Şimdi Ara

Vergi Kaçırmak Farz Mı Sevap Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA-kktc -- 4 Mayıs 2021; 16:23:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    tövbe kapısı her zaman açıktır. 

    sallamayınız efendi.

    Kul hakkını, Allahü teâlânın hakkından önce ödemek gerekir. Kul hakkı olan günahların affı güç ve azapları daha şiddetlidir. Başkasının hakkını yiyen, hak sahipleri ile helalleşmedikçe affa uğramaz. Yani üzerinde kul veya hayvan hakkı bulunanı Allahü teâlâ affetmez ve bunlar Cehenneme girip, cezalarını çekeceklerdir. (Hadika)

  • Onları da kandirnislardir. Ayasofya da namaz kılar, tövbe eder..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı her gördüğümde Faiz mi Swap mı diye okuyorum.

  • Arkadaş sgk'lı çalışanlar dışında herkes vergi kaçırıyor. Bakkala gittin fiş vermez çarşı esnafı ürünlerin üzerine fiyat yazmaz kime ne itelerse fiyat söyler fiş vermez.Taksiye binersin fatura kesmez ekmek alırsın fiş yoktur bunun gibi binlerce örnek vardır. Ama işçi isen bordrona bakınca %25 daha maaşın gelmeden uçmuştur yıl ortasında vergi dilimin artmıştır.Yıl sonunda asgari ücretin altına düşersin... Hadi hayırlı traşlar Türkiye iyi uyumalar

  • Gurbetçilerin neredeyse tamamı vergi kaçırır, en azından bulunduğum yerde öyle. Ceza yiyince de ağlarlar. Hepsi de akepeli. Sanırımı AKEPE müslümanıysan farz.

  • Başkası ödeyip sen ödemiyorsan kul hakkıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zamanında bana bozuk telefonu sağlammış gibi kakalıyan bi telefoncu vardı. Sinirle bekledim gelmesini. Çünkü kasıtlı yaptı bunu bilmemesi mümkün değildi. Bekledim bayağı cumaya gitmiş. Pişkin adam geldi. Haliyle ben sağlam verdim almam ayakları yaptı. Bi şey olmaz böyle kullan filan. Dedim cumadan geliyorsun. Utandı diycem diyemiyorum. Çünkü utanması yoktu. Baktı olacak gibi değil söylene söylene geri aldı. Beni keriz yerine koyamadığı için uyuz oldu. İçimden dedim senin kılacağın namazın.......

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olaya din olarak yakşlamıyacam çünkü bir anlamı yok.Ülkemizde ticaret yapıyorsan ve işe yeni başladıysan vergi kaçırmassan para kazanmanın hiçbir imkanı yoktur.Vergiler okadar adaletsizki senin hiçbirşekilde para kazanmana müsade etmiyor işte bu yüzdende herkes vergi kaçırıyor hile yapoyor.Adam para kazanamassa nasıl yapıcak o işi? Bu iş hayatın gerçekleridir herzaman bunu devletin kendiside biliyor ve göz yumuyor istese izin vermez ve donuna kadar alır o adamın bunuda herkes çok iyi biliyor.Karşılıklı anlaşmalı bu işler.Dinin canı cehenneme bu düzene destek veriyor sonrada ağlıyodur isyan ediyodur.Başkasınada ahlak bekçiliği yapıyordur ve kötü bir insandır büyük ihtimal. Bu Dünyada sadece iyi ve kötü insan vardır.Bırakın Dinle laf atmayı onlara kendileride biliyorlar olmadığını ama korkudan eksik etmezler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    .

    Adalet ve ahlak kurallarına uymak için dine ihtiyaç duyan insanlar özünde hırsız ,ahlaksız ve zavallı insanlardır.


    O kadar doğru bir söz ki bu. Tam olarak bizim milleti ifade ediyor.

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    vergi eğer haddinden fazla alınıyorsa bence tövbe kapısı herzaman açıktır  

  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    para kazanıcam kâr edicem diye düşünüp vergi kaçırırsan kundakdaki bebeğine haram lokma yedirirsin.

    Kul hakkına giren insanın Yemeği Yenmez,Suyuyla abdest alınmaz. Kul hakkı yiyenin kıldığı namaz da kabul olmaz.


    Ayet açık ve net...

  • Ben maaşlı çalışan olarak geçen sene 30.000 lira sadece gelir vergisi ödedim. Türlü yollarla vergi kaçırıp Müslüman görünen, gösteriş yapan hırsızlara hakkımı helal etmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    He he bir masala inanmışsınız hayatınızı bitiriyorsunuz.Bu masalları size dayatanda o vergileri size dayatanlar.Kimse vergi vermekten yana şikayetci değil.Vergi birkere alınır 500 kere alınmaz.Bizde verginin vergisi vardır.Bir girişimcinin vergi kâçırmadan para kazanmasının imkanıda yoktur.Bir iş yeri aç herşeyi usuline göre yap 2 Ayda kapatırsın o işyerini birde üstüne zarar edersin.Sistem bôyle ya boyun eğicen yada kar elde etmek için sende düzene ayak uydurucan.Din saçmalığına gerek yok.Allah bu sistemi isterse yok edebilir dimi nie duruyor neden daha susuyor? Daha nekadar susucak? Biz insanlar yaparsak yaparoz yoksa birileri seni düdükler sende oturur acizler gibi Allaha havale edersin onlarda oturduğu yerden gülerler sana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • malum partidense sevap değilse haram, hain, terörist.

  • Kandırılmış olabilir 🤗

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaçırmak veya kaçırmak orasını bilemem ama bunu foruma ikinciye yazıyorum.Bizim şirketin muhasebecisi babamın yakın arkadaşı,Bursada tanınan ve işini iyi yapan birisidir.Her zaman söylediği şey,bu memlekette vergisini günü gününe ödeyen esnaf en fazla üç yıl içinde batar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    sana ne diyim ki anan baban demekki boğazından helal lokma geçirmemiş harama alıştırmış.

  • Bu, kaçıranın kim olduğuna bağlı. Mesela Dilipakın söylediği ifadeleri ele alalım, açılan bir soruştırma, yandaş basında manşet var mı? Yok. Aynı sözleri Yılmaz Özdil deseydi şu an durum neydi? O yüzden, bir soruyu sormadan, kim için olduğunu da söylemek lazım. Mesela onların mahdumları kumar masasında bile görülse, günah işleme özgürlükleri vardır, gider, resetlenir, dönerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.