Şimdi Ara

VGT-vakum gücü teknolojisi yakıt tasarufu hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
6
Favori
121.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peki şu videodaki alette aynı işi mi yapıyor?



    https://youtu.be/E413H1FRnwc
  • cihazdan benim anladigim şu motor frenini devre disi bırakıyorlar buda tasarruf yaptiriyor vay eksozmus çiğ yakitmis ayagi gazdan çekince gerekli olan havayi motora veriyormuş hepsi yalan cunki böyle bisey mümkün deil ayagi gazdan cekince yakit hava girmez motora öyle bişey yok zaten olamazda sadece hava girişine t ile baglıyorlar o kadar hatta altinda delik var ordan hava aldığını düşünüyorum disardan hava alip depoluyor ayağı gazdan cekip basinca motor freni olmadığı için araç yigilma yapmiyo yigilmayan aracta vites düşmediği için tekrar gaz vermeye gerek kalmiyor icat icattir sonuçta saygı duymak lazim ama aciklamamalari basit bisey olduğunu gösteriyor
  • Aynı cihazı şirket aracına taktırdık. Taktırmadan önce eğitim veriyorlar kendi sistemlerine göre . Sürekli değil gaza kesik kesik bas diyor falan filan . Zaten onun dediği gibi bayık bayık kullanırsan ister istemez yakıt tasarrufu oluyor. Kafadan yüzde 10ile ,15 arası tasarruf oluyor.



    Bu vgt denen cihaz emme manifoldu tarafı ile fren servosu arasına giriyor. Şimdi normalde sizin fren pedalının bağlı olduğu bir kauçuk diyafram var. Siz doğal olarak hem frene hem gaza aynı anda basamazsınız. Ayağınızı gazdan çekince motor içinde ve emme tarafına doğru hava kelebeğinin kapanması ile bir vakum oluşuyor. Bu vakum bir boru ile bahsetmiş olduğum diyaframa vakum uygulayarak fren pedalını kendine doğru çekiyor vaziyete getiriyor. Siz çok az bir kuvvet uygulayarak frene basıyorsunuz. İşte burda vgt araya bir te bağlantı atıyor. Siz ayağınızı gazdan çektiğizide oluşması gereken vakumu belli oranda fren servosunu zayıflatarak bozuyor. Yanı kısaca araba motor freni benzeri yığılma yapmıyor. Ayrıca fren pedalı da sanki önce debriyaj sonra fren yapmışçasına zayıflıyor.



    Fren servo diyaframı büyük olan araçlar bu durumdan çok etkileniyor ve frenler kazık gibi oluyor. Bizim patronun subaru forester frenler çok sert oldu mesela. Ford courier ise o kadar etkilenmedi.



    Bizim şirket aracındaki toplam tasarruf 0.4 lt gibi birşey oldu. Eğer ayda 500 1000 km filan yapıyorsanız mantıklı onun dışında bence mantıklı değil ben kendi şahsi aracıma taktırmadım çünkü o verilen parayı hayatta çıkaramaz.




  • bakkalamca14 kullanıcısına yanıt
    Güzel ve açıklayıcı cevap için teşekkürler. İki üstte bir video paylaştım. Videodaki cihazda aynı mantıktamı? Eğer öyleyse oldukça uygun fiyata pekala bu denenebilir diye düşünüyorum.
  • Evet bu da aynı mantık. Hatta buna hız ayar valfi koymuşlar. Vakum düşümünü ayarla diye. Sonuçta aynı mantıkla çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bakkalamca14

    Evet bu da aynı mantık. Hatta buna hız ayar valfi koymuşlar. Vakum düşümünü ayarla diye. Sonuçta aynı mantıkla çalışıyor.
    O zaman o kadar para vermeyede gerek yok. Kesin bu cihazdan aliexpreste vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: estaba

    arkadaşlar 1.33 corolla life a bu gün taktırdım. 6 vites araba yüklü iken 2000 devirde %30 40 arası egimde banamısın demeden tay gibi çıkıyor ben sadece bunu için bile veririm bu parayı ayrıca sehir içi vites değiştirme ihtiyacım enteresan oranda azaldı çok garip araba komprosor e bayaa bi uzun sürede giriyor ayagınızı gazdan çekince hemen yıgılmıyor. 30 gün deneme süresi var dediler. denemek için aldım. Bence arabasını seven insanlar denemeli.

    Manisa/Soma dayım genelde bizim buralar düzlük yerler balıkesir e gidersem rampaları görüyorum bide izmir sabuncubeli rampası var.

    Atıyorum araba ile pozantı otobanından aşağı inmek zorunda kaldınız. Motor frenine girmiyor araç. Ne olacak? Pozantıyı full frenle mi ineceksiniz?




  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Komple boşa Çıkmıyor araç 3 5 km lik bir hızda bu akış saglanıyor yukarı dogru sonrasında otomatik olarak motor freni devreye giriyor.
    normalde araçlarımızda gazdan ayagımı çektiğimizde direk devreye giriyor ya o burda o kadar hızlı devreye girmiyor he illa girsin diyosan bi vites aşaga atarsın yine motor freni ile inersin.
    denemek beleş bi deneyin sonra gelin.
  • estaba kullanıcısına yanıt
    cihazı bir ay kullandım. ama motor freni dediğiniz gibi hiç devreye girmiyor. ben çok denedim ve genellikle motor frenini kullanmayın severim rampa aşağı 5 den 4 e veya 4 den 3 e aldığınızda devir 5 bini görüyor ve araç hiç yavaşlama emaresi göstermiyor. zaten beni soğutan en büyük sıkıntı bu olmuştu.
    yakıtta tasarruf kısmı ise dikkat dilse az biraz tasarruf sağlayabiliyorsunuz.
  • son olarak cihaz hala satılıyor mu bilmiyorum ama fiyatı biraz makul olsa (max 100/150 TL civarı ) sadece şehir içi kullanım için denenebilir. alt devirlerde arabadan nispeten iyi randıman almıştım. diyaframda bekleyen hazır havayı gaza ilk bastığınızda motora veriyor ve düşük devirde biraz canlılık hissediyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pala_gro

    cihazı bir ay kullandım. ama motor freni dediğiniz gibi hiç devreye girmiyor. ben çok denedim ve genellikle motor frenini kullanmayın severim rampa aşağı 5 den 4 e veya 4 den 3 e aldığınızda devir 5 bini görüyor ve araç hiç yavaşlama emaresi göstermiyor. zaten beni soğutan en büyük sıkıntı bu olmuştu.
    yakıtta tasarruf kısmı ise dikkat dilse az biraz tasarruf sağlayabiliyorsunuz.
    benim kullandığım cihazla alakası yok hafif mailli bi yolda bile 6 ile 90 la gidiyorsam hız sabitleyici ile otomatik olarak yokuş aşagı dogru inişte en fazla 98 bilemedin 100 dedikten sonra motor fireni devreye giriyor hemde baya iyi yani ben performans olarak çok mutlu oldum. daha ucuz olabilir di tabii ki ama ben uzun yol yapıp yolda keyif alan biriyim. yolda aracımı kasmadan yormadan tatlı tatlı uzamasını seviyorum. 1.33 olmasına ragmen bayaa güzel oldu aracım. aparat faydalı arkadaşlar bilginiz olsun. benim taktırdıpım aparat performansını kaybetmişti 2. ayda gittim dedim böyle böyle diye hemen değiştirdi. yenisini taktı. garantili ürün sonuçta. aracımı iyi tanırım. ve kattıklarını bildiğim için bu kadar rahat yazabiliyorum. firma ile herhangi bi çıkarım yok.




  • Içi boş bir kutuyu size 650 tl gibi rakama iteliyorlar . Yaptıgı iş boğaz kelebeğinin orda vakum hortumunu söküp oksijeni arttırıp tam yanma sağlamak bu da yakıt tasarrufu sağlıyor ancak hararet problemini isi problemini kimse düşünmüyor??? Yeni nesil arabalar fan açtığı için bunu hissetmezsiniz ama bu problem olmayacağı anlamına gelmez sakin yatırmayın . Bu kadar mühendis salak bi vgt mi akilli
  • estaba kullanıcısına yanıt
    Arabasını seven insanlar, böyle ne olduğu belli olmayan şeyleri aracına taktırmaz...
  • arabasını benim gibi sevenler için diyeyim o zaman daha güzel olur. ben memnunum düşünenler denesinler.
  • Merhabalar. Forumda yeniyim.



    Cihaz ile ilgili tecrübemi paylaşmak istedim. Aracım peugeot 508. 2.0 dizel tam otomatik. Yazılımlı 190 hp. Normalde bir depo (75 lt) ile 800-900 km gidiyordum. Cihazı taktıktan sonra 1100 km ye çıktı. Sakin kullanım etkisi de var tabi.



    2000 km kadar kullandım. Şehiriçi tüketim 9-10 lt den 6-7 lt ye düştü.



    Fakat şöyle bir durum oldu. Antalya konya arası yolda hararet hep normalden yüksek seyretti. Etkisi var mı bilmiyorum. Şimdi söktüm aynı yolda tekrar deniycem cihazsız.



    Başına böyle bişey gelen var mı bu cihazla.
  • az yakacağım diye motoru ele aldırabilir. hararet yükselten bir cihaz arabama asla taktırmam. yatak sarınca yeni motor yaptırmak daha pahalı. bikaç kuruş daha az yakacak diye risk almaya gerek yok gidin az yakan bir araba alın bu kadar az yakma meraklısıysanız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pala_gro

    cihazı bir ay kullandım. ama motor freni dediğiniz gibi hiç devreye girmiyor. ben çok denedim ve genellikle motor frenini kullanmayın severim rampa aşağı 5 den 4 e veya 4 den 3 e aldığınızda devir 5 bini görüyor ve araç hiç yavaşlama emaresi göstermiyor. zaten beni soğutan en büyük sıkıntı bu olmuştu.
    yakıtta tasarruf kısmı ise dikkat dilse az biraz tasarruf sağlayabiliyorsunuz.
    Uzun yolda adana otobanında pozantıdan aşağı inmek zorunda kalırsanız ne yapacaksınız?
  • Benim araçta zaten motor freni sözkonusu değil. 2 ton ağırlık olduğu için 180 i görmüşlüğüm var kendi halindeyken veya cruze controlde yokuş aşağı. Şanzımanda kendini boşa alıp rölantiye düşüyor. Düz yolda bile ayağımı gazdan çekince yığılma yavaşlama çok nadir. Bu VGT cihazı öncesinden bahsediyorum. Sonrası da aynı zaten.
  • Mesut abi video yu kendi sayfasından bile kalmış demekki var bir bit yeniği.

    VGT icatcısı abinin anlattığından çıkardığım araç fakir karışımda gidiyor. aslında ciddi tehlike.
    bence gereksiz bir para ve sağlıklı gelmiyor.
  • Ben bugün aracımı vgt sistemi varmış gibi kullandım Kuşadası gibi bir yerde ortalama hız 30 ile 27 km şehiriçi yol yaptım trafik ışıkları dur kalklar şehrin göbeği burada yokuş çok çarşı kalabalık kuşadasında yaşayan bilir Çevreyolu bile rampa ve trafik Işık’ları dolu çarşı ki hiç anlatmayayım. Neyse normalde Standart kullanımımda arada bir gazı köklerim abartılı da değiş tabi 12,5 ila 13,5 litre yakardı. Benzinlimden çıkıp yol bilgisayarını sıfırladım ve 27 km yolu 30 km ortalama hızla 9,5 litre yakıt ortalamasıyla tamamladım. Araçta eşim ve oğlum ile 3 kişiydik Bu Arada araç 2004 e200 kompressör otomatik LPG’li

    Yani hakikaten bize araç tasarruf dersi vermekten başka bir şey yapmıyorlar. Firmaya arabam ile ilgili motorunun çalışma yapısı ile ilgili bilgileri olup olmadığını sordum teknik ve bilimsel bir Bilgi istedim aynı araca takıp takmadıklarını sordum. Ama en eskisinden en yenisine hepsine olur deyip geçtiler. Motor garantisi veriyormusunuz dedim cevap Yok.

    En iyi tasarruf gereksiz gaza ve frene basmamak aracın buji, yağ , filtre bakımlarını aksatmamak doğru Ebadda lastik jant seçimi yapmak ve lastiklerde yakıt ekonomisi tercih edilmeli mesela yakıt tasarrufundan a puan alan ile e puan alan lastik 100 km de yarım litre Fark ediyor. Araçta gereksiz ağırlık taşımamalı. Gerekmedikçe fuZuli kullanılmamalı. Dandik yerlerden yakıt almamalı. Ve bakımlarında işi bilen ustalara araçlarımızı emanet etmeliyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardbody -- 10 Eylül 2018; 0:11:39 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.