Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (599. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.362
Cevap
379
Favori
1.526.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 597598599600601
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • canx_1989_9 C kullanıcısına yanıt

    iphone da artık olmuyor diye biliyorum.

  • Adaptif hız kontrolü otoyol paketi çok çok iyi

    Zonguldak Ayvalık arası neredeyse tümü otobandan geldik çok çok rahattı.

  • umityasar kullanıcısına yanıt

    Evet usb hub ı pn yapıp denedim. Müzik çalıyor ama ama apple carplay olmuyor ipod gibi algılıyor. Jailbreak haricinde başka bi çözüm bulabilen var mı ios lularda..?

    Hem carplay (navigasyon) hem de usb den müzik için..?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ivanlocke kullanıcısına yanıt

    Sabaha 05 gibi istanbul'dan yola çıktım bu yüzden yüksek sıcaklık olamaz sanırım, bir arkadaşımız da gaz pedalına basılı iken devreye girmez demiş gaz pedalına basarak denemiyorum. Başka parametrelere takıldı muhtemelen ama neydi merak ettim. Bunlardan biri yolda sis vardı görüşün düşmesiydi ama bu sis çok kısa bir süre oldu fakat uzun bir süre düzenli olarak hız sabitleyiciyi kullanamadım. Hatırladığım kadarıyla 05-10 arası gibi 15 dk bir devreye alabildim saat 10 dan sonra düzenli olarak kullanabildim. Benzer bir durum dün bulunduğum ilde de oldu yine devreye almayı reddetti. Yan hız sabitleyiciyi bu kadar sık devreye aldırmayacak ne parametresi olabilir ki radar cam üzerinde filan aşırı kir de yok olsa zaten ara ara devreye girmez herhalde. Yani böyle olacaksa ne anladım adaptif hız sabitleyicisinin olmasından.


    Bu arada çalışınca uzun yolda müthiş bir rahatlık heleki geceleri otomatik uzun far asistanı ile çok yüksek konfor sağlıyor. Sadece şunu merak ediyorum öndeki aracı algılama mesafesini değiştirebiliyor muyuz? Yani ilk devreye aldığımızda ekranda uzak ifadesi beliriyor belki çarpışma önleyici fren ayarı etkiliyordur diye onu kısa olarak değiştirdim ama hız sabitleyicinin bu parametresi değişmedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inprise -- 12 Temmuz 2021; 19:10:56 >




  • Merhabalar,

    C5 Aircross 1.6 Shine aracım var. Bugün cam suyu ekleyecektim, cam suyu kapağını açarken içindeki filtre gibi minik parçada kapakla birlikte geldi aşağı düştü. Cam suyu süzgeci deniyor sanırım.

    Elimi uzattım baya denedim ulaşmayı ama ulaşamadım. Motorda sıcaktı ve vaktim kısıtlıydı çok uğraşmadım açıkcası.

    Az önce geniş vakitte baktım, sanırım hareket edince alt korumanın ordan bir yerden düştü, çünkü telefonu zemine indirip kameradan izledim, zeminde birşey yoktu.

    Çok pahalı bir malzeme olduğunu düşünmüyorum, sadece bir zararı olur mu diye sormak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inprise İ kullanıcısına yanıt

    Kullanım klavuzundan:


    İşleyiş sınırları:

    Etkin Şerit Yardımı sistemi, sürücü direksiyonu düzgün şekilde tutsa dahi düzgün bir yoldaki uzun düz bir şeritte seyahat ederken bir uyarı verebilir. Sistem, aşağıdaki durumlarda çalışmayabilir veya direksiyonda uygun olmayan düzeltmeler yapabilir:

    - Yetersiz görüş (yolun yeterince aydınlatılmaması, kar yağması, yağmur, sis).

    - Göz kamaşması (ters yönde hareket eden bir aracın farları, güneşin yol seviyesinde olması, ıslak zemindeki yansımalar, tünel çıkışı, gölgeli ve ışıklı bölgelerin birbiri ardına geçilmesi),

    - Ön camın kameranın önünde bulunan kısmı: kirli, buğulu, buzlu, karlı, zarar görmüş ön camın veya bir çıkarma ile kaplı ise,

    - Hasarlı, kısmen gizli (kar, çamur) veya birden çok (yol çalışmaları, yol bileşimleri) şerit işaretleri.

    - Keskin virajda seyahat.

    - Dolambaçlı yollar.

    - Yolda bir asfalt kavşak bulunması.


    Sistem aşağıdaki durumlarda etkinleştirilmemelidir:

    - "İnce" tip stepne ile sürüş.

    - Özellikle bağlı olmayan ya da onaylanmamış bir römork ile çekiş sırasında.

    - Olumsuz hava koşulları.

    - Kaygan yol yüzeylerinde sürüş (ıslak yolda kayma, kar, gizli buzlanma riski).

    - Yarış pistlerinde sürüş.

    - Dinamometrede sürüş.


    Bakım önerileri:

    - Ön tampon ve kameranın ön kısmında yer alan ön cam alanının temiz olduğunu düzenli olarak kontrol ediniz.

    - Ön cam sileceklerinin iyi durumda olduğunu düzenli olarak kontrol ediniz.

    - Kışın ya da hava kötüyken, ön tampon ve ön camın çamur, kar ya da buzla kaplı olmadığından emin olunuz.





  • inprise İ kullanıcısına yanıt

    Adaptif Cruise'un yüksek sıcaklıkla alakası yok. Marmaris Bodrum civarlarında 40+ sıcaklıklarda da kullandım gayet sorunsuz çalışıyor. Adaptif hem ön tampondaki radar hem de ön camdaki kameradan aldığı bilgiler doğrultusunda çalışıyor. Sis varsa çalışmaması normal karşılanabilir. Bunun dışında tampondaki radar kirlenmişse ya da aşırı nemlenmişse vs çalışmayabilir. Gaz pedalına basılı iken devreye alınabilir, frene basarken alınamaz, öndeki araca aşırı yakınken devreye alınamaz. Bir de bazen devam et tuşuna basınca devreye almıyor ama hız arttırma tuşuna basınca aynı şartlarda alıyor. Benim de elim o şekilde alıştı daha çok öyle alıyorum devreye.


    Adaptifin takip mesafesini ayarlamak için de kolun alt tarafındaki GAP tuşunu kullanabilirsiniz. İlk bastığınızda mevcut durumu söyler, kısa süre içerisinde bir daha bastığınızda bir yakın mesafeye geçer. 3 kademesi var. Sistem devredeyken kadrandaki takip mesafesi bölümünde hangi ayarda olduğunu çıkan yatay beyaz çizgi ile anlayabilirsiniz. Ben şehir içinde yakın, otoyolda uzak şeklinde kullanıyorum. Düşük hızlarda, dur kalk trafikte falan uzakta bırakınca çok fazla araç giriyor araya. Yüksek süratlerde de yakında olunca çok sert fren yapması gereken durumlar oluyor, bazen tedirgin edebiliyor.





  • faw13 F kullanıcısına yanıt

    Doğrudur ben start/stop ile karıştırdım:


    Start/Stop Temel çalışma koşulları

    - Sürücü kapısı kapatılmalıdır.

    - Sürücünün emniyet kemeri takılı olmalıdır.

    - Çekiş aküsünün şarj seviyesi yeterli olmalıdır.

    - Motor sıcaklığı normal operasyon aralığında olmalıdır.

    - Dış sıcaklık, 0 °C ila 35 °C arasında olmalıdır.

  • ivanlocke kullanıcısına yanıt

    Aynen start/stop'u devre dışı bırakıyor hava sıcaksa. Muhtemelen klima devre dışı kalıp aracın içi ısınmasın diye veya motor soğutma aküyü boşaltmasın diye yapıyor onu da. Daha önce kullandığım start/stoplu araçların tamamı VAG grup idi, hiç birinde sıcak havadan dolayı direkt devre dışı bıraktığını hatırlamıyorum ama farklı markalar, farklı yaklaşımlar :)

  • faw13 F kullanıcısına yanıt

    Öndeki araca mesafe konusuna çok dikkat etmemiştim, yaşadığım durum bununla ilgili olabilir gibi geldi, buna dikkat ederek deneyimleyeceğim bir sonraki yolculukta. Mesafe ayarı için kol üzerine hiç bakmak aklıma gelmemişti eve GAP tuşunu gördüm, teşekkürler bir şeyi daha öğrenmiş olduk.

  • C5 aircrosa araç içi kamera tavsiyesi verebilir misiniz? Memnun kaldığınız modeli paylaşırsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • planetcrk kullanıcısına yanıt

    Ben uzun zamandır 70Mai Pro kullanıyorum. Gayet memnunum. Görüntü kalitesi çok iyi. En sevdiğim özelliği bir şeyin fotoğrafını çekmek istediğinizde "Take Picture" demeniz. Bu şekilde elinizi kameraya götürmeden istediğiniz yerde fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

  • Selamlar, bu tarz araç alacağım, benzinli, tavan boyası konusu kafamı karıştırıyor, başka markaya geçme durumum var veya feel adventure alacağım ya da cam tavansız Avrupa paketlerden. Bu aracı almadan incelediğiniz ama şu sebepten dolayı C5A seçtim dediğiniz araçlar nelerdir? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Partir kullanıcısına yanıt

    En yakın tarihten ben aldım sanırım C5A, 2 günlük henüz 1.6 puretech shine. 3008, Tucson, Tiguan ve Volvo S60 baktım. S60 çok istedim ama uzun vadece masrafları korkuttu, T3 motor kısa vade kullanıldı ve üretimden kalktı. Tucson hiç bana hitap etmedi duruşu iç mekanı falan ayrıca kasa olarak da baya eski kaldı artık. Tiguan için söyleyeceğim yek şey 2005 den kalma Golf5in devamı gibi, 16 yılda iç mekanda vs hiç gelişmediler şaşırıyorum, ayrıca moose testinde kendi havalara atması da kaçışımı hızlandırdı. 3008 le C5A arasında da boş 3008 mi dolu C5A mı diye gittim geldim. 400bine yakın para verip halojen farlı arabaya binmek içimden gelmeyince ve test edip C5Anın bariz şekilde 3008den daha sessiz ve konforlu olduğunu deneyimleyince C5A aldım.

  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, ikinci el mi sıfır mı aldınız? Ben shine bolt için ikinci el pazarlık yaptım ama araçta ufak bir sorun olunca vazgeçtim şimdi de araç almayı erteledim, araştırmaya devam ediyorum, vag grubu dsg için istemiyordum ama kullananlar çok memnun, C5A mantıklı gibi gelse de tavan olayı var ve ikinci eli vag grubu gerisinde. Benim istediğim araç 4x4 tam otomatik şanzımanlı adaptif cruise olan koltuk ve direksiyon ısıtmalı ön cam rezistansı olan 550 lt ve üzeri bagaja sahip araç ama üretilmiyor :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    Bu arada S60 tamamen farklı segment, yazım yanlışı yok değil mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • siyah tavan kaplama soyulmasından korkuyorsanız 2.el c5a'larda şu paketler gayet donanmlı


    benzinli; shine sx edition, shine s edition


    dizel; selection business (hem boşu hemde dolusu var), exclusive (bu araçların cam tavanlısıda var ancak çok nadir denk geliyor sürekli takip etmeniz lazım. ayrıca cam tavanlı exclusive pakette koltuk ısıtma ve elektirkli koltukta oluyor.)

  • Partir kullanıcısına yanıt

    2. el aldım 20000 km de 2019 model. Kısmetse uzun yıllar bineceğim. 2 yıldır tavan boyası atmamış bundan sonra da kısmet artık olursa da çok önemli değil benim için. Doğru S60 hocam bambaşka bir klasman ama benzer fiyatları var. Ben 3 yıldır Volvo kullanıyordum ve yol konforuna ve sessizliğine çok alışkındım ayrıca çok da memnundum arabadan bu nedenle S60a çok baktım. Crossoverler rüzgar sesi, yol sesi alıyor diyorlar diye çok da istemiyordum ama test sürüşü yaptıktan sonra C5A baya şaşırttı beni seçimimi değiştirdi.

  • Arkadaşlar Shine paketinin otonom opsiyonel ücreti ortalama ne kadar?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Partir kullanıcısına yanıt
    Benzinli ve siyah tavanli c5a var bende. Aracin tavani disinda herseyinden memnunum. Siyah tavan isinde psa cuvalladi. Sadece c5’te degil grubun diger markalarinda da var bilginiz olsun. Tavan boyasi bu ulkede kutsal. O yuzden iyi dusunun. Ben bundan sonra hangi marka olursa olsun govde rengi tavanla alirim. Cunku bu tavanlarin boyama mantigi sanirim tum markalarda ayni ve govde boyasi kadar dayanikli degil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 597598599600601
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.