Şimdi Ara

Wing Chun Kung-Fu Klubü (Ana Konu, Soru-Cevap ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
26
Favori
41.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben uzun süre önce karate ye gitmiştim yaklaşık 2 sene kadarda eğitim gördüm...Karatenin temel tekniklerini çok iyi kavradığımı düşünüyorum tabi ileri düzeye geçmeden bıraktık o ayrı dava...Öncelikle karate hakkında şöyle bi bilgi vereyim,bence karate ile wing chun u kıyaslarsak karate daha sert,daha güç gerektirir ama bunun dezavantajı da var,karate nin savunması wing chuna göre düşük kalıyor ayrıca dövüş esnasında boşa giden bi hareketten sonra toparlanmanız için bikaç saniyelik boşluklar oluyor karşınızdaki de karateci tekwandocuysa bi şekilde bu açığı kapatabilirsiniz ama wing chunun hızına sahip biri bu açığı telafi edilemez bi şekilde size karşı kullanabilir...Ayrıca karate deki vuruşlar eklem yerlerine vuruş ağırlıktadır,mesela gedan(alt bacağa tekme) vururken diğer ayak pergel gibi açılır bu şekilde bi anda o ekleme yüksek bir güç uygulanmış olur,karate de karşıdan gelen sert bi vuruşu doğru bi şekilde bloke edemezsen ya da savuşturamazsan toparlanman çok zor ve inkar etmeyeyim karate özünde şiddete güce dayalıdır...Bize hocamız karşımızda ki rakibi sakatlayabilecek hareketler gösteriyordu,mesela jodan vururken arkadaşımızla dövüşürken açımızı ve gücümüzü belli bi seviyede tutuyorduk ki sakatlanmasın diye ama dışarıda bu hareketi sorunsuzca uygulamamıza izin vardı...Zaten karate yi bırakma nedenim de tüm bu söylediklerim oldu....Estetik yanı zayıf,kısa yoldan güç yoluyla karşıdakini bitirmeyle ilgili ayrıca bu durum grup içinde şiddetli rekabete neden oldu ve ben uzak doğu sporlarını temel hoşgörü felsefeleriyle öğrenme taraftarıyım...Karate de yaşadığım bazı olaylar benim bu tip şiddet içeren sporlara olan ilgimi aldı götürdü,müzik ve dansa daha çok ilgim arttı,yalnız bu wing chun da ki hareketler çok hoş ve estetik,sırf bu yüzden öğrenmek isterim doğrusu....

    İki sorum olacak

    1.istanbul da wing chun dersi alanınız var mı varsa ortamı filan nasıl ?
    2.Bu temel hareketler netten izlenip evde çalışılarak daha sonra kursa gidilirse uygun olur mu?Lakin ben bu sanatı öğrenmeyi çok istiyorum ancak şu anki durumum kısa bi süre salona gitmemi engelliyor, o yüzden hevesim kaçmadan en azında temel hareketlerde ilerleme kaydeymek isterim.... :)

    İyi forumlar :)




  • Merhaba Arkadaşlar

    6 yıldır wingchun yapmaktayım.2 yıl önce salonu bıraktım ve oradan edindiğim arkadaşlarımla düzenli olarak antremanlara devam etmekteyim.
    Wingchun basit fakat kolay olmayan bir dövüş sistemidir.Uzun yıllar yapan ve üst derece olan herkez çok iyi wingchun yapıyor diye bir kaide yoktur.
    Size herhangi bir salon tavsiyesinde bulunmayacağım.İstanbulda ki bütün organizasyonlarda antreman yapan arkadaşlarım var ve kendi wingchun organizasyonumla objektif olarak
    konuyu ele aldığımda en büyük sıkıntı belli bir dereceye geldikten sonra Eğitmenlerin çok fazla o öğrenciyle ilgilenmemesi ikinci sıkıntı maddi konular 3. sıkıntı sifuların altında bulunan
    asistan veya sihinglerin kraldan çok kralcı davranışlarıdır.
    wingchuna başlayacak olan kişilere ilk tavsiyem eğer hayatı boyunca doğru düzgün kavga etmemiş ve aynı zamanda dövüş sporu yapmamış biri iseniz başlangıç antremanlarına konstantre
    olmanız eğer çok sabırlı biri değilseniz oldukça güç olacaktır.
    Her organizasyonun kendine özel artıları ve aynı şekilde eksileride olmaktadır.
    Başlangıçta herşey artı fakat siz geliştikçe eksiler yavaş yavaş kendini göstermeye başlar.
    WingChun ve ya diğer dövüş sistemleri kavgada kullanacağınız bir asistandır önemli olan o kusursuz tekniği kullanacak yolu kendimize açmaktır.
    Bu nedenle kimse hocasına benzemeye taklit etmeye kalkmasın.
    En büyük hatamız ilk önce wingchuna başlarken Hocaya bakmak ve ondan bu konuyu ele almak tabiiki hoca önemlidir fakat onun teknikleri zaten çok iyidir çok iyi olmasa
    o eğitimi zaten veremez fakat öğretmek öğretebilmek öüğrencinin eksiğini görüp onu düzeltmek ,tekniklerine yardımcı olmak eğitimini takip etmek bunlar tekniği mükemmel yapmakla olmaz
    %100 hocaya bakmak bana göre yanlıştır.Biz %50 hocaya % 50 öğrencilere bakalım
    Bir salona gittiğiniz zaman öğrencilere bakmanızı tavsiye ederim ders alanlar nasıllar hocanın yaptığı tekniği nasıl yapıyorlar.
    Öğrencilerin yüzde kaçı hocanın gösterdiği tekniği güzel yapabiliyor?
    Sonuçta wingchun ucuz bir spor değildir. seminerler, aylık ücretler,kıyafet ve eğer varsa ekstra ekipman toplamına baktığınızda iyi bir meblağ ortaya çıkar.
    Zamanı da işin içine katarsak emeğinizin karşılığını iyi bir şekilde almak istemeniz gayet normaldir.
    başlamadan önce bu işin size maliyetini açık açık sorun hangi dereceye geldiğinde bu sana ne kadar bir ücrete mal olacak.
    aylık ücretler dışında ne gibi extralar ücretler var bu soruları açık açık sorun ve herhangi bir sürpriz ile karşılaşmayın
    eğer baktınız herşey size uyduDers zamanları dışında mutlaka antreman yapmanız gerekmektedir.
    Mümkünse sizinle aynı kafada ve hırsta bir arkadaşınızla başlamanız en hızlı gelişim yoludur.
    Öğrendiğiniz teknikleri partneriniz ile ders zamanları dışında tekrar etmeniz gerekmektedir.
    wingchun videoları izlememenizi eğer izliyorsanız aynısını denememenizi tavsiye ederim özellikle ilk zamanlar tekniklerinizi tam oturması için kesinlikle uzak durmalısınız.
    WingChuna baktığınızda bütün uygulamaları mükemmel yapabilmeniz için temel tekniklerinizin ve siu lim tao formunuzun mükemmel olması gerekmektedir.
    Hergün aldığınız dersleri günlük tutar gibi unutmamanız açısından kendi anlayabileceğiniz bir dille yazmanız gerekmektedir.
    Hergün en az 30 dakika form yumruk temel teknik antremanınızı aynanın karşısında yapmanız gerekmektedir.
    eğer bu şekilde bir mod ile başlarsanız uzun yıllar harcamanıza gerek yoktur.Wingchun izledikçe okudukça dinledikçe çözülecek bir sistem değildir.
    6 saat video izlemek 10 dakikalık iyi bir antremanın yerini tutamaz.
    Uzun lafın kısası nekadar istersen o kadar alırsın.Wingchunu çözdükten sonra gerisi gelir yok wooden dummyi öğrenecem yok biujee yi öğrenicem gibi bir ihtiyacınız olmaz.
    Bu yazdığım formları kendinizde öğrenebilirsiniz.Ama önce wingchun mantığınızın oturması gerekmektedir.Bu da bol antreman ister, eğer isterseniz en fazla 2 sene bir salonda antreman yapıp orada iyi arkadaşlıklar kurarsanız 2 seneden sonra kendi antremanlarınızı kendiniz yapar ve gelişirsiniz.
    Şu an öğle vakti geldi yemeğe gideceğim.
    Yazılarıma devam etmeyi düşünüyorum
    Hepinize saygılar




  • ne kadar yanlış bir yönlendirme yapıyorsun.
    SLT formunu önemli görüyorsun Kİ öyledir
    ama biu jee'yi o kadar önemli görmüyorsun.
    tahta adam gibi olmazsa olmaz bir antrenman aletini küçümsüyorsun.
    nedeni nedir?
    çünkü sen ve bir çok sifun bunları bilmiyorsunuz.
    :)
    evet EWTO kökenli WT okullarında tahta adam binlerce avroya PAZARLANIR da ondan!

    ücretler konusunda çok haklısın ama. arkadaşlar, para ödemeyen WTde kesinlikle ilerleyemez.
    ilk 1-2 yıl belki ilerler ama onun için de seminer parasını vs. ödemesi gerekir
    hele belli zaman sonra ÖZEL DERS almadan İLERLEYEMEZSİNİZ!
    SEKTİONLAR İÇİN FARKLI FARKLI 3-5 HOCADAN GEÇER NOT ALMANIZ GEREKECEK, O DA anca özel ders ile mümkün olacak!
    WT benim gördüğüm en PARAGÖZ savaş sanatıdır
  • selam
    wingchun gördüğüm en para göz dövüş sanatıdır demişsin.
    Paragöz bir eğitmenin vereceği özel ders sana ne kadar faydalı olabilir.
    Benim iddia ettiğim yani tavsiye ettiğim şey uzun yıllar bir organizasyona bağlı kalıp dünyanın parasını ödediğin halde
    eğitmenin ne zaman canı isterse sana birşey öğretmesini bekleyeceğine 2 yıl tavsiye ettiğim gibi disiplinli bir partnerle bir organizsyonda işin temelini çok sıkı
    kavramak bence en faydalı ve en karlı süreç olur.
    Eğer bir eğitmen öğrencisinin öğrenmesi gereken yada ihtiyacı olan bir şeyi onu özel derse teşvik ederek öğretmek istiyorsa ben burada art niyet ararım ve bu niyetle alınan bir özel dersin faydası inşallah olur fakat pek sanmıyorum.
    wingchun derslerinin pahalı olmasının sebebi bence
    Ekonomik olarak iyi bir çevreye öğretilmek istenmesi bu paraları ödeyebileen seminerlere düzenli katılabilen hatta özel ders vs.. alan kişiler zaten kültür seviyesi olarak da tamamı demiyimde %70 yüksek seviyede insanlardır aynı zamanda bu katılımcıların da bir çevresi vardır bu sayede wingchun böyle bir kitleye hitap edilmeye çalışıldığı için diğer sporlara göre pahalıdır.şunuda unutmamak lazım her zaman bir eğitmenin öğreteceği birşey vardır ve bu bitmez
    benim salondan ayrılma sebebime gelince hem maddi hemde teknik olarak son 6 ayımda hiçbirşey öğretilmemesidir.
    en küçük bir seminer kamp vs.. kaçırmadığım halde ileriye gideceğime geriye gittiğimden organizasyondan ayrıldım fakat bu benim wingchunu öğrendim anlamına gelmiyor ama orada öğreneceğim şeylerin bittiğini düşündüm 2 yıldırda yaptığımız düzenli antremanlar ve prensiplerin dışına çıkmadan yakaladığımız antreman tarzı beni dahada geliştirdi diyebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bangteam
    Benim iddia ettiğim yani tavsiye ettiğim şey uzun yıllar bir organizasyona bağlı kalıp dünyanın parasını ödediğin halde
    eğitmenin ne zaman canı isterse sana birşey öğretmesini bekleyeceğine 2 yıl tavsiye ettiğim gibi disiplinli bir partnerle bir organizsyonda işin temelini çok sıkı
    kavramak bence en faydalı ve en karlı süreç olur.

    Eğer bir eğitmen öğrencisinin öğrenmesi gereken yada ihtiyacı olan bir şeyi onu özel derse teşvik ederek öğretmek istiyorsa ben burada art niyet ararım ve bu niyetle alınan bir özel dersin faydası inşallah olur fakat pek sanmıyorum.
    wingchun derslerinin pahalı olmasının sebebi bence


    bu kısma katılmamak elde değil.
    mesajını yanlış anlamışım, özür dilerim.
    işaret ettiğimiz şey aynı;
    WT aleminin -istisnalar var AMA az- para üzerine kurulan bir düzen olmaları!
    bu maalesef böyle gençler!
    WT yapacam diye söğüşlenmeyin!




  • ebmas yani emin boztepe nin sifu su olup sonradan kendi organizasyonunu kurmuş 5 pg seviye de olup tatlı sert bir tarzı olan sifu dur şizin gb geleneksel bir sekil de calışanlarda dai sifu gb kavram yok iken bunu sorgulamanız abesle iştigal etmektedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heathen

    quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Heathen

    quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    Ah ulen keşke yanımda olsanızda size bazı vuruşları, savunmaları falan göstersem

    kardeşim sen öğrenmeye başlayalı bayağı oldu yanılmıyorsam..

    luk dim boon kwan, biu jee gibi formları öğrendin mi ? tahta adamda çalışıyor musun antrenmanlarında ?

    ful kontakt sparring yapıyor musunuz bir de bunu merak ediyorum..

    Aydınlatırsan sevinirim , sevgiler

    Tahta adamda form öğreniyoruz.Ama tahta adam niyetine partnerimiz kolları açıyor.Şuan tahta adamımız bulunmamakta.

    En son Chum-Kiu formundaydım.15 dakikadır ne yazayım diye düşünüyorum ama cümlenin tarzından da anlaşılacağı gibi işler biraz karışık.İnternet aleminde konuşmak istemiyorum.Umarım anlayış gösterirsin.

    Yalnızca kafamdaki bazı soru işaretlerini gidermek istedim.. Stil karşılaştırma gibi bir amacım yok yanlış anlama:)) özel mesaj atabilirsen sevinirim

    hem ortamda acık bir konu paylaşılıyo bazı konulara gelince neden ozelden cevap veriğiliyo garipsedim burası acık bir tartısma formu degil mi idi hani ne oldu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heathen

    quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Heathen

    quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    Ah ulen keşke yanımda olsanızda size bazı vuruşları, savunmaları falan göstersem

    kardeşim sen öğrenmeye başlayalı bayağı oldu yanılmıyorsam..

    luk dim boon kwan, biu jee gibi formları öğrendin mi ? tahta adamda çalışıyor musun antrenmanlarında ?

    ful kontakt sparring yapıyor musunuz bir de bunu merak ediyorum..

    Aydınlatırsan sevinirim , sevgiler

    Tahta adamda form öğreniyoruz.Ama tahta adam niyetine partnerimiz kolları açıyor.Şuan tahta adamımız bulunmamakta.

    En son Chum-Kiu formundaydım.15 dakikadır ne yazayım diye düşünüyorum ama cümlenin tarzından da anlaşılacağı gibi işler biraz karışık.İnternet aleminde konuşmak istemiyorum.Umarım anlayış gösterirsin.

    Yalnızca kafamdaki bazı soru işaretlerini gidermek istedim.. Stil karşılaştırma gibi bir amacım yok yanlış anlama:)) özel mesaj atabilirsen sevinirim

    hem ortamda acık bir konu paylaşılıyo bazı konulara gelince neden ozelden cevap veriğiliyo garipsedim burası acık bir tartısma formu degil mi idi hani ne oldu ?




  • Her wingchun ile uğraşan felsefesini kavrar diye bir kaide yok.
    Her sifuda bu felsefeyi tam anlamıyla aktayır diye de bir kural yok.
    Her sifu kendi felsefesini aktarıyor aslında buna felsefe demekte yanlış buna görüş denmesi bence en mantıklısı olur.
    Dayak yememek için dövüş sporuna başlayan da var, iyi kavga etmek için dövüş sporuna başlayanda var hatta kavgadan uzak durmak için dövüş sporu yapanda var bunların dışında işin dövüş ve kavga dışında tamamen kendisini iyi bir şekilde kontrol etmek için yapanlarda var.Spor olsun diye yapanlarda :)
    bunların hepsini tek bir eğitmenin sağlaması pek mümkün değildir.Her eğitmen kendi görüşünü aktarır.
    Eğer ben eğitmen olsaydım.
    İlk önce öğrencime ayakta durmayı ve ne olursa olsun yıkılmamayı öğretmeye çalışırdım.Bu yüzde yüz başarılı olurmu hayır olmaz
    sadece ayakta kalmak yetmez gerektiğinde yumruk atabilecek özgüvenede sahip olması gerekir insanın gerektiğindede kavga etmemeyide bir kazanım olarak görecek bir özgüvenede sonuçta ülkemiz şartlarında millete takılmaya başlarsan kavga edecek didişecek o kadar çok insan ve sebep var ki
    aynı zamanda günümüz kanunlarınıda düşünürsek bir kişinin burnunu kırmanın hastane maliyeti neredeyse 500 tl ve yasal mevzulara girmiyorum.
    Konuyu fazla dağıtmadan şunu demek istiyorum.
    Eğer bir salonda için öğretilen şeyin antremanı ne kadar etkili ve gerçekçi olursa o kadar kendimizi dışarıda güvende hissederiz.
    kimi öğrenci ağır çalışmak istemez kimi öğrenci hafif çalışmak istemez kimiside arkadaşlarına ben wingchun yapıyorum demek için oada olur eğitmenin bence öğrencinin ne istediğini anlaması ve ona o yönde destek çıkması gerekmektedir.Barıştan ve kardeşlikten konuşmak isteyen nasıl varsa hiç konuşmak istemeyip sert ve etkili antreman yapmak isteyenlerde var.
    sevgiler saygılar




  • insanlarda ciddi bir düşünme rahatsızlığı görülüyor.
    bu bireyler, kendilerine verilen fikirleri benimseyip, sorgulamadan kabul edip; mutlu olmayı yeğliyorlar.
    felsefe, iç huzuru, kemalat; bunların hepsi çok güzel
    ama bunları RİCA EDERİM
    Wing Chun ile ne alakası vardır.
    dövüş sanatları/sporlarının tek amacı vardır; DÖVÜŞEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRMEK; o kadar!
    elbette, doğu kültürüne ilgi duyun, dillerini öğrenin ama iki yumruk bir tekme ile Konfiçyus kesilmeyin başıma.
    şimdi Heathen'ın yazdıklarını okuyorum.
    hakaret arıyorum, yok!
    sağlam mantık, ciddi sorgulama var!
    buradan hakaret anlamı çıkarmak için cidden uğraşmak lazımdır!
    adam sparring yapın diyor, siz bizde yok nasıl dersiniz diyorsunuz!
    adam sizde yok dememiş ki!
    ha yoksa hata yapıyorsunuz, sparring yoksa kavga da olmaz!
    direnç yoksai zamanlama yoksa, hareket yoksa; ALIVENESS da yoktur, dövüşmeyi öğrenen de yoktur.
    form dövüşmeyi öğretmez.
    chi sao dövüşmeyi öğretmez.
    çin felsefesi dövüşmeyi öğretmez.
    dövüşmeyi bilmeyen hocalar dövüşmeyi öğretmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

    insanlarda ciddi bir düşünme rahatsızlığı görülüyor.
    bu bireyler, kendilerine verilen fikirleri benimseyip, sorgulamadan kabul edip; mutlu olmayı yeğliyorlar.
    felsefe, iç huzuru, kemalat; bunların hepsi çok güzel
    ama bunları RİCA EDERİM
    Wing Chun ile ne alakası vardır.
    dövüş sanatları/sporlarının tek amacı vardır; DÖVÜŞEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRMEK; o kadar!
    elbette, doğu kültürüne ilgi duyun, dillerini öğrenin ama iki yumruk bir tekme ile Konfiçyus kesilmeyin başıma.
    şimdi Heathen'ın yazdıklarını okuyorum.
    hakaret arıyorum, yok!
    sağlam mantık, ciddi sorgulama var!
    buradan hakaret anlamı çıkarmak için cidden uğraşmak lazımdır!
    adam sparring yapın diyor, siz bizde yok nasıl dersiniz diyorsunuz!
    adam sizde yok dememiş ki!
    ha yoksa hata yapıyorsunuz, sparring yoksa kavga da olmaz!
    direnç yoksai zamanlama yoksa, hareket yoksa; ALIVENESS da yoktur, dövüşmeyi öğrenen de yoktur.
    form dövüşmeyi öğretmez.
    chi sao dövüşmeyi öğretmez.
    çin felsefesi dövüşmeyi öğretmez.
    dövüşmeyi bilmeyen hocalar dövüşmeyi öğretmez.

    işi bilen bir yorum budur işte




  • Konu, bu konu ile ilgilenen bir üyemize devredilecektir.

    konuya ilgi duyan geliştirmek isteyen üyelerimiz pm ile bana ulaşsınlar...
  • Buyrun dostlar bilgilendirme amaçlı güzel bir yazı olduğunu düşündüm ve paylaşmak istedim sizlerle..bu arada yazı IKAWA'nın sitesinden alınmıştır.

    WING-CHUN VE TEKMELER

    Ünlü bir Çin savaş sanatları deyişi vardır: ‘Kuzeyde tekmeler, güneyde yumruklar.’ Yaygın inanışa göre tekmeler güney Çin savaş sanatlarının ihmal ettiği bir unsurdur. Wing-Chun da bu anlayıştan nasibini almıştır. Genel kanı, Wing-Chun uygulayıcılarının tekmelerden yoksun ve - bu nedenle de - yetersiz oldukları yönündedir. Ancak başka bir gerçek bu yaklaşımın yanlış olduğunu gösterir. Çünkü Wing-Chun sisteminde daha ilk günden itibaren tüm el çalışmaları Kim-Yeung-Ma isimli bir duruş üzerinde yapılır. Bu duruş ve takip eden ayak çalışmaları etkin manevra kabiliyeti kazanmanın yanı sıra daha sağlam ve dinamik duruşlar ve yıkıcı, kontrollü tekmelere sahip olmak gayesini de güder. Alt düzeyden başlayarak güçlü tekmeler kullanmayı ve bu sayede hedefe ulaşmayı hedefleyen Wing-Chun, alt ve üst bedeni en usta şekilde - aynı anda - kullanarak rakibini etkisiz kılar.

    WING CHUN SEKİZ TEKME

    Wing-Chun'un Sekiz Tekmesi bu sanatın birçok uygulayıcısı için bile bir gizem olmayı sürdürmektedir. Bazı ustalar Sekiz Tekmeyi 116 hareketi tamamlamak için Tahta Adam setinin sonuna ekleyerek öğretmeyi tercih etmektedirler. Başka ekollerde ise bu sekiz temel tekmenin zaten Tahta Adam (Mook-Yan-Jong) setinin içerisinde olduğu düşüncesi hakimdir. Bu anlamda aynı tekme sistemi bu ekollerde Sekiz Tekme, Tahta Adam Hareketi olarak adlandırılır, çünkü bu tekmeler Tahta Adam seti içerisinde yapılmaktadır. Bu teknikler aşağıdaki isimlerle ifade edilmektedirler:

    1. Dai-Jing-Gerk
    2. Jing-Gerk
    3. Waang Gerk
    4. Dai Waang Gerk
    5. Gerk Booie
    6. Gaan Gerk
    7. Hay Sut
    8. Yaai Gerk

    Wing-Chun’un Sekiz Tekmesi genellikle basit tekme becerileri gerektiren saldırı temelli bacak manevralarıdır. Uygulama esnasında rakibin bacağı ya da ayağı üzerinde her tekmenin kendisine hedef olarak belirlediği birer nokta vardır. Wing-Chun Sekiz Tekmesi bu sekiz noktaya gore etkin tekmeler şeklinde uygulanır. Örneğin, Dai-Jing-Gerk, ayak tarak kemiği üzerinde (merkez noktaya yakın) bir yeri atak noktası olarak belirler. Jing-Gerk, topuğun hemen üst kısmına (ve onun direk karşıtı olan kaval üzerine) uygulanır.

    Wing-Chun’un Sekiz Tekmesi olarak adlandırılan bu set temel tekmelerin yanısıra vuruş noktaları için de bir temel oluşturmaktadır. Böylece dört açıdan tekme vuruşlarını içeren bu form Wing-Chun hakkındaki “tekmelere yeterince önem vermeyen bir sanat” tanımlamasını çürütür.

    Wing-Chun teorisine göre her Wing-Chun uygulayıcısının mükemmel bir şekilde geliştirmesi gereken Gum-Gai-Duk-Lop [Tek Ayak Üzerinde Durabilme Becerisi] ve bu duruş üzerinde vurulan tekmelerden birisi olan Jing-Gerk, savaş sanatları içerisinde çalışılan tüm diğer tekmelerin temelidirler. Denir ki “Chi-Gerk çalışması, Gum-Gai-Duk-Lop’tan ayrı tutulamaz”. Bu anlamda, bir Wing-Chun eğitmeni sekiz değişik kullanıma sahip ‘bir tekme, bir yumruk’ kullanıyor olduğunu iddia edebilir. Ancak bu hala Wing-Chun’un tüm alanlarında – herşeyin – sadelik ve ekonomi prensibi dahilinde gerçekleştiği gerçeğini değiştirmemektedir.

    "Sadelik ve basitlik, karışıklıktan çok daha zordur."




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    aynen haklısın kardeşim, utanmadan birde iki kelimeyle izah edilecek şeyi upuzun yazmış, hayatından herkesten dayak yemiş birde sanarsın ki inanılmaz bir dövüş tecrübesi bol galibiyeti var şu bunu döver zayıf şişmanı döver doldurmuş :) bilmiş bilmiş yazıyor profesör bile bu kadar uzun ve emin yazmaz yahu yazıklar olsun insan okurken utanıyor..


    Cahillere aman vermeyin arkadaşlar, cahille sohbeti kesin :) hangi dalı yaparsa yapsın cahil adam yetersiz adam bol miktarda olur o yüzden takmayın yolunuza devam edin...dövüş sporları yapanlar daima 1 adım öndedir hatta spor yapan bile diğerlenden 1 adım öndedir bu avantajı kimi kullanabilir kimi kullanamaz bu kişinin sorunudur sporun değildir..hayırlı çalışmalar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan



    aynen haklısın kardeşim, utanmadan birde iki kelimeyle izah edilecek şeyi upuzun yazmış, hayatından herkesten dayak yemiş birde sanarsın ki inanılmaz bir dövüş tecrübesi bol galibiyeti var şu bunu döver zayıf şişmanı döver doldurmuş :) bilmiş bilmiş yazıyor profesör bile bu kadar uzun ve emin yazmaz yahu yazıklar olsun insan okurken utanıyor..


    Cahillere aman vermeyin arkadaşlar, cahille sohbeti kesin :) hangi dalı yaparsa yapsın cahil adam yetersiz adam bol miktarda olur o yüzden takmayın yolunuza devam edin...dövüş sporları yapanlar daima 1 adım öndedir hatta spor yapan bile diğerlenden 1 adım öndedir bu avantajı kimi kullanabilir kimi kullanamaz bu kişinin sorunudur sporun değildir..hayırlı çalışmalar...

    Sen çok yanlış gelmişsin. Biz o konuyu geçeli baya oldu tekrar tekrar tartışmaya çalışmaya, şahsi polemiklere girmeye, aşağılamaya hiç mi hiç gerek yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkfable -- 10 Şubat 2013; 13:28:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    aynen haklısın kardeşim, utanmadan birde iki kelimeyle izah edilecek şeyi upuzun yazmış, hayatından herkesten dayak yemiş birde sanarsın ki inanılmaz bir dövüş tecrübesi bol galibiyeti var şu bunu döver zayıf şişmanı döver doldurmuş :) bilmiş bilmiş yazıyor profesör bile bu kadar uzun ve emin yazmaz yahu yazıklar olsun insan okurken utanıyor..


    Cahillere aman vermeyin arkadaşlar, cahille sohbeti kesin :) hangi dalı yaparsa yapsın cahil adam yetersiz adam bol miktarda olur o yüzden takmayın yolunuza devam edin...dövüş sporları yapanlar daima 1 adım öndedir hatta spor yapan bile diğerlenden 1 adım öndedir bu avantajı kimi kullanabilir kimi kullanamaz bu kişinin sorunudur sporun değildir..hayırlı çalışmalar...

    maşallah sende de cahillik tavan yapmış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemresert


    quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    aynen haklısın kardeşim, utanmadan birde iki kelimeyle izah edilecek şeyi upuzun yazmış, hayatından herkesten dayak yemiş birde sanarsın ki inanılmaz bir dövüş tecrübesi bol galibiyeti var şu bunu döver zayıf şişmanı döver doldurmuş :) bilmiş bilmiş yazıyor profesör bile bu kadar uzun ve emin yazmaz yahu yazıklar olsun insan okurken utanıyor..


    Cahillere aman vermeyin arkadaşlar, cahille sohbeti kesin :) hangi dalı yaparsa yapsın cahil adam yetersiz adam bol miktarda olur o yüzden takmayın yolunuza devam edin...dövüş sporları yapanlar daima 1 adım öndedir hatta spor yapan bile diğerlenden 1 adım öndedir bu avantajı kimi kullanabilir kimi kullanamaz bu kişinin sorunudur sporun değildir..hayırlı çalışmalar...

    maşallah sende de cahillik tavan yapmış..

    Klavye delikanlısı ondan bundan dayak yiyen bir tip daha .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemresert


    quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    aynen haklısın kardeşim, utanmadan birde iki kelimeyle izah edilecek şeyi upuzun yazmış, hayatından herkesten dayak yemiş birde sanarsın ki inanılmaz bir dövüş tecrübesi bol galibiyeti var şu bunu döver zayıf şişmanı döver doldurmuş :) bilmiş bilmiş yazıyor profesör bile bu kadar uzun ve emin yazmaz yahu yazıklar olsun insan okurken utanıyor..


    Cahillere aman vermeyin arkadaşlar, cahille sohbeti kesin :) hangi dalı yaparsa yapsın cahil adam yetersiz adam bol miktarda olur o yüzden takmayın yolunuza devam edin...dövüş sporları yapanlar daima 1 adım öndedir hatta spor yapan bile diğerlenden 1 adım öndedir bu avantajı kimi kullanabilir kimi kullanamaz bu kişinin sorunudur sporun değildir..hayırlı çalışmalar...

    maşallah sende de cahillik tavan yapmış..

    Klavye delikanlısı ondan bundan dayak yiyen bir tip daha .

    Eğitimin şart olduğunu bir kez daha kanıtladın dostum..tebrikler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemresert


    quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemresert


    quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    aynen haklısın kardeşim, utanmadan birde iki kelimeyle izah edilecek şeyi upuzun yazmış, hayatından herkesten dayak yemiş birde sanarsın ki inanılmaz bir dövüş tecrübesi bol galibiyeti var şu bunu döver zayıf şişmanı döver doldurmuş :) bilmiş bilmiş yazıyor profesör bile bu kadar uzun ve emin yazmaz yahu yazıklar olsun insan okurken utanıyor..


    Cahillere aman vermeyin arkadaşlar, cahille sohbeti kesin :) hangi dalı yaparsa yapsın cahil adam yetersiz adam bol miktarda olur o yüzden takmayın yolunuza devam edin...dövüş sporları yapanlar daima 1 adım öndedir hatta spor yapan bile diğerlenden 1 adım öndedir bu avantajı kimi kullanabilir kimi kullanamaz bu kişinin sorunudur sporun değildir..hayırlı çalışmalar...

    maşallah sende de cahillik tavan yapmış..

    Klavye delikanlısı ondan bundan dayak yiyen bir tip daha .

    Eğitimin şart olduğunu bir kez daha kanıtladın dostum..tebrikler!

    Şart tabi hemen başla bence...




  • sanırım konu baslığı ile yazılanlar iyice alakasızlasmış burda ki geleneksel ipman wing chun degilmi
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.