Şimdi Ara

Vergi Kaçırmak Farz Mı Sevap Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanında muhasebe bürosunda çalıştım. Ne esnaflar ne iş adamları battı bu vergi yüzünden gözümle gördüm. Patron, vergiyi az göstersem benim başım yanar ekmeğimden olurum eğer gerçek göstersem esnaf batar mükellefim azalır yine ben ekmeğimden olurum diyordu. Birincisi olasılık ikincisi kesindi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oooo hepsi aynı rengin laciverti biri müslümanlık dersi verir namazını kılıp yapmadığı halt kalmaz diğeri Atatürk ü sever Göksel kaya ya ata gibi davranıp atlara bindirip paşam diye davranıp Ata ya bi nevi hakaret ettirir.Diğeri milliyetçiyim der ırkçılık yapar vs... Ülke gerçekten sorunlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FA365660 -- 31 Temmuz 2020; 21:1:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • He yani benim yorumumu kendine göre anlayarak bundan bu sonucu çıkardın.Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz yada işinize geldiğiniz gibi algılyorsunuz.Ben ne haram yiyecem Asgari ücrete çalışan bir insanım.Bugüne kadar hırsızlık yapmadım kimseye bir zarar vermedim.Hiç ticaretle uğraşmadığın için bilmiyorsun tabi konuşmak kolay geliyor Biz ticaretle uğraştık ve battık iki sefer.Türkiyedeki vergi sistemi senin para kazanmana müsade etmiyor git ticaretle uğraşan istediğine sorabilirsin bunu bu işin haramı falan yok.Devlet adil olsun dürüst olsun şefaf olsun ondan sonra vergi kaçıranları cezalandırsın ama bunu yapmıyor işte bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz.Bende isterim herşeyin düzenli olmasını adaletli olmasını para kazanıyim devletime vergi ödüyim hiç gözüme gelmes ama öyle olmuyor işte.Sistemin kendisi yanlış bunu söylüyorum gelmişsin bana ve aileme iftira atıyorsun kendince ahlak dağıtiyorsun benim ahlaksız olduğumu söylüyorsun.Nediyim konu sahibinde dediği gibi İnsanlar hem müslümanım diyor hemde vergi kaçırıyor bunu yapan herkes ahlaksız demekki.Niçin böyle neden böyle hiçbirzaman sorgulamayın düşünmeyin emi.Bu meleket başkalarını kendi kafasına göre yargılayanların Ülkesi.Cahil yobaz ve boğanaz insanlara ne anlatsak boş.Bu sistemi kuranlar bu tip insanları çok çok seviyorlar.Başınız kuma gômmeye devam 😌

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • onların kılıfı var herşeye bir kılıf uyduruyorlar bankadan kredi çekmezler haram ama başkası çekip o kulanınca ona göre haram değil çünkü o çekmedi


    migrostan alış veriş yapmazlar içki satıyor haram ama başkası bir mal alırda ona ikram ederse kabul görür neden çünkü o almadı


    hepsiburada alışveriş yapmazlar ama başkasının kartıyla alırlar çünkü kart onun değil


    helal olmayan ürün yemezler ama başkası alıp ikram ederse kabul görür


    onlardan olmayanı sevmezler namaz kulmayanı sevmezler oruç tutmayanı sevmezler sohbete gelmeyeni sevmezler cemat yapmayanı sevmezler


    kendileri 4x4 land rover gibidir

  • Bu vergi oranları ile ticaret yapılmaz zaten. vergisini tam veren hep battı.

  • Bu ülkede dershane yüzünden dindar görünen yavşaklar darbe yaptı.para için yani.dindarların dini imanı paradır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oto sanayi = vergi free zone .

  • Her akşam eve giderken Allah’ım beni affet der kapatır konuyu. Bu bir döngü ve alışkanlık haline gelmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ornitolog kullanıcısına yanıt
    Bu gibi durumlar için daha ucuz çözümlerimiz var efendim;

    1- hac
    2- kurban
    3- fakir doyurmak
    4- tövbe

    Bunları emekli olunca yaparsanız maksimum kar elde edebilirsiniz. Hac kısmen pahalı olabilir ancak parti kolları ve diyanet ile gidip bunu bedavaya getirmeniz mümkündür. Kurban ile fakir doyurmayı aynı anda yapmak da tasarruf etmenizi sağlar. Üstelik o esnada yanınıza trt vb kurumlardan gazeteci çağırarak sevap pointinizi artırabilirsiniz efendim. En ucuzu tövbe olmakla birlikte bu eylemi emekli olmadan yapmak zararlı olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İsrafı, yolsuzluğu finanse etmek, başkalarını lüks araba - ev sahibi yapmak, haksızları güç - ego ile beslemek olduğu sürece, vergiden kaçınmak en gereklisi.

    İslam'ın bu kadar çıkar için kullanıldığı tek ülkeyiz. Herkesin ağzında ahlak, din. Uygulamada israf, yolsuzluk, rüşvet, kayırma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 1 Ağustos 2020; 6:53:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte kaçırdığın nokta.dindar değil dinci olmasi o adamın. Dini kullanması. Çoğu insan bunu görmüyor. Dinine uysa bunu yapmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışanının hakkını tastamam ver, sgksına maaşına tazminatına göz dikme yeter! Tüccarın verdiği verginin çoğu zaten gelir vergisi stopajıdır, çoğu ne KDV öder ne gelir/kurumlar vergisi! Bu devlete vergi veren kesim işçidir, serbest meslek erbabıdır, kira geliri elde eden şahıslardır. Geriye kalanı 100 kazanıyorsa 1 vergi verir!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kul hakkı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların dini sürekli güncelleme aldığı için haram değildir. Normal bir şeydir ..


    Not: Gerçek İslam bu değildir. Bu gibi kafirleri yüzünden İslam'ı da kafalarına göre değiştiriyorlar.

  • Vergi kaçırılmaz. Vergiden kaçınılır.

  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt

    merhaba.. yılmaz özdil, uğur dündar, müjdat gezen gibi tipleri gram sevmem. kendisini savunmak için söylemiyorum bunu ama şu kitaplara ve fiyatlarına bakar mısınız?


    https://www.borusansanat.com/tr/yayinlar_7/ertug-kocabiyik_41/

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    İnsan namazını,orucunu Allah'a karşı borcu için yapar. Yani bu kişinin kıldığı namaz,oruç vb ibadetleri kendi içindir. Burada karar yaradanındır,tövbe kapısı açıktır.


    Bir de müslümanın topluma karşı sorumluluğu vardır yani kul hakkı dediğimiz şeyler yani vergi vermek,rüşvet vermemek vb gibi. Buradan tövbe ile kurtulamazsın,dünyada iken helalleşmen gerekir. O yüzden yapan kendine yapmayan da yine kendine yapar. Yapmazsa da bedelini öbür tarafta öder.

    Çok güzel söylemişsin arkadaşım. Kul hakkı başka bir şey. İbadetle ödeyemezsin.

  • ------




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 9:27:24 >
  • Her müslümanım diyene cennetin kapısı aralanmıyor.O yüzden böyle şeyleri din üzerinden yorumlamak doğru değil.5 vakit namaz kılıp her türlü çakallığı yapanların müslüman olması bir şeyi değiştirmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.