Şimdi Ara

Tebligat Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir dolandırıcılık girişimi mi yoksa gerçekten bir tebligat var mı anlamadım. Dün öğle saatlerinde bir cep telefonu numarası posta genel merkezinden aradığını söyleyerek adımı soyadımı söyleyip Anadolu Adliyesinden kapalı tebligat gönderildiğini söyledi. Daha fazla detay vermeden bir avukat adı ve telefon numarası paylaşarak görüşmeniz gerekiyor deyip kapattı. E-Devlet ve uyap portalında herhangi bir dava gözükmüyor adıma.


    Önce verdiği avukatı araştırdım. İstanbulda baroya kayıtlı böyle bir avukat gözüküyordu. Bu sonuca ulaştıktan sonra bilgi almak amacıyla numarasını aradım fakat benden kişisel bilgiler istedi. Bu bilgileri vermeyince, '' iyi mahkemede avukat tutarsınız o zaman '' dedikten sonra kapattı. PTT'yi arayıp ad soyad üzerinden sorgulama yaptırdım, bir gönderi ya da tebligat olmadığını söyledi çağrı merkezi. En sonunda Anadolu Adliyesini aradım fakat oradan da KVKK gereğince telefonda bilgi veremediklerini söylediler.


    Hafta içi sürekli çalışıyorum ve bir yalan uğruna izin alıp adliyeye gitmek istemiyorum. Bu durumda yapabileceğim herhangi birşey var mı ?








  • Ne yazık ki avukat demeyeceğin, hukuk okumuş dolandırıcılar var. Eğer bir tebligat mevcutsa buna itiraz etmeniz gerekiyor. İlamsız icra takibi diye geçiyor. İtiraz etmezseniz borcu kabul etmiş olursunuz. Hangi adresinize gitti bilmiyorum muhtara iyi sorun belki ondadır.

  • Antor kullanıcısına yanıt

    Fakat ben bir görevliden imza karşılığı tebligat almadım. Yinede borcu kabul etmiş sayılıyor muyum ? Uyapta eski adresim gözüküyordu. Aylar öncesinden ikameti almama rağmen oranın gözükmesi ilginç geldi. Gözüken adreste oturan kişiye ve muhtarlığa sordum herhangi bir evrak gelmedi dediler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok inanma, böyleleri var malesef. Avukatların isimlerini kullanarak yapıyorlar bunları. Bilgilerini vermediğin iyi olmuş
    Adliyeden yaptıkları tebligatlar anında sisteme düşüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilamsız icra takibi mahkemeden gelmez, karşı tarafın elinde borçla ilgili belge olması gerekmez. icra dairesinden gönderilir. teslim almanız için ve ilamın işleminin başlaması için imzalayarak almanız gerekmez, muhtara verilmişse tebliğ edilmiş demektir. @emrec4nl4r


    ilamsız icra tebligatı dolandırıcılığı diye aratın google de ne olur ne olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 16 Haziran 2022; 20:4:22 >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    İcra takibi başlatıldığında sistemde görünür, kapıya not muhtara bırakılmıştır der Adres doğru değilse tebliğ edilmemiş sayılır.
    Google da aratın ne olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt

    Sisteme düşüp düşmediği ile ilgili hiçbirşey söylemedim. Adres zaten sistemden (mernis) alınıp tebliğ edildiği için yanlış adres olamaz. Geçen hafta aidatlar için yolladığımdan biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 16 Haziran 2022; 20:6:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Düzenlediğin mesajda öyle yazmıyordu 😊 her neyse ikimizde yardımcı olmaya çalışıyoruz çok problem değil. Eski adres yanlış oluyor ya ondan bahsediyorum. Mernisten zaten gitse şimdiki adresine gider

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda @isimgerekmez 'e katılıyorum. Gönderim yapılan adreste en son 2 yıl önce oturuyordum. 2021'de taşındım ve ikametimi aldım, 2022 yılında yeniden taşındım ve en son bir kaç ay önce yine ikametimi değiştirdim.


    Beni aradıktan sonra uyap'a girip adresimi kontrol ettiğimde yazan adres 2 yıl önce oturduğum yerdi. Manuel bir şekilde Mernisten Güncelle dedikten sonra güncel ikametim sistemde yazmaya başladı. Kendileri belirli aralıklarla bu bilgileri kontrol etmiyor. Bundan dolayı da yanlış adrese gönderim yapıyorlar diye düşünüyorum.


    Tebligat Hakkında




  • Mesele dolandırıcıların hepsinden nefret etmem. Videonun sonunda ki sms mevzusunu bende yeni öğrendim. Adresiniz güncel olmadığı zaman tebligat elinize geçmediği halde trafik cezasını ödediğimiz gibi tebligat olayı da hukukta ki bir boşluk ve dolandırıcılar tam burasını suistimal ediyorlar.


    @isimgerekmez kusura bakma ekran küçük parmaklar büyük yazarken, ne olur ne olmaz yazacağıma ne olur kalmış. İnsanların ekonomiyi düşünmekten kendi dertlerini düşünemez olduğu dönemde internette rastgele insanların tadını kaçırmak gibi huyum yok.


    Mesele dolandırıcılar olunca bu haysiyetsizlere çok sinirleniyorum, edebildiğim kadar yardım etmek istiyorum. Forumda ve hayatta o kadar çok karşılaşıyorum ki dolandırıcılıkla bence tapu, araç satışı, kargo, bağış, telefon dolandırıcılığı gibi konularda devletin top 10 davalardan bir kamu spotu yapıp bizimde özellikle yaşlılarımıza izletmemiz gerek diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizi şu konuda temin edebilirim ki hiçbir ptt/kargo çalışanı bir tebligatın peşine düşmez. Biz tebliğlerimiz dönüş parçalarına dahi zar zor ulaşıyoruz bazen bir aydan önce gelmiyor, kayboluyor. Tebligat Kanunu'nda tebliğ usulleri bellidir adli işlerde memur bu usule uygun olarak tebliğ gerçekleştirir. Kaldı ki bu tebliğ gerçekleştiren memur ile postane sabit çalışanı farklıdır ve her ikisi de resmi bir tebligat olsa da içeriğini bilemez. İçeriğini bilmedikleri bir konuda sizi nasıl bir avukata yönlendirebilirler ki? Sizi arayan numaraları savcılığa şikayet edin ve hayatınıza devam edin.

  • Antor kullanıcısına yanıt
    😊🙏👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özkan kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Beni arayıp posta çalışanı olduğu söyleyen kişiyi barkod numarası istemek amacıyla birkaç defa aradım. Fakat numara servis dışı olmuş. Artık dolandırma girişimi olduğuna tamamen inandım. Kafama takılan şey adımı ve soyadımı nereden biliyorlardı Tebligat Hakkında 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.