Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (1019. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20.382
Cevap
379
Favori
1.530.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10161017101810191020
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Softwalker S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bayiye uğradım dün , ilave eurorepar 10 lt
    ekledim. Ama kalabalıktı , tatmin edici bir cevap alamadım .
  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    Şöyle ki; sensörü bir göz veya fotosel gibi düşünün. Önüne bir şey geldiğinde (illa yağmur damlası olması gerekmiyor) sileceği aktif ediyor ve temizliyor. Sık sık engel algılıyorsa oluyorsa doğal olarak sileceği daha hızlı çalıştırıyor.


    Sıfır veya kullanılmış araç olması farketmeksizin silecek lastikleri ve cam dış etkenlere bağlı olarak kirlenir. Sıfır araba örneğin uzun süre beklemiştir. Yağmur, toz vb. kalıntılar zamanla cama ve silecek lastiğine oturur. Kullanılmış araba için de aynı şeyler söz konusu. Yağmur suyu pek masum bir su değil. Havadaki tozu, pisliği toplayarak yere iniyor. Bir de içerisinde minareller var. Kuruduğunda cama hatta arabanın kaportasına zamanla yerleşmeye başlar. Aracı yıkamaya verdiğinizde dahi temizlenmez. Özel işlem gerekir. Tek sebep yağmur da değil. Öneki aracın egzoz partikülleri, ağaç reçinesi, polen reçinesi gibi gibi liste uzar gider. Kısaca dış etkenler işte.


    İşte tüm bunlar camda kalıntı bırakır ve silecek çalışmaya başladığında cam tam temizlenmez. Dikkat edin, silecek camı süpürürken beyaz iz bırakır. İşte sensör de bunu engel olarak algılar ve sileceği aktif eder. Her süpürmede bu izi bıraktığı için bu sefer hızlı moda geçer.


    Siz güzel bir cam ve ilecek temizliği yapın veya yaptırın. Sileceklerinizi de kontrol ettirin, eskimiş olabilir. Yenileyecekseniz mutlaka camı da detaylı temizleyin.


    Hem sensörlü hem de zaman ayarlı fasılalı çalışma modu Alman araçların çoğunda var sanırım. Malesef bizim araçlarda yok. Hatta sileceği sadece bir kere çalıştırmak için kolu iki kere aşağı yapıyorum fare ile çift tıklama yapar gibi :) İlkinde sileceği çalıştırıyor, ikincisinde sensörü kapatıyor.





  • onurcakmak O kullanıcısına yanıt

    yagmur dışndaki pislik vs de etkiler tabi ama arkadaşın tanımındaki "çıılgınlar gibi çalşııyor" ifadesi ile bahsettiğiniz ince tozlar, silecek izi vs çok örtüşen şeyler değil açıkcası. Cılgın gibi çalışıyor ise gerçekten snsöründe donanımsal bir sorun olma ihtimali mevcut.


    Dediğiniz gibi sensörün önünde ciddi bir kalıntı vs var ve kullanıcı buraya hiç bakmadan bu şikayeti yaptıysa ona bir şey diyemem tabi :)

  • onurcakmak O kullanıcısına yanıt

    bir kez çalıştırmak için silecek kolunu hızlıca kendinize çekip bırakabilirsiniz. Çekili tutma işini uzatirsanız su fışkırtacaktır tabi 😃

  • kaansa K kullanıcısına yanıt
    MK1, sanırım makyajlı kasa 1 manasında. 2024 modeller ne zaman makyajlandı? Renault Austral ile kıyasladığımda ekran panel ve kasa hariç c5 aircross daha şık ve dolu bence.
  • inch kullanıcısına yanıt
    2022 de makyajlandı.
  • inch kullanıcısına yanıt
    MK1=Mark 1 yani aracın o modelinin ilk kasası.

    FL= Facelift=makyaj
  • Arkadaşlar arabadan uzaklaşınca kapılar ve aynalar kitleniyor mu
  • sercio_ist S kullanıcısına yanıt
    Kapıya dokunmadan ve eller serbest modunda bagajı ayak hareketiyle kilitlemeden kapılar uzaklaşınca kapanmıyor.
  • Merhaba arka isofixli sağ ve sol yolcu koltuklarından birini söküp ortadaki isofix olmayan koltula yer değiştirebilir mi, yapanınız var mı?
  • athensaus kullanıcısına yanıt
    Sipariş ettikleri malzemeler geçen hafta geldi. Kablo tesisatı komple garantiden değişti. Şu an düzgün çalışıyor bakalım. Başka bir şey dikkatimi çekti, hafızalı koktuğun 1 numaralı tuşuna her bastığımda sağ ayna farklı konumlara geliyor. Bu yapılan çalışmayla ilgili mi anlamadım. Reset gibi falan bir şey var mı acaba uygulayabilecek?
  • TheSayer kullanıcısına yanıt

    Net bir şekilde aynı olayı yaşıyorum. Aracı yaklaşık 20 gündür kullanıyorum ama vites geçişlerinde kararsız kalıyor gibi. Daha önce 8 yıl AT6 şanzımanlı araç kullandım, vites geçişlerinde kesinlikle kararsız kalmıyor ve yığılma olmuyordu. EAT8 daha iyidir diye düşünmüştüm ama açıkçası biraz hayal kırıklığı oldu benim için.

    Ama tabi her aracın karakteristiği birbirinden farklı, çok dert etmiyorum. Alışacağız artık.

  • TheSayer kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı durum var 1 den 2 ye geçişte vuruntu yapıyor. 3 den 2 ye geçerken kararsız kalıyor yine vuruntu yapıyor. En beteri de 2 den 1 e düşerken yoğun trafikte sürekli 1-2 2-1 şeklinde zıplatıyor eco modda daha rahat normal modda daha yoğun. Eat8 corsa da böyle bir durum yaşamamıştım. Bakıma gittiğimde kalibrasyon isteyeceğim. Ayrıca bir de otoparkta yanaşırken direksiyonu 1 tur çevirdiğimde direksiyonda ve gaz pedalında titreşim oluyor bu da garip geldi. Aynı titreşim hızlı kalkmak için dip gaz yaptığımda da oluyor sanki lastiklerde balans varmış gibi.
  • CyberSage C kullanıcısına yanıt

    Bagajdaki gri kabloyu 3. nolu boş pine çekince. uzun vadede hiç arıza kodu hata vs verdi mi sizde acaba ?

  • baris81 B kullanıcısına yanıt
    Hiçbir sorun yok hocam. Sıkıntısız kullanıyorum çok şükür.
  • 1.5D için 30.000km bakımına servisten en uygun 9000₺, Eurorepar’dan 6000₺ fiyat aldım. Bakımı Eurorepar’a yaptıracağım. Sakıncası var mı?
  • Merhaba, 2. El c5 aircross bakıyorum. Bi galeride exclusive donanım araç var 2020 model. Bu aracın tam donanım listesini nasıl öğrenebilirim. Galerici ilan açıklamasına bi kaç bi şey yazmış ama bana eksik yazmış gibi geldi çünkü navigasyon yazmamış mesela ama araç resimlerinde görünüyor.
  • Arkadaşlar, son zamanlarda hibrit model için fiyat alan oldu mu? Ne fiyat veriyorlar acaba?

  • mehmetinho M kullanıcısına yanıt

    Aracınız garanti kapsamındaysa eğer onu söylemeyi unutmayın çünkü ona göre yağ ve filtre kullanıyorlar. (kendi markalarını kullanırlarsa Citroen garanti için kabul etmiyor)

  • Arkadaşlar 2. El bir araç aldım 2023 model ancak ön camı an sanayi degismiss çarpışma sistemi arızası veriordu gittik gösterdik camdan dediler... Cami orjinalle degistirdim... Şerit takip çalışıyor tabela algılama calisior ancak hata kodu verdiği için hız sabitleyici çalışmıyor...bozel bir serviste bakiorlar duruma...siz ne dersiniz kamera bozuk olma ihtimali varmı yoksa yetkili sevis yazılımla duzeltebilirmi

  • 
Sayfa: önceki 10161017101810191020
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.