Şimdi Ara

Faili firar gözüküyorum ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbulda Fatih ilçesinde ikamet etmekteyim. Bekçilerin yapmış olduğu GBT kontrolünde 2019un 8. Ayına ait Antalya da kayıtlı dolandırıcılık suçundan faili firar olduğum ortaya çıktı. Ve ben yaşadığım ilçe gereği haftada en az bir iki kez çevrilen bir insanım bugüne kadar asla bir kayıt çıkmadı. Sırf 2020 de 20 kez çevrilmişimdir en az. O günkü yoğunluk sebebiyle 2 saatlik ayakta bekleme sonucunda prosedür gereği önce darp raporu almak için hastaneye ve sonrasında karakola götürüldüm. Tutanak tutuldu ve beni bıraktılar. Bu sorada bekçilerle sohbet ettik ve ben onlara hayatım boyunca Antalya’ya gitmediğimi vs söyledim ki gitmedim yani bu bir gerçek. Bana Antalya’daki ilgili karakolu aramam gerektiği dosyamın düşürülmesini istediğimi belirtmemi söylediler yoksa böyle her çevrildiğinde bu prosedürler uygulanır dediler sen ara durumu anlat onlar halleder dediler. Ben ise karakoldan çıktıktan hemen sonra telefon ile Antalya’daki karakolu arayıp durumu anlatıp kaydımın silinmesini istedim telefondaki memur şahıs ise bulunduğun karakol yetki verirlerse sileriz dediler. Ben zaten karakolun önündeydim hemen içeri girdim dedim böyle böyle kaydımı silmek için yetki istiyorlar. Oradaki yetkili bir memur bey yetki falan yok ne yetkisi dedi ben ise durumu Antalya’daki polis arkadaşa söyledim yetki vermiyorlar dedim o ise karakoldaki biriyle görüşmek istedi telefonu verdim konuştular ve kapattılar. Bunun sonucunda memur bana gelip sen savcılığa git ifadeni ver dedi ve beni gönderdiler.
    Şimdi bir ben daha önce herhangi bir suça karışmadım
    İki Antalya’ya hayatım boyunca gitmedim
    Aklıma gelen yegane şey şu ben telefon tamircisiyim ve telefon parçası tedarikçisiyim.
    Bazen şehir dışından mal isteyen olursa para karşılığında gönderdiğin oluyor
    Acaba birisi sorun yaşadı da beni suçlu görüp bu yüzden mi şikayet etti. Tahminim bu yönde. Ve ben asla bozuk mal vs göndermem çünkü bir işimin ustasıyım paramı illaki kazanıyorum gün içinde yalnızca bir cihaz tamir etsem yine en az 50 lira para kazanıyorum. İkincisi ise neden yapayım dediğim gibi nasılsa ben paramı kazanıyorum şehir dışına da göndersem kârımı koyup satıyorum %5 olsun %10 olsun. Eğer durum böyleyse ya Kargo yüzünden ya da kendi bozduğu için beni parasını geri almak amacıyla şikayet etmiş olabilir bir şahıs. Ama kim olduğunu bile bilmiyorum geçen seneye ait ben geçen sene yüzlerce iş yapmışımdır şehir dışına ise onlarca ürün göndermişimdir.
    Sonuç olarak faili firar gözükmekteyim.
    Şimdi benim ne yapmam lazım ?
    Sorularınız olursa cevaplarım bilen arkadaşlar bana bir yol gösterimde çok memnun olurum gerçekten psikolojim altüst oldu, herkese iyi forumlar.

    Tutanak;

    Faili firar gözüküyorum ne yapmalıyım ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • kaydın sebebini bir öğrenin önce
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Bunun için ne yapmalıyım ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sahte kimlik çıkarmış olabilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an savcılığa gitmem ve ifade vermem gerekiyor sanırım değil mi çünkü henüz olayı bile bilmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artfatih A kullanıcısına yanıt
    Hangi dosyadan faili firar çıkmış?
    Bunu öğrenmen lazım
    Eğer telefon işiyle ilgili okdugunu düşünüyorsan muhtemelen ondan dolayı şikayet edilmişsin ve mahkemen var.Büyük ihtimalle, Antalya’da biri senin hakkında savcılığa şikayetçi olmuş ve savcı seni mahkemeye çağırıp ifadeni almak için FAİLİ FİRAR fezlekesi düzenlemiş.Sadece savcıya ifade vermen gerekiyor, sıkıntın bu.
    En yakin adliyeye git, danışmaya tc numaranı ver, dosya bilgini ve dosyanda ne oldugunu söyler, dosya bilgilerini alıp bir savcıya gir ve durumu anlat, gerekeni söyler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.