Şimdi Ara

VGT-vakum gücü teknolojisi yakıt tasarufu hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
6
Favori
121.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Tabii ki ben yaygınlaşması anlamında söyledim yoksa doğanda bile o yıllara yakin bi surede enjeksiyon vardi
  • arabakovalayankamyon A kullanıcısına yanıt
    Verdigim bilgi hatirlatma amacli idi.

    Ancak hala busistemin gercekte nasil calistigi hangi mantikla fazla gucu elde ettigi veya sadece yelken modu gibi kullanimlami tasarruf yaptigi aciklanmali.

    Lakin bir muddet sonra tam olarak ne oldugu anlasilir,gercekten islevsel ise de rakipleri ortaya cikar.

    Iyi forumlar.
  • Arkadaşlar bu cihaz yakıt hava oranını tutturamaz kanaatindeyim. Sırf saçma sapan test diye mesut abinizin kanalından da çıktım, orda da (videoda) üreticiye sorduğum soruların teknik cevabını alamadım.

    Onu alıp da aracın test cihazıyla AFRnin ne olduğuna bakmak lazım, yani fakir karışımda mı zengin de mi? Ben aracın fakire kaçacağını düşünüyorum lakin fakir karışım da uzunu bırakın kısa ve orta vadede silindir içi aşırı ısıdan piston sekman ve gömleklere ciddi zararlar verebilir.

    Fren konusuna yukarıda arkadaş anlattığı hiç girmeyeceğim zaten.
  • Büyük bir hayal kırıklığı içinde mesut abi ve bu vgt olumsuz yazılarınızı okudum.hepinizin geleceği çok parlak size şovalye ünvanı ilerde verilir.lpg kitini oto dünyası neden bulmadı.yada uzay filmi yönetmen kendinden açılan kapıyı konuşan kompeteri hayal ediyorda bilim adamı niye etmiyor .yaşınızı heponiz tek tek yazarmısınız.mesut abi bi adam ufku açık.
  • veliahht V kullanıcısına yanıt
    Dün itibariyle cihazı araçtan çıkarttım.

    Yaklaşık 350 km uzun yol. Şehir içinde de 300 km kullandım. Şehir içi de yakıt tüketimi açısından bir avantajını göremedim.

    Benim araç 1.6 LPG'li ve lpd de şehir ixinde 10.5/11 lt arası tüketimi var.

    Cihazı ile birlikte 235 km de tekrar fulledim 27 Lt gaz aldı. Buda yaklaşık 11.5 Lt yapıyor.

    Anlayacağınız ben fark göremedim
  • Ama şehir içinde aracın kullanımı daha rahat. Alt devirlerde yumuşak bir kullanım sağlıyor.

    Cihazı iade ettiğinde yakıt tasarrufu yapan ve cihazdan memnun olanların da olduğunu söyledi.
  • Merhabalar...bende corolla 1.6 valvematic multidrives aracima vgt taktirip yaklasik 20 km test surusu yaptim. Tarif edildigi gibi kullandim...ben suruste bir fark hissedemedim. Ama ordaki bazi arac sahipleri fark ettigini soylediler...zaten videolardaki kullanici yorumlarida olumlu yonde...dusundum bende niye bir fark olmadi diye...sonrasinda valvematic motoru arastirdim ve bu motorda gaz kelebegi surekli acikmis hic kapanmiyormus...kisacasi bu vgt nin yaptigi ayagini gazdan cekince gaz kelebegi kapandiginda da hava verme isini hatta daha fazlasini zaten valvematic yapiyor...anladigim kadariyla benim olumlu yonde fark hissetmememin sebebi bu valvematic teknolojisi gibi...konuyu takip eden ve bu islerden anlayan arkadaslar sizce de oylemi?
  • arkadaşlar geçen gün youtubede videolara bakarken bu alete denk geldim adam kendimiz üretiyoruz diye söylüyor ve 350-500 tl. gibi rakamlara sattıklarını söylüyorlar, halbuki aliexpreste 18-20 tl satılıyor. VR YARıŞ-F1-Z Çift Türbin Turbo Şarj Hava Emme Gaz Yakıt Tasarruf Fan Araba Supercharger VR-FSD11

    VGT-vakum gücü teknolojisi yakıt tasarufu hakkında




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Managerrrr

    Is yerinde kendim yapiyorum mantigi basit ve imlati ucuz ben plastik bir tupten yapiyorum 350 dereceye dayanikli o yuzden montaji dahil 200 liraya takiyorum resimde ekleye bilirim bir ara

    mantığı nedir bizde imal edelim en azından kendimiz için atölyemizde bir tane yapıp deneyelim. resimlerini eklerseniz güzel olur hatta video çekerseniz daha güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CEMS44

    Merhabalar...bende corolla 1.6 valvematic multidrives aracima vgt taktirip yaklasik 20 km test surusu yaptim. Tarif edildigi gibi kullandim...ben suruste bir fark hissedemedim. Ama ordaki bazi arac sahipleri fark ettigini soylediler...zaten videolardaki kullanici yorumlarida olumlu yonde...dusundum bende niye bir fark olmadi diye...sonrasinda valvematic motoru arastirdim ve bu motorda gaz kelebegi surekli acikmis hic kapanmiyormus...kisacasi bu vgt nin yaptigi ayagini gazdan cekince gaz kelebegi kapandiginda da hava verme isini hatta daha fazlasini zaten valvematic yapiyor...anladigim kadariyla benim olumlu yonde fark hissetmememin sebebi bu valvematic teknolojisi gibi...konuyu takip eden ve bu islerden anlayan arkadaslar sizce de oylemi?

    Valvematic'lerde gaz kelebeği motor çalıştığı sürece açık konumda olur bu doğru. Vgt üreticisi lafı çok geveliyor ve kendi ürettiği şeyin nasıl çalıştığını tam ifade edemiyor ama bu işi bilenlerin yorumlarını okuduğumuzda Vgt denilen şeyin gaz kelebeği kapalı dahi olsa emme manifoldunda sürekli hazır hava beklemesi diyorlar çalışma prensibi için. Bana göre de çalışma prensibi budur. Sizin motorda zaten sürekli açık olan gaz kelebeği olunca faydalanamamanız doğal.



    Bana kalırsa böyle daha üreticisinin dahi kendini ifade etmekte zorlandığı bir ürünü çok ucuz bile olsa aracımda kullanmam. Bir kere motor freni gibi bir nimetten asla vazgeçmem...




  • Vgt'yi araçtan çıkarttım biliyorsunuz. şimdilerde önceki drumumdan daha çok tasarruf ediyorum.
  • cihazın bana tek Faydası gaz pedalını daha yumuşak ve narin kullanmamı sağladı.
    geçen sene kışın 11LT/100 km civarlarında dolanıyordum. bu sene 10LT/100 km yi çok geçmedim.
    aracı sakin kullanın gaza gerekmedikçe abanmayın yakıt tüketiminiz direk düşer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pala_gro -- 3 Ocak 2018; 17:23:34 >
  • Bu tasarruf cihazlarının tek ortak noktası hepsi de %25 tasarruf yapıyor....
  • pala_gro kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde bende 1 ay kullandım ve iade ettim. 2.0 LPG li, 4 ileri tork konvertörlü sanzimanli aracımla şehir içi 11.5Lt /100km LPG harcıyordu. Vgt ilede aynı sonucu aldım. Gaz tepkisindede hiçbir fark yoktu. Ya aracın tork konvertörlü şanzımanlı olması ile alakalı, yada manifold sistemi ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ototube


    bu alet teknik olarak ne yapıyor da tasarruf yapıyor bulamadım.Üreticinin sitesinde su üstünde açıklamalar var kısaca diyor ki tasarruf yaptıran cihaz nasıl çalıştığını bilmene gerek yok. Ayrıca Otomobilin Mesut Abisi hiçbir üniversiteden bir olur almamış sıradan şöförlerin yorumlarını alıp videoya koyarak ve ben de test ettim gerçekten araca olumlu sonuçlar yansıtan bir alet diye tanıtması yazık olmuş.Hiç olmazsa en basitinden en ilkelinden bir dyno testi yapsaydınız keşke. Bir de araç 2000devirde 90la giderken şimdi 100le gidiyor diye mucitten aktarılan cümleler tam bir facia.Bu ürün baskı balata ya da şanzuman sistemine nasıl etki ediyor da aracın devir hız oranlarını değiştiriyor.Teknik olarak neredeyse hiçbir bilgi verilmeyen bu alet benim videolardan anladığım kadarıyla aracın kompresyonunu düşürüyor. Bu araca uzun vadede zararlımıdır değilmidir onu bilmiyorum.

    bence çok basit bir şey yapılmış ama dışı allanıp pullanmış ve millet psikolojik olarak kandırılmaya çalışılıyor,

    aleti vakum borusunun arasına "T" koyarak bağlıyorlar o dışı süslü paslanmaz saçdan yapılmış aletin içinde de tahminimce bisiklet lastiğinden kesilmiş bir parça var vakumdan gaz pedalına bastıkça lastik şişiyor bas bırak yaptırmalarındaki sebep bu araç yavaşladıkça bas bırak yaptırıp lastiği şişirmek yani basit bir denge kabı oluşturmuşlar, mesela kombilerin arkasında olan tank gibi nasıl havası bir bar altına düşünce kombi ısınınca bar yükseliyorsa bunda da öyle yada hidrofor tankı gibi düşünün sürekli tesisat suyunu aynı basınç değerinde tutuyor, genelde 4 bara ayarlı olan bu tank tesisat suyu 4 barın altına düştüğünde pompaları çalıştırıp basıncı artırmaya çalışıyor ve 4 bar olduğunda pompaları durduruyor. olay bu ama vgt olayında kaç bar ile çalışıyor açıp içini bakmak ve basıncı ölçmek gerekir yıllardır bir çok şey ortaya atıldı ve hepsi boş çıktı, dünyada yüzlerce araba üreticisi ve binlerce deney yapan mühendisler var adamlar canavar olmuşlar bu işlerde ve onlar bu kadar basit bir şeyi düşünememişler sizinde dediğiniz gibi kıytırık bir sanayi ustası yapmış, yani binlerce mühendisin hiç mi aklına gelmemiş acaba !!!
    Yakında bir babayiğit içini açar ifşa eder böylece bu aletinde kokusu çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 7 Ocak 2018; 22:22:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pala_gro

    Dün itibariyle cihazı araçtan çıkarttım.

    Yaklaşık 350 km uzun yol. Şehir içinde de 300 km kullandım. Şehir içi de yakıt tüketimi açısından bir avantajını göremedim.

    Benim araç 1.6 LPG'li ve lpd de şehir ixinde 10.5/11 lt arası tüketimi var.

    Cihazı ile birlikte 235 km de tekrar fulledim 27 Lt gaz aldı. Buda yaklaşık 11.5 Lt yapıyor.

    Anlayacağınız ben fark göremedim

    Size ait videolarıda izledim, sökmekle iyi etmişsiniz çünkü motor frenini devre dışı bırakıyor diyen çok. Ayrıca bir çok otomobil motoru üretici firmalarda çalışan mühendisler nasıl akıl edememişler basit bir şeyi.
  • vgt çalışma sistemi bu şekilde
    videoda 4:30 dan sonrasını dikkatle izleyiniz,
    vakum gücü teknolojiside aynı sistem ile çalışıyor. vakum pompası cihazın içindeki havayı çektiğinde bisiklet lastiği şişiyor ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde ise vakum kaybolarak şişen lastikte biriken hava motorada turbo valfine gönderilerek wastegate açılıp kapanmasını sağlıyor. maliyeti seri üretimde 20-30 tl geçmez adamlar 650 tl+kdv olarak satıyorlar







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 23 Ocak 2018; 21:51:14 >




  • Vgt motorlar Hyundai da var arabanın uçmasını sağlıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CEMS44

    Merhabalar...bende corolla 1.6 valvematic multidrives aracima vgt taktirip yaklasik 20 km test surusu yaptim. Tarif edildigi gibi kullandim...ben suruste bir fark hissedemedim. Ama ordaki bazi arac sahipleri fark ettigini soylediler...zaten videolardaki kullanici yorumlarida olumlu yonde...dusundum bende niye bir fark olmadi diye...sonrasinda valvematic motoru arastirdim ve bu motorda gaz kelebegi surekli acikmis hic kapanmiyormus...kisacasi bu vgt nin yaptigi ayagini gazdan cekince gaz kelebegi kapandiginda da hava verme isini hatta daha fazlasini zaten valvematic yapiyor...anladigim kadariyla benim olumlu yonde fark hissetmememin sebebi bu valvematic teknolojisi gibi...konuyu takip eden ve bu islerden anlayan arkadaslar sizce de oylemi?

    Valvematic o demek değildir. Valvematic (bilinen ismiyle HONDANIN i-VTEC İ) 3000 devir altında maksimum tasarruf için ayarlanmıştır. Bunu da elektronik değişken subap zamanlaması ile yapmaktadır. Motor 3000 devirden sonra biraz daha canlanır. Ve 5000 veya 5500 devir üstüne çıkınca da (1.6 132bg 156 tork valvematic motor için konuşuyorum, Toyota versomda bu motordan vardı tam tork fakiri bir motor. Yokuşta çekmiykrdu ama düzlükte akar giderdi. 6 ya taktığinız zaman otobanda 120 ile 30 kuryş yakardı 2013 de.) Subaplar normalde açık kalması gereken süreden daha fazla açık kalırlar ve motor içine daha fazla oksijen alır. VE DAHA UZUN SÜRE DAHA İYİ VE VERİMLİ YANMA GERÇEKLEŞİR (1.6 VALVEMATIC 6500 devir cevirsigi icin bu avantajdan pek yararlanamıyorsunuz) Bu duruma hondacılar "VTEC AÇTI" derler. İnternetten vtec in çalışma prensibine bakın. Aynısı VVT-i, Valvematic, Ecotec, Mivec motorlar için de geçerlidir. :) Bu arada desiğiniz gaz kelebeği olayı dogru ama olayın küçük bir parçası o



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyotaseverso -- 6 Şubat 2018; 22:10:42 >




  • Ben benzinli versomu sattım. 2009 un son çeyreğinde almıştım. 2014 ün son çeyreğine kadar da 90 bin km yaptım LPG SİZ. 2014 hazıranda 1.6 cdti j kasa astra aldım ve benzinden farkı yok 2 bi devire kadar. Arac mazotlu oldugunu hissettirmiyor asiri sessiz. Eger yakit tasarrufu istiyorsaniz benim gibi dizel motora gecin rahatlayın. 3.5 yil oldu ve 90 binde arac. Tek depoyla izmir antalya git gel yaptım. Bence ya lpg ya dizel onun disinda ne pedal commander ne de vgt ne de yazilim ne de yakit katkisi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.