Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: rochezdea Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.166
Cevap
265
Favori
1.980.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi uykular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 5 Ekim 2020; 0:31:56 >



  • merhaba arkadaslar.
    topic ismi "yatak tavsiyeleri" oldugu icin ben de bir kac tavsiye yazmak istedim; ama benim yazacagim tavsiyeler markadan bagimsiz.

    1- oncelikle forumlarda ve internette okudugunuz her seye inanmayin. gerek burada gerek baska forumlarda daha yeni uye olmus adamlar, sanki aldiklari yatagin yarattigi psikolojik tatmin batarcasina ilk mesaj olarak analarina babalarina kardeslerine siparis ettikleri yataklari ove ove bitiremiyorlar, bunu da ilk mesaj olarak sizinle paylasmak istiyorlar. hadi o bir yana, klasik aramalarimdan "<marka ismi> donanimhaber" diye aradigimda bir bakiyorum ayni adam 2014'de benzer bir mesaj birakmis, sonra 2015'de "gelin fabrikamizi gezin" diye yazmis. sahsen benim elim gitmiyor bu samimiyetsizlige prim verip onlardan yatak almaya.

    2- dansite olayini kafaniza cok takmayin, cok kafaniz karisir. ben muhendisim, ve bu "mesleg agzi"ni cozene kadar bayagi "hmm"ladim. "yahu" diyorum, "nasil olur biri 65 yumusak, biri 32 sert?". sonradan ogrendim ki bu dansite aslinda ingilizce density karsiligi ve sadece agirligi gosteren bir birimmis. yani "1 kilo elma" ile "1 kilo dut" arasindaki fark gibi. piyasada kimin hangi sungeri/viscoyu/lateksi nereden temin ettigini bilmeden karsilastirma yapmak zor.

    3- hepimizin en az kalite kadar ilgilendigi fiyat konusu... yahu nedir bu yatagin maliyeti diye merak edeniniz cok olmustur. emin olun dusundugunuzun cok cok altinda. soyle kaba bir hesap yapayim:
    ikinci maddede dansite dedik ya: yani metrekup agirligi aslinda. 65 dansite (metrekupu 65 kilo olan) bir lateks kullandigini soyleyen bir firmanin 7cm kalinliginda 150x200 lateks iceren yataginin fiyati 1190 diyelim (diyelim diyorum, marka ismi verip de polemige giresim yok). yani 1,5*2*0,07=0,21 metrekup o da 0,21x65=13,65kg. ayni firmanin 18cm blok lateks yatagi da ayni hesap ile 0,54x65=35,1kg. arada ilk yataktaki kullanilmayan ucuz sungerin fiyatini ihmal etsek, firmanin sizden en pahali oldugu soylenen 21,45kg lateks icin ekstra aldigi rakam 400 lira. yani kilosu kabaca 20 lira. yani 13,65kglik ilk yatakta kabaca 280 liralik lateks, kumas ve cok daha ucuz olan diger sungerler kullanilmakta diyebiliriz. hesapta ihmal edilen cok nokta var; ama varmak istedigim nokta su: 500 liraya, 600 liraya viscolu yatak olur mu, sacmalamayin gibi mesajlar da okudum. aslinda orada sair sunu demek istiyor: "kaynak g*tum"

    4- reklama girmez herhalde, isim verebiliriz (sirf adimi soyadimi arasaniz zaten yeterli referans bulursunuz internette; ama iki uc zibidi "gelip de marka mi tanitiyon lan?" demesin diye belirtmek istedim) istikbal, monessa, isbir vs gibi kaliteli markalar ve bunlarin uretim yaptigi bazi alt markalar mevcut. mesela hepsiburadada satista olan adi sani duyulmamis bazi markalari monessanin urettigini bayagi uzun arastirmalar sonunda buldum. bunlarin toptan alindigi, reklam giderinin olmadigi, ureticinin bir kerede satisini yapip geri kalan sorumlulugu saticaya devrettigi durumlarda cok daha hesapli olabilecegini; keza bununla beraber uretirken en iyi ve en kaliteli malzemenin kullanilmamis olamayabilecegini de ayri bir madde olarak belirtmek istedim. ornek: gidin migrosa reale bakin kendi markalarini kim uretiyor diye, hepsi tanidik cikacak. ama fiyatlari migros veya tip markalarinda cok daha ucuz. belki sutunu begenmezsin, ama sekeri isini gorur modeli...

    ha ne sectin derseniz?
    valla daha secemedim :) su an biraz uzaktayim, yurda dondugumde bol bol ustune yatip oyle karar verecegim.
    sunu da aslinda son madde olarak belirteyim:
    5- vereceginiz karar dunyanin sonu veya baslangici degil. karari cok dogru vermemis olsaniz bile surekli arastirip vakit kaybetmenizden iyi olabilir. vakit harcamak icin bir sebebiniz olsun (fitik mesela cok iyi bir sebeptir). benim vakit harcamadaki en buyuk motivasyonum alacagim yatagin "akilli" bir secim olmasini istemek; cunku verdigim paradan ziyade kalitesi o parayi haketmeyen bir mal alirsam keriz yerine kondugum icin yatak ne kadar iyi olursa olsun uyuyamayacagimi biliyorum :) sizi de bu yonde uyarmak istedim.

    saygilar, sevgiler, selamlar...
    belfıtığım olduğu için yatağımı değiştirmem gerekiyordu. nette ve mağazalarda yaptığım araştırmalardan sonra yatak alma serüveninde final four heyecanı yaşıyorum :) tek tek test ettiğim yatakları yazıyorum. umarım faydalı olur.

    işbir frezya: çift taraf 2cm visco kaplı. paket yay sistemli. yumuşak-orta arası sertliğe sahip. 2mm çok ince gibi görünse de, viskonun kaliteli olduğu elle bastırma deneyiyle bile farkediyor. insanın belini kavrayan rahat bir yatak. beli ağrayanlar mutlaka bu yatağı denemeli. 90x200 için 1055tl.

    yataş five-z: gayet kaliteli bir yatak. paket yay sistemli. işbir frezya'dan hafif sert bir yatak. çok yatağa gömülmek istemiyorum diyen için biçilmiş kaftan. beli ve sırtı kavrıyor. visko kalınlığı 5cm. visko kalitesi idare eder. 5mm olsa da 2mm'lik işbir viskosunun performansını göstermiyor. ama yattığınızda rahat ve kaliteli bir yatak olduğunu hemen anlıyorsunuz. 90x200 fiyatı 1070tl

    yatsan therapist: daha 1 ay önce piyasaya çıkmış, yeni bir ürün. tüm özellikleri hastası olduğum serta perfect sleeper ile aynı. yatsan, benim gibi serta fanları için ucuz bir yatak üretmiş diyebilirim. yatak orta sertlikte. diğer 2 yatak gibi paket yay sistemine sahip. 5cm visko var ama satış danışmanı en kaliteli visko bizim dese de, üzülerek, yatsan'ın viskosunun kalitesinin işbir'in yakınından dahi geçmediğini söyleyeceğim. Yogunluk 40-50 ya var ya yok. 2cm'lik viscosuyla bile frezya farkını hissettirken, yatsan therapist'in 5cm'lik viskosu vasattı. biraz da orta sert olmasının verdiği etkiyle belinizi ve omurlarınızı frezya gibi kavramadığını söyleyebilirim. five-z ile benzer özellikler gösteriyor. fiyatı 90x200 ölçü için 700tl

    işbir ergoplas akıllı yatak: yatağın yayları çelik değil. plastik mekanizmalı özel bir yay sistemi var. 2 tür yay var. biri yanları destekleyen sert yay, diğeri ise biraz daha yumuşak olan yay. yatağın iki tarafında da 5cm visco var. işbir'in kaliteli viskosu hemen kendini hissettiriyor. fakat bu yatak diğerlerinden farklı olarak orta-sert bir yapıya sahip. özellikle kilolu kişilerin bu yatağı mutlaka denemesi gerekir. yatağa gömülmeden yumuşak bir yatakta yatmak isteyenler için şahane bir yatak. fakat kilosu olmayanlar ve orta sertin üstünde yatmak istemeyenler tarafından direkt olarak elenmesi gerekir. Butcesi iyi olan biri ise mutlaka bu yatagi dusunmeli. 90x200 fiyatı 1255tl.

    yatsan therapist modelini görmeden önce frezya'yı orta sertlikte sanıyordum. frezya yumuşak-orta. hatta yumuşak yatak sevenler için hedefi 12'den vuracak bir yatak. five-z ile therapist orta sertlikte. kilosu olmayan ve uykuda çok kıvrılanlar yani sağa sola dönen kişiler için daha uygun. frezya da bu tepkileri kompanse edebilir belki ama frezya'dan daha yumuşak bir yatak (misal visco) uykuda çok hareketli birini üzebilir. ben dracula gibi yattığım için ilk 3 yatakta da rahat edebileceğimi düşünüyorum.

    sert yatak sevmeyen kişiler, uyanık müşteri temsilcilerinin "full ortopedik yatak öneririm, bonel yay sistemi belinizi destekler" gibi palavralarına kanmasın. kilonuz yoksa geleneksel helezon yayların süslü ismi olan bonel yay sisteminden uzak durun. bu yataklar çok serttir. mesela forumda ve şikayet.var üzerinde yerden yere vurulan yatsan switzerland, malzeme kalitesi olarak üst seviye bir yatak. kesinlikle kötü bir yatak değil. ama hafif kilolu ve çoğunlukla sırt üstü yatan biri için bu yatak hiç de uygun değil. çünkü sert bir yatak. sürekli sırt üstü yatan biri için switzerland çok yanlış bir tercih olur. bu yatağa kötü yatak diyen kişiler bence biraz da kendini sorgulamalı. hiç araştırmadan sadece internette "en iyi yatak hangisi" diye aratıp, switzerland keywordü ile mağazadaki satıcının dolduruşuyla yatak alınca sonuç illa ki böyle olur. diğer markaların sert yataklarının yanına şikayet yazın bakın. tepkiler aşağı yukarı aynıdır.

    bazı arkadaşlar yatağımdan memnunum diyor. bir yatağın ömrü max 8-10 sene. yatak yayları 6-7 sene sonra esneme özelliğini kaybediyor. ilk yattığınızda "bel ağrısından gezemiyorum" dediğiniz bu yataklar, 5. senin sonunda yumuşak bir yatağa dönüşüyorsa, bunun sebebi yayların özelliğini kaybetmesiyle ilgilidir. benim yatağım çok güzeldi aynısından aldım ama bel ağrısından duramıyorum diyenlerin durumu da bununla alakalı. bizim evdeki 10 yıllık bonel yaylı full ortopedik dedikleri yatak tromboline döndü şu an. beton gibiydi sünger yatak gibi oldu. ortası göçüyor.

    bir de yatakların iadesiyle ilgili olarak birkaç şey ekleyeyim. yatağın üstünde bir naylon torba var. eğer yatak konusunda kafanızda hala soru işaretleri varsa, o naylon kılıfı sökmeyin. biraz hışırdar, ses yapar filan ama 15 gün öyle yatın. çünkü tüketici kanunlarına aykırı olarak hiçbir firma sattığı yatağı almıyor. sadece değiştiriyorlar. yatağın üstündeki kılıfı değiştiriyorlarmış. bunun ücreti de takribi yatağın %15'ine denk geliyor. değişim var diye marketten elma alır gibi üstüne bile oturmadan yatak alan insanlar tanıyorum. yatağa yatın. yattığınız yerden konuşun satıcıyla :) yatak rahatsa 2-3dk sonra bedeninize güzel bir his geliyor. bunları yapmadan satıcıların, mal satma hileleriyle uydurduğu yalanlara inanıp, yatak alırsanız, iade edemeyeceğinizi de unutmayın. 2000 liralık bir yatağın nakliye ve iade masrafları yaklaşık 400tl. iade edilmesi de doğru değil bence zira yatağın üzerinde vücut sıvıları kalıyor. sıfır hijyen. o sebeple naylon ambalajı çıkarmayın, değiştirme durumunda eliniz güçlü olsun.

    son olarak, ben 700 liralık fiyatıyla amerikan yatak markası serta'nın tıpatıp aynısı olduğunu düşündüğüm yatsan therapist ve yataş five-z arasında kaldığımı soylemeliyim. Arada 370 liralik bir fark var. 700 liralik fiyatıyla therapist muthis bir f/p oranına sahip. Fakat five-z de 360 lira farkı vermeye degecek bir yatak. elbette yatakta yatmadan insan vücuduna etkisini tam olarak söylemek mümkün değil. f/p oranı yüksek olduğu için bu yatağı almaya karar verdim. frezya ve five-z benzer fiyat diliminde olsa biraz daha zorlanabilirdim

    not: bu yazı, "yatak satıcısıyım, bu işe yıllarımı verdim, uzmanım, en çok ben bilirim" diye babalanan fakat bize "onu alma, bunu yapma"dan başka hiçbir bilgi veremeyen, aslında işinin uzmanı filan olmayan, esnaf forum üyelerine gelsin

    Edit: seçtiğim yatak yatsan-therapist

    Visko yatakların hakkında "bel fıtığı teşhisi konanlara" zarar verdigi görüşü ikna edici gerekçelerle anlatılınca sanırım Visco yatak rüzgarı azaldı. Bir de Visco yatak diye millete sünger yataklar da kakalanmasıyla Visco yatak imajı iyice zarar gördü. Halâ gerçek visko yataklar çok rahattır ve 75 kilo altına öneririm 100 dansite altı olmamak şartıyla. Bir de ben de visko yataklar bel fıtığı sıkıntısını arttırır görüşündeyim araştırmalarım sonucu.Bel fıtığı sorunu olmayan ve 75 kg altı olan,evliyse eşi de 70 kg altı olan denesin derim. Rahatlığı bambaşka. Ha bak iyi kılıf bulmazsanız terletebilir oda sıcaksa veya terlemeye yatkın kişileri.

    Tekrar belirtiyorum,Visko yatak bel fıtığı sıkıntısı olmayanlar ve terlemeye meyilli olmayan 75 kg altı kişilere önerimdir ama kesinlikle 100 dansite altı olmamalı. Satıcı olur mu canım,dansite o kadar önemli değil,60-70 dansite yeterlidir der satmak için.Kesinlikle 100 dansite altı almayın.İlk alışta açılıp dümdüz yapılıp kılıfsız 3-5 gün havadar cam açık odada havalandırılmalı hergün çevirerek.

    Bir de şunu diyeyim,yatak visko iyi rahat ama hayatınız boyunca visko yastık kullanmayın yok kafanın boynun şeklini alıyormuş ve saire. Kafanız gömülür ve ayrıca terletir. Ben kolay terleyen biri değilim,ben bile ense boyun atlet terli kalkmaya başlayınca attım baza altına,full pamuk dolgu yastık ve bambu kılıf aldım terleme anında o hafta son buldu.

    Burada arkadaşlar sık sık soruyor hangi markayı hangi modeli alalım.

    Arkadaşlar burada bütün markaların son güncel yatak modellerini mağazalarda hangi yatakların satıldığını bilme imkanımız yok. Bunun için bütün firmaların mağazalarıı her ay gezmek bütün yatakları elleyip biraz yatıp deneyimlemek gerekir.

    Ha kimlerin biraz bilgisi olur firmaların o anki yataklarıyla ilgili. O aralar mağaza mağaza gezip yatak bakan biri belki o anki piyasadaki yatakların durumunu hakkında görüş sahibi olabilir. Ben 2 sene önceki tüm yatakları bizzat denemiş olsam ama bu sene çoğu değişmiş oluyor.

    Yatak internetten özelliklerine bakarak telefon seçmeye beğenmeye benzemez. Yatakların tüm üretim aşamalarını videolardan da izlesen,tüm özelliklerini de bilsen o yatağa temas etmeden,üstüne uzanmadan almak risktir.

    Ha ben size 5 yıl önce aldığım.yatağı önereyim desem o yatak mağazalarda yoktur,çünkü her 2 senede bir konsept değiştiriliyor neredeyse.

    Yine de burada yataklarından memnun yada şikayetçi olanlar sebepleriyle durumu anlatan paylaşımlar yaparlarsa çok işe yarayacaktır.

    Firma ve yatak markası önerebilmek zor olsa da burada boyunuza kilonuza,sağlık sorunlarınıza,evliyseniz eşinizle sizin ayrı ayrı kilonuza göre yatak türü,modeli önerilebilir.

    Mesela arkadaş demiş ben 105 kiloyum eşim 85 kilo. Hangi yatağı alalım.

    Tabiki orta sertligin üzerinde bir yatak alınmalı,çökme yapar yumuşak yatak o kilolarda. Bir de yatak kalınlığı en az 30 cm olmalı bu kilolara göre.

    Adam diyor ben 75 kiloyum,eşim 45 kilo. Bel sırt ağrım yok,terleme durumum normal. O zaman al kardeşim 100 dansite visco yatak deriz. Yani yatak türü söyleyebiliriz konunun uzmanı olarak.

    Ha bakın,son teknoloji yay sistemlerine bakarak araştırarak,yay türü de tavsiye edebiliriz ki aslında visko harici yataklarda iş yay türünde,yay sıklığında ve yatağın kalınlığında bitiyor. Yatak araştırırken öncelikle içerdigi yay türlerinin farkını avantajlarını araştırın.

    Açık konuşalım,evlilik sadece bir yastıkta yatıp sarılıp uyumak için gerçekleşen bir süreç değil,o yatakta hoplanıp zıplanılacak eşinizle birlikte. Yayların türü kalitesi önemli bu yüzden. Sonra yatakta çökmeler oldu diye mağazaya şikayette bulunursunuz,mağazadaki personel(ler) de içinden yada arkanızdan "çok hoplamasaydınız" der. Baştan sağlam sorunu az olan yatak alacaksınız ve iş yay sistemi,sıklığı ve kalitesine karar vermekten başlar.


    Yastık konusunda ise kararsızlığa pek mahal yok.Bütçeniz müsaitse %90 gıdık kaz tüyü yastık alın,yada %70 olabilir sertligi tatmin ediyorsa.

    O da olmazsa full pamuk dolgu ve kılıfı ya %100 cotton (pamuk) yada bambu olan kılıf kullanın. Asla ve asla polyester yastık kılıfı kullanmayın. Sadece bambu yada 1.kalite pamuk kılıf olmalı.

    Bakın içi %100 pamuk dolgu olmayan yastıklar dışı kılıfı pamuk diye pamuk yastık bambu yastık diye satılıyor. Burada kelime oyunu yapılıyor,pamuk olan yastık değil,kılıfı. Büyük ihtimalle içi elyaf vb doludur ve almayın kullanmayın.


    Hayatta ayakkabınız için fedakarlık yapın kaliteli olsun,yatak için fedakarlık yapın kaliteli olsun,yastık için fedakarlık yapın kaliteli olsun. İç çamaşır ve çorap için de %100 pamuk yada bambu olsun ama çakma bambu olmasın dikkat.

    Gözlük kullanıyorsanız gözlük kalitesi ve modeli de önenli çünkü bu saydıklarım hayatımızın çoğu saatlerini geçirdigimiz araçlar.

    Bir de eş seçerken gerçekci mantıklı akıllı karar vermeli yoksa en iyi yatakları da kullansanız Esra Erol'da ekrana çıkarsınız bir gün. Eş insanı deli de eder vezir de eder. Rahata alışkın insanlar evlilikte zorlanır. Çünkü evlilik boş durmaya gelmez,elinde telefon tablet saatlerce oyalanmaya asla gelmez evde hizmetçi yoksa. Bebek varsa hizmetçi işe yaramaz büyüyünceye kadar,bizzat anne baba koşturacak gece gündüz uyumadan. İlkokul bitinceye kadar haftanın en az 4 günü akşamları saatlerce ders yapılır çocukla birlikte.

    Evlilikte klozetin temizligi,banyonun temiz tutulması konularında ufaktan ufaktan kızgınlıklar başlar bilginiz olsun.

    Önce bunları bilin;sonra yatak düşünün.


    ARKADAŞLAR,

    Forumda bilinçli yaşam,sağlıklı yaşam ve alışveriş fırsatları/indirimleri konularında yazmaya çalışıyorum.

    Yazılarımı herkes okuyabilsin diye profilimi kilitlemiyorum,profilim herkese açık.

    Yazılarım sonra da size lazım olabilir,belki bir gün bir konuda soru sornak bilgi almak istersiniz.

    Bu yüzden profilimi açıp hesabımı Takip Et yapınız. Takip listenizde hesabım bulunsun. Yazılarım bol bol okumalara,hatta konu hakkında video izlemelere ve incelemelere araştırmalara dayanan arşivlik yazılardır.

    Hayatınızı,yaşamınızı kolaylaştıran,kalitesini arttıran,bütçenizi rahatlatan tasarruf ve birikim yapmanızı amaçlayan paylaşımlar yapmaya çalışıyorum.

    Bu açıdan öncelikle bu yazımı her okuyan yazının üst saģındaki yada alt sağdaki beğeni butonuna (👍) tıklayıp yazıyı ilk sayfaya çıkarırsa ve arkasından hesap ismime tıklayıp profilimi açıp Takip Et yaparsa memnun olurum ve bana moral motivasyin sağlar. Bu işler moral motivasyon olmazsa olmuyor.

    Mesela yazıya çok ilgi olursa,yatak yay çeşitkerini sistemlerini araştırıp,hangi firmalar markalar hangi yataklarında hangi yayları kullanıyor araştıracağım ve seçtiğim yataklarda fırsat indirimler olunca burada paylaşacağım. Dsha fazla insana faydalı olabilmek insanı motive ediyor.

    EMEK,UĞRAŞ,ZAMAN BENDEN,SADECE 10 SANİYENİZİ HARCAYARAK DESTEK MORAL ve MOTİVASYON SİZDEN.


    (Özelden sorularınıza geç cevap veriyorsam;birşeyleri okumakla,izlemekle,incelemekle yani araştırmakla meşgulümdür.)

    YATSAN OLMUYOR, YATMASAN OLMUYOR

    Yatak aldım yatmak için

    Sakat kaldım hem de ne biçim

    Belim koptu sırt kalmadı

    Yatsan olmuyor, yatmasan olmuyor...

     

    Derdim vardı geldim çözmeye

    Yetmedi bir de sizden hediye

    Belim koptu sırt kalmadı

    Yatsan olmuyor, yatmasan olmuyor...

     

    Paraları akıttım üçe beşe bakmadım

    Önce sağlık dedim gerisini size bıraktım

    Ama öyle olmadı, takat kalmadı

    Yatsan olmuyor, yatmasan olmuyor

     

    Değişim yaptık yine olmadı

    Yeni yatağım eskisinden de pahalı

    Parasını da geçtim bel kalmadı

    Yatsan olmuyor, yatmasan olmuyor...

     

    Artık sizle yollarımız ayrı

    SERCAN der; bu aşkın sonu olmalı

    Gelin usulca verin paramı

    Yatsan olmuyor, yatmasan olmuyor...

    MERHABALAR. BİR YATAK BAYİSİ OLARAK GENEL BİLGİ AKTARIMINDA BULUNMAK İSTİYORUM. TERCİHEN EN İYİ YATAK SIRALAMAM ŞU ŞEKİLDEDİR.

    1-) YAYSIZ VİSCO YATAKLAR
    2-) POLİMER(PLASTİK) YAYLI VİSCO YATAKLAR. (SADECE İŞBİR DE VAR)
    3-) PAKET YAYLI 7 BÖLGELİ YAY SİSTEMLİ YATAKLAR.
    4-) NORMAL PAKET YAYLI YATAKLAR

    SIRALAMA ÖNERİM BU ŞEKİLDEDİR. AÇIKLAMAM DA ŞÖYLE VİSCO YATAKLAR ŞUAN İÇİN ULAŞILABİLECEK EN İYİ TEKNOLOJİDELERDEKİ YATAKLARDIR. YAPILAN HATA İSE YANLIŞ VİSCO YATAK SEÇİMİ. VİSCO YATAK KİŞİYE ÖZEL OLMALI , BUDA FİRMANIN VİSCO YATAK YELPAZESİNİN GENİŞ OLMASINI GEREKTİRİR ANCAK TÜRKİYEDE İYİ VİSCOYU ÇEŞİTLENDİREBİLEN SADECE 2 FİRMA VAR. BİRİ İŞBİR DİĞERİ YATSAN. VİSCODA DESTEK KATMANI VE VİSCO YOĞUNLUĞU(DANSE OLARAKDA SÖYLENİR) ÖNEMLİ Bİ ETKENDİR. FARKLI DANSELERDEKİ YATAKLAR FARKLI KİŞİLERE HİTAP EDEBİLDİĞİNDEN DOĞRU VİSCO YATAĞI SEÇMENİZİ SAĞLAR.

    POLİMER YAY TEKNOLOJİLİ VİSCO YATAKLAR İSE YAYSIZ VİSCO YATAK KATEGORİSİNE GİRER ANCAK POLİMER YANİ PLASTİK YAY YAYSIZ VİSCO YATAĞA GÖRE DAHA FARKLI BİR KONFOR HİSSİYATI OLUŞTURDUĞUNDAN VİSCO SERİSİ YATAKLARDA ÇOK TERCİH EDİLENDİR. AYRICA YAYLI YATAK HİSSİYATI OLUŞTURDUĞUNDAN YAYSIZ YATAKLARA GÖRE ALIŞMASIDA DAHA KOLAYDIR.

    7 BÖLGELİ PAKET YAYLI YATAKLAR İSE AYAK GÖVDE BAŞ VE BU BÖLGELERİN ARA BÖLGELERİNİ BAZ OLARAK FARKLI SERTLİKLERDE KULLANILAN YAYLAR İLE YAYLI BİR YATAK TERCİHİNDE DAHA RAHAT BİR HİSSİYAT OLUŞTURUR. ÖRNEĞİN AYAK KISMINDA YUMUŞAK GÖVDE KISMINDA DAHA SERT BAŞ KISMINDA İSE ORTA SERT YAY KULLANILIR BU DA VÜCUDUNUZUN UYKU SIRASINDA YATAĞA UYGULANAN BASINCINI DENGELER . GÖVDE KISMI AYAK KISMINA GÖRE DAHA FAZLA BASKI UYGULADIĞI İÇİN GÖVDE KISMINDA SERT YAY KULLANILIR BU DA AYAK KISMINDA KULLANILAN DAHA YUMUŞAK YAY SAYESİNDE VÜCUDUNUZU UYKU SIRASINDA AYAKTAKİ KONUMUNUZU SAĞLAR. YANİ Bİ NEVİ DENGELEME GİBİDİR. AMA VİSCO YATAKLAR İLE KIYASLANAMAZ . VİSCOLAR KENDİ FORM ÖZELLİĞİ OLARAK ZATEN VÜCUT ŞEKLİNİ ALABİLDİĞİNDEN DOLAYI VE BU SAYEDE UYKUDA VÜCUT BOŞLUKLARINI DOLDURABİLDİĞİNDEN DOLAYI EKSTRA OLARAKDA BASINÇ EMİCİ ÖZELLİĞİDE OLDUĞUNDAN EN RAHAT UYKUYU SİZE SUNAR. ÖRNEĞİN UYKUYA DALDIĞINIZDA KALÇA VE OMUZ ARASINDA BEL BOŞLUĞU OLARAK DA TABİR EDİLEN KISIM GENELDE YATAĞA TEMAS ETMEZ ETSE DAHİ TAM ANLAMIYLA BASINÇ UYGULAMAZ BU DA İLERDE AĞRILARA SEBEP OLABİLİR. VİSCO İSE BU BOŞLUĞU VÜCUT ŞEKLİNİ ALARAK DOLDURDUĞUNDAN BU AĞRILARIN OLUŞMASINI ENGELLER.

    NORMAL PAKET YAYLI YATAKLAR İSE STANDART YATAKLARDIR. FİYAT PERFORMANS ORANTISI BAZ ALINDIĞINDA ÇOK TERCİH EDİLEN YATAKLARDIR. KENDİ ARALARINDA YUMUŞAKLIK VE SERTLİK FARKLILIKLARI VARDIR.


    ÖNEMLİ NOKTA : BU BAHSETTİĞİM BİRAZ İŞİN DETAYI VE TEKNİK KISMI OLACAK. ÖZELLİKLE YAYLI YATAKLARDA (PAKET YAY YA DA NORMAL YAY ) YATAK KASASI ÇOK ÖNEMLİDİR. YANİ YATAĞIN 4 TARAFINI ÇEVRELEYEN (DUVAR GİBİ) TAKOZ SÜNGER DİYE TABİR EDİLEN KISIM. GENELDE YATAKLARDA İLK OLARAK BURALAR DEFORME OLUR BUNUN SEBEBİ İSE GENELDE BU KISIMLARDA SIKIŞTIRILMIŞ KEÇE KULLANILIR VE YATARKEN YA DA KALKARKEN YATAK KENARINA OTURMAMIZDAN DOLAYI ÇOK ÇABUK KIRILIR YA DA DEFORME OLUR. BU KASA DEFORME OLUNCA DA YATAĞIN İÇİNDEKİ YAY DİZİLİM FORMUNU ETKİLER VE YATAK RAHATSIZ EDİCİ OLMAYA BAŞLAR.

    AYRICA YATAĞIN HAVA ALABİLMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR . BAZI FİRMALAR BUNU ÖNEMSEMEZ ANCAK YATAK İÇERDEN YA DA DIŞARDAN HAVA KANALLARI İLE DESTEKLENMELİDİR. BU YATAĞIN ÖMRÜNÜ UZATMAKLA BERABER , TERLEMEYİ MİNİMALİZE EDER BAKTERİ MANTAR MİTE VE KOKU OLUŞUMUNU ÖNLER. YATAĞIN ÖMRÜNÜ UZATIR. YAYLI YATAKLARDA OKSİTLENME SORUNUNU ORTADAN KALDIRIR YAYSIZ YATAKLAR İSE YATAĞIN VERİM VE PERFORMANSINI BİREBİR ETKİLER.

    YIKANABİLİR KILIF HERZAMAN AVANTAJDIR. AMA BUNA RAĞMEN YATAK ALEZİ HER ZAMAN KULLANILMALIDIR. HEM HİJYEN HEMDE YATAK ÖMRÜ UZATMA SEBEBİYLE.

    AKLIMA GELEN HUSUSLAR BUNLARDIR. AKLINIZA TAKILAN Bİ YER VEYA BİLGİ TALEBİNİZ OLURSA ÖZELDEN DE ULAŞABİLİRSİNİZ.
    PİŞMANLIK UZAK DURUN. Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]İsveç yatak sanatı felan diyorlar inanmayın. 40 yıllık felan değil. 2015 senesinde isveçte boş bir fabrika binası alıp orada kurmuşlar. Çoğu yataklarını Kayseride üretim yapıyorlar. Kesinlikle uzak durulması gereken kurumsallıktan uzak bir firma.

    Biz Halsa'nın masko mağazasından yatak ve baza aldık. İsveç malı 40 yıllık firma dediler. Malzemesi kaliteli, isveç çeliği bilmem ne yünü felan.. övgüler övgüler. Öyle bir anlatıyorlarki sanki yatağı bunlar bulmuş herkes bunlardan opyalamış. Öyle bir özgüven.
    Halsa nın alt markası Svarm-Oden yatak aldık. 5 bölgeli paket yaylı diye sattılar bize. 2018 Ekimde 2600TL civarına aldık.(yatak şimdi 2000TL civarında)
    Neyse yatağı kasım2018 ortalarında kullanmaya başladık. gece kalkıyoruz su içinde kalmışız. Böyle bir ter yok. ilk bi kaçgün hasta olduğumuzu felan düşündük. Sonra kaloriferi kıstık felan yok terden mahfoluyoruz. Dedik yatağı ters çevirelim yazlık tarafta yatalım. Yatağı çevirdik gene aynı. Aradık Halsayı adam kaloriferi kısın, yorganı inceltin vb. saçma sapan şeyler söylüyo. Neyse görüşmediğimiz birimi kalmadı halsanın. Ocak ayının sonuna doğru yatağı ayak baş yönünde çevirelim dedik (satarken 3 ayda bir çevirin demişlerdi gerçi henüz 2 ay olmuştu ama çevirmek istedik) bu arada hala terliyoruz, kış günü üzerimizi örtmeden yatıyoruz neredeyse, çevirelim diye kaldırdık yatağı altı nemden küflenmiş. Bazanın içine vurmuş ve içindeki eşyalarımız hep batmış. Tekrar aradık bunları fotoğraf attık, teknik ekip geldi yatak kusurlu yetrince havalanmıyor 2 ayda bu hale gelmemeli diyip rapor tuttular. Ben bu arada firmayı araştırıyorum ki yetkili birine ulaşayım da maduriyetimi anlatayım sonuçta koca isveçin 40 yıllık firması. Ama 2015 yılında bizimkilerin kurduğu geçmişi felan olmayan kayseride üretim yapan bir firma olduğunu özğrendim ve Yatağın da 5 bölgeli felan olmadığını öğrendim. Yataktan iyice soğuduk iade etmek istedik. Bize aynısı ile değişim yapabileceklerini söylediler. Aynı yatağı istemediğimizi söyledik. en azından üst model olan gerçek 5 bölgeli yay sistemi olan yatak istedik. onun fiyatının bundan çok farklı olduğunu veremeyeceklerini söylediler. Biz de madur olduğumuzu en azından makul bir indirim yaparlarsa üstüne para ekleyebileceğimizi söyledik. Buna da yanaşmadılar. Bizim tüm uzlaşmacı tutumumuza rağmen Kurumsallıktan uzak tehtidvari yaklaşımları oldu. En sonunda tüketici mahkemesine gittik. Bilirkişi de gelip evde hiç rutubet olmadığını yatağın kusurlu olduğunu belgeledi. Buna rağmen para iademizi yapmadılar. karşı mahkeme açtılar ocak 2020 da mahkememiz var. Biz hala mecburen o yatağın üzerinde uyuyoruz. Ama her gün yatağı kaldırıp akşama kadar havalandırıyoruz ki nemlenmesin. Bazayı da kullanamıyoruz. HALSA_SVARM PİŞMANLIKTIR uzak durun.Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]
    187 boy, 95 kilo.

    Bu bilgiyi nereden aldığınızı bilmiyorum ama paket yay kilolu insanlar için daha ideal yatak tipi dedi girdiğim her yatak mağazası.

    ---

    Olabildiği kadar mağaza geziyorum ve iyi yatakları olsa da kesinlikle İşbir Yatak'tan alışveriş yapmayacağımı biliyorum.
    Gezdiğim mağazalar; 3 Yataş, 3 İşbir Yatak, 2 İdaş, 2 Yatsan. (* edit: bu mesajın üstüne 2 Yataş, 1 İşbir Yatak, 1 İdaş, 1 Yatsan daha gezdim.)
    Net şekilde hem yataklarını hem de müşteriye olan ilgileri açısından en kötüsü İşbir Yatak. Gittiklerim markaların kendi mağazaları bu arada.
    3 şubenin 1inde sadece düzgün ilgilenildi. Çok yardımcı oldu satış yapan kadın. Diğerinde adam resmen çıksa da telefonuma geri dönsem diye gözümün içine bakıyordu. Esas rahatsız eden de Bakırköy İncirli Caddesi üstündeki uyku merkezi çalışanı. İyi ki partnerimle gitmemişim. Yatakları şöyle bir denedim, konuşmaya geçtik, adam beni tek görünce sanki senelerdir muhabbetimiz varmış gibi abuk subuk şeyler söyledi. İşbir Yatak'ın en beğendiğim modeli Seacell&Wellness isimli modeli ve sadece orada gördüm. Ama sırf o adamdan dolayı gidip tekrar denemem bile, almak bir yana.

    Birkaç bilgi ve fikir paylaşayım. Belki benim gibi bakan birileri varsa, görürse faydam dokunsun.
    Yatsan internet sitesindeki fiyatlar 6 taksit fiyatları. Peşin veya tek çekimde o fiyatlar üstünden %6 indirim uyguluyorlar. 6dan daha fazla, 9-12 taksit isterseniz de %10 vade farkları var.

    Denediğim ve beğendiğim/olabilir dediğim yatakların listesi;
    Yatsan'da Switzerland Premium (3490), Serta Majesty (4210), King Koil 120 Anniversary (3920) *
    Yataş'ta Double Decker (2975), Tesla Sleep (2700), Five-Z (3785), Ergocoil Infinity (4995) *
    İşbir Yatak'ta Lavender Garden (3040), Seacell&Wellness (3475), Hypersense (3256)
    İdaş'ta Jewelry (3290), Mira-Pocket Ped'li (2890), Millennium (3055)

    * koyduğum 2 model edit ile geldi. Mesajı 18 Temmuz'da yazdım, edit tarihi 22 Temmuz. Aradaki sürede denedim.

    Benim kendi fiyat limitim, taksitli fiyatlar için, 3300TL idi.

    Limitimin üstünde fiyatı olup da yine de deneyip beğendiğim yataklar; Yatsan'daki 3 yatağı da beğendim. Five-Z iyi hissettirdi ama sınırımın üstüne çıktıktan sonra King Koil alırım. Daha rahattı. İşbir Yatak'ın Seacell&Wellness'ı tek bir kere bulup deneyebildim, aynı mağazaya gidip yeniden denemenin de anlamı yok. Benim için gerçekçi bir model değil.


    Mağaza mağaza yorum yapacak olursam;

    - Yatsan zaten limitimin üstünde. Limitimi daha da zorlayarak bir alışveriş yapacak olursam Serta Majesty veya King Koil 120 arasında düşünürüm sanırım. Switzerland Premium bunların yanında çok da tercih edilesi hissettirmedi.

    - Yataş'ta Double Decker ile Tesla Sleep birbirine çok yakın histe yataklar. Ama Double Decker, komforu daha yüksek hissettirdi. Girdiğim 3 Yataş'tan 2 tanesinde yeni çıkmış bir model olduğu, tanıtım amacıyla fiyatının düşük tutulduğu, Five-Z'den daha üstün bir yatak olduğu ve yeterli tanıtıma ulaştıktan sonra fiyat olarak Five-Z'nin de önüne geçeceğini söylediler. (* edit: 1 Double Decker daha denedim ve ilk 3ünden bambaşkaydı, çok daha yumuşak - içine gömülen bir tanesine denk geldim ve bundan hoşlanmadım. Hem hissini çok sevmedim (pamuk şekere yatmak gibiydi) hem de bu kadar istikrarsız bir modeli niye alayım, eve gelen nasıl çıkacak acaba gerilimi mi yaşayacağım binlerce lira saydığım bir üründe diye eledim kendisini. Ergocoil Infinity diye bir model denedim, denediklerim içerisinde bana en uygun yatak olabilir ama limitimin 1.5 katı fiyatı var. Olacak gibi değil. Bir de bilen biri Ergocoil ile Mira-coil arasındaki farkı açıklayabilecek mi? Leggett&Platt isimli yay üreticisinin yayları ikisi de ama hangisi daha kaliteli, fark ne, bilmiyorum.)

    - İdaş'taki üç seçenek de gerçekten çok iyi yataklardı. Jewelry modelinin 2 sertlik ayarı var; bir tarafı sert, diğeri tarafı orta-sert. 3 kere deneme fırsatım oldu yatağı. 2sinde sert yüzü denemeye uygundu, 1inde daha yumuşak yüz. Daha yumuşak yüzle çok rahat etmiştim. Sert tarafı da fena değildi ama alma sebebi diğer yüzü olur. Millennium da gayet iyi hissettiğim bir yataktı. (Mira-coil'li bir yatak kendisi, az önceki sorum bu yatağa olan merakımla da alakalı.) Bir de Mira-Pocket Pedli'yi beğendim. Mira-Pocket yaylar daha küçük yaylar, yani daha yoğun yaylarmış. (daha yumuşak taraflı) Jewelry ile bu modeli aynı mağazada denedim, çok çok küçük bir fark vardı ama sonuçta üstünde yatıp da 8 saat uyumadım.

    - İşbir Yatak'ın satışını yaptığı ana modeli Hypersense sanırım. Seacell çok giden bir model değil sanırım, tek bir kez gördüm. Lavender Garden'ı ise 2 kere gördüm. Girdiğim 4 İşbir Yatak'ta da Hypersense vardı ama. İşbir Yatak'tan yana tercih yapmayacağımı biliyorum gerçi...

    Çok uzun sürdüğünün farkındayım. Bir yandan kendim için günce gibi oldu, hatırlamamı kolaylaştıracağından aklıma gelen her şeyi yazmak istedim.


    Şu anda almaya en yakın olduğum marka İdaş çünkü oradan yapılan her alışverişte Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı'na bir miktar bağış gidiyormuş. Kendim harcaması için ayrıca kalem oluştabileceğim bir şey değil ama yapacağım harcamadan böyle bir hayır işinin çıkacak olması çok önemli ve güzel.
    Hem bütçe sınırım içerisinde en beğendiğim 4 yatak modelinin 3ü İdaş. Jewelry (3290), Mira-Pocket Ped'li (2890), Millennium (3055) ve Double Decker (2975). Bu yataklardan birini tercih edeceğim sanırım. En yakın olduğum Jewelry sanırım.
    Gönül ister ki bütçem daha geniş olsaydı da Yatsan'dan Majesty alsaydım. Hem mağaza içinde net şekilde en düzgün, en ilgili-alakalı tavır oradaydı hem de şikayetvar.com gibi sitelerde yatak satıcılarının en az üzeni olarak görünüyor. Ama ekonomik gerçerler var tabi.


    Komfor ve rahat konusunun kişisel olduğunu hatırlatmak isterim. Bunlar benim şahsi yorumlarım, düşüncelerimdir.
    merhaba arkadaşlar. bende yatak bakıyordum. epeyce araştırdım size birkaç bilgi vereyim.
    istanbul skyland da 6 adet yatak firmasının yatma merkezleri var. ve deneyerek görebiliyorsunuz. bende sizler için ve kendim için gittim denedim.
    ben öncelikle 55 kiloyum, 160x200 yatak baktım. sert olmayan orta sertlikte. daha önce yaylı ve visco yatak deneyimlerim olmuştu.
    önce yatsan a girdim. tüm yatakları denedim, wishper chasmire ve brezze modellerini beğendim (isimleri düzgün yazmamış olabilirim)
    yataş tan natural ve athletic modellerini. işbirden lavender frezya energy modellerini. idaştan platinium ve clima pocket latexi beğendim.

    öncelikle arkadaşlar, lateks satanların hepsi lateks değil. kaliteli bir lateks üretimi için yatsan yada işbiri önerebilirim. çünkü teknolojileri bile farklı. %100 lateks diye birşey olmadığını belirtmekte de yarar var Türkiyede.
    visco da aynı şekilde lateks gibi, viskoyu çok tercih etmiyorum. özellikle full visko olanları kimse tavsiye etmiyor.
    ikincisi çelik yaylı yatakları çok önermiyorlar, zaten yattığınızda sizde fark edersiniz. çabuk deforme olabiliyormuş çökme olayları falan.

    her vücut tipine göre insanın kendisine uygun olanı alması lazım. ben şunu gördüm, eğer fıtıksanız, skolyozunuz varsa, yada buna benzer hastalıklarınız varsa, öncelikle yapmanız gereken, yatak almadan önce doktora danışmanız, kulaktan dolma bilgilerle bir iş yapmamamınz, ve eğer doktor dışında imkanınız varsa bir fizyoterapist uzmanına danışıp, ona göre karar vermeniz. çünkü isterseniz telefonla bile denemesi bedava, herhangi bir firmayı ararsanız, fıtığım var derseniz, herkes ayrı bir fikir sunuyor, mesela birisi sert alacaksınız diyor, birisi yaysız yatak, birisi yaylı yatak, bunlar sadece satış elemanı arkadaşlar, önce bir doktor ve fizyoterapiste danışın sonra yatak seçin.

    yatsan ithal ürünler sattığı için kaliteli ve biraz pahalı. ama tabiki ürünlerin kalitesini anlayabiliyorsunuz. ama her model herkesi çağrıştırmıyor.
    yataştaki ürünler o kadar farklı ki bir yatktan diğer yatağa dağlar kadar fark var. denemeden asla almayın.
    idaş ta sadece bana göre iki model var, diğer ürünler benlik değildi.
    işbir ise her kişinin isteğine göre model bulacağı biryer ve de çok pahalı değil.

    bunlar benim fikirlerim. ben işbirden frezya modelini aldım, aslında lavender modeli daha güzeldi ve 7 destek noktası var, diğer tüm modeller 5 destek noktalı. lavender 2 hafta teslim süresi olduğu için almadım. idaşın platiniumu önerebilirim. yatsandan whisper.yataştan athletic.

    hepsi benim fikrimdir, kimseyle tartışmak için değildir, öğrendiklerimi duyduklarımı ve gördüklerimi paylaşmak istedim.
    arkadaşlar son 1 aydır belkide daha fazla ülkedeki yatak ve uyku sektörü firmalarını araştrıyordum , inanın bana eski kalitesi yok çoğu tanınmış adı anılmamış firmanın . bundan yaklaşık 15 sene önce idaş tan beton gibi bir yatak almıştık ve o kadar sert geldi ki üstünde tepinerek o zamanlar yumuşatmaya çalışmıştım . ve son 5 - 7 senesini yumuşamış olduğundan rahat geçirdim ama şuanda göçükten başka şey değil ... şaka bir yana sert yataklardan nefret ederim , bellona yataş istikbal yatsan doğtaş bunların alayı incelemelerimde geçer notu değil kaliteyi bile bulamadı . bellona nın sattığı en yumuşak yatağı denerken daha ilk 2 dakkada belime ağrı girdi , istikbal desen onda da yumuşak yataklar var fakat 2 kişilik olduğu ve tek kişilikleri üretilmediği için vazgeçtim iyikide kısmet olmamış o istikbalin yumuşak dedikleri yataklardan onlarca şikayet duydum , ya bırakın türkiye de yatak sektörü firmalarının çoğu bırakın avrupayı türkiye nin yüz karası , 1400 tl ye de yatak denedim 4000 tl ye de .. arkadaşlar en iyi seçici ve ihtiyacınız olan şeyi bilen sizsiniz . eğer gerçekten rahat etmek istiyorsanız çoğu firmayı gezin ama dediğim gibi türkiye de yatak sektöründe 5 para eder firma kalmamış . yurtdışında özellikle de ingilterede butik yatak üretim firmaları türemiş . ve insanlar artık kalitelinin de kalitelisini üretirken bizim ülkede 5 yayla üste keçe konup yatak diye milleti kandırarak satılıyor , pazarlanıyor ve inanın bana paranızın karşılığını vermiyorlar . en son yatsan dı sanırım whisper modelini denemek istemiştim anka mall da ama gitmek kısmet olmadı . bir ara ankara ikea ya gidelim gezelim dedik . ve ordaki isveç yataklarına baktım bunlarda rahat ederim dedim , işallah bir problem olmaz ama özellikle hidrasund model yataklar çok rahat bir iki gün deneyip tavsiye edeceğim . gerçekten çift yaylı paket ve lateks kaplama yataklar olduğu için çok fazla kilolular haricinde 110 kilo üstü bile sanırım sorun olmaz rahat edebileceklerini düşünüyorum . ilk yorumları buradan yapıcam . ben daha fazla türk firmalarının sırt boyun mide göğüs ve sinir stres 4000 tl üstü para yığıp gecelerimi günlerimi rezil etmesine izin veremem . dip not sert yatak sevmiyorum .

    yumuşak yatak sevenler viscoymuş bilmem neymiş bunları unutsunlar . visco sağlıklı değildir . zaten avrupa da da çoğu firma köpük lateks kaplamalara geçmiştir . bizim ülkemizde bir yattığınız yataklara bakıp ne işkenceler çektiğimize bakın bir de şu adrestekihttps://johnryanbydesign.co.uk/product-category/mattresses/ yataklara bakın .. adamlar 3 kat lateks kullanıyor konfor için ve bizimkisi gibi keçe yay ve sert kaplama boktan yataklar üretmiyorlar . emin olun ingiltere de yaşasam john ryan ı tercih edebilirdim ... bir kafanızı ülke dışından çıkarın ve elalem neler yapıyor şahit olun ... türkiye de yatak sektörüüüüü batmıştırrrrr ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mmroja

    Yaklaşık dört aydır İstikbalin Orgaflex 150*200 yatağını kullanıyorum.Üzerine de koruyucu bir alez almıştım. Şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım.Yatakta deformasyon yok,ses gıcırtı falan da yok.Bence yatak konusunda İstikbal kendisini baya bir geliştirmiş.Diğer linkdeki yatağı bilmiyorum ama İstikbalin bu yatağını bir kullanıcı olarak tavsiye edebilirim.
    İyi akşamlar...


    öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. orgaflex i deneme şansım oldu. ama işbirinde bu işte iyi olduğunu biliyorum. işbir konusunda gerekli bilgiyi alınca karar vereceğim. bilgi bulamazsam orgaflexi alacağım öyle gözüküyor.

    istikbalde fullex baza + 160-200 orgaflex+ 2 yastık + alez = 900 fiyat aldım.
  • yaylı yataktan ziyede yaysızlar çok daha rahat bence

    annemlere 4.5 yıl önce almıştım istikjbal modelini bilmiyorum şimdi bence kesinlikle bu tip almalısın

    yaysız
  • Bende size yaysız olan bellonanın Memory Form Yatağını tavsiye ediyorum.
    http://www.bellonabayi.com/etic_urun.asp?urun_id=299

    uygun fiyatlı konforlu bir ürün. Başka yataklarda her yerim ağrıyor artık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamay_aytam

    Bende size yaysız olan bellonanın Memory Form Yatağını tavsiye ediyorum.
    http://www.bellonabayi.com/etic_urun.asp?urun_id=299

    uygun fiyatlı konforlu bir ürün. Başka yataklarda her yerim ağrıyor artık.


    hakkaten uygun fiyatlı bir ürünmüş. yarın bir bakayım buna..
  • işbir pocket spring yay sistemli frezya yatağı

    http://www.istanbulyatak.com/index.php?direction=zx20002

    bu ürünü aldım arkadaşlar..

    nakit 650 lira..
  • Arkadaşlar bende aynı dertten sıkıntı içindeyim...Temmuzda düğünüm var banada bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ???
  • arkadaşım fiyatlar bazılarında çok uçuk.. bence yatakta 500 - 700 lira iyi fiyattır. Kalkıp 1000 lira yatağa vermek benim için çok lüks.

    Sana tavsiyem İDAŞ a göz atman. Fiyatları iyiydi. Kalitesi iyi. Aynı zamanda istikbalde de indirim var. Eğer yatağın yüksek olması senin için sorun değil ise orgaflex tavsiye ederim. Ben biraz risk aldım işbir alarak. Biraz markaya takıldım. Umarım memnun olurum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xweser

    arkadaşım fiyatlar bazılarında çok uçuk.. bence yatakta 500 - 700 lira iyi fiyattır. Kalkıp 1000 lira yatağa vermek benim için çok lüks.

    Sana tavsiyem İDAŞ a göz atman. Fiyatları iyiydi. Kalitesi iyi. Aynı zamanda istikbalde de indirim var. Eğer yatağın yüksek olması senin için sorun değil ise orgaflex tavsiye ederim. Ben biraz risk aldım işbir alarak. Biraz markaya takıldım. Umarım memnun olurum.


    Valla arkadaşım benim yatak odası takımında baza falan yok çok yüksek olacağını sanmıyorum orgafilex nasıldır acaba ???

    Bide bu visco muhabbetleri var onlar nasıl oluyo ki ???

    Tabi yıllardır çekyatlarda yattığımızdan bu konular biraz uzak oluyo adama




  • quote:

    Orjinalden alıntı: blackeagle1980


    quote:

    Orjinalden alıntı: xweser

    arkadaşım fiyatlar bazılarında çok uçuk.. bence yatakta 500 - 700 lira iyi fiyattır. Kalkıp 1000 lira yatağa vermek benim için çok lüks.

    Sana tavsiyem İDAŞ a göz atman. Fiyatları iyiydi. Kalitesi iyi. Aynı zamanda istikbalde de indirim var. Eğer yatağın yüksek olması senin için sorun değil ise orgaflex tavsiye ederim. Ben biraz risk aldım işbir alarak. Biraz markaya takıldım. Umarım memnun olurum.


    Valla arkadaşım benim yatak odası takımında baza falan yok çok yüksek olacağını sanmıyorum orgafilex nasıldır acaba ???

    Bide bu visco muhabbetleri var onlar nasıl oluyo ki ???

    Tabi yıllardır çekyatlarda yattığımızdan bu konular biraz uzak oluyo adama


    valla dostum visco ile ilgili açılmış başlık var. istersen bir göz at. ama almadan önce git bir bayiye ve visco yatağı bir dene. kesinlikle denemeden alma. bana biraz tuhaf geldi visco. çok hoşuma gitmedi. ve hakkında çok fazla spekülasyon yapıldı. bu nedenle risk almak istemedim. şahsi fikrim yay - visco karşımı bişey almak.

    orgaflex için git bir istikbal bayisine dene derim..

    kolay gelsin..




  • ben geçen ay istikbalden bir yatak satın almıştım. yatağı bana tam ortopedik çok güzel bir yatak diye sattı satıcı ama hiç memnun kalmadık yataktan. yatak çok yumuşak ve kenara doğru gidince yaylar esniyor ve yataktan düşecek gibi oluyorum. ayrıca yatakta gece uyurken döndüğüm zaman eşim uykusundan uyanıyor. bunları müşteri hizmetleri yetkilisiyle konuştuğumda yatağı incelemey geldiler ve hiçbir problem yok dediler. müşteri hizmetleri olarak da çok zayıf bir firma istikbal.aynı anda oğlum için de bir yatak satın almam gerekiyordu ve istikbalde o ölçüde yatak yoktu satıcı 1 ay sürer dediği için o yatağı yataştan aldım. şimdi geceleri oğlum bizim yatağa gelirse hemen onun yatağına geçip uyuyorum. uzun lafın kısası istikbali hiç ama hiç tavsiye etmem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tom jetland
    ben geçen ay istikbalden bir yatak satın almıştım. yatağı bana tam ortopedik çok güzel bir yatak diye sattı satıcı ama hiç memnun kalmadık yataktan. yatak çok yumuşak ve kenara doğru gidince yaylar esniyor ve yataktan düşecek gibi oluyorum. ayrıca yatakta gece uyurken döndüğüm zaman eşim uykusundan uyanıyor. bunları müşteri hizmetleri yetkilisiyle konuştuğumda yatağı incelemey geldiler ve hiçbir problem yok dediler. müşteri hizmetleri olarak da çok zayıf bir firma istikbal.aynı anda oğlum için de bir yatak satın almam gerekiyordu ve istikbalde o ölçüde yatak yoktu satıcı 1 ay sürer dediği için o yatağı yataştan aldım. şimdi geceleri oğlum bizim yatağa gelirse hemen onun yatağına geçip uyuyorum. uzun lafın kısası istikbali hiç ama hiç tavsiye etmem.


    Bende İstikbal'den bu konuda şikayetçiyim.
    İlk fırsatta yatağı değiştireceğim.




  • eğer yaylı yada yaylı-visko süngerli yatak alırsanız siz veya eşiniz sağa-sola döndüğünde rahatsız olursunuz çünkü bu yataklar sallanırlar ve zamanla ses te yaparlar, özellikle yeni evli çiftler komşuları rahatsız edebilirler, yada misafir varsa evde ipucu verebilirler hanedekilere, o yüzden tam visko süngerli tabi altta başka çeşit düzenleyici bir sünger oluyor, onlardan alırsanız ne sallantı problemi nede ses problemi olmaz... tecrübe ile sabittir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xweser

    işbir pocket spring yay sistemli frezya yatağı

    http://www.istanbulyatak.com/index.php?direction=zx20002

    bu ürünü aldım arkadaşlar..

    nakit 650 lira..


    Hocam fiyat listesinde 811 tl görünüyo 650 ye nerden aldın acaba ???
  • 6 yıldır Bellona'nın ortopedik modelini kullanıyoruz, orta kısmı sert bel için diğer kısımlar normal, gayet memnunum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blackeagle1980


    quote:

    Orjinalden alıntı: xweser

    işbir pocket spring yay sistemli frezya yatağı

    http://www.istanbulyatak.com/index.php?direction=zx20002

    bu ürünü aldım arkadaşlar..

    nakit 650 lira..


    Hocam fiyat listesinde 811 tl görünüyo 650 ye nerden aldın acaba ???


    Ümraniye - Santralden.




  • Sağlam birşey istiyorsan İdaş miracoil boston latex modelini al, 2x1.60 olanının peşin fiyatı 900 TL.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xenophe

    Sağlam birşey istiyorsan İdaş miracoil boston latex modelini al, 2x1.60 olanının peşin fiyatı 900 TL.



    Evet İdaş yatak konusunda türkiyede en köklü firmaların başında gelir.
  • arkadaşlar bu yayak meselesi anatomiye göre o kadar değişir ki birine yarayan başkasına yaramaz. bir arkadaş bel kısmı sert yataktan bahsetmiş mesela. ben bu yatakta adeta işkence çekerim. ben almış olsam buradan size şikayette bulunurdum. dolayısıyla ihtiyacı biraz detaylandırarak fikir belirtmekte fayda var.

    şahsen 65kg ağırlığında, çok sert yatak sevmeyen ve biraz da bel ağrısı çeken biri olarak çift kişilik yatak tavsiyesi rica ediyorum. olur ya benzer durumda olup da memnun biri vardır.
  • başlık yanlış anlamaya sebep oluyor.. yapsam mı ? yapmasam mı ? gibi ...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.