Şimdi Ara

Yaşlılar gençlere bir hayat borçlu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
3.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    bak ben müslümanlık demiyorum o konuyu tartışacağımız yer burası değil, zaten muhatabı da sen değilsin. Ekrem chp tabanından gelmiyor. İslama herhangi bir özel düşmanlığı yok. Ekrem böyle şeyler yaparken chpyi temsil etmiyor.

    CHPnin özel olarak çıkıp özür dilemesi gerekiyor, diyordu ya kılışdar helalleşeceğim diye, ben halen çıkıp "benim partim tarafından temsil edilen kesim size böyle bir zulümde bulundu, gelecekte herhangi bir şekilde müslümanlara zulmetmek gibi bir niyetimiz asla yok, özür dilerim" demedi. Partinin tabanı halen din düşmanlarıyla dolu onları kızdırmak istemiyor. Ama onları kızdırmadan da müslümanların yanına bile yaklaşamaz, açlıktan ölseler gene chpye oy vermezler.


    Ha tabi bir beş sene önce falan gene baş örtüsü tartışması yürürken chp binasında başörtülüler türemişti, sonra tabi kayboldular hemen, kimse yemedi.


    Bir de öyle bir cevap vermişsin ki bana sanki akpyi savunmuşum. CHP'nin yaptıklarını eleştiren birinin akpli olduğunu varsayacak kadar sığ yaklaşıyorsunuz olaya.


    Sonraki seçimden akp çıkmayacak. Ama chp de çıkmayacak, yani kendi başına. Bir sonraki seçimden de çıkmayacak chp. CHP'nin devri bu memlekete demokrasi geldiği gün kapandı çünkü. Bu halkın çoğu müslüman arkadaşım. Höpürseniz de köpürseniz de müslüman. Mecliste muhalefet veya koalisyon ortağı olmaktan başka herhangi bir şansı yok CHPnin.


    Yaşlılar gençlere bir hayat  borçlu.


    Şu resmi görüyor musun? Ömrü hayatında bir defa namaz kılmış olan herkes muharremin öne doğru eğilerek oturmasının sebebinin dizlerindeki acı olduğunu anlayabiliyor. O acının sebebi o şekilde oturmaya alışmamış olması. Dini kullanarak siyaset yapmayı bile beceremiyor bu chp. İşin en komik kısmı da o resim basına verilmeden önce CHP içerisinde bu durumu fark edip resmin basına verilmesini engelleyen tek bir kişinin olmamış olması. E ama namaz kılan adamın chpde ne işi var değil mi? Bu arada o elleri görüyor musun nasıl aşağı aşağı gidiyor, işte acıdan o hep.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 22 Aralık 2021; 0:33:11 >




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Olay senin gibi dinci-dindar ayrımını yapamayan ve çok kolay manipüle edilen büyük bir kitlenin olması. Yani çıkıp "halk müslüman o yüzden chpye oy vermez" diyorsan o halkın neden akp gibilere oy verdiğini de açıklaman lazım.

    Ayrıca böyle din düşmanları ile dolu diyorsun ama karşı kesimde de ağır şeriat yanlısı ve cumhuriyet düşmanı dolu olduğunu görmezden geliyorsun. Bunlara karşı olanlar hep din düşmanı oluyor. O yüzden bu ülkede fetö diye bir olay yaşandı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senin bu dinci dindar ayrımın islamın temel konseptlerini yanlış anlamandan kaynaklanıyor. Bu hususta kesinlikle yanlız değilsin, bin kişiden belki biri doğru anlıyor. Demokrat parti iktidarı sadece ezanı tekrar arapça yapmak vaadiyle aldı. Bu durumu bir anlayabilseniz akpnin 2002den beri niçin iktidarda olduğunu sormanıza gerek kalmayacak. AKPyi iktidara kimler getirdi biliyor musun? Kamuda (ve sirayetle özel sektörde) memura başını örttürmeyen, sakalını uzattırmayan, karısı tesettürlü olan hatta içki içmeyen askerleri fişleyen, üniversitelere tesettürlü kızları almayan, mezun olmayı başaranların diplomalarını yiyenler getirdi.


    Ya seneler önce bir amerikalı büyüğümüz vardı, Türkiye'de senelerce yaşamış, adamın bir fotosu vardı sakalları epey salmış falan, oraya "what a majestic beard" yazmıştım. Adam bana devletimin laikliği sağlamak adına erkeklere sakal uzattırmadığı için biz Türklerin sakala hasret olması (ve işte bu durumun ne kadar saçma olduğu) ile alakalı epey uzun bir yazı yazmıştı. Siz diyor müslümansınız sizde sakal diye bir olay var, avrupalılar hristiyan onlarda yok, onlar istedikleri gibi uzatabilirken siz uzatamıyorsunuz. Elin amerikalısı bak doksanlarda sekiz on sene burada yaşayıp şak diye yapıştırıyor tespiti.


    AKP tam olarak bu yüzden iktidarda. Bürokrasideki din düşmanı vesayetini de temizlediler. Şimdi memleket battığı için iktidar değişecek. Ama müslümanlara zulmedenler gelemeyecek o iktidara. Artık müslümanlar hamam böceği olmadıklarının farkındalar. Kendilerini beyaztürk ve beyaztürkümsülerden aşağı görmüyorlar. Koalisyon olsun da CHP eski haline dönmeye kalksın, şak diye tekrar akp gelmezse bkp, ckp gelir ama CHP gelmez. O iş 14 Mayıs 1950 tarihinde bitti.





  • üzgünüm ama gençlerin hayatını mahvettik.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenas

    O evi, arabası vs gani olan yaşlıların gençliğinde karşılaştığı hayat şartları da şimdikinden farklı değildi, hatta daha zordu.. Ancak o insanlar o günün şartlarında bile tasarruf yapmayı yani artırmayı bilerek kendilerini yokluğa mahkum etmişler ve bunun sonucunda birikim yapabilmişler. Halen de buna devam ediyorlar kendilerinden sonrakiler için, o acımayın dediğiniz adamlar.. Şimdiki gençler de bu fedakarlığı yapabiliyorsa onların da geleceklerini bu şekilde düşünebilmek hayal değil ancak bir çoğu bunu göremedikleri bir yana bu şartlarda bu kadar yol nasıl çekilir diye gençliklerinin kıymetini bilmeden dövünüp duruyorlar, beyhude.. Cidden acı bir durum..

    Aynen o kadar zordu ki daha doğru düzgün mesleği olmayan, işi olmayan adama bile kız veriyorlardi, evlendiriyorlardi. Tek kıstas askerliği yapmış olmasıydı, gerisi bir şekilde hallolurdu nasıl olsa. O kadar zordu ki hiçbir vasfı olmayan adamlar para kazanabiliyordu ve sizin deyiminizle tasarruf yaparak mal mülk sahibi olabiliyordu. Sahi kaç yaslarinda emekli oluyorlardı? Çok fedakâr olduklari ve sonraki nesilleri düşündükleri için sağlıkları müsade ettiği sürece çalışmışlardır bence. Hiç yoksa 65 yaşına kadar çalışmışlardır. Okul hayatı deseniz milyonlarca rakiple boğuşup, çok zor sınavlara girerlerdi İngilizce bilmek bir zorunluluk haline gelmişti, üniversite mezunu olmayanın yüzüne bakmıyorlardi. En kıytırık pozisyona bile yüzlerce kişi basvuruyordu. Çiftçilik, hayvancılık desen birikti. Babam çiftci deyince "Ooo zenginsiniz" muamelesi yapilması sadece bir şakadan ibaretti.
    (!)

    Neyse. Ben çevremdeki yaslilara sadece yaşından ötürü saygı duyuyorum. O kadar yıl yaşamış olmalarına rağmen tarih, bilim, felsefe gibi alanlarda bana hiçbir şey katamiyorlar. Anca öğüt ve işime yaramayan anılar aktarıyorlar. Yaşadıkları zamanın ülke gündeminden bile bir haberler. Oturup konuştuğumda bilgi birikimi ile beni şaşırtan, dikkatle dinlememi sağlayan sadece bir yaşlı oldu. O amcayi da sık sık kitapçıda kitap okurken görüp, tam bir beyefendi diyebileceğimiz davranışlarından ötürü yanına gidip tanışmak istediğimi dile getirmiştim. Tam bir saate varan sohbete dalmistik. İnanılmaz keyif almıştım ve yanılmadigim ortaya çıkmıştı. Amcanin takdire değer bir mesleki kariyeri vardı. Dinle dinle bitmiyordu ve yaşlılığina rağmen diksiyonu da mükemmel ötesiydi. Yaşından çok yaşanmısliklarina saygı duyduğum tek yaşlı bu amca olmuştu. Hiç unutmam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Senin ne meziyetin, yeteneğin var ?


    O yaşlı deyip küçümsediğin insanlar, ülkede millet sağcısın solcusun diye birbirini öldürdüğü, 1,5 yılda bir hükümetin düşürüldüğü dönemlerde ayakta kalıp bugünlere gelmeyi başarmışlar.


    Kaos ortamında bir işin ucundan tutup, bir baltaya sap olmuşlar.


    Sen ve senin gibiler gibi her şeyi kucağına beklememişler.


    O yüzden sizin bu şımarık, aymaz, tatmin olmaz tavırlarınız bu insanların garibine gidiyor.


    Ülkenin başsız, milletin birbirini öldürdüğü yıllardan bugünlere gelmiş adamlara, dolar euro yüksek gençliğimiz elden gitti diye ağlayıp zırlayıp kin kusarsanız, bir de haklıymış gibi şov amaçlı ağızlarına telefon sokarsanız, yarın bir gün biri çıkar o telefonu sizin dübürünüze sokar.


    O yüzden şov peşinde koşarken dikkatli olun. Biz genciz her istediğimiz yaparız kafasıyla ortalarda şov peşinde olmayın.





  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    alla alla ben genç değilim ama

    zaman değişiyor. dönem değişiyor insanlar değişiyor.

    aynı kalıpta olmasını bekleyemezsın o yaşlılarda cumhuriyet değerlerinden ayrısıp kavga ettıyse bu donemın cocukları ondan sorumlu degıl.

    Dünyaya durumunu görüp karşılığını istemeleri normal

    sizin gibi minnet edip, biat zihnetinde değiller bunu da değiştiremeyeceksınız :) anca kendı cocugunu degıstırırsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acıyasım gelmiyor zaten sorsan Akp ye oy verir.

  • serenas kullanıcısına yanıt
    şu anki yaşlıların çoğu kendi babalarından mülk alarak büyüdüler. dedem kendi babasının desteği ile 20'de evlendirildi. babam da dedemin desteği ile aynı şekilde evlendirildi. evleneceği zaman dedem babama bahçeli köy evi verdi sıfır. miras bıraktığı mülkleri, bağları saymıyorum.

    babam dedemden aldıklarını sata sata, yatarak yaşadı. bana üniversite okurken bile 5 kuruş para vermedi. diğer kardeşlerime de vermedi. ben çalışarak okudum ve mezun olduktan sonra yıllarca üniversite okuyan kardeşlerime sırasıyla para gönderdim.

    babam zaten bana evlensem de maddi destek çıkmayacaktı ve şu anda evlenecek olsam gene destek çıkmayacak ama babam şu anda: "biz ciddi kişiler olduğumuz için evlendik, sen aylak olduğun için evlenmiyon" diyecek kadar da uçmuş durumda.

    babalarımızın ve dedelerimizin nesli kendi ömürlerini kahvehanelerde tükettiler.
    ben 35 yaşında hâlâ dil çalışıyor ve mesleki eğitimler almaya devam ediyorum.
    çünkü günümüz çağı babalarımın hayal dahi edemeyecekleri kadar rekabet gerektiren bir çağ.

    babama miras reddi yapacağım yani onu babalıktan reddeceğim çünkü tüm atalarım arasında hiçbir atam bebim kadar desteksiz şekilde hayatın içine atılıverilmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mgora kullanıcısına yanıt

    Adam forumun fosiliYaşlılar gençlere bir hayat  borçlu. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelleme yapanlar farkında olmayabilirde onların psikolojik destek alması gerekir. Yoksa bu rahatsızlık artarak devam ederse, zarar görme ve zarar verme potansiyelleri artabilir.

    Sıfır denetim olmasida bu forumun genel sıkıntısı. Sözde teknoloji forumu, insanların birbirine genelleme yaparak hakaretler ettiği tuhaf bir yer haline geldi. Yazık!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlılar için laf sallayanlar farkında mı bilmiyorum ama o salladıkları kitlenin zihniyetiyle düşünüyorlar. Yaşlılarda gençler hakkında böyle sallıyor.


    Şimdi bu cahilliğin ve gerizekalılığın sebeplerini uzun uzun anlatmaya kalksam birçoğunun kapasitesi yetmeyecek hatta okumaya tenezzül etmeyip kısa kes diyecekler. O halde kısa kesiyorum. tek bir paragrafla özetleyeyim.


    "Elitler ve egemenler iktidarı sürdürebilmek için önce ölümü gösterir sonra açlıkla şükrettirirler. Egemenlere silah çekmeyesiniz diye birbirinize kırdırırlar. İşçi niye çok alıyor memur niye yatıyor. Yaşlı niye mankafalı, gençler niye beleşçi diye kırdırma politikası uzar gider"

    Bu kırdırma politikası yüzlerce yıldır başarıyla uygulanıyor.

    Rappelz (belkide farklı bir oyundu sanırım) isimli bir oyun vardı. Oyunda bir sınıf var. O sınıfın özelliği ise kalabalık mob grubu saldırdığında bir büyü yapıyorsunuz, mobların içinden bir tanesi sana saldırmayı bırakıp kendi moblarına saldırıyor.

    Yani siz büyülenmişsiniz, düşmanınız belliyken siz birbirinize saldırıyorsunuz. Cehalet dizboyu değil gırtlağa kadar gelmiş.





  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    CHP bundan 1000 yıl sonra da olacak. AKP'ye gelince diğerleri gibi ömrü 20 sene. Bknz.DP, DYP, Anap...


    Okumuyorsan YAZMA. Okuduğunu anlamıyorsan YAZMA. Sana takım tutar gibi CHP'yi tutmadığımı ve AKP ne yaparsa ona oy vereceğimi yazdım. SEn AKP'li değilsen CHP ne yaparsa oy vereceğini yaz hele.


    Doğrudur ben Müslümanım. Müslümanlık ak süt, siyaset zifttir. Sütü zifte karıştırmam. Sen din tartışmanı dindaşlarınla yap tabi ki.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    chp 2010 daki abd operasyonuyla mefta oldu hala chp diyon ülke halkından başından beri hep "minumum" destek alan bir partiYaşlılar gençlere bir hayat  borçlu. 

    anap demokarat parti akp vesayre kapanabilir tabalelar değişir ama arkasından gelen zihniyet ülkenin %75+ sı hayaller hayaller.


    insanlar yine diktatörlük ve fakirlik fukaralık dini ibadet kıyafet yasaklama,dinle uğraşma askeri yönetim popoflama zorbalığına döncek diye chp den kaçıyor ,sanki zengin hans helga yapıcaklarda oy vermiyormuş cahil halk gibi duyar kasmayın, hangi chp döneminde halk ne zaman zengin olmuş afrika ülkelerinden beter milli gelir ve refah sıralaması ve ekonomi askeri vesayet taşeronu.

    ha eski model chp yi zaten abd tarihe gömdü proje olarak içine alevileri, kürdistancıları, kürtçüleri doldurdu kemalistler sadece atam kurdu oy atam kafasıyla atıyor partinin yakından uzaktan bir Atatürkle alakası kalmadı şu an ülkede katıksız abd emperyal projeleri işliyor hedefte açık olarak bölünmüş parçalanmış Türkiye, free kürdistan.

    beklemede kalın bunlar daha iyi günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Aralık 2021; 14:1:10 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    ABD 2010'da mefta etti de ilk seçimde niye iktidara getirmedi?


    Recep Bey bile Kılıçdaroğlu için "devletten aldığı maaş dışında para kazanamamış" gibi bir şeyler söyledi. Ben severim böyle dürüst adamları. Gayet memnunum kendisinden özellikle Baykal'a bakınca. CHP zaten şahıs partisi değildir. O yüzden dediğim gibi bundan 1000 yıl sonra da var olacak.


    ABD, CHP'yi bıraksında kendi haline baksın. Önce Suriye'de dünkü çocuk Esad'a sonra da üç beş çapulcu Taliban'a yenildiler. Bunlar daha İran'ı dize getirecekler :D Ben İsrail'in yerinde olsam işgal ettiğim topraklardan çekilirim.


    Seçmenler ABD'de insan evlatlarına oy vermiyor. ABD yasalarına göre her ABD vatandaşı başkan adayı olabilir. Yok mu ABD'de "ABD'nin Orta Doğu'da ne işi var", "İsrail'in sömürgesi değiliz. ABD askeri İsrail için savaşmayacak", "Küresel ısınmayı engelllemek için alternatif yakıt üretmek adına var gücümüzle çalışacağız" vs.diyen insan evlatları? Var, hem de çok. Ama seçmen onları değil de demokrat ve cumhuriyetçileri seçiyorsa bu o insanların kötü olduğu anlamına gelmez.


    CHP tarım diyor. CHP tarımı ayağa kaldırırsa gıda fiyatları düşer. Eskiden olduğu gibi tedavüldeki en büyük parayla 4-5 poşeti ağzına kadar markette doldurursun. Ondan sonra isterse dolar bir milyon lira olsun. Bilgisayar mı lazım? Eskiyi kullanırım. Çamaşır makinesi mı bozuldu? Gerekirse elde yıkarım. Ki zaten tarımı ayağa kaldırırsan Arabistan'ın petrolden kazandığı parayı en az ona katlarsın. Allah Arabistan'ın toprağının altına petrol vermişse senin toprağının üzerine bereket vermiş. Verdiği bereketi de dünyada başka hiçbir yere vermemiş. Arabistan'ın petrolü biter, senin toprağının bereketi bitmez, bu da işin bonusu.





  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    2016 da denedi geçmişte denediği gibi olmadı şimdide ekonomik darbe chp yi değil canım chp sadece etiket kulp "kürtçüleri" geçircekler başa sen Atatürkçüler hayali kurmaya devam et,en kritik noktalara atanan isimlerin hepsi hdp ye yakın isimler incenin dediği gibi Atatürk Türkiye düşmanları atanıyor gelecek karanlık ve yorucu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Aralık 2021; 14:11:5 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    HDP yasal bir parti. HDP terörü destekliyorsa onlar kadar HDP'yi kapatmayan, ilgililere ceza vermeyen yetkililer de suç işliyor. Millet devletin verdiği oy mühründe olan HDP'ye oy veriyor. Millet bölücülere "Benim askerimi, polisimi öldürmeyin. Bakın size devletin en büyük imkanını sağlayıp meclise taşıyorum. Mücadelenizi demokratik ortamda yapın" mesajını vermek için oy veriyor. Buna rağmen HDP teröre bulaşıyorsa yetkililer gereğini yapmalı. Yapamıyorsa bıraksın yapan gelsin.


    ABD'nin öyle bir gücü varsa Suriye'de, Afganistan'da ekonomiyi çökertsin. Hem kim saldırıyor Türkiye'ye? Niye uluslararası mahkemeye veya BM'ye başvurmuyorsunuz? ABD mi saldırıyor? Nato'dan çıkıp ABD üslerini kapatalım. AB mi saldırıyor? Gümrük birliğinden çıkıp üyelik başvurumuzu çekelim. Sığınmacıları AB ülkelerine sınır dışı edelim.


    CHP kaç sene önce saman bile üretemiyoruz dedi? (Yani sebze, meyve, tahılı geçtik samanı bile üretemiyoruz diyor) Siz ne dediniz? Şunlara saman verin de yesinler biz iha, siha üretiyoruz. Şimdi kalkmış dış güçler diyorsun. Saman bile üretemiyorsun, saman. Ne dış gücü?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 22 Aralık 2021; 14:27:23 >




  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    merkatme o yasal parti sana bize geliyor yasal yasal az kaldıYaşlılar gençlere bir hayat  borçlu.  gözel mükemmel bol paralı refahlı hanslı helgalı bmw li audili günler geliyor inş kısmet iphone kuyruklarına gireceksiniz .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Aralık 2021; 16:37:10 >
  • V2 kullanıcısına yanıt

    Bu yaşlılar hangi yaş gurubudur ya? 100 yaş mı? Biz dosun, windowsun internetin doğumuna şahit olduk, valorantla doğmadık. Şurada uuu yaşlılar yeahh diyenler popolarında b.klu bez torbayla geziyordu biz pc toplarken


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Millet ekmek alamıyor ekmek. Millet iş bulamıyor, iş. Adam akşam evine dönerken faturalarını, kirasını, ekmeğini alabilecek para götürebiliyorsa şükrediyor. Bu hale getirdiniz ülkeyi hala pişkin pişkin konuşuyorsunuz.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.