Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.225
Cevap
273
Favori
1.991.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle burada seri yatak üretimi yatak yapan firmalar tavsiye edilmekte tabi bunların belli avantajları var garanti yaygın bayi ağı, yerinde görme vb. Daha önce wellmatt gibi firmalar tavsiye ediliyordu ki görüğüm kadarıyla wellmatt fiyatları tutunca çok artmış misal 1500 tl almaktan 4 yıl önce vazgeçtiğim ve çok pişman olduğum atigo at kılı yatak şu anda 24 bin gibi rakamlara satılıyor. Geçen gün çocuk için yatak araştırmasına girdim ve gelişim yatak diye bir firmanın ürünleri dikkatimi çekti, ve aşağıya linkini bıraktığım yatağı satın aldım, kalitesinden oldukça memnun kaldım ama tabi uzun dönem memnuniyetini söylemek için çok erken. Yatak toplama bilgisayar kasası gibi içinde kullanılan tüm malzemeler bu konuda isim yapmış firmalardan tedarik edilmiş. Bu özellikte çocuk için bir yatak bulmak, yaptığım araştırmalarda çok zor yada bulduklarım çok pahalı. Ayrıca sitesinden biraz daha pahalı olarak (malum komisyon olduğu için )n11 de satılmakta, neredeyse yorumların hepsinde yüzde yüz memnuniyet var. Firma sahibi Yavuz Bey çok ilgili telefonda sorduğum tüm sorularıma tüm içtenliğiyle cevap verdi tam bir beyefendi ve özlenen esnaf kendisi. Güzel yetişkin yatakları da bulunmakta, almayı düşünen arkadaşların incelemesinde fayda olabileceğini düşünüyorum.

    https://www.gelisimyatak.com.tr/product-page/geli%C5%9Fimyatak-bambo-pocket-baby-torba-yayli-4-cm-lateks-katmanli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutk -- 8 Aralık 2021; 15:39:52 >




  • Pyros P kullanıcısına yanıt

    iyi günler biz de eşimle yatak arıyoruz kriterlerimiz aynı acaba siz karar verebildiniz mi? Ya da deneyimleriniz neler oldu?

  • Yatak ve yastığa ihtiyacım olduğundan özellikle kullanılan malzemeler hakkında bir kaç aydır yabancı kaynaklarda detaylı araştırma yapıyordum. Sizlere edindiğim bilgileri paylaşıyorum;


    Edindiğim bilgilerde Visco(Memory Foam) denilen hafızalı köpük aslında hiç sağlıklı değil. Visco poliüretan köpükten üretilir ve viskozitesini, elastikliğini arttırmak için ilave kimyasallar kullanılır. Visco'nun hammaddesi Poliüretan plastik benzeri bir petrol ürünüdür. 


    Visco üretim sürecinde kullanılan kimyasalların yıllar boyunca gaz olarak yayıldığı, bu gazların insanlar için toksik olduğu ve Visco sektörünün ciddi olarak denetlenmediğinden ve denetlenmesinin zor olduğu belirtilmiş. İlerleyen yıllarda visco'dan çıkan gazların solunmasıyla ciddi hastalıklara sebep olabileceği endişelerinden bahsetmişler.


    Bir başka tehlike visco'nun yanıcı olmasını geciktirmek için kullanılan kimyasallar çok ciddi risk içeriyormuş. Üreticilerin kullandığı visco'nun güvenli olduğuna dair sunduğu belgelere kolayca güvenilmemesini söylüyorlar en pahalı üründe, en kaliteli markada dahil. Yabancı markalarda güvenilirlik endişeleri varsa gerisini düşünmek bile istemiyorum. 


    Visco'nun içerebileceği bazı zararlı kimyasallar;

    Metilbenzen diğer adıyla Toluen

    Metilen dianilin

    Metilen klorür

    Kloroflorokarbonlar

    Formaldehit


    Visco'nun yanıcı olmasını geciktirmek için kullanılan kimyasallar;

    Polibromlu difenil eterler

    Formaldehit içerebilen melamin bileşikleri

    Borik asit


    Markaların “Bel ağrısını iyileştiriyor”, “Dayanıklı”, “Vücut şeklini alıyor”, “NASA üretti”, “Astronotlar uzayda kullanıyor” gibi reklamlarla pazarladıkları ne olduğunu bilmediğiniz ürünlerin tuzağına düşmemek için sizlere tavsiyem ingilizceniz yoksa bile alacağınız ürünü en azından Google Translate yardımıyla yabancı kaynakları araştırın.





  • muyguc M kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Önerilere istinaden biraz daha bakındık ama sonunda King Coil Rhodes karar verdik. Yatağı satın aldık ancak henüz evimizdeki tadilatlar bitmediği için yatağı henüz teslim almadık, bekletiyoruz.


    Eşimin ağrıları nedeniyle yatsanda önerdikleri yastıklar vardı sanırım onlardan da alacağız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyros -- 9 Aralık 2021; 23:16:35 >
  • Herkes iyi günler,yataş five-z hybrit kullanmış ya da bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben yataş'tan five-z yatağı alacaktım hatta siparişi de verdim ama şikayetvar sitesinde çok fazla sayıda çökme, deforme şikayeti var sonra iptal ettim. Fotoğraf da yüklemiş insanlar.


    Bir iki tane şikayet olsa önemsemezdim ama onlarca şikayet var, bu sebeple korktum bu yataktan ve vazgeçtim. Five-z'de visco var ama ince bir visco, 5 cm kadar ve sanırım kalitesiz bir visco, bu sebeple de kolay çökme yaşanmış anladığım kadarıyla.


    Sonra daha güvenilir bir markaya yöneleyim dedim ve yatsan'a gittim tüm yatakları test ettim uzanarak denedim, eşim de denedi. king koil - grayson modelini aldım. dün teslim aldım gerçekten mükemmel bir yatak, eşim ve ben uzun zamandır bu kadar rahat ve konforlu bir uyku uyumamıştık.


    Grayson daha birkaç ay önce çıkmış yeni bir model, yüksekliği biraz fazla 36 cm ama çok kaliteli, lateks özellikli, çift taraflı kullanım özelliği var. tavsiye ederim gözü kapalı alabilirsiniz. her yaş, kilo ve farklı uyuma şeklindeki ve bel rahatsızlığı olanlara uygun bir yatak.





  • herkese merhaba, bir haftadır falan çift kişilik yatak almak için arayış içerisindeyiz ancak henüz net karar veremedik hatta markayı bile net seçebilmiş değiliz hepsinin birbirine göre avantajları var sonuçta. Öncelikle yataş ile başladık ve yataştan üç model,lova yataktan yine üç model son olarak ise yatsana baktık. Modelleri şöyle yazayım bilen varsa bu modelleri bilgi verirse sevinirim. Bu arada eşim ve ben ikimizde zayıf sayılırız herhangi bir bel,omurga problemimiz yok.Fiyatlarda genel olarak 4500-7000 civarında

    Yataş: Orthopedic Support, Cool Wool, Hard,Soft

    Lova: Stress low,luxemburg,beyond dream

    Yatsan:Uykucu elit pillow, serta serisi,king koil serisi

    Yataş ve yatsanın yanında lovaya bakılmaz diyenler var ancak lovanın stress serisi yatağıda çok rahat geldi bize ancak daha sonraki süreçte mağdur ederler mi ne kadar dayanıklı olur onun hakkında pek fikrim yok.

  • Resmen spam yapıyor gibi konuya yazıp duruyorum. Buradaki görüşler paylaşımlar çok güzel bazıları eminim çok doğrudur ancak,

    Hastanın ne çektiğinden ancak diğer hasta anlar diğerleri yani satıcıları kastediyorum sadece empati yaparlar ortalama alırlar.


    Benim durumum şu ben fibromiyalji hastasıyım yani geceleri sadece oram buram ağrımıyor sabahları çok okkalı bir dayak yemiş gibi uyanıyorum. Fibromiyaljiden bağımsız, Kayma fıtık dersen gırla bu duruma sebep etkenlerinden birini bellona yatakları olarak görüyorum. Bu şirketin herhangi bir yatağının iyi olduğunu sanmam sakın almayın aldırmayın.


    Bakın sakın gidip yaylı yatak almayın paket yaylı olur ama yaylı asla olmaz.


    Sadece fıtık değil yatakta acı çeken birisi olarak İkea hövag yataklarda rahat ettim. Süper rahat değilim ama eminim hasta değilseniz siz süper rahat edeceksiniz. Fiyatları da oldukça uygun. Sadece sert ve ekstra sert arasında seçim yapmanız lazım 80 kilodan fazla iseniz bence ekstra sert seçmeniz çok önemli. Unutmayın eşinizle aranızda çok kilo farkı varsa o gidip başka yatakta uyusun rahat edemez çünkü.


    İkea yatak linki

    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/yatak-odalari/yataklar/yayli-yataklar/10244516/hovag-cift-kisilik-yatak.aspx





  • Bu arada işbir lateksit yatakları deneyen oldu mu?

  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    ben bir firmanın bir ürününü deneyip beğenmedimde, ikinci şans vermiyorum niye vereyim ki paramla almışım değmediğini düşünmüşüm. Bu başlığın amacı da aynı hataları başkalarının yapmaması. Benim aşırı rahatsızlık durumuma iyi gelmeyen markalar. Bellona, yataş, istikbal, işbir. İyi gelen ikea.

    Ama siz rahat edebilirsiniz bu bana özel bir durum. Kiloluyum ve hastayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorsan -- 22 Aralık 2021; 23:31:40 >
  • Herkese selam...

    Öncelikle 180 boyunda 90 kiloyum. Yatağin değişme vaktim gelmisti.

    Forumdan konuyu takip ettim, çokta mağza gezdim eşimle.

    Bir ay önce Beylikdüzü Marmaraparkta gezerken , hadi yataşa tekrar bakalım ne var ne yok diye eşimle girdik.
    Allah'ın sevdiği kulum galiba satış temsilcisi duchess modelinde 500 TL eğer nakit öderseniz 800 TL indirim yapıyoruz dedi.

    Bir ay öne 4500 TL ye Yataş duchess aldım.
    Aslında hedefim cool&wool modeliydi ama temsilci yeni model hemen kampanya olmaz siz yinede duchessi bu fiyata kacirmayin dedi.
    Kafamıza uydu ve aldık

    Öncelikle yatak orta sert. öyle yatağın içine gomulmuyosunuz ama üst pedi yumuşak olduğu için yatak sizi cevreliyo ve gayet rahat ediyorsunuz. Ben işçi olduğum için bazen bel ağrılarım oluyodu. Bu yatak beni çok mutlu etti işin açıkçası.

    Ekonomik yönünde ise 4500 TL ye bir ay önce aldığım yatak şuan 7800 TL 🙁

    Kimse yatak falan almasın bu aralar. En azından yazı kampanyaları bekleyin , dolar düşsün.
    İki üç misli ödemeyin bir yatağa.

    Yatak tavsiyesi soracak olursanız
    İdaş levander
    Yataş cool wool
    Yataş duchess
    Yatsan serta majesty
    İdaş mira pocket pedli yatak

    İnşallah arayanlara biraz yardımcı olmusumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • crazy emre C kullanıcısına yanıt
    Five z mağduru olarak bende listedeyim,kendi sitesinden bir tane olumsuz yorum yokken internete girdiğinizde yüzlerde şikayeti görüyorsunuz,sitelerinde insanları kandırıyorlar :) hayatımda hiç bel ağrısı ya da benzeri bir ağrı yaşamamıştım taki yataş five z alana kadar. Yatak geldi 1 gün havalandı ve yatağa yattım 1 saat içinde bel ve kaburga ağrısıyla kalktım ve bir daha yatamadım o yatağa çünkü 1 saat içinde yattığım yer çökmüş ve günlerdir orası çökük. Şimdi iadeyle uğraşıyorum iade almamak için ellerinden geleni yapıyorlar büyük ihtimalle bilirkişi vs yoluyla iadesini yapacağım. Bir daha yataşa tövbe,koltuk takımı ve 2 tane bazada almıştım sinirimden onlarıda iptal ettim allahtan gelmemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 28 Aralık 2021; 14:1:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tevfik20 T kullanıcısına yanıt
    Eylül ayı başında İdaş Mira coil Pocket pedli yatak aldım ve on beş gün kullanım sonucu çökme oluştu. Hemen aldığım yere iade ya da değişim talebi yaptım. Adam kayıt açıcam gelip bakacaklar dedi sonra iade değişim yapılacak dedi. Göya kayıt açtı gelen giden arayan yok arada hatırlatma yaptığım halde aradan üç ay geçti aldığım satıcı da dahil muhatap bulamıyorum. Çökük yatak kullanmaya devam ediyorum. Oysa anneannem dahil nesiller boyu İdaş kullanmıştık ama İdaş artık o eski kalitede değil maalesef. Arkadaşın dediği listede İdaş ı görünce uyarmak istedim. Maddiyatım elverir vermez başka markalardan tercih yapacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vay anam Serhat neler donmus ya...

    183 boy 70 kiloya bir yatak onerin 1000-1500 liraya da alalim dostlar. 25 yasinda bel ve boyun agrisi sahibi oldum. Yataktan sonra sira ortopedik bir calisma koltuguna da gelecek... Konuyu okumak istedim fakat zaman probleminden oturu arastirma yapma firsatim yok. Birisi su yatagi al unut gitsin derse cok mutesekkir olacagim.

    Tesekkurler...

  • Ya arkadaşlar burdaki mesajların bazısı sahte, yukarıda anlattım çok köklü olduğu söylenen markaların çoğunu denedim. Çok mutsuz oldum.

    Bak bu yatakta 20 yıl garanti var 1 kereye mahsus değişim var.

    Çok afedersiniz salak olmayın ya fiyatı da şu an 2199 falan üstelik iki kişilik.


    Sorup da durmayın hangi yatak diye bu piyasada bundan iyi fiyat performans yatağı olmadığını düşünüyorum.


    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/yatak-odalari/yataklar/yayli-yataklar/10244516/hovag-cift-kisilik-yatak.aspx




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorsan -- 26 Aralık 2021; 17:49:10 >




  • SweetStar kullanıcısına yanıt

    Ben gezdigim denediğim ve fiyat olarak belli bir banttaki ürünleri tavsiye ettim. Ürünü aldıktan sonra keşke hiç bozulmasa.Yeni aldığım yatağında bozulmayacaginin garantisi yok.

    Bide her magzanin anlayışı , satış desteği ve teknik yardımı cidden çok farklı oluyor.

    Yataş aldım mesela. Avcılar da ki magzasiyla Beylikdüzü'n de ki mağza arasında her bakımdan fark var.

    Gerçi marka her şubeye aynı indirimi vermiyor. Ürünlerin termini ve fiyatlari subeden şubeye fark ediyor.

    Yatak alırken belli markaların belli ürünlerine yonelin. Ve o ürünleri mutlaka deneyin. Aynı ürünü bir kaç subeden fiyat alın. Sonuçta herkes parasını veriyor ciddi miktarda..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar

    Yatağımı değiştirmeyi düşünüyorum. Çok eski bir yatağım var bütçem 5-6 k arası. Buradaki reklam içeren para karşılığı firmanın tavsiyesinde bulunan kişlerden değil degerçekten araştırıp alarak şu yataktan memnunum diyen kişiler tavsiyede bulunursa sevinirim.

    Çift kişilik alacağım 160x200 ölçülerinde

    Oluşan sorunlar nedeniyle şikayet var puanlarına da bakıyorum. Türkiye de hiç bir firma ürün sattıktan sonra sorun çıkarsa arkasında durmuyor. Benim için en önemlisi bu. İnsanları uğraştırıp duruyorlar bütün firmalara bakıyorum adam 10 bin tl yatağa para vermiş çökme olmus muhattap bulamıyor. Para kopşay kazanılmıyor. İkeanın pahalı modelleri nasıl 5-6 k civarı olanları veya yatsan tüm tavsiyelerine açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazenidd -- 26 Aralık 2021; 20:33:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mazenidd kullanıcısına yanıt

    Satış sonrası servise önem veriyorsan İkea modellerine bak derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt
    Önem veriyorum fakat ikea nında bizim firmalardan bir farkı kalmadı. Kötünün iyisi hatta daha kötü olmaya başladı. Geçen parçada delik yok fabrika hatası var. Diyorum gelin değiştirin benim gitmem gerekiyormuş. Benim hatam değil oraya gelmek için hem zamanı hem benzinim gidecek dediğimde yapacak birşey yok diyorlar. Stok bilgileri doğru değil. Dolap alıyorsun çekmecesi yok kulbu yok 1 hafta bekle diyorlar 1 ay geçiyor yine yok. Yurtdışından geliyormus vs.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tevfik20 T kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle yaptım İstanbul’da 6-7 mağazadan fiyat aldım en sonunda İstanbul İstinye’deki mağazayı İdaş’ın kendisinin direkt işlettiğini öğrenince oradan aldım. Satıcı gittiğimde beni gördü çökme olmaz di mi diye defalarca sordum hayır en iyisi bu ben de bundan kullanıyorum dedi inandım aldım.
    İşin kötü yanı firmanın malının arkasında durmaması. Ben ona kızıyorum çünkü iade almıyorsanız fark vereyim değişim yapın da dedim. Ne gelip incelediler ne geri döndüler. İlk defa uzun süren araştırmalarımdan sonra aldığım üründen pişman olduğum ve bir bayan olarak bu çökme olayında firmanın ve bayinin tutumunu gördüğüm için paylaşmak istedim ki evde nesiller boyu İdaş kullanılıyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.