Şimdi Ara

Wing Chun Kung-Fu Klubü (Ana Konu, Soru-Cevap ) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
26
Favori
41.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AdamBaliKokusu A kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşla birlikte boksa gitmeyi düşünüyoruz. Abisinin tanıdığı bir hoca varmış. Hayırlısı artık ne diyim.
  • GhostInTheShell kullanıcısına yanıt
    Doğru seçim 😊

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mal mal konusmayin wt nin de cok iyi kullanicilari var adam ondan para kazaniyosa banane git adam gibi biyer bul ordan ogren sana ebmasa git diyen felan yok bisuru kursu var ogreten paragoz olunca stilin sucu ne ? Ayrica ben kafes dovusune felan katilmam belki bir turnuvaya katilirim ama sunuda soyleyeyimki (ki bu benim gorusum) wt de yandan vurabilecegin bir tekme yok kafaya tekme yok o yuzden nakavt etmek icin (tekmeyle) adamin bacagini kiracaksin. adamin icine girerse yumruklari saydiracaksin ki bu yumruklarin kafaya ne kadar etkili olacagini bilmiyorum. bj geriye kalan binlerce vurus teknigini kullanamassin (avuc ici elin keskin taraflari ) ve zaten saldirilar orta hatta oldugu icin ve en kisa yoldan saf disi edilmek istendigi icin goz boyun testis gibi yerler alinir ben bunu bahane etmiyorum yinede cok iyi bunlar olmasada . ancak front kick oldugu icin wt de tekmeler kirici olmak zorunda yoksa birseye yaramaz ole yandan vur sinirleri ez nakavt et degil bu olay kimse kusura bakmasin bu testis olayini felan birakin adam gibi yap bu isleri ole bok atmakla olmuyor(kusura bakmayin kufrettim) tekme yoksa yumrukla dal diyenler gelmeden ben gideyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: malofix

    mal mal konusmayin wt nin de cok iyi kullanicilari var adam ondan para kazaniyosa banane git adam gibi biyer bul ordan ogren sana ebmasa git diyen felan yok bisuru kursu var ogreten paragoz olunca stilin sucu ne ? Ayrica ben kafes dovusune felan katilmam belki bir turnuvaya katilirim ama sunuda soyleyeyimki (ki bu benim gorusum) wt de yandan vurabilecegin bir tekme yok kafaya tekme yok o yuzden nakavt etmek icin (tekmeyle) adamin bacagini kiracaksin. adamin icine girerse yumruklari saydiracaksin ki bu yumruklarin kafaya ne kadar etkili olacagini bilmiyorum. bj geriye kalan binlerce vurus teknigini kullanamassin (avuc ici elin keskin taraflari ) ve zaten saldirilar orta hatta oldugu icin ve en kisa yoldan saf disi edilmek istendigi icin goz boyun testis gibi yerler alinir ben bunu bahane etmiyorum yinede cok iyi bunlar olmasada . ancak front kick oldugu icin wt de tekmeler kirici olmak zorunda yoksa birseye yaramaz ole yandan vur sinirleri ez nakavt et degil bu olay kimse kusura bakmasin bu testis olayini felan birakin adam gibi yap bu isleri ole bok atmakla olmuyor(kusura bakmayin kufrettim) tekme yoksa yumrukla dal diyenler gelmeden ben gideyim.

    sonuç?
    bana kafan karışık gibi geldi...




  • sonuc orda yaziyor. Neden karisikmis ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aikido ve boks ile başlayıp, Wing Chun ile devam eden, bazen arada başka sistemleri de çalışan birisi olarak söylediklerinize kısmen katılıyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki,bahsi geçen hiçbir sanatın ve sporun birbirine üstünlüğü yoktur. Avantajları ve dezavantajları vardır. Kötü olanlar ya da üstün olanlar, uygulayacılardır. Evet Wing Chun u ekonomik kaygı taşıyarak ve hatta bunu aşırılaştırarak öğreten birçok organizasyon var fakat, böyle olmayan organizasyonları ve ustaları da bu grubun içine dahil etmemek gerek. Her branşta (boks, muay thai, tekvando vs.), asıl amacı gerçekten öğretmek olmayan hocalar da var. Böylelerinden dolayı, işini doğru dürüst yapan insanları da lekelemek olmaz. Bunların dışında, her branş işe yarar. Işe yaramaz diye bir şey yoktur. Ama kişi, yeterince çalışmamış, pratik yapmamışsa sorun kendisindedir sistemde değil. Boks, muay thai, kick boks gibi sporların öğrenilmesi, kavranılması ve pratiğe dökülmesi, Wing Chun, Judo, JJ gibi işin zanaat kısmını da içeren "sanat" lardan daha kolaydır. Bunun için daha az zaman alır ve bahsettiğim sanatları çalışan kişilerden daha kısa sürede daha iyi gelişirler. Bu doğaldır. Wing Chun çok daha fazla emek, ilgi ve zaman ister. Hiçbir zaman salonda çalıştıklarınız yetmez. Açıları, hisleri, prensipleri oturtmak için ciddi manada çalışmanız gerekir. Işte bizim eksiğimiz burada. Wing Chun mükemmel, tembel olan biziz. Görüyorum, çoğu Wing Chun çalışan arkadaşım front kick atarken bacağını kaldıramıyor bile. Sürekli sabit duruyor. Hiçbir footwork ü yapmıyor, yapamıyor. Yumrukları zayıf. Tekmeleri güçsüz. Çünkü ekstra çalışma yapmıyorlar. Patlayıcılık çalışsın ki footworkleri yapabilsin. Ya da eklemlerini kullanmayı keşfetsin ki yumrukları, kısa mesafeden vuruşları güçlü olsun. Aksi takdirde insanlarda böyle kötü imaj bırakırlar ve tüm Wing Chun pratisyenlerine mal olur bu durum. Bunların dışında size katılmadığım bir husus da şu: Ebmas para tuzağıdır şudur budur vs... Evet Ebmas ekonomik anlamda zorlayıcı bir kuruluş. Haklı buluyorum böyle düşünenleri. Hatta ben de doğru bulmuyorum bu durumu ancak, Ebmas Türkiye de Wing Chun öğrenebileceğiniz en iyi organizasyonlardan birisidir ve hatta en iyisidir diyebilirim. Tabi hocadan hocaya değişebilir bu durum ama diğer kuruluşların aksine Ebmas ta tüm eğitmenler ortalama aynıdır. Eğitimi iyidir. Ekol farklılıklarını göz önünde bulundurursak, teknikleri diğer ekollerden daha üstündür diyebilirim. Emin Boztepe ye gelince, bence yeterince değer görmeyen ve saygı gösterilmeyen bir ustamızdır. Teknik konusunda Türkiye nin en iyisidir ve hatta dünyanın en iyilerindendir bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Şüphesi olan bir seminerine katılıp meydan okuyabilir hiç sorun yok. Ama eğer bir noktadan sonra pes etmezseniz, kaburganızdan başlayıp sırayla diğer organ ve uzuvlarınızdan vazgeçebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wing chun mükemmel değildir.
    boks mükemmeldir, rafinedir, belli bir alanda mü-kem-mel-dir.
    mükemmel olmak geniş kapsam anlamına gelmez.
    boks mesela dar müfredatında mükemmel bir etkinliğe ulaşmıştır.
    kendin yazmışsın, öğrenmesi kolay diye.
    ama aynı zamanda ETKİLİDİR de!
    yani?
    bir şeyin öğrenmesi kolaysa ve bu şey çılgın gibi etkiliyse buna VERİMLİLİK denir.
    verimli olan tercih edilir.
    boks, muay thai, judo, bjj, ashihara, san da, kickboks, kyokushin VERİMLİDİR.
    wing chun ve aikido ise DEĞİLDİR. hepiniz biliyorsunuz bu hakikatı, SIRF para kazanmak için yapıyorsunuz çoğunuz.
    GEYİĞİ GEÇİN hakiki SPOR yapın artık.

    wing chun mükemmel olsa, en azından sifularda bir mükemmeliyet olurdu.
    günümüzün her sifusu -Philip Bayer ve Salih Avcı gibiler hariç- iş adamıdır, şov insanıdır.
    HANGİSİ NEREDE DÖVÜŞMÜŞTÜR?
    NE BAŞARI ELDE ETMİŞTİR?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 21 Ocak 2015; 23:44:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: honeyguy67

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    Peki bir şey soracağım. Neden kafes dövüşlerinde etkili olamıyor Wing Chun. 1 yıla yakın yaptım ben de ama kimse düzgün bir açıklama yapmıyor.

    Üzerinden 4 yıl geçmiş ama cevap veremeden duramayacağım.
    Madde 1) Wing Chun kafes dövüşünde işe yaramıyor demişsin de bunu kanıtlayacak herhangi bir argüman sunmamışsın zira ben gayet iyi işe yarayabileceğini düşünüyorum
    Madde 2) Sen zaten en başta kafes dövüşü demişsin kafes dövüşü teknikleri de Wing Chun'da işe yaramıyor. Yaramaz tabii kide çünkü farklı alanları var. WC da yere düşmek diye bir durum yok ama yere düşmeden önce o adamı iyice bir benzetir.
    Madde 3) Rica ediyorum WC gördüğünüz anda sokakta işe yarıyor mu şunu döver mi bunu döver mi sorularını sormaktan vazgeçin cidden bir yerden sonra sıkıcı oluyor
    WC bir sanat dalı

    Kafes dövüşlerinde gerçekten etkili olsaydı adını duyduğumuz düzgün bir MMA'ci ana dalı Wing Chun olan biri olurdu. Ana dalı Jiu Jitsu, Karate, Kick Boks, Boks, Muay Thai olan onlarca adam varken nedense WC-WT'de bu sayı yok gibi bir şey.

    İkinci argümanın çok komik bu arada sağlam bir boksörün yanında deme.

    Son dediğinin benim dediğimle alakası yok fark ettiysen. Ben WT'ci şunu bunu döver mi demiyorum, elle tutulur bir turnuvada neden öne çıkamıyor diyorum. İkisi çok farklı şeyler.

    İkincisinde ve 3.sünde gayet açık olduğumu sanıyorum. 2.sinde Wing Chun'un kafes dövüşü yapmaya uygun olmadığını belirtim zira teknikleri uygun değil yer tekniği yok ve asıl teknikler ciddi anlamda hasar verbiliyor o sebepten dolayı WC kendi içinde bile turnuva yapmıyor..

    3.sünde ise bir WC sifusunun felsefe iile yetiştiğini anlatıyorum kalkıp da eğlence için ya da para için ring de dövüşmezler. Bu adamlar bu sanat dalını hayatlarına işlemiş insanlar sokakta bile mecbur kalmadan kavga etmezler.

    Hep aynı laflar, yok kendi içlerinde turnuvaları yokmuş da, yok fazla hasar verebilirmişte te te te:)Git bi boksörden yumruk ye de hasarı gör bakalım:)
    Tabi ki sifular para için dövüşmez, özellikle almancı hocaların kurdukları organizasyonların hocaları öğrenciyi,sabihleri soyup soğana çevirir:)Bu yüzden ringe çıkıp dayak yemeye gerek yoktur

    He canım he. Hep aynı laflar yok boksör döver boksör şöyle böyle. Tamam kardeşim sen git boksör ile dövüş sen kendi dayağını ye burada senin gibi cahillere bir savaş sanatını açıklamak ile kendimi yoracağıma gider birkaç boksör döverim daha iyi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

    wing chun mükemmel değildir.
    boks mükemmeldir, rafinedir, belli bir alanda mü-kem-mel-dir.
    mükemmel olmak geniş kapsam anlamına gelmez.
    boks mesela dar müfredatında mükemmel bir etkinliğe ulaşmıştır.
    kendin yazmışsın, öğrenmesi kolay diye.
    ama aynı zamanda ETKİLİDİR de!
    yani?
    bir şeyin öğrenmesi kolaysa ve bu şey çılgın gibi etkiliyse buna VERİMLİLİK denir.
    verimli olan tercih edilir.
    boks, muay thai, judo, bjj, ashihara, san da, kickboks, kyokushin VERİMLİDİR.
    wing chun ve aikido ise DEĞİLDİR. hepiniz biliyorsunuz bu hakikatı, SIRF para kazanmak için yapıyorsunuz çoğunuz.
    GEYİĞİ GEÇİN hakiki SPOR yapın artık.

    wing chun mükemmel olsa, en azından sifularda bir mükemmeliyet olurdu.
    günümüzün her sifusu -Philip Bayer ve Salih Avcı gibiler hariç- iş adamıdır, şov insanıdır.
    HANGİSİ NEREDE DÖVÜŞMÜŞTÜR?
    NE BAŞARI ELDE ETMİŞTİR?

    Murat Kaplan. Samuel kwog. Bunlar mı iş yapmamış adamlar. Sen verimlilikten ne anlıyorsun bilmiyorum ama bir boksörüm verimli dövüştüğü hiçbir alanı göremedim. Aikido mevzusunda ise dünya üzerindeki en etkili savaş sanatlarından birine dil uzatman için önce biraz öğrenmeni tavsiye ederim. Boks bir spordur Wing Chun ve Aikido ise savaş sanatıdır. ARADAKİ FARKI ÖĞRENİN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

    wing chun mükemmel değildir.
    boks mükemmeldir, rafinedir, belli bir alanda mü-kem-mel-dir.
    mükemmel olmak geniş kapsam anlamına gelmez.
    boks mesela dar müfredatında mükemmel bir etkinliğe ulaşmıştır.
    kendin yazmışsın, öğrenmesi kolay diye.
    ama aynı zamanda ETKİLİDİR de!
    yani?
    bir şeyin öğrenmesi kolaysa ve bu şey çılgın gibi etkiliyse buna VERİMLİLİK denir.
    verimli olan tercih edilir.
    boks, muay thai, judo, bjj, ashihara, san da, kickboks, kyokushin VERİMLİDİR.
    wing chun ve aikido ise DEĞİLDİR. hepiniz biliyorsunuz bu hakikatı, SIRF para kazanmak için yapıyorsunuz çoğunuz.
    GEYİĞİ GEÇİN hakiki SPOR yapın artık.

    wing chun mükemmel olsa, en azından sifularda bir mükemmeliyet olurdu.
    günümüzün her sifusu -Philip Bayer ve Salih Avcı gibiler hariç- iş adamıdır, şov insanıdır.
    HANGİSİ NEREDE DÖVÜŞMÜŞTÜR?
    NE BAŞARI ELDE ETMİŞTİR?

    Verimlilik, uygulayıcıya bağlıdır. Evet boksun öğrenmesi kolaydır. Etkilidir de. Ama mükemmel değildir.
    Para kazanmak için demişsin..Philipp Bayer demişsin, Salih Avcı demişsin. Hep aynı terane, hep aynı komedi. Boş laflar bunlar. Ben belki iyi bir Wing Chun uygulayıcısı olmayabilirim. Ama çok kez başka stilleri çalışan arkadaşlarımla yaptığım mücadelelerde ya da sparringlerde diyelim, hiçbir zaman kötü bir duruma düşmedim. Buna, wushu ve muay thai Türkiye şampiyonu, Ankara da bölgesel bir mma şampiyonluğu kazanan arkadaşım da dahil. Bunlar önemli değil. Çok daha iyiler var. Zaten ring dövüşlerine karşı birisi olarak, savaş sanatlarının sadece zor durumda kalındığında kullanılması taraftarıyım. Ve bu anlamda öğrendiğim sistem fazlasıyla etkili. Aynı şekilde öğrendiğim ekol de, uygulayıcılarının elinde bana ve başkalarına kendisini çok kez ispatladı. Yani, tuhaf hipotezlerinizi kendinize saklayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankarada geleneksel wc, vt kursu varmıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    quote:

    Orijinalden alıntı: honeyguy67

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    Peki bir şey soracağım. Neden kafes dövüşlerinde etkili olamıyor Wing Chun. 1 yıla yakın yaptım ben de ama kimse düzgün bir açıklama yapmıyor.

    Üzerinden 4 yıl geçmiş ama cevap veremeden duramayacağım.
    Madde 1) Wing Chun kafes dövüşünde işe yaramıyor demişsin de bunu kanıtlayacak herhangi bir argüman sunmamışsın zira ben gayet iyi işe yarayabileceğini düşünüyorum
    Madde 2) Sen zaten en başta kafes dövüşü demişsin kafes dövüşü teknikleri de Wing Chun'da işe yaramıyor. Yaramaz tabii kide çünkü farklı alanları var. WC da yere düşmek diye bir durum yok ama yere düşmeden önce o adamı iyice bir benzetir.
    Madde 3) Rica ediyorum WC gördüğünüz anda sokakta işe yarıyor mu şunu döver mi bunu döver mi sorularını sormaktan vazgeçin cidden bir yerden sonra sıkıcı oluyor
    WC bir sanat dalı

    Kafes dövüşlerinde gerçekten etkili olsaydı adını duyduğumuz düzgün bir MMA'ci ana dalı Wing Chun olan biri olurdu. Ana dalı Jiu Jitsu, Karate, Kick Boks, Boks, Muay Thai olan onlarca adam varken nedense WC-WT'de bu sayı yok gibi bir şey.

    İkinci argümanın çok komik bu arada sağlam bir boksörün yanında deme.

    Son dediğinin benim dediğimle alakası yok fark ettiysen. Ben WT'ci şunu bunu döver mi demiyorum, elle tutulur bir turnuvada neden öne çıkamıyor diyorum. İkisi çok farklı şeyler.

    İkincisinde ve 3.sünde gayet açık olduğumu sanıyorum. 2.sinde Wing Chun'un kafes dövüşü yapmaya uygun olmadığını belirtim zira teknikleri uygun değil yer tekniği yok ve asıl teknikler ciddi anlamda hasar verbiliyor o sebepten dolayı WC kendi içinde bile turnuva yapmıyor..

    3.sünde ise bir WC sifusunun felsefe iile yetiştiğini anlatıyorum kalkıp da eğlence için ya da para için ring de dövüşmezler. Bu adamlar bu sanat dalını hayatlarına işlemiş insanlar sokakta bile mecbur kalmadan kavga etmezler.

    Hep aynı laflar, yok kendi içlerinde turnuvaları yokmuş da, yok fazla hasar verebilirmişte te te te:)Git bi boksörden yumruk ye de hasarı gör bakalım:)
    Tabi ki sifular para için dövüşmez, özellikle almancı hocaların kurdukları organizasyonların hocaları öğrenciyi,sabihleri soyup soğana çevirir:)Bu yüzden ringe çıkıp dayak yemeye gerek yoktur

    He canım he. Hep aynı laflar yok boksör döver boksör şöyle böyle. Tamam kardeşim sen git boksör ile dövüş sen kendi dayağını ye burada senin gibi cahillere bir savaş sanatını açıklamak ile kendimi yoracağıma gider birkaç boksör döverim daha iyi.

    Birader ben savaş sanatının ne olduğunu biliyorum.Hep boş geyikler icraat yok.Kaç kere wt den adam ölmüş.Hiç duyduk mu öle bişey:)Zamanında bizde böyleydik.Bırakın artık bu ergen heyezanlarını.Gerçek dünyaya dönün.Çiftçiye, ebmasa para kazandırmayın.Biri almanya da diğeri Los angeles da paraları çatır çatır yiyor.Zaten amaç ne ki, wing chun öğrensen nolacak dünyanın en iyisi mi olacaksın.Amaç sporsa koşu da yaparsın.Yok kendini korumak ise, o da eğer çok pislik bir yerde yaşamıyorsan ki wt yapanların hepsi iyi gelir sahibi beyaz yakalı adamlardır,( tabi bir de kandırılan gariban öğrenciler var) kırk yılda bir ihtiyacın olur kendini korumaya.İnan boksta, kb de muay thai de kısa sürede kendini daha iyi korumayı öğrenirsin.

    Konuşmalarınızda anlaıyorum ki wt yi bu denli savunmak sizin de bunu paraya çevirmek istediğiniz anlamına geliyor.Babanız mı kurdu da bu sistemi bu kadar savunuyorsunuz:)Size ne olm size ne




  • quote:

    Orijinalden alıntı: honeyguy67

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    quote:

    Orijinalden alıntı: honeyguy67

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    Peki bir şey soracağım. Neden kafes dövüşlerinde etkili olamıyor Wing Chun. 1 yıla yakın yaptım ben de ama kimse düzgün bir açıklama yapmıyor.

    Üzerinden 4 yıl geçmiş ama cevap veremeden duramayacağım.
    Madde 1) Wing Chun kafes dövüşünde işe yaramıyor demişsin de bunu kanıtlayacak herhangi bir argüman sunmamışsın zira ben gayet iyi işe yarayabileceğini düşünüyorum
    Madde 2) Sen zaten en başta kafes dövüşü demişsin kafes dövüşü teknikleri de Wing Chun'da işe yaramıyor. Yaramaz tabii kide çünkü farklı alanları var. WC da yere düşmek diye bir durum yok ama yere düşmeden önce o adamı iyice bir benzetir.
    Madde 3) Rica ediyorum WC gördüğünüz anda sokakta işe yarıyor mu şunu döver mi bunu döver mi sorularını sormaktan vazgeçin cidden bir yerden sonra sıkıcı oluyor
    WC bir sanat dalı

    Kafes dövüşlerinde gerçekten etkili olsaydı adını duyduğumuz düzgün bir MMA'ci ana dalı Wing Chun olan biri olurdu. Ana dalı Jiu Jitsu, Karate, Kick Boks, Boks, Muay Thai olan onlarca adam varken nedense WC-WT'de bu sayı yok gibi bir şey.

    İkinci argümanın çok komik bu arada sağlam bir boksörün yanında deme.

    Son dediğinin benim dediğimle alakası yok fark ettiysen. Ben WT'ci şunu bunu döver mi demiyorum, elle tutulur bir turnuvada neden öne çıkamıyor diyorum. İkisi çok farklı şeyler.

    İkincisinde ve 3.sünde gayet açık olduğumu sanıyorum. 2.sinde Wing Chun'un kafes dövüşü yapmaya uygun olmadığını belirtim zira teknikleri uygun değil yer tekniği yok ve asıl teknikler ciddi anlamda hasar verbiliyor o sebepten dolayı WC kendi içinde bile turnuva yapmıyor..

    3.sünde ise bir WC sifusunun felsefe iile yetiştiğini anlatıyorum kalkıp da eğlence için ya da para için ring de dövüşmezler. Bu adamlar bu sanat dalını hayatlarına işlemiş insanlar sokakta bile mecbur kalmadan kavga etmezler.

    Hep aynı laflar, yok kendi içlerinde turnuvaları yokmuş da, yok fazla hasar verebilirmişte te te te:)Git bi boksörden yumruk ye de hasarı gör bakalım:)
    Tabi ki sifular para için dövüşmez, özellikle almancı hocaların kurdukları organizasyonların hocaları öğrenciyi,sabihleri soyup soğana çevirir:)Bu yüzden ringe çıkıp dayak yemeye gerek yoktur

    He canım he. Hep aynı laflar yok boksör döver boksör şöyle böyle. Tamam kardeşim sen git boksör ile dövüş sen kendi dayağını ye burada senin gibi cahillere bir savaş sanatını açıklamak ile kendimi yoracağıma gider birkaç boksör döverim daha iyi.

    Birader ben savaş sanatının ne olduğunu biliyorum.Hep boş geyikler icraat yok.Kaç kere wt den adam ölmüş.Hiç duyduk mu öle bişey:)Zamanında bizde böyleydik.Bırakın artık bu ergen heyezanlarını.Gerçek dünyaya dönün.Çiftçiye, ebmasa para kazandırmayın.Biri almanya da diğeri Los angeles da paraları çatır çatır yiyor.Zaten amaç ne ki, wing chun öğrensen nolacak dünyanın en iyisi mi olacaksın.Amaç sporsa koşu da yaparsın.Yok kendini korumak ise, o da eğer çok pislik bir yerde yaşamıyorsan ki wt yapanların hepsi iyi gelir sahibi beyaz yakalı adamlardır,( tabi bir de kandırılan gariban öğrenciler var) kırk yılda bir ihtiyacın olur kendini korumaya.İnan boksta, kb de muay thai de kısa sürede kendini daha iyi korumayı öğrenirsin.

    Konuşmalarınızda anlaıyorum ki wt yi bu denli savunmak sizin de bunu paraya çevirmek istediğiniz anlamına geliyor.Babanız mı kurdu da bu sistemi bu kadar savunuyorsunuz:)Size ne olm size ne

    Saçma sapan bir spor sistemini yüzlerce yıllık savaş sanatları ile karşılaştırma yapman saçma. Kendini korumak için herhangi bir spor yapmana gerek yok kendini her ihtimalle korursun. Bu işi sadece sanat olarak yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca bana WTu savunuyormuşum gibi konuşma WT avrupanın sonradan modernize ettiği bir sanattır ve ben ona tamamen karşıyım. Son olarak ille biriin ölmesini istiyorsan git iaido yap istemediğin kadar adam öldürürsün




  • hayallere kanmayın, hadi kendinizi kandırıyorsunuz başkalarına da bu saçmalıkları yaymayın.
    hayatınız boş laf!
  • Kendiniz bile inanmıyorsunuz söylediklerinize, sonra insanlara yutturmaya çalışıyorsunuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyelimki et den para konusunu cikardik o zaman neyi kotu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi şu wt yi bi rahat bırakmadınız gitti bırakın isteyen yapsın parası olan versin arkadaş neyin kafası anlamadım
  • Hocam ama sen ses çıkarmazsan o ses çıkarmazsa beriki ses çıkarmazsa nasıl düşecek fiyatlar? Wing chun bana göre yeterince etkilidir ve diğer dallarla kıyaslanabilir. Hatta uygulayıcıya bağlı olarak o dallardan üstün dahi gelir. Lakin bu fiyatlar çok adaletsiz. 100-150 lira arası grup dersi ücreti oluyor ortalama, 100 lira+ seminer ücretleri, iki logo basılmış tişört ve eşofmanın 100 lira olması gibi. Daha özel ders ücretlerini saymıyorum bile ama bir gün hocamız bize özel dersim 113 lira gibi bir şey demişti. Benim laf atttığım şey wc değil; wc'u para kazanma uğruna kullanan insanlar.
  • Bu konuda sonuna kadar haklisin. Sorun sistemde degil parada bunu yapanlarda biliyor ama elden cok bisey gelmez turkiyede bu organizasyonlar olduktan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobelay08 -- 15 Nisan 2015; 1:15:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.