Şimdi Ara

OTURMA GURUBUMU İADE ETMEK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
18.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, oturma gurubumu iade etmek istiyorum. Mümkün müdür, mümkünse ne yapmam gerekir? Neden iade etmek istediğimi anlatayım. Yaklaşık 7-8 ay önce oturma gurubu aldım. Bir kaç gün sonra kumaştaki ufak delikleri fark ettim. İki büyük koltukta gıcırdama başladı. Evet yaklaşık 3 gün sonra. Daha sonra hemen aldığım firmayı aradım. Sorunları söyledim. Sorunların giderilmesini istedim. Tamam dönüş yapılacak dediler fakat hiç bir şekilde dönüş yapmadılar. Tekrar tekrar aradım ve güç bela ürüne bakmaları için ikna ettim. Aldıktan 3-4 ay sonra geldiler. Dikkate almadılar çünkü. Geldiklerinde sorunu gördüler. İlgileneceğiz dediler ve aradan tekrardan 3 ay geçti ama yine dönmediler. Bu süreçte sürekli hatırlatma yaptım ama dinlemediler. En son bugün iyice sinirlendim ve yarın gelmeleri için ikna ettim. Yarın gelirlerse hiç bir şekilde bu ayıplı malın onarılmasını istemeyip iade etmek istiyorum. Sıfır bir üründe bu kadar kusur kabul edilemez. Üstelik ucuz bir mobilya da değildi. Nakit olarak 5750 tl verdim. Ne yapmalıyım iade etmek için?







  • Tamamını değiştirecekseniz tüketici mahkemesinde dava açmanız gerek
  • Ben de öyle düşünüyorum ama başkalarının da fikrini almak istedim. İade süreci ilk 1 ay diye duydum ama 7-8 aydır gelmeyenler onlar. Ben 3 gün içinde arayıp sorunu söylemiştim zaten. Sizce hakem heyeti ne karar verir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annalow -- 16 Temmuz 2017; 21:15:10 >
  • Merhaba, satıcının ayıba karşı sorumluluk hükümleri sorununuzda uygulama bulacak. Malın tesliminden itibaren 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıpların, teslim edilmeden önce olduğu kabul edilir. Aksini ispat yükü satıcıdadır. Tüketicinin, sözleşmenin kurulduğu tarihte ayıptan haberdar olduğu veya haberdar olmasının kendisinden beklendiği hâllerde, sözleşmeye aykırılık söz konusu olmaz. Tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi bir eksiklik söz konusu, zira o kadar para verip aldığınız mobilyaya her oturduğunuzda ses çıkması oldukça sinir bozucudur. Yapılması gereken, ispatı da kolaylaştırmak adına noterden bir ihtarname çekmeniz. Bu tarihe kadar onarım için defalarca başvurmanıza rağmen hiç bir şekilde bu isteğin karşılanmadığını, neticede sözleşmeden cayma hakkınızı kullanarak ürünü iade etmek istediğinizi belirtin. Yine de ses çıkarmaz ise, miktar itibariyle uyuşmazlık hakkında Tüketici Mahkemesi'nde sözleşmenin iptal edilmesi için dava açılmalı. Usulün doğru uygulanması ve süreler kaçırılmadan en hızlı biçimde sonuç almanız için bir avukata başvurmanızda fayda var.




  • İhtar değil de tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum ben de. Yarın gelecekler ve tamir etmek isteyecekler büyük ihtimalle. Ben de o kadar para verip aldığım sıfır ürüne müdahalede bulunmalarını istemeyip iade etmek istediğimi söyleyeceğim. Kabul etmezlerse ise hakem heyetine başvuracağımı söyleyeceğim. Büyük ihtimalle reddecekler. Ben de başvurumu yapacağım. Bu süreçte sizce başka yapmam gereken bir bir şey var mı? Ayrıca süreci o kadar uzattılar ki bu sorunun sonradan olmadığını nasıl kanıtlayacağım bilemiyorum doğrusu.
  • Ürününüzün bedeli Tüketici Hakem Heyeti sınırını aşıyor. Bu nedenle başvuramazsınız. Uyuşmazlık haklında Tüketici Mahkemesi görevli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swalled -- 16 Temmuz 2017; 22:21:24 >
  • Pardon, karıştırdım. Her neyse. Sizce lehime sonuç alır mıyım? Olayı olduğu gibi anlattım. Daha önce benzer bir olaya tanıklık ettiniz mi? İkincisi sizce onarmak isterlerse kabul etmeli miyim? Sıfır mobilyadan böyle sorunlar çıkması insanın kafasını karıştırıyor. Delikler vs. Son olarak da yarın gelirlerse nasıl bir tepki göstermeliyim?
  • İade sürecinde çekişme olursa; Dava sürecine gidilir, ayıba katlanılıp katlanılmayacağına, beklenen menfaatin önemli ölçüde zedelenip zedelenmediğine ilişkin rapor alınır. Ayıp basit bir şeyden kaynaklı ise iade kararı çıkmaz. Bu durumda onarım yahut misliyle değişim hakkınızı kullanırsınız. Yani ayıbın kaynağının, ne kadar maliyetle giderilebileceğinin uzman bir kişi tarafından tespit edilmesi gerekir. Zira aldığınızdan beri 7 ay geçmiş, önceki başvurularınızı bir şekilde ispat etmeniz gerekir. Yarın net bir konuşma yapmanızı öneriyorum. Unutmayın ki uzlaşma sağlayabiliyorsanız bu yol hepsinden yeğdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swalled -- 16 Temmuz 2017; 22:49:22 >
  • Zaten bu ürünün 2 yıl garantisi var. Her türlü onarmaları gerekir ama ben aldığım sıfır ürünün ilk günden işlem görmesini istemiyorum. Değiştirmeyi kabul etseler bile bana tekrar aynı ürünü onarıp getirmediklerinden nasıl emin olabilirim? Ürünü büyük ihtimalle onarmayı teklif edecekler ama ben yine de kabul etmeyeceğim. İlk başlarda onarıma razıydım ama beni bu kadar uğraştırdıkları için artık istemiyorum. İlk günden itibaren arıyorum kendilerini. Bunu nasıl ispatlarım bilemiyorum. Yarın olsun bakalım.
  • Ayıpları süresinde bildirdiğinizi ispat edemezseniz biraz sıkıntılı bir süreç olur
  • O zaman bu durumlarda mağdur olan sadece müşteriler olur. Nasıl ispatlayabilirim ki? 😊
  • quote:

    Orijinalden alıntı: annalow

    O zaman bu durumlarda mağdur olan sadece müşteriler olur. Nasıl ispatlayabilirim ki? 😊

    bildirimi yazılı yaparak bu sorunu en baştan aşabilirsiniz
  • Benimde koltuk masa sandalye yatak odası ve L kotuk takımından şikayetlerim vardı.Tüketici mahkemesinde dava açtım kısmen kabul, kısmen reddedil davam. Benim verdiğim ücretlerden değilde bilirkişi araştırmasındaki fiyatlar geçerli oldu.Buna ve yasal faiz ile iade tarihine itiraz etsem istinaf da kabul edilir mi ? Karşımdaki Ltd. Şt. Yasal değil ticari olması gerekli
  • elifyeninci E kullanıcısına yanıt
    karşı tarafın tacir olması ticari faiz istenebileceği anlamına gelmez
  • Arkadaşlar 11 gün önce Ankara Sitelerden mobilya aldım ve ürünü iade etmek istiyorum ürün bedeli 8.000 TL fakat tüketici hakem heyetine başvuru yapabiliyorum ama yerinden aldığım için cayma hakkımın olmadığını söylediler bilginiz nasıldır paylaşırsanız çok sevinirim
  • sucuba S kullanıcısına yanıt
    üründe ayıp var mı?
  • her hangi bir ayıplı durum söz konusu değil :(
  • sucuba S kullanıcısına yanıt
    O zaman zor
  • Merhabalar, ben mobilya paketi aldım, nakit olarak ücretini ödedim ama ürünü teslim almadım, ürünü almak istemiyorum, paramın iadesini istiyorum, almam için ne yapmam gerekiyor? Muhatap firma ile görüştüm defalarca iade yok diyor. Nasıl olmaz? Ürünü daha almadım bile.
  • Enes9812 E kullanıcısına yanıt
    mağazada gidip görüp aldıysanız iade talebinizi kabul etmeme hakları var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.