Şimdi Ara

Wing Chun Kung-Fu Klubü (Ana Konu, Soru-Cevap ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
26
Favori
41.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemresert


    quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemresert


    quote:

    Orijinalden alıntı: okaaaaaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    aynen haklısın kardeşim, utanmadan birde iki kelimeyle izah edilecek şeyi upuzun yazmış, hayatından herkesten dayak yemiş birde sanarsın ki inanılmaz bir dövüş tecrübesi bol galibiyeti var şu bunu döver zayıf şişmanı döver doldurmuş :) bilmiş bilmiş yazıyor profesör bile bu kadar uzun ve emin yazmaz yahu yazıklar olsun insan okurken utanıyor..


    Cahillere aman vermeyin arkadaşlar, cahille sohbeti kesin :) hangi dalı yaparsa yapsın cahil adam yetersiz adam bol miktarda olur o yüzden takmayın yolunuza devam edin...dövüş sporları yapanlar daima 1 adım öndedir hatta spor yapan bile diğerlenden 1 adım öndedir bu avantajı kimi kullanabilir kimi kullanamaz bu kişinin sorunudur sporun değildir..hayırlı çalışmalar...

    maşallah sende de cahillik tavan yapmış..

    Klavye delikanlısı ondan bundan dayak yiyen bir tip daha .

    Eğitimin şart olduğunu bir kez daha kanıtladın dostum..tebrikler!

    Şart tabi hemen başla bence...

    valla dostum benim için sorun değil ömür boyunca eğitim görebilirim,her yönüyle daha iyi bir insan olabilmek için..ama senin de bundan mahrum kalmanı istemem doğrusu.zaten yeterince yoksun kalmışsın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seraf_

    sanırım konu baslığı ile yazılanlar iyice alakasızlasmış burda ki geleneksel ipman wing chun degilmi

    hocam zannedersem konu ilk başta ilk aşamada geleneksel üzerine açıldı fakat daha sonra gelenekselle sınırı kalmadı.böylesi daha iyi oldu bence.farklı ekollerden insanlar için ortak bir paylaşım alanı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wing chun yapan arkadaşlarımız ; eğitiminiz süresince gelişmelerinizi buradan paylaşabilirsiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ankara'da nerede vardır wing chun öğrenebileceğim yerler? kaliteleri ve ücretleri hakkında da bilgilendirebilirseniz sevinirim.
  • çiftçi wing tsun organizasyonunun internet sitesine gir oradan bak ya da ikawa yada ebmasın sitelerine de bakabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optiyones

    avcı en kötü tekniğe sahip organizasyon vidyolarını izlersen anlarsın türkiyede wing chun proweste yapılır.

    almanya da özel kuvvetler ve polis teşkilatını eğiten bir kişi begenmeyen birişi olarak senin de cıa yi calıştırıyor olmalısın :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optiyones

    quote:

    Orijinalden alıntı: Heathen

    Chi sao sparring yerine geçmez dostum benim. sparring bambaşka birşeydir her dövüş stilinin kendi kendini denemesidir bu. boksörler nasıl ne öğrendiğini denerse birbiri üzerinde bu da öyle bir olaydır. Gerçek bir dövüşte bildiğinin ne kadarını kullanabileceğini senin yüzüne vuran bir olaydır bu sparring. Bu yüzden özellikle sokakta koruma iddiası olan stiller mutlaka ve mutlaka yapmalıdır. Bu olmadan ne öğrenirsen öğren sokakta sıçarsın. Bunu çok açık söylüyorum hiçbir stile karşı tavrım olmadan.

    Ayrıca çok üzülerek söylüyorum ki milletin açtığı koluyla sen tahta adam çalışamazsın. çünkü o form öyle yapılır ki, vurduğun zaman o tahta inlemeli. öyle olduğu kadar da geri senin vücuduna feedback vermeli. chi-sao çalışması da bundan ibarettir. o hisler duygular zart zurt olayı yalan. sokağın hissi olmaz, kimse sana kolunu verip al bunu kıvır döndür demez.

    Wing chun'un en sevmediğim tarafı kendi içinde 10bin şekil stile ayrılmış olması hepsi de gerçek olduğunu iddia ediyor. Bana göre en saf olanı ip man traditional zartzurt olayı değil, sağlam dövüşmeyi öğreten bir okuldur. Bunu en iyi yaptıran ise benim gördüğüm ve tecrübe ettiğim kadarıyla Nedret kılıç'ın okuluydu. O derslerde sahip olduğunuz şeyler kan ter ve gözyaşıdır. Ciddi anlamda bunu söyleyebilirim çok sert eğitiyor adam. Onunla ya da hocası Philipp'le bir chi sao yapsanız zaten olayın neden bittiğini anlarsınız. kelebek gibi döndürüyor herifler size dokunmadan.

    Herneyse sparring önemlidir, bunu bahane gösterip yaptırmayan hoca kendi verdiğinden şüphe duyuyor demektir. Ve sparring yapmayan herhangi bir dövüş sanatı öğrencisi de sokakta kendini koruyamaz. Teorik bilgiden başka birşey yoktur elinde. Herkese saygılar sevgiler



    yorum cok objektif olmuş bir sey oğretemeyen yada inanmayan sparring yaptırmaz cok hoşuma gitti gercek bir bilincli wc yorumu




  • seraf_ S kullanıcısına yanıt
    öncelikle sunu acıklığa kavuşturalım wc ile wt özünde aynı olsada aynı şeyler değildir soru cevap gidelim
    soru 1 .wt de olupta wc de olmayan seyler nedir
    cevap 1:wing tsun da sambo dan etkilenerek yer döğüşü vede escrima kısa sopa vede bıçak müfredatı vardır artı olarak

    soru 2 : wing chun vede wing tsun da seviyler nedir
    cevap2 wing chunda 3 seviye vardır formlar ustunden gider sui nim tao (çırak) cham ku (kalfa ) biu jee (usta ) formu olarak kabul edilir en son uzun sopa ve kelebek bıçaklar ile de sistem 3 - ile 5 yıl arasında bitemiş :) ( ben turkiyede bitiren gormedim her nekadar oyalama ne yok densede )
    wing tsunda 1 den 12 ye kadar oğrençi seviyeyesi olur 12 de cham ku bitmeye yakın olur 1 tg den 4 e kadar da buu jee calışılır vede sifu olunur bunu bitirmek 15 -20 yılda surebilir 5-7 yılda kişiye baglıdır

    soru 3 : her wing chun aynı mıdır ipman wing chun mudur ?
    cevap her wing chun özunde aynı değildir ipman a gelinceye kadar ipmanı cebinden cıkartıcak bir cok ustat vardır. wing chun da da ekoller vardır pannam wc vs gb

    soru 4 : türkiyede wing chun organizasyonları durumu nedir
    cevap 4 turkiyede wing chun organizasyonları sistem in kısa süreli olması vede oyalamaması ilk aydan hemen tahta adam formu gostermek gibi bir cok vaatleri olmasına karsın on yılı gecmiş bir sürede bırakın üç jenerasyon sifu yetiştirmeyi hakkıyla temsil eden sihingleri bile varmıdır tartışılır .

    soru 5 : wing chun güç istermi istemezmi ?
    cevap 5 wing chun ayna karsısında pum pum yapılacaksa istemez sokakta kavgada ister :) ( bakmayın şiz ip man filminde donnie yen püfür püfür sigara içip oturduğuna ip man usta cok sıkı çalışırmış tabi bunu filmden anlamak imkansız kimseninde işine gelmiyor güç işter demek )

    soru 6 :bruce lee -wing chun ilişkişi nedir ?
    cevap 6 : b lee ipman ın birebir özel öğrencisi değil dir ipmanın oğrencilerinden wong s leng in öğrencisidir daha çok ( kimseyi kandırmayın )

    soru 7 wong soung leng kimdir hangi ekoldur cevap wong soun leng boks eğitimii almış ipman ın öğrencilrinden basarılı bir ustat dır ama ipman ın da izni ile bazı eklemeler vede kend inden de katmıştır boks etkileri gb

    soru 8 wing chun soy agacı nedir ?
    cevap 8 her kes kimden ders aldı ise soy agacını yazar wong s leing in soy agacı olmayanlar her ne kadar resim video paylassalar da wong ekolu değildir (örnek olarak verilmiştir .)
    basarılı bir hoca olduğu için herkes istismar etmektedir ( wong s leing _ philiğp bayer _ nedret türkiye de sadece gerisi yalandır istismardır

    soru 9 neden b lee hep ön planda dır
    cevap b lee wing chun yapmıştır fakat son yaptığı sistem wing chun değildir bu sadece wing chun cuların istismar aracıdır b lee sonradan jeet kune do yu kurmuştur wc nin el prensipleri normal olarak vardır ( b lee her gun idman dan önce 10 km kopeği ile koşan bir insandır wing chun cular bunu soylemez işine gelmez hani wing chun güç istemez ya :) )

    şimdilik bu kadar




  • hocalar isteseler 1 yılda verebilcekleri bilgiyi 10 yılda verirse wing tsun nasıl ilerleyebilir anlamak güç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kung fu fighter

    hocalar isteseler 1 yılda verebilcekleri bilgiyi 10 yılda verirse wing tsun nasıl ilerleyebilir anlamak güç

    tam olarak anlatmak istediğin nedir ben anlamadım
  • Orijinalden alıntı: seraf_

    Orijinalden alıntı: kung fu fighter

    hocalar isteseler 1 yılda verebilcekleri bilgiyi 10 yılda verirse wing tsun nasıl ilerleyebilir anlamak güç


    tam olarak anlatmak istediğin nedir ben anlamadım


    yani söylemek istediğim öyle bir sistem kurmuşlar ki öğrenme süreci kağnı arabası gibi tıngıır mıngıır ilerliyor.haftada 1 ders hiçbirşeye yetmiyor haftada en az 3 olması gerekir.ve düzeyler de çok yavaş ilerliyor 12 seviye gerçekte 1 yılda bitebilir ama 3 yıl sürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kung fu fighter -- 16 Temmuz 2013; 10:13:12 >
  • Orijinalden alıntı: kung fu fighter

    Orijinalden alıntı: seraf_

    Orijinalden alıntı: kung fu fighter

    hocalar isteseler 1 yılda verebilcekleri bilgiyi 10 yılda verirse wing tsun nasıl ilerleyebilir anlamak güç


    tam olarak anlatmak istediğin nedir ben anlamadım


    yani söylemek istediğim öyle bir sistem kurmuşlar ki öğrenme süreci kağnı arabası gibi tıngıır mıngıır ilerliyor.haftada 1 ders hiçbirşeye yetmiyor haftada en az 3 olması gerekir.ve düzeyler de çok yavaş ilerliyor 12 seviye gerçekte 1 yılda bitebilir ama 3 yıl sürüyor.

    şimdi haklılık payın olmakla birlikte sırf wing tsun degil geleneksel wing chun yapanlar için de aynı seyler mevcut ama wing tsun için 4. seviye kadar ilk uç aylık periyotlar ile vermek mumkun ama ondan sonrasında teferruatlı oluyor mesela bir 7 seviyede wt de 15 aplikasyon var bunu 3 ay gibi zamanda tam verseniz dahi kimse alamaz bu da sureç in bilinçli uzatıldını gostermez mesela işmini vermiycem bir geleneksel wing chun organizasyonunda 3 ile 5 yılda sistem bitiyor denir ama ben hala ırakın sistemi bitireni daha kalfa yani wing tsunda cham kiu formunu bitiren bitirene bile rastlamadım 5 yıllık bir oğrencide demekki olay birazda oğrenci de de bitiyor




  • Merhabalar,ben antalyada oturuyorum ve wing chun sanat dalına gitmeyi düşünüyorum yaşım 15. Bluedevil sen antalyada wing chunda kac para ödüyorsun fiyat olarak birde çalışma saatleri lazım. İyi forumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furak07

    Merhabalar,ben antalyada oturuyorum ve wing chun sanat dalına gitmeyi düşünüyorum yaşım 15. Bluedevil sen antalyada wing chunda kac para ödüyorsun fiyat olarak birde çalışma saatleri lazım. İyi forumlar

    bluedevil artık antalya da değil..ben fethiye de wing chun kursuna gidiyorum.. hocam aynı zamanda bu yıl antalya da da kurs açacak.eğer istersen özelden ulaşırsın daha detaylı konuşuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağda solda sparringin s sini yaptırmadan uzman tvdeki gibi 'rakibin gücünü ona karşı kullanırız' vs laflar edenler yüzünden wt ye kötü bakılıyor ki eğitim durumu kötü zaten. Prof bi Wtci bir prof boksöre bi mtciye karşı iş yapmayabilir ama bunu artık hocaların kabul etmesi gerek. WT sokakta korunma sanatıdır ve boks türevlerinden zevklidir. Gideceğiniz salonu iyi araştırın , 3
    ayda kaplan gibi olursun diyen yerlere gitmeyin. Para tuzaklarına aldanmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Allah aşkına Wing tsun a gitmeyin para tuzağından başka bişey değil, çöpe atacağınız paranız varsa gidin ve görün gençleri o propagandalarıyla kandırıyorlar sonra dünyanın parasını istiyorlar, bi güzel de hocadan dayak yersiniz ama siz vuramazsınız Böyle saçma sapan prensipleri olan bi sanat bana sorarsanız dövüş değil show sanatıdır
    Ardakaşlar milletin söyledeğine kanmayın gitmeyin, adamları zengin etmeyin, almancı hocalar gelir 3 günlük seminerde sizin paranızı sömürür vergyi vermeden uçar gider
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honeyguy67

    Arkadaşlar Allah aşkına Wing tsun a gitmeyin para tuzağından başka bişey değil, çöpe atacağınız paranız varsa gidin ve görün gençleri o propagandalarıyla kandırıyorlar sonra dünyanın parasını istiyorlar, bi güzel de hocadan dayak yersiniz ama siz vuramazsınız Böyle saçma sapan prensipleri olan bi sanat bana sorarsanız dövüş değil show sanatıdır
    Ardakaşlar milletin söyledeğine kanmayın gitmeyin, adamları zengin etmeyin, almancı hocalar gelir 3 günlük seminerde sizin paranızı sömürür vergyi vermeden uçar gider

    Yanlış düşünüyorsunuz.. Türkiye de verilen eğitimin çoğu zayıf olmasına rağmen gerçekten emek çeken, bir şeyler öğretmeye çalışan, ticari kaygısı 2.planda olan eğitmenler de mevcut. Her dersin sonunda farklı sanatları çalışan öğrencilerle sparring yaptıranlar vs var... Söyledikleriniz bir nebze doğru da olsa bunu genelleyemezsiniz. Wing Chun çok daha fazla zaman, çaba, ter ve sabır gerektirir. Ama bu boksla, muay thai ile ya da başka bir sanatla baş edemeyeceği anlamına gelmez. Sallarken biraz daha kontrollü olun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende wing chun yaparken kendimi bruce Lee sanıp gece yolda gezerken birileri gelse de dövsem diye bakıyordum:)iyilik kimse gelip bana bulaşmamış , benim dilim yandı arkadasım öğrenci olarak dünya kadar param gitti zamanımda elleri titremeden dai sifu parami aldı ne icin he ne icin? Saçma sapan bi kağıt parçası ve 3 günlük hiç bisey yapmadığın seminer icin , geleneksel wing chun yapan bir sifu vardı bi o adamı duymuştum istanbulda ve Türkiye'de tekdi.
    Uzatmadan diyeceğim benim cok param gitti o kısa sure içindi hevesti ve gecti.Ayrica sözlerine de dikkat et.Babanin uşağı yok senin karşında, ne sallamasindan bahsediyorsun sen, biz burda genclerin kandirilip sömürülmesini istemediğimden yorum yazıyorum.O dai sifularin kazandıkları paralar haram olsun
    Sifular , dai sifular güçsüzün güçlüye karsi tek şansı diye iddialı bi ifade kullanıp milletin parasını sömürecek, Türkiye'den paraciklari alıp Almanya ya uçacak , ben böyle konusunca genelleme yapıp sallıyor olacam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi honeyguy67 -- 5 Ocak 2014; 17:25:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: honeyguy67

    Bende wing chun yaparken kendimi bruce Lee sanıp gece yolda gezerken birileri gelse de dövsem diye bakıyordum:)iyilik kimse gelip bana bulaşmamış , benim dilim yandı arkadasım öğrenci olarak dünya kadar param gitti zamanımda elleri titremeden dai sifu parami aldı ne icin he ne icin? Saçma sapan bi kağıt parçası ve 3 günlük hiç bisey yapmadığın seminer icin , geleneksel wing chun yapan bir sifu vardı bi o adamı duymuştum istanbulda ve Türkiye'de tekdi.
    Uzatmadan diyeceğim benim cok param gitti o kısa sure içindi hevesti ve gecti.Ayrica sözlerine de dikkat et.Babanin uşağı yok senin karşında, ne sallamasindan bahsediyorsun sen, biz burda genclerin kandirilip sömürülmesini istemediğimden yorum yazıyorum.O dai sifularin kazandıkları paralar haram olsun
    Sifular , dai sifular güçsüzün güçlüye karsi tek şansı diye iddialı bi ifade kullanıp milletin parasını sömürecek, Türkiye'den paraciklari alıp Almanya ya uçacak , ben böyle konusunca genelleme yapıp sallıyor olacam

    Tamam söylediklerin kısmen doğru.. Ama genelleyemezsin diyorum, sen hâlâ leyla. Hey yavrum hey...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemresert


    quote:

    Orijinalden alıntı: honeyguy67

    Bende wing chun yaparken kendimi bruce Lee sanıp gece yolda gezerken birileri gelse de dövsem diye bakıyordum:)iyilik kimse gelip bana bulaşmamış , benim dilim yandı arkadasım öğrenci olarak dünya kadar param gitti zamanımda elleri titremeden dai sifu parami aldı ne icin he ne icin? Saçma sapan bi kağıt parçası ve 3 günlük hiç bisey yapmadığın seminer icin , geleneksel wing chun yapan bir sifu vardı bi o adamı duymuştum istanbulda ve Türkiye'de tekdi.
    Uzatmadan diyeceğim benim cok param gitti o kısa sure içindi hevesti ve gecti.Ayrica sözlerine de dikkat et.Babanin uşağı yok senin karşında, ne sallamasindan bahsediyorsun sen, biz burda genclerin kandirilip sömürülmesini istemediğimden yorum yazıyorum.O dai sifularin kazandıkları paralar haram olsun
    Sifular , dai sifular güçsüzün güçlüye karsi tek şansı diye iddialı bi ifade kullanıp milletin parasını sömürecek, Türkiye'den paraciklari alıp Almanya ya uçacak , ben böyle konusunca genelleme yapıp sallıyor olacam

    Tamam söylediklerin kısmen doğru.. Ama genelleyemezsin diyorum, sen hâlâ leyla. Hey yavrum hey...

    Ben genelleyecem turk milleti araştırmayı sevmez öncelikle olumsuz genellemeyi akıllarında olsun gideceklersede temkinli hareket etsinler.Bu işi hakkıyla yapan bir organizasyon icinde olmayan sifulari bulsunlar ...




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.