Şimdi Ara

Yabancı Uyruklu ( bayan) evlilik & ikamet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili arkadaşlar. belaruslu bir kız arkadaşım var ve hayatlarımızı birşeltirme kararı aldık. ve bunu türkiyede yapmak istiyoruz. evlilik sonrasında ise türkiyede ikamet edecek. ancak;
    daha once evlilik yapmadıgımdan bilgim yok on ayak olacak bir büyüğümde yok. sizlere olan sorularım;
    1- Evlenmek için gerekli evraklar
    2- belarus turist vizesi 30 gündür bu süre yeterlimi ?
    3- evlilik sonrası türkiyede kalma şansı varmı yada Herhangi bir bilgi yada evrak için Belarus a geri dönmesi gerekecekmi ?
    4- arastırmalarım sonucu ikamet için TC vatandasının SSK bilgisi yada gelir beyanı istenmekte. ben Çalışmıyorum gelirim yok. bu sorun teşkil edermi ?



  • Bildiğim kadarıyla yazıcam

    - evlenmek için gerekli evraklar olarak pasaport, resimler, kendi ülkesindeki yerel kimliği ve belki doğum belgesi istenir, sağlık raporu istiyorlarmıydı hatırlamıyorum
    - vize olayını senelik olarak alabiliyorsunuz. max 2 sene veriyorlardı en son. kadının TC kazanabilmesi için 3 sene boyunca oturma izni ile ikamet etmesi gerekiyor Türkiye'de. Daha sonra göç idaresine sorabilirsiniz nereye gidilmesi gerektiği konusunda. nüfüs dairesi olabilir.
    - 3 sene sonra TC için başvuru hakkınız doğuyor ve sonra kurulun karşısına çıkıp size sorular soruyorlar ( evlilik hani TC elde etmek için mi falan diye)
    - çalışıyor olsaydın senin SSKdan yararlanıyor olamsı gerekti sanırım. ama çalışjmıyorsan bilemicem. kadının gelir beyan etmesi gerekmiyor.

    bildiklerim bu kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.