Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.207
Cevap
130
Favori
440.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maietnigri M kullanıcısına yanıt

    cihazın su kabına belirtilen su seviyesinden fazla su dolduruyorsunuzdur bendede aynısı oluyor su kabındaki seviyeyi aşınca ,ısı ve nemlendirici ayar sorunu olsaydı hortum terleme yapar ağız veya buruna su damlacıkları gelirdi.

  • akoz A kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam. Hazne üzerinde limiti belirleyen "max" çizgisi var, bunu zaten aşmıyorum. Ancak bu çizgiye yakın olduğunda da aynı sorun oluşabiliyor. Dün böyle uyumuştum. Zaten 7-8 saatlik bir uyku süresince haznedeki su tükenmiyor.


    Bulunduğum yer ve oda sıcaklığı yüksek sayılır hocam. Nemlendirici seviyesi de 2'de sabitlendi.

  • Merhaba, bu esnada Hortumu maskeden ayırıp hortumdan dediğiniz gibi su geliyor ise Yoğuşmadan dolayı hortum içerisinde su birikmektedir.

    Aynı cihazı kullanıyoruz ve bende aynı olayı yaşadım, hortumun maskeye giren kısmından uykudan uyandıracak şekilde fokurtu ve ses geliyordu. @eozen81 arkadaşın teşhisi doğrudur. Sorunu çözdüm ben, Nemlendirici ayarlarını değiştirince artık olmuyor.

    Sizin ayarlarda Nemlendirici Adaptive modda mı, Fixed moddamı?

    Fixed modda; uyku ortamında nem derecesi ne olursa olsun devamlı suyu ısıtır. Buda aşırı buhar ve yoğuşmaya sebep oluyor.

    Adaptive modda; Ortamın nem oranına göre otomatik kendi belirlemektedir.

    Fixed da ise Adaptive moduna alıp denermisiniz.

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goqhan06 -- 25 Ocak 2021; 21:20:14 >




  • Arkadaşlar merhaba, 2020 Aralık ayında Amazondan 2 Adet DreamWear Full Face yedek maske sipariş vermiştik. Bugün ürünler geldi ama 1 ürün doğru, 1 ürün tamamen farklı ürün.

    Doğru gelen Large, Yanlış ürün gelen Medium. "Full Face" yerine "Nuance Pro Gel" göndermişler. Aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi Yanlış ürünün üzerinde de Fullface etiketi yapıştırılmış.

    2 üründe aynı mağazadan alındı.

    İlk defa Amazon Amerikadan alışveriş yaptık. Ne yapılacağını da tam bilmiyoruz, Öğrendiğim kadarıyla yanlış ürün diye Ticket açıyormuşuz,

    Amazon onay verirse Kargo ücretini biz ödeyip geri gönderiyormuşuz. Şimdi iade ile uğraşsam bir dert, kargo parası verip Amerika ya gönder, Kargo parasıyla ürün parasının iadesini bekle. Eniştenin hesabından almıştık.

    Amazondan ürün alan arkadaşlar ne yapmamızı önerirsiniz. Ürün resimlerini ve Alışveriş görüntülerini aşağıda ekledim.

    Saygılar..


    Ekleme; Akşam firmaya mesaj attım, özür dilemiş ve bende yanlış ürünü istemeden yeniden doğru ürünü göndereceğini yazmış. Sorun çözüldü

    "Hello, our apologies we will reship the Dreamwear replacement full face cushion in medium and provide a new tracking number shortly. Kind Regards CPAP Supply USA"



     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goqhan06 -- 27 Ocak 2021; 0:45:36 >




  • Merhaba arkadaslar; 2020 Hazirandan beri phlips in cihazını kullanıyorum, bende ilk başta ayarlı 11 basıncdı, şu an 5 ile başlayıp yarım saat sonra 9 a cıkıyor (sabit 9 Basınc). Yaklaşık 2-3 aydır 9 basınc ile uyuyorum.

    İlk aldığımda Pico (philipsn) maskesini kullandım. Bende şöle bir sıkıntı oluştu, pico maskesi üst damağıma baskı uyguladığından ortodondik olarak alt dişlerim önde , üst geeride kaldı. Neyse Ortodonstie gittim ( bu arada 11-16 yaş arası ortodontik tedavi de görmüş, tel kullanmıstım) dr inceledi ve maskenin baskı oluşturduğunu söledi ve tedaviye başlarım ancak bu maskeyi takmıycaksın dedi olayı anlattım hayatımı etkiliyor bunu takmazsam vss.. ole bir tedaviye başlamadık( önerdiği tedavi tel tedavisi )


    Sanırım Eylül Ayından beri bu Dreamwear maskeyi kullanmaya başladım, sağa sola doğru yattığım için bazen hava kaçırıyor ve uykum bölünüyor, yaklaşık 3 haftadır da alt çene (bu en arka dişlerin olduğu kısım) baya ağrıyor, sanırım bu maskeler benim diş çene anlamında bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Maskeleri picoyu ilk başlarda çok sıkmışım, onu hafifletmiştim sonra, bu sefer kullandığım dreamwear ı sıkarak kullanmıyorum. Buna rağmen bu maskelerin siz değerli arkadaslarımın yüzünde, cene veya diş konusunda bir değişim/etkisi oluştu mu? Bu da başka bir konu tabiki ama şu an cok fazla canımı sıkmaya bşladı bu durum, belki de çene cerrahiye gidip bir film cektirebilirim. Tavsiyeleriniz görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigator_ -- 28 Ocak 2021; 23:3:13 >




  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    Merhaba, geçmiş olsun. Çene yapısına bir etkisinin olup olmadığını şahsen duymadım. Ben 2020 Ağustos ayından itibaren kullanıyorum, öyle bir etkisini hissetmedim, sadece bende burun içinde sorun çıktı. Yalnız şunu duydum, yumuşak damak dan dolayı horlaması olup Apne ye giren kişilere alt çeneyi, öne alan ağızlık takıldığında horlamanın hafiflediğini duydum, diş hekimleri sırf bunun için ağız içi diş kalıbını çıkarıp Anlatmak istediğim sizin yaşadığınız olayı suni olarak yaptırmaya çalışıyorlar. Hatta ben, Cpap kullanmaya başlamadan önce, geceleri horlayarak uyandığımda alt çenemi ileri ittiğimde horlama kesildiğini biliyorum. Aşağıdaki video sadece bir örnek, oda bir Ortodontist. Bence iyi araştırın derim, dediğiniz gibi Cpap hayati öneme sahip.

    Saygılar





  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    Dreamwear kullanıyorum ben de, dediğiniz gibi çene ağrısı tarzı bir yan etki görmedim. Tabii ben 5 haftadır kullanıyorum, ileride vadeli bir değerlendirme değil söylediğim.


    Bu maske ne kadar kaliteliyse, arkadan saran malzeme de o denli adi. Çabuk yıprandı nedense. Uyku bölünmesi maske ile alakalı galiba. Dediğin gibi sağa sola dönünce gözlerin alt kısmına doğru ince bi sızı gibi hava kaçağı oluyor. o sırada biraz sıkmak iyi oluyor. Uykum bölünmeden uyku çektiğim çok nadir.


    Bu arada, Gokhan06 nickli arkadaşın verdiği öneriyi dinleyerek nemlendirici ayarını adaptive konumuna aldım ve sözünü ettiğim hortumda oluşan fokurdama olayı ortadan kalktı. Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bu ayarı yapabilirler.

  • Beyler bu ağza takılan aparatları biliyorum, hiç bulaşmadım o işe çünkü gittiğim 2 önemli dr gereksiz olduğunu ve bende işe yaramayacağı gibi alt çenemi de uzatır die eklediler.


    Bendeki sıkıntı belki benim ağız yapımla da ilgli olabilir, ben şunu demek istedim aslında, bu taktığımız yüz aparatları (maske) diş çene yüzdeki kemiklere baskı uygulayp uzun dönemde kötü etikler bırakabilir. Siz de farkında olun dikkat edin, bende şu an alt dişler üst dişlerin önünde az da olsa ( önceki hali birbirlerine deyiyolardı şimdi o da yok)


    Son sıkıntımı da yukarda belirttim çene köşeleri ( en arka dişlerin olduğu kısım) dojununca hissedilir derecede ağrıyor ; belki de apne cihazından önce ağzım açık uyuyordumi şimdi ise ağız kapalı, bunun verdiği etki de olabilir.

  • Kullandığınız maske tam yüz maskesi mi, dişe baskı yapıyor mu, maske yüze uyumsuz mu, ya da çok mu sıkıyorsunuz. Ayrıca sizde bruksizm de olabilir belki, diş gıcırdatma, dişte ağrı yapabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese geçmiş olsun, bende bu hafta Resvent ibreeze 20c otocpap cihaz ve respirox nazal maske aldım yeni kullanmaya başlıyacağım, nefesimi verirken havanın bir kısmı maskenin hava tahliye kanalından bir kısmında cihazın hava aldığı kısımdan çıkıyor , bu normalmidir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmsen A kullanıcısına yanıt

    Merhaba, geçmiş olsun. Bu normaldir. Kısaca Cihazın hava aldığı kısımdan çıkan hava; Nefesinizi vermek için basıncı düşürür ve rahat nefes vermenizi sağlar. Maske hava tahliyesinden çıkan havada normaldir, nefesinizi verdiğinizde karbondioksit atılımı bu sayede sağlanır.

  • Goqhan06 kullanıcısına yanıt

    İhtiyacı olana; Nuance Pro Gel yastıkçık

    Arkadaşlar yukarıdaki mesajımda bahsetmiş olduğum yanlış gelen "Nuance Pro Gel" e ihtiyacı olan varsa benimle irtibata geçsin lütfen. DreamWear Full Face Amazon depolarında kalmadığı için yanlış gelen ürünü kargolatmadan ücreti iade ettiler. Böylelikle Nuance Pro Gel yastıkçık elimde kaldı. Ürünü ücretsiz vereceğim, bu nedenle lütfen bu ürünü kullanıp gerçek ihtiyacı olan arkadaşlar irtibata geçsin.

    Saygılar..

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: icingdeath

    Kullandığınız maske tam yüz maskesi mi, dişe baskı yapıyor mu, maske yüze uyumsuz mu, ya da çok mu sıkıyorsunuz. Ayrıca sizde bruksizm de olabilir belki, diş gıcırdatma, dişte ağrı yapabilir.

    maskem şu hocam;


    https://urun.n11.com/cpap-bpap-maskeler/philips-dreamwear-cpap-maskesi-dreamwear-pillows-cpap-bpap-maske-P465753570


    sıkmıyorum, ilk kullandığım picoyu sıkarak kullanmısım ust damağımı baskıladı ama bu dreamwear ı sıkmıyorum.


    Bu arada çene cerrahına gözükme kararı aldım.





  • kartalkaya19 K kullanıcısına yanıt

    Merhaba, uzun zamandır foruma girmiyordum mesajınızı yeni gördüm. maskeyi aldınız ve tecrübe ettiniz mi bilmiyorum. Ben kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. Ben de gece sağa sola dönerek yatarım. Diğer alın destekli burun maskeleri bana uymadı, hem yüzümü tahriş etti, hem de yüzümde koca bir aparatla uyuma hissine alışamadım. Bu maske her şeyden önce çok hafif, yüzünüzde varla yok arası. Diğer avantajı da dediğim gibi yan yatarak uyuyabiliyorsunuz. Yalnız geçen sene tek boy olarak satılıyordu M beden. bana biraz büyük gibi gelmişti. şimdi 3 boy birden satılması iyi. Bende çünkü hava kaçağı oluyor biraz. Yine de çok rahatım, tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    Benim kullandığım maskelerden biri, herhangi bir baskı uygulamıyor arka dişlere. Çenede ağrı varsa, ağız açıp kapatırken ağrı ses geliyorsa çene cerrahına gidin, yoksa gereksiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icingdeath

    Benim kullandığım maskelerden biri, herhangi bir baskı uygulamıyor arka dişlere. Çenede ağrı varsa, ağız açıp kapatırken ağrı ses geliyorsa çene cerrahına gidin, yoksa gereksiz.

    bu çene kası ağrıyan yerim. Bu hafta nasipse gözükücem. Var bi sıkıntı.

  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    Aynı sorun bende de var. Feci şekilde çenemi sıkıyorum ve bu ağrı yapıyor. Ayrıca kas ağrılarım da başladı. Fibromiyalji olabilir dedi doktor arkadaşım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: epivep

    Aynı sorun bende de var. Feci şekilde çenemi sıkıyorum ve bu ağrı yapıyor. Ayrıca kas ağrılarım da başladı. Fibromiyalji olabilir dedi doktor arkadaşım

    cpap kullanıyo musunuz?


    Kesinlikle maske kullanımı bu yuz cene diş damak yapısına etki ediyor, ben 37 yaşındayım; orta 1 -lise 2 arası ortodontik tedavi gördüm tel kullandım. verdiğim emek, 6 ayda çöp oldu, diş ve cene yapımda sıkıntılar var, bakalım dr a gidicem cene cerrahisine göükücem bu hafta. cene kaslarım ağrıyor.

  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    Resmed S10 kullanıyorum. 2 seneye yaklaştı.

  • Yeni ehliyet almak üzere aile sağlık merkezinden sağlık raporu istedim doktorum sen de apne var hastaneye gitmen lazım dedi bu konuda deneyimi olan varsa bilgi verebilir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.