir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ornegin 3000 rpm bir asenkron motoru surucu yardimiyla 4500 rpm cikardik dogal olarak tork gucu dusecek torkun dusmemesi icin disli reduktor vb bir sistem varmi




  • Çıkarttığınız devri tekrar düşürünce??? AYnı noktaya geri dönmüyor musunuz? İstemediğiniz kadar yükseğe değil düşürmeyi düşündüğünüz devire çıkarırsınız sadece.


    Sürücü yardımıyla devir arttırılınca mekanik arttırma gibi tork değişmez orantılı olarak. Sürme tekniği incelenmeli. Eğer redüktör ya da kayış-kasnak kullanılıyorsa direk istenen devire ayarllanabilir. Ucuzdur, verimliliği ve motorla çalışması iyidir.


    Sürücülerle olağan dışı devir değiştirmek de mümkün değil. motorun hiç dönmediğini görebilirsiniz. Aşırı ısınma yaşanabilir. Devir azaltırken sınır dışı devire gelmek, sadece elektriksel verimliliği değil azalan motor pervane devri de ısınmayı arttırır.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Amac 4500 rpm de motorun etiker degerindeki tork gucunde kalmasi
  • yüksek devirde tork düşmemesi için motor gücünün artması gerek.

    motorları nominal etiketini üstünde uzun süre çalıştırırsan motor ömrünü yersin. rulmanlar ve sargılar aşırı ısınabilir.


    4500rpm standart bir devir değil. senin sorunun yanlış redüktör seçimi gibi gözüküyor.

    önce doğru redüktör seçilmeli ardından doğru devir ve güçte motor seçilmeli.

    genellikle motorlar 1500rpm civarında oluyor. 1000rpm ve 3000rpm 3faz motorlar daha nadir bulunuyor. 3000rpm motor genellikle vantilatör gibi sadece pervane dönderen uygulamalarda daha sık kullanılıyor. 1000rpm devirde yüksek kalkış momenti gerektiren uygulamalarda daha sık kullanılıyor ama daha yaygın olan motor benim gördüğüm kadarıyla 1470-1500rpm bandındaki motorlar.

  • redüktörde tork ile devir sayısı ters orantılıdır. hem devri, hemde torku koruyamazsın. asenkron motorlar, elektriksel ve mekanik değerlere uygun olarak imal edilirler. yapısal değişikliğe gitmeden, bunun dışına çıkamazsın. yapabileceğin şey, sargıların tel kesitlerini ve spir sayılarını, yüksek güç elde edecek şekilde, tekrar ayarlayabilirsin(bunu en iyi deneyimli bir bobinajcı yapabilir.) ama motorun boyutlarından dolayı gene sınırların olacaktır. tabi yataklar veya rulmanlarda da iyileştirme gerekir. frekans konvertörleri mucizevi çözümler değildir. motorların fiziksel ve elektriksel sınırları içinde çalışırlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 23 Nisan 2022; 12:56:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.