Şimdi Ara

KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
28.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?


    Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Ben resimdeki ve alttaki ilk iki linkteki Mytol BX1-250C1 kaynak makinesi için bir tane jeneratör almayı düşünüyorum. Fakat bir türlü karar veremedim. Acaba ilgili makineyi verimli ve rahat bir şekilde çalıştırması için 7.0-7,5 kW alıp işimi garantiye mi alıyım yoksa 6,0-6,5 kW jeneratörler işimi görür mü?


    Birde bu jeneratörler de monofaze (1 faz) veya trifaze (3 faz) olmaları çok fark ediyor mu? Ben elektrik işiyle uğraşan bir iki kişiye sorduğumda bana illa monofaze olması gerektiğini trifaze ile verimli bir şekilde çalışamayacağımı söylediler. İlgili kaynak makinesi için illa monofaze bir jeneratör almam mı gerekiyor?


    Ve de son olarak jeneratör alırken illa bilindik markalardan mı almam lazım. Yani benim bildiğim KAMA, HYUNDAİ, HONDA, PALMERA, AKSA falan. En altta üçüncü linkteki DATSU marka jeneratörü veya ALMAN EİNHELL firmasının jeneratörünü alsam mesela herhangi bir problem, sorun yaşar mıyım? Ayrıca jeneratörlerde KW gücünden başka kVA, watt, amper gibi değerler veya HP, benzinli, dizel, bakır sargılı, ağırlık, boyut falan özellikler gibi başka herhangi birşeye dikkat etmem gerekiyor mu?

    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?
    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?gittigidiyor
    Mytol BX1-250C1 Tekerlekli 250Amper Kaynak Makinası Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/mytol-bx1-250c1-tekerlekli-250amper-kaynak-makinasi_pdp_722820770
    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?
    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?www.hirdavatmakine.com
    MyTOL AC WELDER BX1-250A Çanta Kaynak Makinesi,Çanta Kaynak Makineleri,MyTOL
    https://www.hirdavatmakine.com/MyTOL-AC-WELDER-BX1-250A-Canta-Kaynak-Makinesi,PR-828.html
    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?m.n11.com
    DATSU DBJ 9000 E MARŞLI BENZİNLİ MONOFAZE JENERATÖR Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/datsu-dbj-9000-e-marsli-benzinli-monofaze-jenerator-P290823895#product/description



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 14 Ekim 2021; 22:24:18 >










  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 14 Ekim 2021; 22:46:36 >




  • limbesh kullanıcısına yanıt

    E iyi de hocam en iyi kaynak için jeneratörler, kaynakçı jeneratörleri linkinizdeki TOMAHAWK, DuroStar, Hobart, Miller Electric Engine gibi markalar Türkiye'de satılmıyor ve ilgili ürün linklerini amazon.com dan Amerika, İngiltere, Kanada şeklinde ayrılarak atılmış da bunların hepsi stoklarda tükenmiş.


    Diğer attığınız linkte de Ranger Engine Driven marka bir kaynak makinesi var ve de onun da Türkiye'de satışı yok. Ve de ilgili ürün 5 bin dolar civarında satılıyor. Türkiye'ye ürün getirtmek vergiler hariç 50 bin TL ye yaklaşıyor.


    Kaynak jeneratörleri konusunda çok bilgi sahibi değilim. Anladığım kadarıyla onlar elektrikle değil de benzin ile çalışan kaynak makineleri gibi birşeyler. Ama onlara da bi bakarım da jeneratörü sadece kaynak makinesi için değil de evde farklı şeyler için elektrik kesintisinde falan kullanmayı planlıyorum. O yüzden kaynak jeneratörlerine birazcık soğuğum.





  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt

    Jeneratörü, sadece jeneratör satan bir yerden görerek, deneyerek alın bence,

    siz yine de sorun 220v normal jeneratörlerde, kaynak makinesi çıkışı olan elinizde var mı diye.

    Normal jeneratör ama kaynak çıkışı olan da gördüm.

  • limbesh kullanıcısına yanıt

    Yan, söylemek istediğiniz hem jeneratör hem de kaynak makinesi olarak kullanılabilen ürünler var. İlginçmiş bi bakarım onlara da. Peki bunlar ne derece verimli oluyor ve fiyat/performans konusunda ne derece başarılılar acaba.


    Ha birde şöyle bir ürün tanıtımı buldum. 220 amper kaynak makinesi çalıştırabiliyormuş. 8,5 kVA sanırım 7 kW falan yapıyor. Birde ürünün benzinli yerine dizel olması çok birşey fark ettirmez herhalde.


    https://www.hepsiburada.com/amcpower-8-5-kva-dizel-jenerator-220-volt-pm-HB000009ILAR




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 15 Ekim 2021; 0:17:37 >




  • KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?


    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?
    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?
    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?


    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?


    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?

    Yukarıdaki ilk 3 resim ilk mesajımda yani konuda koyduğum ilk iki linkte gittigiddyor ve hırdavatmakine.com daki mytol kaynak makinemin bilgileri. 4. amcpower jeneratör ile ilgili görsel ise 3. mesajım yani konuya vermiş olduğum ikinci cevaptaki hepsiburada linkinden aldım. Son iki görsel ise aşağıda linkini koyduğum forumdaki bir tartışmada verilen cevabın ekran görüntüleri.


    Şimdi konuya gelecek olursak yukarıda konuya vermiş olduğum ikinci cevapta 220 amperlik bir kaynak makinesini çalıştırabilen bir jeneratörün tanıtımının yapıldığı hepsiburada linkini koymuştum. Ve de benim kaç amper diye soruyordum. Aslında linklerde yazıyormuş da ben görmemişim. Neyse benim makine 250 amper. Yani yukarıdaki amcpower jeneratör ile karşılaştırınca bana çok zorlasan en az standart 9 kVA, maksimum 9,5 kVA gücünde çalışıcak bir jeneratör lazım. Bana lazım olan jeneratördeki değerler kW cinsinden herhalde standart 8 KW, maksimum 8,5 kW gücüne denk geliyor.


    Fakat aşağıda linkini vermiş olduğum yerdeki tartışma oldukça dikkatimi çekti ve bana mantıklı geldi. Söylenen o ki tıpkı masaüstü bilgisayarlardaki psu yani power supply lerde olduğu gibi kaynak makinelerinin de dandiklerinde üzerinde yazan elektrik gücünü vermiyor. Bendeki mytol kayak makinesi evet 250 amper gözüküyor ama gerçekte 250 amper güç veriyor mu bilemiyorum. Mesajda isimleri sayılan kaynak makinesi markaları arasındaki benimki yok ve de google da en kaliteli kaynak makineleri diye aratınca yine benimkinin markası hiçbir sitede çıkmıyor ve de mytol un kendi wep internet sitesi bile yok.


    Bendeki kaynak makinesi de herhalde o dandik olanlardan biri. 250 amper diyor da tahminen verebileceği güç 150 amper falandır diye düşünüyorum. Birde benim yapacak olduğum kaynak işinde de kaç amperlik kaynak gücü lazım bilemiyorum cidden. O yüzden 6 kW lık bir jeneratör düşünmeye başladım.


    Bu mesajı böyle uzun uzun yazdım çünkü ilerde benim gibi aynı şeyden dolayı kararsız kalacak insanlara bi yol göstereyim dedim. Yani kaynak makinesi için jeneratör alırken birincisi makinenizin gerçekte ne kadar güç tükettiği ve bunun yanında sizin makineniz ile yapacak olduğunuz işin ne kadarlık bir güç gerektirdiğine dikkat edip bu tip ayrıntılara önem vermeniz gerektiği kanısındayım.



    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?kontrol kalemi forumları
    200 amperlik inverter kaynak makinesini nasıl bi jeneratör karşılar karşılar mı ?
    https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/200-amperlik-inverter-kaynak-makinesini-nas%C4%B1l-bi-jenerat%C3%B6r-kar%C5%9F%C4%B1lar-kar%C5%9F%C4%B1lar-m%C4%B1.117512/




  • KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?
    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?
    KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?


    Haa bak bunu gözden kaçırmışım. Önceki mesajımda ikinci görselde gittigidiyor yazısının altında 3,25 mm elektrot diyor. 3,25 mm elektrot için de 130 amperlik bir güç lazımmış. Onu da herhalde 5-6 kW lık bir jeneratör halledebilir. Onun altındaki yani üçüncü görselde 4 mm elektrot diyor o da en fazla 160 amper eder. Bu sefer de 7-8 kW lık bir jeneratörle işimizi halledebiliriz diye düşünmekteyim.



    Son olarak son resmi ve alttaki linki de koyayım. 1 kW kaç kVA dır sorusunu merak edenler için adamlar kendileri 6 bin 800 TL lik ilgili jeneratörde ilk satırda değerleri yazmış.



    https://www.hepsiburada.com/hyundai-hhy7250e-benzinli-monofaze-marsli-jenerator-7-5-kva-p-HBV00000HHWUB




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 23 Ekim 2021; 0:46:56 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.