Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (219. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.766
Cevap
133
Favori
559.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı olsun. Bende de 19 inch ve dış tasarım var. Hem Xc60 gibi görüneceğine hemde dikkat çekici olacağına şimdiden sana söz verebilirim. Ben şahsen bayılarak kullanıyorum. Allah hayal kuran herkese nasip etsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Çok Teşekkürler,sabırsızlıkla beklemekteyim.


    Rica Etsem Özelden Fotoğrafını gönderebilirmisiniz aracın merak ettim.

  • AndroTurk A kullanıcısına yanıt

    Araya pet şişe soktuğunuzda sıkıntısız gidiyor. El değdirmeden 220 km yol yaptım. Çok iyi çalışıyor.

  • tlgsn kullanıcısına yanıt
    Hangi pet şişe usta? 330ml tutmadı
  • beynemaz kullanıcısına yanıt

    Klasik 500 ml küçük pet şişe. Ben bunu kullanıyorum.


    https://st2.myideasoft.com/idea/cj/75/myassets/products/086/8796950626354-1499977912717.jpg?revision=1555943841


    Sol alttaki boşluğa sıkıştırıyorum. Sorunsuz hiç ellemeden gidiyor.

  • tlgsn kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nereye sıkıstırıyorsunuz?
    Asrın buluşu olabilir. Sürekli uyarı almaktan bıkmıştim auto pilot kullanırken
  • tlgsn kullanıcısına yanıt
    Hocam yapmayın anan Allah korusun çok tehlikeli... otonom sürüşün,sadece bir sürüş destek sistemi olduğunu Unutmamak lazım. Araç karmaşık yol şartlarını anlayamayabilir.
  • server_ S kullanıcısına yanıt

    Görseli videodan aldığım için çok net olmadı. Ama bu alana 500 ml. pet şişesi sıkıştırdığınızda sorunsuz yolculuk yapabiliyor.


    Volvo XC40 Kullanıcıları
  • drserti D kullanıcısına yanıt

    Gözümüz yolda, sıkıntı yok hocam. Araca %100 kimse güvenemez zaten. :)

  • Size katılıyorum. Tamamen kontrolün bırakılması durumunda sürüş destek sistemleri farklı koşullara ve çevresel nedenlere göre kazaya neden olabilir. Çok dikkatli olmak gerekir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem volvo almışsınız hemde volvonun uyarı sistemini etkisiz hale getiriyorsunuz ve yaptığınız bu hatayı kamuya açık biryerde diğer insanlara gösteriyorsunuz. Volvonun en üst düzey yetkilileri buraları takip ediyor. Allah korusun bir kaza olurda başınıza birşey gelirse bu şekilde volvo garantisi geçerli olmayıp mağdur olacaksanız. Daha geçen sene volvo 50 senelik kaza arşivini diğer tüm otomotiv şirketleriyle insanların güvenliğine tedbir alsınlar diye paylaştı. Sizin bu pet şişe olayının emniyet kemerine söyledikleri videodakilerden bir farkı yok. Tüm dünya özellikle Türkiye tofaş kartal şahin gibi araçlarla tam otonom sürüşe hazır olmadığı için auto pilot asist devreden çıkıyor olabilir mi... zaten dünya hazır olduğunda yazılımı güncellerler merak etmeyim. Not; aracınızı servisde bilgisayara bağladığınızda bu yaptıklarınız görünebilir... tüm bunları sizlerin emniyet ve sağlığı için söylediğimi düşünerek ters cevap verecekseniz verin. Sağlıklı günler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tlgsn kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
  • bkarab B kullanıcısına yanıt
    Uyarılar için teşekkür ederiz hocam. Aslında haklısınız. Türkiyede olmasak, çok sorun olmaz sanırım ama Türkiyede şeritler dengesiz ve çoğu yerde silik.

    ABD de tesla kullanıcılarının araçta başında bilerek uyuduğunu biliyorum. Araç sıkıntısız gidebiliyor. Abd de eller direksiyonda olmalı diye bir kural yok sanırım.
  • Otonom sürüşün seviyeleri var.

    1) hand -on : eller direksiyon üstünde

    2) hands-off: eller serbest ama sürücü her an müdahaleye hazır olmalı

    3) eyes-off : gözler serbest diyelim. Sürücü yola bakmak zorunda değil, başka şey yapabilir video izleyebilir. Ama yine de araç uyarırsa müdahale etmeye hazır olmalı

    4) mind-off : kafa serbest diyelim. Burada hiç bir müdahale gerektirmez dolayısıyla sürücü koltuğu terkedebilir , uyuyabilir. Sürücü isterse kendi de sürebilir.

    5) opsiyonel direksiyon: Bu robotik bir arabadır.


    Avrupada yasal olarak seviye 1 kullanılabilir. Daha ötesi kanunen yasak dolayısıyla eller direksiyonda olmalı. Amerikada Teslalar bildiğim kadarıyla seviye 2. Yani eller serbest ama sürücü her an yola dikkat ediyor olmalı. seviye 3 serbest mi bilmiyorum.


    Amerikada satılan XC40lar da seviye 1 sanırım.

  • bkarab B kullanıcısına yanıt

    Ne kadar duyar kasmayı seviyorsunuz arkadaş. Direksiyona pet şişeyi bağlayıp arka koltuğa uzanmıyoruz. Lütfen beni şikayet edin Volvo'ya ve aracımı geri alsınlar. Şaka gibisiniz.

  • tlgsn kullanıcısına yanıt

    Sizi ben ne diye şikayet edeceğim, kendi kendinize güvenlik kurallarına karşı gelip kendinizi riske atıyorsunuz. maskesiz sokağa çıkıp bana birşey olmaz diyerek başkalarına virüs bulaştırmakla, araç güvenlik kurallarına uymayıp kaza ederek karşıdan gelenlerin canını tehlikeye atmakla aynı şeyi yapıyorsunuz. Sanırım hayatınızda hiç bir yakınınızı trafik kazasında kaybetmemişsiniz, Allah da göstermesin ama araç kullanmanın şakası yoktur. Güzel hoş eğlenceli araçlara biniyoruz ama sağlık olmadıktan sonra hiçbirşey farketmez. Hayırlı yolculuklar...

  • bkarab B kullanıcısına yanıt

    Dostum aptal insanlar değiliz. O pet şişe orada olup biz uyumuyoruz. Bir arabaya güvenilmeyeceğini inanın en az sizin kadar biliyoruz. Benim üzerimden duyar kasmayı bırakmanızı ve tekrar mesajımı alıntılamamanızı rica ediyorum.

  • tlgsn kullanıcısına yanıt
    duyar kasılacak birşey yok sadece olması gerekeni söylemiş, pet şişe koyarak sistemi kandırmak güvenlik zaafiyeti oluşturur bu açıklanmış alınganlığa gerek yok. volvo ve diğer otomotiv firmaları 10sn sonunda arabanın direksiyonuna dokunmanız gerektiğini söylüyorsa ve bu standartlaşmış birşeyse bu araçlarda demekki var bir bildikleri.

    siz burda bu tarz sistem kandırma oyununu söyleyerek belki başka bir arkadaşın kaza yapmasına neden olacaksınız bunun bilincinde olmanız temennimdir. illa siz direksiyonda uyuyacaksınız kaza yapacaksınız demiyorum ama belki başkaları daha rahat davranacak, kendisinin veya başkalarının zarar görmesine sebep olacak ve bunun vebali sizin üstünüze olabilir.

    kazasız sürüşler dilerim.
  • ya size ne ister pet şişe koyar ister cola kaza yaparsa adam bunun bilincinde zaten sanki malının ortağısınız? harbiden biri bir şey yazsa da linç etsek diye bekliyorsunuz

  • 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.