Şimdi Ara

E-Devlette Dava Neden Gözükmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
78.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar birisi size dava açıp açmadığını öğrenmek için e-devletten öğrenebiliriz ama araştırdığıma göre bazıları davam gözükmüyor diyor neden ?
    Ve birisi dava açtığından size kişisel bilgilerinize yani Tc kimiliğimize dava yansır mı ? Bu nasıl soru demeyin çünkü e devlette davanız gözükmesi için Tcnize işlemesi gerek diye gördüm bu olay nedir kafam karıştı açıkcası , ve atıyorum sizi ayın 1 de mahkemeye verdi ve bu e devlete ne zaman düşür ?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.



  • Sisteme Tc ile girildi ise e devletten görünür sisteme tc eklenmedi ise görünmez. Keza sulh cezanın değişik iş dosyaları tc olsa dahi görünmez.
  • rid.van R kullanıcısına yanıt
    Hocam uyaptan giriliyor sanırsam araştırdığımda bunu gördüm ve uyap sadece avukatların kullandığı sistem avukat tarafından mahkemeye verildiğinde sistemimde otomatikman gözükecektir diye duydum .
    Youtube de müzikten telif yiyorum ve ona itiraz ettim istemsizce sonradan fark ettim tabi bildirim falan gelmedi veya görmedim .Müzik hak sahibi böyle durumda red eder veya onaylar, onaylarsa mahkemeye kadar gidebilir içim rahat olsun diye e devletten bakacaktım .
    Sorum şu bu olay gerçekleştiğinde yeni 18 yaşa girecektim ve büyük ihtimal 18 yaş altı olarak gözükürüm , 18 yaş altında davam olsa bile 18 yaşıma geçtiğimde ve e devlet kullanıcısı olduğumda e devletimde yine gözükür mü ?
  • Ghostylay G kullanıcısına yanıt
    hakkınızda dava olursa mernis adresinize tebligat gelecektir. 18 yaşının altında iseniz yine mahkeme kaleminin uygulaması ile ilgili bazıları tc ekleyip valeyeten anne ve babanızı davalı gösterir bazıları tc eklememeden. tebligat gelmediğine göre fazla düşünmeyin, gelirse avukata başvurun. Eğer dava açılırsa da dosyada bulunan tüm taranmış evrakı uyap vatandaş portaldan görebilirsiniz.
  • rid.van R kullanıcısına yanıt
    Hocam kusuruma bakmayın taksit taksit anlatmayayım siz ben özet halinde anlatayım ve ona göre cevap verirseniz sevinirim.
    Ben YouTube müzik yükledim ve müzik başka kişiye ait olduğu için doğal olarak telif yedim ve bende itiraz ettim sonuç gelmedi . Eğer sonuç gelmiş ise karşı taraf doğal olarak beni dava edebilir.
    Fakat kafama takıldı, ya sonuç verildi de benim haberim mi yok dedim .
    Sonra düşündüm öyle bir şey olsa e-devletımde gözükür dedim ve şunu öğrendim karşı tarafa beni dava etse Adımla edebilir TC bilmiyor dava ederken sistemde çıkmaz diye biliyorum .
    Sonra gittim Adliye ye orada sordurdum bu seferde sadece o il sınırları içinde davan varsa görülürmüş.
    Ve en çok merak ettiğim konu şu Tebligat gelecek evime fakat ben taşındım evden eski adresim gözüküyordu o zamanlar tebligat gelse bile ev boş muhtar aldırmamış adresimizi .
    Ben de ptt gittim o mahalle dağıtan adam dedi ev boşsa iade ederim muhtara bırakmam ve bir daha gelirse öyle muhtara teslim ederim dedi ve bundan öncede muhtarla konuştum öyle belge gözükmüyordu sisteminde. Eğer davalık olmuş isem tebligat mutlaka bana ulaşır mıydı ?
    Veya tebligat bana hiçbir şekilde ulaşamayıp iade olsa ben sorumlu olur muyum ?
    Bilgilendirirseniz çok sevinirim. İyi Günler.




  • Ghostylay G kullanıcısına yanıt
    tebligat kanunu 20 ve 21/2 e bakın. ilk adrese çıkıp iade edilmişse de 2 kez çıkar. mernis adresinizi güncelleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.