Şimdi Ara

Kayıtsız şartsız hibe edilen tapu bozulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    7 yıl önce babaannem ile önce akıl sağlığı raporu alarak daha sonra tapuya giderek "kayıtsız, şartsız ve bedelsiz " olarak arsa tapulu daire aldım. Bundan 6 sene sonra diğer mirasçılar da onunla görüşerek kendi haklarını "satış" şeklinde babaannemden aldılar.


    Şimdi ben oturduğum daireyi babannem otursun diye verdim ve ben kiraya çıktım. Babaannemin ikameti hala annemin olduğu dairede. Zaten alt - üst şeklinde oturuyorduk. İşime yakın olsun diye ben taşındım oradan, amcamlar da benim oturduğum yerin karşısında oturuyorlardı.


    Şimdi olay şu, amcam ve çocukları babannemin aklını karıştırarak bağış edilen tapuyu bozmalarını istemişler. Babaannem tapuya bir avukatla giderek tapunun iptali için konuşmuşlar. Bana tapudan "taşınmazınız üzerinde hisse işlemi yapılmaktadır." diye mesaj geldi ve ben tapuya gittiğimde öğrendim bu durumu..


    Benim babaanneme karşı bir suç işlemişliğim yok. Hatta bugüne kadar "öf" bile demedim. Aramız iyiydi.


    Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum. Bu tapu bozulabilir mi?








  • bağışlayan öldüyse bozabiliyorlar bağışlayan hayattaysa mutlaka bozulur.

  • Bağışlayan hayatta. Sanırım 2. Cümlenizi yanlış yazdınız. Bozulamaz mı demek istediniz?

  • mirasçıların rızası yoksa her türlü bozulur. öldüyse bile bozuluyor hayattaysa mutlaka bozulur. tehditle veya kandırmacayla malları üstüne geçiren kardeşleri çok duyuyoruz.

  • Tapuda hissen ne kadar senin hissende nasıl işlem yapabiliyor tapuyu devir ettikten sonra mahkemede dava açmadığı sürece hissende işlem yapılamaz. Vekalet mi çıkardın tapu işlemleri için?

    Bağıştan dönme için dava açması gerekir, irade bozukluğu için de aynı şekilde dava açmalılar haricinde anlatımınıza göre tapuda size ait hissede işlem yapabilme hakkı veya yetkileri olmaz.

    Tapuyu da bağışlayan ölürse mirasçılar iptal edemezler max tenkis davası açabilirler. Tapu iptali açarlarsa kaybederler.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Bir avukatla tapuya gidip tapu örneğini almışlar. O yüzden bana “tapunuzda işlem yapılıyor” mesajı gelmiş. Kimseye herhangi bir vekalet vermedim.


    bağış şeklinde ve kayıtsız şartsız hibe edildiği için dava açmadılar bence. Aylardır herhangi bir dava bulunmuyor. Bağışlayan öldükten sonrası için bir plan yaptıklarını düşünüyorum. Akıllarına 1001 şeytanlık geliyor onların ne yapacaklarını kestiremiyorum pek. Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.