Şimdi Ara

inverter kaynak makinası tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
49.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba inverter kaynak makinası alıcam ve piyasadan baktığım modeller var hangisini tavsiye edersiniz?modeller bunlar

    1- KL KLMMA160 Kaynak Makinası
    2- mytol evo220c dijital+igbt kaynak makinesi
    3- MAGMAWELD MONOSTICK 150 I Inverter Kaynak Makinası
    4- Askaynak 161 Super İnverter Kaynak Makinesi

    yardımcı olursanız sevinirim...ya da sizlerin kullanmış olduğu tavsiye verebileceğiniz bir kaynak makinasıda olabilir.Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozyapi35 -- 3 Temmuz 2017; 13:59:6 >



  • 5Ampere düşebilen modeller tig yani argon kaynağı da yapabiliyor. Fİmerin vardı. AMa 5Ampere düşen bir modelin de maks amperi 130 AMper yani diğer 160Amper modellerden düşüktü.

    Güncel makineler hep inverter. Hafif ve az elektrik yakar. 3 ve 4 inverter.
    Ama diğerleri bakır sargının değişik modelleri olabilir. Bakır sargı alınacak makine değil.

    Pense kablosu uzun olmalı, gerekirse uzun bir pense kablosu ile değiştirmeyi teklif edin. Şasi ve priz kablosu çok önemli değil. Sıcaklık koruması, hot start denilen elektrodun (soğukken) ilk başta rahat erimeye başlamasını sağlayan sistem vb donanıma dikkat edin.

    Yüksek amper kalın malzemede kaliteli kaynak çıkarır. Ama ince malzemede düşük amper gerek. Eğer profil vb ile uğraşıcaksanız yüksek ampere çok ihtiyacınız yok. Ama kalın sac vb kaynatırsanız yüksek amper daha iyi olur.

    Başarılar.
  • tşk ederim sağolun
  • A101'de stanley marka İtalyan üretimi vardı 2 hafta önce 500tl'ye koçtaş'da 650-700 tl diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kale KLMMA160'ı diğerlerinden ayıran özelliği olan TİG-LİFT'in ne işe yaradığını ve nasıl çalıştığını bilen var mı? Google yabancı sitelere dahi baktım hiçbir bilgi yok. Acaba tercih sebebi olsun diye özellik mi uydurulmuş?

    *imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luciferi -- 28 Aralık 2017; 16:48:47 >
  • lift kaldırmak demek. Tig kaynağının tükenmez elektrodu olan tungstenin malzemeden yükseltilerek kaynak yapıldığı yöntem olarak anlatılmaya çalışılmış i,ngilizce bir kaynakta. Sanki tungstende kaynatılan malzeme artığı kalmasın diye malzemeden uzaklaştırılmasını mümkün kılan bişi felan denmiş.

    Tungsten malzemeden uzaklaştırıldığında temasın bitmesi, elektriksel özelliklerin değişmesi ve buna rağmen kaynağın devam ettirilebilmesi sorunsalı var.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim. Böyle birşeyler okuduğumu (izlemiş de olabilirim :)) anımsar gibiyim. Muhtemelen sizin aramalarla vardığınız sayfalara, aynı yolla daha önce varmıştım. "TIG Lift" konusu o kadar gizemli ki, arama motoru ile ulaşılabilen sayfalar aslında sadece TIG ile ilgili oluyor. Benim gibi, başka soranlar da olmuş ve ne yazık ki tatminkâr cevap alamamışlar.


    Amatör işlerim için bir kaynak makinesi almayı düşünüyorum. Beğendiğim iki ürün var. Bunlardan birisi KL KLMM160 diğeri ise AskaynakAS185. Her iki kaynak makinesi de MMA, yani örtülü elektrod tipi. Özellikle yerli üretim ve güvenilir olduğunu düşündüğüm Eczacıbaşı tarafından dağıtıldığı için, Askaynak üzerinde duruyordum. Fakat İtalya'da fason üretiliyor olmasına rağmen KL, "TIG Lift" özelliği ile aklımı karıştırdı. Eğer bu makine, bir şekilde TIG torçu ile kullanılabiliyor ve TIG kaynak yapabiliyorsa bunu tercih edeceğim. Ancak resmi web sitesinde bile bir bilgi yok.

    KLMMA160 almış, kullanmış birilerine ulaşabilirsem bu konuda aydınlanabileceğimi umduğum için amatörlerin buluştuğu DH'ye sormuştum.
  • Size arama sonuçlarını değil bu konuda yazılmış ingilizce metnin çevirisini yaparak cevap vermiştim.

    Tig kaynağı büyük olay değil. 5 Ampere düşen kaynak makinaları yapabiliyor. Fimerin vardı eskiden beri. Ancak tig için ayrı bir torç ve gaz sistemi lazım.
  • İnverter kaynak makinası arıyorsan kardeş bence askaynak stanley ve kl markalar fiyatlarına göre sıraladım. Piyasada o kadar fazla kaynak makinası çıktıki gerçekten seçim yapmak bir hayli zorhttps://www.onlinehirdavatci.com/elektrikli-aletler/kaynak-makinalari/inverter-kaynak-makinalari ben burayada bakmanı tavsiye ederim. Bazı kaynak makinaları piyasanın bir hayli altında
  • selamlar,
    Magmaweld var. Oerlikon firması 65 yıllık bir firma. ben ministick diye bir modelini aldım. son derece memnunum. 4 kg birşey ama 3,25 elektrodu banamısın demeden sürekli yakıyor. 5 amperden başlıyor yani çok hassas. listenize alın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsscorps -- 18 Mayıs 2020; 15:12:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.