Şimdi Ara

VGT-vakum gücü teknolojisi yakıt tasarufu hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
6
Favori
121.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar VGT cihazını ben de Trabzona geldiklerinde arkadaşlar aracıma taktı ve ücretsiz deneme fırsatım oldu. 100 km.lik bir sürüşle tatmin olmayınca hemen akabinde şehir dışına (Trabzon - Bolu - Trabzon) yaptığım yaklaşık 2.200 km boyunca uzun yol + şehir içi deneme fırsatım oldu. Sonuç olarak olumlu ya da olumsuz bir etkisini görmedim. Ben çok teknik detay bilemem ama aracım nerede ne yakıyor onu çok iyi bilirim. Yakıt değerlerimi de öyle afaki değil sürekli olarak spritmonitor sitesine kaydederim. Aracımın 4.vites 60-100, 80-120 ve 5.vites 80-120 referans değerlerini de sürekli takip ederim (araçta zamanla bir performans kaybı olup olmadığını anlamak için). Bu hızlanma değerlerinde de herhangi bir değişiklik olmadı. 4. vitesle çıktığım rampaları 5.le çıkmadım ya da 3'e düşmedim.


    Bana 2.000 km boyunca verdiği zararı şöyle ifade edebilirim. : Bu cihazla hız sabitleyici kullanmamam gerektiği söylendi. Ben de cihazı objektif şekilde test edebilmek adına o kadar uzun yol gitmeme rağmen hız sabitleyici kullanmadım. Dolayısıyla ayağım resmen odun oldu.

    İki seçenek var. Ya bendeki cihaz arızalıydı (bence değil) ya da sürücüler gerçekten bu cihazı taktıklarında sürüş stillerini değiştirip gaza daha az basıyorlar ve bunu da cihaza bağlıyorlar. Eminim bu cihazı çıkarıp yine gaza az bassalar yine aynı yakıt değerlerine ulaşırlar. Ben 2.0 dizel aracımla ilk testte 50 km.lik parkuru 4.4 lt ile tamamlayarak aracı Ulaş Beye teslim ettim. Kendileri dönüş yolunda aynı parkurda 5.6 lt değerini yakalayabi. Oysa ben VGT.yi ilk defa kullanan biri olarak nasıl kullanmam gerektiğini tam bilmezken bu değeri elde etmiştim. Ulaş Beyden 3.lü değerler göreceğim diye çok heyecanlanmıştım ama olmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Paranın köpeği olmuş durumda tüm youtuberlar takmayınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depoya geri dönen yakiti sanki tekrar motora gönderiyor gibi .
  • Zircahil isi seyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ciddi ciddi yorumlar var. Beyler harbiden şaka mı yapıyorsunuz ben mi yanlış okuyorum. İnanan var mı yahu bu kadar da saçmalık olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemek bedavaymis benimde deneyesim var 1.2 symbol lpg li 6.8 yakiyor sehirici ve performansi az. Mantiken boyle bir cihazin anlattiklarina gore degisiklik olmasi icin motora mudahale edilip bircok parca degismesi lazim ama adamlar tek parca takilip olacagini taahut ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 1.33 corolla life a bu gün taktırdım. 6 vites araba yüklü iken 2000 devirde %30 40 arası egimde banamısın demeden tay gibi çıkıyor ben sadece bunu için bile veririm bu parayı ayrıca sehir içi vites değiştirme ihtiyacım enteresan oranda azaldı çok garip araba komprosor e bayaa bi uzun sürede giriyor ayagınızı gazdan çekince hemen yıgılmıyor. 30 gün deneme süresi var dediler. denemek için aldım. Bence arabasını seven insanlar denemeli.

    Manisa/Soma dayım genelde bizim buralar düzlük yerler balıkesir e gidersem rampaları görüyorum bide izmir sabuncubeli rampası var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estaba -- 1 Nisan 2018; 1:49:46 >
  • cebinizden 500 lirayı bir anda hiç uğruna vakumlayacak teknoloji icat etmişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    600tl
  • sonra çiftlik banka kim para veriyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heroesx

    600tl

    100 lira da test edecem diye boşa yaktığınız yakıtı ekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabası olupta rampalı yerler çekmiyor diyen ben sakin sakin kullanırım az yaksın diyen her araç kullanıcısı bence zamanı varsa alıp denesin tüp taktırmaz diyorum o derece. ama oo az yakıyo basayım biraz derseniz bişi diyemem ama kullandığınız gibi kullanın inanin aklınız almayacak ilk takılıp teste çıktığınızda bu araba benim aracım mı diyeceksiniz güç olarak.
    bence denenmesi gereken bi aparat gerçekten çekiş ve gitmiyo olayına net cözüm.
  • Yıl 2018 hala bunlara dolandırılanlar var.. Pes.. Youtube kanallarına yorum yaptım, trajikomikti verdikleri cevap :)
  • Bi ara da benzin hortumuna takilan miknatis vardi. Sever bizim millet dolandirilmayi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç olsun ama bir mesajım olsun. Arkadaşlar sazanlık ne kadar problem ise in yargılı olmak da ondan aşağı kalmaz. Çok acımasız yorumlar yapılmış burada. Hatta isim kısaltması olan VGT den ötürü Değişken Geometrili Turbo videosu bile paylaşılmış. Hatta ve hatta aynı miktar gaz ile 90 yerine 100 km hızla gidebiliyor ifadesine "şanzımanla ne alakası var" falan diyenler olmuş. Adam motora ekstra bir şey yapmıyor. Özetle gaz pedalını bıraktığımızda ve bastığımızda hava ve yakıt karışımının hızla kesilip yanma güzergahında kalan kullanılmayan kısmın da sisteme dahil edilmesini sağlıyor. En azından sağladığını iddia ediyor. Normalde kendimizin de uğraşarak yapabileceğimiz bir icat. Yerin dibine sokmuşsunuz. Mantıklı mi işe yarıyor mu? Denemeden bilemeyiz ancak sistemi düşünürsek işe yarayacağını düşünüyorum. Tasarruf ettirir mi? Kesinlikle ettirir. Nasıl ki start stop teknolojisinden önce stop edip çalıştırmak fazla yaktırır muhabbeti vardı da sistem aksini ispatladıysa bu da tasarruf ettirir. Oranını bilemem ama kesin yapar. Göreceksiniz yakın zamanda araçlar otomatik olarak vitesi boşa da atacaklar o bildiklerimiz de değişecektir. Motor freni duruma göre iptal edilebilecek yerine daha tasarruflu donanımlar teknolojiler gelecektir. Son yazdığım sadece olası bir örnek olsun. Tartışmak için yazmadım yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vgt hız demek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar makine mühendisiyim ve söylüyorum bu olay %100 yalan. Otto ve diesel çevirimlerinde verimler bellidir. MEvcut motorun üstüne koyacağınız hiçbir parça fazla güç verip düşük tüketim sağlamaz. ya gücü azaltır ekonomi sağlar. yada fazla güç verir tüketimi arttırır. İStediğin kadar kompresör ekleyin turbo ekleyin. YÜZDE 25 TASARRUF A L A M A Z S I N I Z . ALAMAZSINIZ YOK ÖYLE BİR ŞEY. MOTORUN YAPISINI DEĞİŞTİRMENİZ GEREKİR. Hava borusuna takacağınız çöp bir kompresör size bu ikisini aynı anda sağlamaz

    Bu adamın yaptığı saçmalık cihazın patenti bile yoktur.

    Ayrıca VGT , Variable Geometry Turbo yani değişken geometrili turbo için alınmış bir isimdir. VE bu mesut kekosunun tanıttığı olayla alakası bulunmamaktadır.
  • Uyduruk iş...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain58

    Geç olsun ama bir mesajım olsun. Arkadaşlar sazanlık ne kadar problem ise in yargılı olmak da ondan aşağı kalmaz. Çok acımasız yorumlar yapılmış burada. Hatta isim kısaltması olan VGT den ötürü Değişken Geometrili Turbo videosu bile paylaşılmış. Hatta ve hatta aynı miktar gaz ile 90 yerine 100 km hızla gidebiliyor ifadesine "şanzımanla ne alakası var" falan diyenler olmuş. Adam motora ekstra bir şey yapmıyor. Özetle gaz pedalını bıraktığımızda ve bastığımızda hava ve yakıt karışımının hızla kesilip yanma güzergahında kalan kullanılmayan kısmın da sisteme dahil edilmesini sağlıyor. En azından sağladığını iddia ediyor. Normalde kendimizin de uğraşarak yapabileceğimiz bir icat. Yerin dibine sokmuşsunuz. Mantıklı mi işe yarıyor mu? Denemeden bilemeyiz ancak sistemi düşünürsek işe yarayacağını düşünüyorum. Tasarruf ettirir mi? Kesinlikle ettirir. Nasıl ki start stop teknolojisinden önce stop edip çalıştırmak fazla yaktırır muhabbeti vardı da sistem aksini ispatladıysa bu da tasarruf ettirir. Oranını bilemem ama kesin yapar. Göreceksiniz yakın zamanda araçlar otomatik olarak vitesi boşa da atacaklar o bildiklerimiz de değişecektir. Motor freni duruma göre iptal edilebilecek yerine daha tasarruflu donanımlar teknolojiler gelecektir. Son yazdığım sadece olası bir örnek olsun. Tartışmak için yazmadım yani.
    Ben kendi adıma kesinlikle ön yargılı değilim. Kullandım ve kesinlikle bir fark olmadı. Bu kadar basit. Daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Yukarıda mesajımı okuyun tekrar.

    Ancak siz çok iddialı konuşuyorsunuz bence kesinlikle tasarruf ettirir diyerek.




  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    aynen bende bir videoda eleştirdim haklı olduğumu kabul ettiği halde beni suçlu çıkarmıştı. kendine abi dedirten insan normalde itici geliyordu tam oturdu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.