Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.204
Cevap
130
Favori
439.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uyku Apnesi teşhisi kondugunda akabinde basınç miktarını belirlemek ve bu basınç miktarınında dikkate alınmasıyla otomatik veya manuel mi cpap cihazı verileceğine dair "titrasyon testi" dedikleri ikinci teste alınıyor ve yine hastanede/uyku laboratuvarında geceliyorsunuz.

    Sonucta durumunuza göre uykuda solunumunuz durduğunda sizi ne kadarllık bir basınçla takviye edecek bir cpap cihazına ihtiyacınız olduğu tespit ediliyor.buna iliişkin raporda cihazın otomatik(gerektiğinde gerektiği kadar) mi manuel(sabit basınç üfleyen) mi olacağı, nemlendiricili olup olmayacağı belirtiliyor


    Cihazların fiyatları 900 tl den 5000 tl ye kadar değişiyor. Çin ve tayvan malı olmayan cihaz alın deniyor

    İlginçlik şurada; devlet(sgk) 500 küsur dolarlık (900 tl civarında) ödeme yapmasına rağmen siz 4000 tl lik cihazda alsanız cihjaz benim diyor, olurda iyileşirseniz kullanmayı bırakırsanız veya ölürseniz cihazı geri istiyor
    Ben 3000 bin sen 900 tl ödedin dediğinizde olsun sen kullandın ver cihazı cihaz benim diyor. Bu çok sinir bozucu

    Öte yandan raporu aldınız ve devletin sınırlı ödemesine talip oldunuz. Hangi ilin sgk na kayıtlı iseniz oradan "elimizde kullanılıp iade edilmiş 2.el cihaz yok, sıfır cihaz alabilirsiniz" yazısı almanız, cihaz varsa bu cihaz(ların) başka hastalara verilmesini beklemeniz akabinde bu yazıyı almanız gerekiyor.Şimdilik Türkiye çapında 2.el cihaz havuzu oluşmamış her il kendi bölgesinde/elinde cihaz olup olmadığına bakıyor şimdilik.

    Yazıyı alınca istediğiniz cihazı medikal firmaların birinden alıyor (parasını siz ödüyorsunuz). Cihaz faturası ve raporla ve bahsettiğim yazıyla sgk na başvurup devletin katılım payının size iadesi şeklinde ödenmesini bekliyorsunuz

    GELELİM CİHAZ VE MASKE SEÇİMİNE:

    Cihazın sessiz çalışması, tercihan otomatik olması öneriliyor. Birde rampa meselesi var. Uykuya dalmadan önce mesela yarım saat hafif modda çalışıyorki siz uykuya rahat dalasınız

    Para tuzağına düşmeden Hangi marka ve model cihaz alalım?

    bu cihazı alan arkadaşlar memnun kaldılar mı acaba?

    Maskedeki silikona benim alerjim varmış direk burna takılan bi model var onu önerir misiniz

    Her medikal firma sattığı markanın cihazını öneriyor

    İstisnasız herkes(hastanede medikal firmalarda) cihazı kullanmaya başlayınca yeniden doğmuşsunuz gibi gelecek şeklinde iddialı cümleler kuruyor aslı var mı?







  • 3 gecedir Resmed Airsense 10 cihazı + Philips Dreamware maske ile uyuyorum. Benim gibi arayışa geçen arkadaşlara yol göstermesi (daha doğrusu tecrübe paylaşımı diyeyim) amacıyla nacizane yorumlarımı paylaşıyorum.

    Genel:

    - Bu işte hastanedeki uyku testiniz evet önemli ama oradaki uyku kalitenizi baz almayın keza verilen maske ve o kadar kablo, farklı bir ortam ve yastık vs.. insanın o gecede topu topu 6-7 saatlik uyku ile aldığı kalite gerçekten de kötü. Hele verilen maskelerin kalitesine hiç girmiyorum, ne hijyen ne komfor, ara ki bulasınız.
    - Ne yazık ki ülkemizde bu iş yani CPAP cihazı satışı resmen para tuzağına dönüşmüş durumda (90'lardaki ilaç firmalarının abartı paralar kazanması gibi). O açıdan cihazı alacağınız yerin uzun zamandır uyku medikali işinde oluyor olmasına dikkat etmenizi öneririm, keza o firma ile ilişkileriniz cihazın garantisi veya aparat ihtiyacı vs. gibi kalıcı olacak.
    - Sigara ve kilo düşman, uzak durun ve gırtlağı tutup az yiyin

    Maske

    - Maske seçimi bana göre cihaz seçimi kadar (hatta belki daha fazla) önemli. Çünkü en basit açıklamasıyla siz maske ile uyuyacaksınız, cihaz sadece hava verecek.
    - Maske konusunda internette incelemeleri izlemeniz, uzun vadede kullanıcı yorumlarını duymak açısından önemli. Ayrıca teknoloji ilerliyor ve haliyle her geçen gün maske tipleri ve modelleri çıkıyor, örnek olması açısından 2019 Mart ayında başta ABD’de ama sonra diğer ülkelerde de DreamPort adıyla satışa çıkacak şu maskeyi (gerçi maske demek bile gereksiz) incelemenizi öneririm. >>>https://www.youtube.com/watch?v=pMP-g-9nUNw
    - Ne kadar inceleme vs. de izleseniz neticede takıp yatmadıkça maske size uydu mu uymadı mı bilemeyeceksiniz. O açıdan maske alıp denedikten sonra eğer sonuçlarından memnun kalmazsanız yeni bir maske ile deneme yapmanızı öneririm, maske ÖNEMLİ arkadaşlar son nokta.
    - Maske ve cihaz birleşiminde nefes almanız önemli ama nefes vermek daha önemli, yani alacağınız maske ile makinada nefes verme deneyiminiz size ne kadar iyi bir uyku uyuyacağınızı gösterecek.
    - Ben incelemeler ve deneyim sonrası Philips Dreamware (burun yastığı modeli diye geçen) maske aldım, çok daha rahat uyuyorum, burnumun orada bir hortum olmaması psikolojik olarak insanı rahatlatıyor. Düzenleme: Philips Dreamware ile gözüme hava üfleme problemi yaşayınca takip eden zamanlarda Resmed AirFit N30i maskeye geçtim.


    CPAP Cihazı

    - CPAP cihazı alınırken elinizde bir doktor raporu olacak, bu raporda diyecek ki "Hastanın, nasal-CPAP cihazını xxx cm H2O basınçla kullanması gerekmektedir" veya "Hastanın otomatik cihaz kullanması önerilmektedir" . Özetle ya manuel (yani hep aynı basıncı veren bir cihaz) alacaksınız ya da otomatik modda çalışan bir cihaz alacaksınız. Eğer doktor raporunuz manuel diyorsa SGK 700 TL karşılıyor, raporda otomatik diyorsa 1.400 TL karşılıyor. Ancak anladığım kadarıyla cihazı siz alırken parasını ödüyorsunuz ve para iade olarak size daha sonra PTT'ye adınıza geliyor ama cihaz da SGK'nin cihazı oluyor. Hatta SGK cihazı kullanıyor musunuz, yani "boşa mı para ödedik" diye anlamak için zaman zaman sizden cihazdaki raporu göndermenizi veya adresinize göre cihazı getirmenizi bile isteyebiliyormuş, bu açıdan pahalı bir cihaz alacaksanız bu durumu iyice netleştirin keza dünya para verip cihazın sizin olmaması bence riskli bir durum Bu açıdan ben cihazın tamamının parasını kendim karşılayıp aldım, almışken de uzun vadede kullanacağım diyerek kararımı verdim.

    - Cihaz ne almalıyım diye araştırırken yukarıda bahsettiğim gibi bu işin karaborsa olduğunu anladım, bu açıdan cihaza karar verdikten sonra alacağım yerin güvenilir bir firma olmasına önem verdim. Belki 100-200 TL daha ucuza satan yerler de bulacaksınız ancak uzun vadede canınızı sıkabilir, bu açıdan 100-200 TL yi çok kafanıza takmadan alacağınız firmanın ve oradaki teknisyen arkadaşın bu işi iyi bildiğine emin olun, sorular sorun ve bakın cevapları nasıl.

    - Marka/model olarak dedim ya, memleket resmen çamur olmuş bu konuda, bir çok firma bakmış burada SGK bu parayı ödüyor, ucuz ucuz Asya'lı cihazları 2 ya da 3 katına satar olmuşlar, zavallı vatandaş da tabii araştırmadan bu tuzağa düşerse alıyor bir cihaz ama ne verim alabiliyor ne de kullanabiliyor. Buna dikkat etmenizi öneririm.

    - Araştırdığım kadarıyla uyku apnesinde teknolojik gelişmeler Resmed ve Philips Respironics firması tarafından yapılıyor, bir kaç firma daha var tabii ülkemizden satılan (Weinmann, Devilbiss gibi) lakin internet ve Youtube’da da baktıgınızda bu iki markayı daha çok sık görüyorsunuz. Benim tercihim günlük uyku verilerinizi internetteki sisteme otomatik yüklediği ve uzun vadede kullanacağım için Resmed Airsense 10 yönünde oldu. Uzun süre araştırdım, ResMed’in bu konuya kafa yorduğunu ve AR-GE’ye önem verdiğini gördüm, yetmedi, gittim yurtdışındaki Support kısmına saçma Teknik bir soru sordum ve adamlar 1 günde yanıt yazdılar, yani buradan da ilgili olduklarını anladım. Aşağıda görebileceğiniz gibi, "myair EU" sitesinden üye olduğunuzda (ve aldığınız yerdeki teknisyen cihazı adınıza sisteme girdiğinde) gece uyku verilerinizi her gün görüntüleyebiliyorsunuz, bunu içindeki dahili gelen sim kartla (Resmed bu hizmet için Vodafone ile anlaşmış.) yapıyor, yani kablosuz bir ağ ya da internete ihtiyacınız yok. Siz Vodafone çekmeyen bir yerde bile olsanız, cihaz belli bir gün sayısı kadar veriyi tutup, çeken yere geçtiğinizde veriyi hesabınıza aktarıyor. Bunu ücretsiz yapıyor olması büyük bir avantaj. Ayrıca cihaz alırken üretim tarihine bakmanızı daha doğrusu önem vermenizi öneririm, keza örnek vermek gerekirse Resmed S9 modelini 2009 tarihinde üretmiş ve sonraki cihazını 6-7 sene sonra çıkarmış yani AR-GE çalışması uzun sürüyor ve yeni cihaz çıkarılıyor. Bunu bilip alım kararı vermenizde yarar var. Cihaz çok sessiz, lakin zaten üst seviye makinalarda pek ses olayı yok anladıgım kadarıyla.

    - Maske ve cihaz birleşiminde nefes almanız önemli ama nefes vermek daha önemli, yani alacağınız maske ile makinada nefes verme deneyiminiz size ne kadar iyi bir uyku uyuyacağınızı gösterecek.

    Resmed MyAir Data Görüntülerinden bir kaçı


    Resmed MyAir Uygulaması Hakkında
    https://www.youtube.com/watch?v=vmuIhm8rOcg



    Herkese geçmiş olsun

    Hocam ben de uyku apnesi 15 yıldır var, sayısız profesörle görüştüm, ingilizce sayısız akademik makale, deney vb okudum. Ben de size yardım edeyim, benim eksiklerimi de siz tamamlayın. Fazla kilolu ise kişi, önce kesinlikle ideal kilosuna ulaşması lazım. Ben düzenli spor yapan, sağlıklı beslenen, kas oranı yüksek bir birey olmama rağmen ağır dereceli apnem oldu. Ankaranın en iyi proflarında ameliyat oldum, bademcik alındı, boğaz kasları genişletildi, geniz eti kazındı. Apnem hafif dereceliye geriledi ve cihazı bıraktım. 3 sene sonra şikayetlerim yeniden başladı, uyku merkezinde yattım, yine ağır dereceli apnem çıktı.


    Akşam 7 den sonra yemediğim, kızartma, hamur işi, paketli gıda, süt ürünleri tüketmediğim geceler nispeten daha az apnem oluyor. Sırtüstü tıkanmalarım çoğalıyor, obstrüsktif yanı tıkayıcı apnem var çoğunlukla. Ben de yine ankarada çok iyi bir yere horlama aparatı yaptırdım. Alt çeneyi ileri hizalıyor geceleri. %100 çözüm olmasa da kesinlikle çok rahatlattı. Özellikle tatile gittiğim zamanlar, dışarda uyumam gerken zamanlarda yanımdan ayırmıyorum. Ancak Aylarca yıllarca hergün takmak ortodontik olarak olumsuz etki yapabilir diye korktum. 2 prof ile daha görüşeceğim ankarada, dil kökü askısı uygulamasını deneyeceğim. Bu operasyon ile apneden ve cpap'dan kurtulan çok kişi var.

    Buna ek olarak boğaz ve dil kaslarınızı çalıştırırsanız oradaki kaslar sertleşiyor ve uykuda sarkmıyorlar. Youtube da sleep apnea egzersizleri mevcut. Dili uzatma, yanakları gerdirme vb hareketleri var.

    Bu çalışmaları doğru nefes teknikleri ile desteklerseniz fayda daha da artar. Apnemiz olduğu için vücut artık doğru nefes almayı unutuyor. Bunun da detaylı anlatımları mevcut. Diafram nefesleri, buteyko nefesleri vb vb

    Son olarak triflo cihazı alın eve mutlaka. Sürekli çalışın. Apnede çok etkisi var. Apne harici her hastalıkta da çok etkili aslında. Covid, astım, migren, baş ağrısı, ateşli hastalıklar, nezle vb. Kandaki oksijen oranı artıyor ve bağışıklık doğal olarak şaha kalkıyor. Dr Rüya Acaroğlunun instagramını ve videolarını izleyebilirsiniz.


    Bu konuda ekleyeceğiniz, hayati bulduğunuz noktalar var ise duymak isteriz. İşte o zaman bizlere çok faydalı olursunuz.

    Arkadaşlar öncelikle bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu forumu baştan sona 2 defa okuyan birisi olarak, başımdan geçenleri paylaşmak istedim. Polisomnografi değerlendirmem Supin AHİ 86,2- sağ yan AHİ 5,8-sol yan AHİ 13,0 -Apne -Hipopne indeksi 52,6 Tespit edilmiş olup Ağır Uyku Apnesi teşhisi ile Oto cpap raporlandı.10 gün öncede İzmir respitek distribütöründen RESMED AIRSENSE 10 AUTOSET maske olarak Resmed Airfit N30İ Nazal Cpap Maskesi (bayi yastıkcığın 1 tanesini Resmed Airfit P30İ Nazal Cpap Maskesinin Yastıkçı ile değişim yaparak verdi😉) ücret olarak nemlendiricisiz 8400 tl ödeyerek aranıza katılmış oldum.Yaşım 44, kilom 88 ;Benim bu hastalıkla tanışmam eşimin uykumda horlama ve nefes kesilmesini gözlemlemesiyle oldu.Pek çok kişinin şikayetlerindeki -gündüz uyku hali-uyuku açlığı -dalgılık-gibi şikayetlerim olmadı bu duruma doktorum da şaşırdı.Hastahanede 2.yatışımda cpap ve maske ile uyumak bana kabus gibi geldi ve bu hayat bundan sonra nasıl geçecek diye çok endişelendim.Neyseki bu forum bana yol haritası oldu pek çok bilgiyi sayenizde öğrendim.Satın aldığım cihaz ve maske konusunda son derece memnunum gece yattığım gibi sabah kalkmaktayım ortalama uyku sürem 7-8 saat ve en önemlisi AHİ değerim her gece 1 in altında şükürler olsun.

    Maskemde N30i VE P30İ yastıkçıklarını değiştirerek kullanmaktayım ilk gözlemim ikisi çok benzemesine rağmen aralarında farklar var bunlarda; cihaz üzerinden P30 İ Ayarlardan -yastıkçık - ,N30İ- burun- seçilmeli satıcının önerisidir.N30 İ de yastıkçık üzerinde nefes çıkış delikleri daha fazla olduğundan bir rahatlık fakat klima etkisi yarattığından eşimde rahatsızlık yaratmakta🤷‍♂️.N30 i de sağ yan sol yan yüzüstü yatışlarda dikkatli olunmaz ise kaçaklar olmakta P30 İ de burun içine yastıkçığın girmesiyle bu sorun oluşmamakta. Maskenin hortum girişi üste olması son derece konforlu bir uyku ile sonlanıyor.

    Şimdilik tecrübelerim bu şekilde herkese sağlıklı uykular...

    Yaklaşık 2 yıl önce yine buraya uzun bir yazı yazmıştım. O zamandan beri halen yazdıklarımdan faydalandıkları için teşekkür edenler oluyor. Asıl ben teşekkür ederim, umarım yazdıklarım işinize yaramıştır.
    Şimdi ise 2 yıldır bpap cihazıyla ilgili tecrübelerimi yazmak istiyorum.
    Öncelikle şunu çok net söylemek gerekiyor. Bizde UYKU APNESİ sorunu var arkadaşlar. Lütfen bunu horlama ile karıştırmayın. Horlama tedavisi farklıdır apne tedavisi farklı. Bana bu cihazın verilmesini onaylayan doktorun söyledikleridir bunlar. Horlama için yapılacak tedavi genelde küçük dilin gırtlağa veya damağa çarpma sorununu gidermek üzere oluyor. Bende de çok aşırı horlama şikayeti vardı. Apbe tedavisiyle bu çok düşük seviyeye geldi. Maske takılıyken eğer sırt üstü yatarsam ve gün içinde çok yorulmuşsam horlama oluyor arkadaşlar. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu cihazlar horlama engelleyicisi değildir. Sadece yardımcı olur. Horlama tedavisinde küçük dilin komple alınması, yumuşak tabakaların iğnelerle şırınga edilen bir ilaç sayesinde sertleştirilmesi, gırtlak ve nefes borusu ameliyatları gibi bir çok tedavisi vardır horlamanın.
    Ben uyku apnesi için bpap cihazı kullanıyorum. Gecede 699 defa duran nefesim şimdi 8-10 arasına kadar düştü. Hayatımda hiç yaşamadığım rüya görme durumlarını yaşar oldum. Şuan 40 yaşındayım, 2 sene öncesine kadar rüya görmek tabirinin uzaylıları görmekle eşit olduğunu düşünürdüm. Bebekken gördüğüm rüyalar varsa (ki hatırlamıyorum) 38 yaşıma kadar rüya görmemiştim. 2 yıldır hayatımı değiştiren bu cihaz sayesinde çok mutluyum.
    Artıları ve eksilerini yazarak sizlere biraz daha faydalı olacak bilgiler vermek istiyorum
    ARTILARI
    1-) Kesinlikle dinç, uykusuz ve güne hazır başlıyorum. Üzerimden tren geçmiş gibi hissetmiyorum. Sabahları kalkmama isteği artık yok.
    2-) Eşim artık çok az horladığım için gayet mutlu. En önemlisi gece yarısı beni dürtüp "nefes almıyon uyan" demiyor :D
    3-) Sessiz bir makine aldığım için (yani çıt çıkarmıyor değil elbette bir sesi var ama kimseyi rahatsız etmiyor) uykuya dalma konusunda rahatsız olmuyorum.
    4-) Rüya görür oldum :D Bence en büyük mutluluklardan birisi bu
    5-) Günde 5 saatten fazla uyuma isteğim artık olmuyor. Bunu doktora danıştım. Ben eskiden 11 saat bile uyusam yataktan kalkamazdım. Bunun sebebi artık cihazla birlikte uyuduğumda rem uykusuna geçtiğimi, rem uykusunda vücudun dinlenebildiğini ve kendini yenilediğini söyledi. Kısacası 11 saat uyuyup 10 dakikada bir nefes alamadığım için uyandığımdan rem uykusuna asla geçemiyormuşum. Buda benim vücudun dinlenmeden güne hazırlanmasına sebep oluyormuş.
    6-) Güzel uyuduğum için vücut direncim arttı. Geceleri deliksiz 5 saat uykuyla vücudum yenilenmiş olduğu için artık çok kolay hastalanmıyorum.
    7-) Uykusuzluk veya yorgunluk hallerim çok azaldığı için stress ile artık daha kolay mücadele eder oldum. Herşeye kolayca sinirlenir bir halim vardı artık o da yok olmak üzere.
    8-) Dikkatsizlik veya dalgınlık tamamen yok. (Bu konuda abartmıyorum gerçekten tamamen yok oldu)
    EKSİLERİ
    1-) Birçok maske denememe rağmen hemen hepsinin yüzümde iz bırakması. Uyandıktan 1 saat sonra geçiyor fakat o 1 saat içinde 3-5 kişi "senin yüzüne nolmuş" esprisini yapabiliyor :D
    2-) Bütün maskeler bir şekilde saçımla temasa geçtiği için yaz kış sabah uyanınca uzun bir saç tarama işlemi gerekiyor. (bir ara saçları 3 numaraya vurmuştum o zaman sorun yoktu :D)
    3-) Eşim son zamanlarda arada bir horlamama alıştığını fakat puflamalarıma alışmadığını söyledi. Bunun ne demek olduğu anlamadım. Gece videomu çekmiş. Sırt üstü yatarken dudaklarımı ıslık çalacak gibi büzüştürüp "puf" diye bir ses çıkarıyorum :D Çok komik bir görüntü ama onu rahatsız ediyormuş. Bunun hakkında bir uzmana danışmadım, nedenini bilemiyorum. Ancak yan yattığım zaman sorun olmuyor.
    4-) Maskeyle sol tarafıma yatmak zorunda kalıyorum. Zira sağ tarafımda eşim oluyor, sırt üstü yattığım zamanda arada bir horluyorum. Eğer sağıma yatarsam maskeden çıkan hava eşimin yüzüne çarpıyor. Kış aylarında bayağı soğuk bir hava üflüyor zaten. 2 yıldır sol tarafıma yatmam sebebiyle gençliğimdeki bazı sorunlarım tekrar ortaya çıktı. Sol meme altında 3 tane nodül vardı. Yaklaşık 5 senedir ağrı sızı olmadığı için doktora gitmiyordum. Şimdi ise ağrı çoğaldı ve son girdiğim ultrason testinde büyüdükleri görüldü. Bu ay sonu ameliyat olacağım.
    5-) Cihazı aldım alalı temizliğini kendim yapıyorum ancak iç temizliğine hiç dokunmadım. Garantisi de devam ettiği için kurcalamak istemiyorum. Son zamanlarda çok derin uykudayken cihaz içinden vınlama gibi bir ses geliyormuş. Ben hissetmiyorum ama eşim bir kaç kez denk gelmiş. Garantisi bitmeden servise götürmek lazım sanırım.
    6-) Grip, soğuk algınlığı veya boğazınızda bir yanma varsa cihazı kullanmak çok tehlikeli. Bir kaç defa bunu yaptım ve çok pişmanım. Çünkü nemli olması gereken geniz bölgesine kuru hava verirseniz hastalığınızdan dolayı akıp çıkması gereken sıvılar kuruyor. Özellikle boğaz çevresi sabah uyandığınız anda çok çok daha şiddetli ağrıyor ve kuruyor. Hatta 2 bardak su içtiğimi hatırlarım sırf bu sebepten. Mümkün olduğunca bir hastalığınız varken kullanmayın.
    7-) Ramazan ayında oruç tutanlar için su haznesinin çıkarılabilme özelliği var. Fakat yinede cihaz içinde oluşabilecek hava buharıyla orucunuzu sakatlayabilir dedikleri için yılın 1 ayı kullanmıyorum. Tabi bu durum benim Ramazan ayında kaliteli uykuma mani oluyor. Yani zor geçiyor o günler.
    8-) 5 kademeli ısıtma özelliğini en fazla 2 kademede kullanıyorum. Eğer 4-5 yaparsam makine içinden bildiğiniz fokurdama sesi geliyor. Eğer uykuya dalmadıysanız o saatten sonra ya kademesini düşüreceksiniz yadan uyuyamayacaksınız demektir.
    Eksileri olarak yazdıklarım genelde maske ile alakalı biliyorum. Ama neticede bu cihaz maskesiz kullanılmıyor. İkisini birlikte değerlendirmek gerekir diye düşündüm.
    Herkese tekrar geçmiş olsun diyorum. Apne sorunu olanların bir an önce yaşam kalitesini artırması konusunda ertelemeden üşenmeden tedaviye başlamaları gerektiğini hatırlatıyorum.
    Saygılarımla.
    Bu konuda almış olduğum notlardan:


    CPAP, BPAP ve APAP kullanıcılarına 12 altın öneri:

    1. Geceyatağa gitmeden kısa süre önce TV izlerken veya kitap okurken takın.

    2. Cihazınızın rampa ayarı varsa mutlaka kullanın, uykuya geçiş zamanınıza göre ayarlayın ama rampayı gereksiz yere uzun tutmak da zarar verici olabilir.

    3. CPAPı her gece ve her uyuduğunuzda (gündüz şekerlemeler de dahil) kullanın. CPAPı kullanmak üst solunum yolunuzda ödemi gerileterek cihazı daha rahat kullanmanızı sağlar. Cihaza ara vermek veya önerilenden az kullanmak uyku apne sondromu komplikasyonlarının gelişme oranını artırır.

    4. Yeni CPAP cihazları oldukça sessizdir ama yine de gürültüden rahatsız oluyorsanız CPAPı yatağın altına koyabilirsiniz, bu ses sorununu azaltacaktır.

    5. Maskeniz kaçak yapmayan en az sıkılıkta olmalıdır. Bunu da en iyi siz ayarlayabilirsiniz. Özellikle burun sırtınıza yük binmesini önleyerek maskenin kafa bandlarını özenle ayarlayarak maskenin cildinize tam oturmasını sağlayın.

    6. Hafif bir burun tıkanıklığınız (konjesyon) varsa buruna salin solüsyonu (tuzlu su) kullanınız. Bu amaçla eczaneden serum fizyolojik damla alabileceğiniz gibi okyanus suyu adı altında satılan spreyleri de kullanabilirsiniz.

    7. Burun tıkanıklığı daha ciddi ise burun veya sinüslerdeki konjesyon için bir dekonjestan kullanınız. Burun tıkanıklığı dekonjestanlara rağmen düzelmiyor ise bir KBB hekimine başvurabilirsiniz, veya konjesyon nezle gibi bir sebebe bağlı ise kendiliğinden düzelene kadar CPAPa ara verebilirsiniz.

    8. CPAP cihazınıza uygun bir ısıtıcı nemlendirici kullanınız. Bu solumanızı daha konforlu hale getirecektir.

    9. Eğer geleneksel burun maskeleri ile sorun yaşıyorsanız burun yastıkçığı denilen maske tiplerini deneyebilirsiniz

    10. Maskenizi, hortumu ve kafa bandını haftada 1 kez yıkayarak temizleyin, yıkarken bebe şampuanı tercih etmeniz önerilir.

    11. CPAP filtrelerini önerilen zamanlarda kontrol ederek temizleyin veya değiştirin.

    12. Uyku doktorunuzla ve CPAP cihazını aldığınız firma ile yakın temasta olun. Sizin için en iyi cihazı, maskeyi ve aksesuarları seçtiğinizden emin olun.
    Ben prensibim gereği kimseye herhangi bir şeyi almış ise "yanlış yapmışsın" demem. Zira yapılmış olan, zaten geçekleşmiştir geri dönülemeyeceğine göre kimseyi incitmeye gerek yok, diye düşünürüm.
    Ayrıca bu forumda daha önceki yazılarımda BMC kullananların da memnun olduklarını yazmıştım. ResMed için ise "dünyada daha çok kabül gören" diye yazdım. Yazarken seçtiğim kelimelere dikkat eder, insanları rencide edebilecek kelimeler kullanmamaya özel dikkat ederim. Ama biri kalkıp ta sokak ağızıyla konuşmaya kalktı mı muhatap almam karşılık vermem. Olur biter. Hani ömer hayyam demiş ya. "Ben bir lafa bakarım laf mı diye.."

    Merhabalar, öncelikle herkese geçmiş olsun.


    Dinlendirmeyen uyku (kaç saat yatarsam yatayım hep yorgun kalkıyordum), gündüz uykululuğu, uzanma isteği, sürekli esneme, vücut ağrıları, sabah baş ağrısı ile uyanma, ağız kuruluğu, unutkanlık ve dikkat dağınıklığı ve nadiren de olsa karşılaştığım uyku terörü gibi şikayetlerin neticesinde yaklaşık 1 ay önce girmiş olduğum polisomnografi testi sonucunda hafif/başlangıç düzeyde (12) uyku apnesi tanısı kondu. Sigara, alkol, çok fazla kilo ve hareketsiz yaşam gibi etmenler olmadığı halde, yaşım da genç olmasına karşın salt gırtlak anatomim nedeniyle (küçük dil büyük ve damak geriye yaslanık) orta seviyeye yakın, hafif seviye apne çıktı.


    Bunun üzerine Philips Dreamstation adlı cbab cihazını, dreamwear adlı nazal maske ile birlikte satın aldım. Doktorum 5 bar basıncın yeterli olacağını söyledi (rampa seviyesi 4 bara ayarlı) ve 6 ay sonra kullanım çıktılarıyla birlikte yanına tekrar gelmemi istedi. Kilo verip cihazı düzenli kullandığım takdirde bir süre sonra cihazı bırakabileceğimi söyledi. Ancak açıkcası cbabın tedavi edici bir yanı yok ve kullandığınız sürece etkili. Bu nedenle tam bir düzelme olacağını sanmıyorum.


    Cbaba çabuk alıştım. Çok sessiz çalışıyor ve maske rahatsız etmiyor. Hortumun baş kısmından takılabilmesi kullanışlı hale getiriyor. Test günü full face mask ve önden hortum beni darlamıştı. Cihazı 24 gündür düzenli kullanıyorum ve tüm bu sürecin ahi ortalaması 3.9. Burnumun tıkalı olduğu birkaç gün dışında 6-7 ahi değerine hiç çıkmadım. Genellikle 3.5-4 ahi arasında gidip geliyor. Bazen de 1.5-2 civarı ahi görüyorum.


    Kullandığım süreçte farkettiğim olumlu etkiler;


    -3-4 saatlik kısa süreli uyku bile beni güne hazırlıyor. Uykulu gezinmeden günlük işlerimi yapabilmemi sağlıyor. Akşam 10 gibi uykusu gelen ben artık gece 2-3'e kadar esnemeden ayakta kalabiliyorum. Yine de en azından 6-7 saat veya üzeri sürelerde uyku aldığım takdirde cihazın etkisi daha da iyi oluyor. Vardiyalı çalışmamın uyuma süreleri ve ahi değerlerini etkilediğini düşünüyorum.

    -Yataktan daha dinç kalkıyorum.

    -Vücuda yeteri kadar oksijen giremediği için sabahları gözlerim kanlı uyanırdı, cihazla yattığım sürece kanlanma olmuyor.

    -REM uykusuna giremediğim için son aylarda rüya göremez olmuştum. Artık her gece çılgın maceralara atılıyorum.

    -Kalitesiz uykuya bağlı olarak eskiden daha agresiftim, şimdi sinirlilik hali çok azaldı.

    -Dinlemediğim için vücutta beliren ağrılar azaldı.

    -Yarım saat film izlerken uykuya dalan ben artık uzun saatler kitap okuyabiliyorum.

    -Araç kullanırken daha dikkatliyim. İşlerim unutkanlık nedeniyle daha az aksıyor.



    Bunların dışında uyurken uykum çok bölünüyor. 5-6 saatlik uyku süresince bazen 1 kez, bazen 3-4 kez gözümü açtığım oluyor ama tekrar uykuya dalmam zor olmuyor. Bunun nedeninin tam çözemedim. Maskenin kaçak yaptığı veya oksijeni hissettiğim anlarda uyanabiliyorum.

  • Bu konuda almış olduğum notlardan:


    CPAP, BPAP ve APAP kullanıcılarına 12 altın öneri:

    1. Geceyatağa gitmeden kısa süre önce TV izlerken veya kitap okurken takın.

    2. Cihazınızın rampa ayarı varsa mutlaka kullanın, uykuya geçiş zamanınıza göre ayarlayın ama rampayı gereksiz yere uzun tutmak da zarar verici olabilir.

    3. CPAPı her gece ve her uyuduğunuzda (gündüz şekerlemeler de dahil) kullanın. CPAPı kullanmak üst solunum yolunuzda ödemi gerileterek cihazı daha rahat kullanmanızı sağlar. Cihaza ara vermek veya önerilenden az kullanmak uyku apne sondromu komplikasyonlarının gelişme oranını artırır.

    4. Yeni CPAP cihazları oldukça sessizdir ama yine de gürültüden rahatsız oluyorsanız CPAPı yatağın altına koyabilirsiniz, bu ses sorununu azaltacaktır.

    5. Maskeniz kaçak yapmayan en az sıkılıkta olmalıdır. Bunu da en iyi siz ayarlayabilirsiniz. Özellikle burun sırtınıza yük binmesini önleyerek maskenin kafa bandlarını özenle ayarlayarak maskenin cildinize tam oturmasını sağlayın.

    6. Hafif bir burun tıkanıklığınız (konjesyon) varsa buruna salin solüsyonu (tuzlu su) kullanınız. Bu amaçla eczaneden serum fizyolojik damla alabileceğiniz gibi okyanus suyu adı altında satılan spreyleri de kullanabilirsiniz.

    7. Burun tıkanıklığı daha ciddi ise burun veya sinüslerdeki konjesyon için bir dekonjestan kullanınız. Burun tıkanıklığı dekonjestanlara rağmen düzelmiyor ise bir KBB hekimine başvurabilirsiniz, veya konjesyon nezle gibi bir sebebe bağlı ise kendiliğinden düzelene kadar CPAPa ara verebilirsiniz.

    8. CPAP cihazınıza uygun bir ısıtıcı nemlendirici kullanınız. Bu solumanızı daha konforlu hale getirecektir.

    9. Eğer geleneksel burun maskeleri ile sorun yaşıyorsanız burun yastıkçığı denilen maske tiplerini deneyebilirsiniz

    10. Maskenizi, hortumu ve kafa bandını haftada 1 kez yıkayarak temizleyin, yıkarken bebe şampuanı tercih etmeniz önerilir.

    11. CPAP filtrelerini önerilen zamanlarda kontrol ederek temizleyin veya değiştirin.

    12. Uyku doktorunuzla ve CPAP cihazını aldığınız firma ile yakın temasta olun. Sizin için en iyi cihazı, maskeyi ve aksesuarları seçtiğinizden emin olun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KODEM

    Bu konuda almış olduğum notlardan:


    CPAP, BPAP ve APAP kullanıcılarına 12 altın öneri:

    1. Geceyatağa gitmeden kısa süre önce TV izlerken veya kitap okurken takın.

    2. Cihazınızın rampa ayarı varsa mutlaka kullanın, uykuya geçiş zamanınıza göre ayarlayın ama rampayı gereksiz yere uzun tutmak da zarar verici olabilir.

    3. CPAPı her gece ve her uyuduğunuzda (gündüz şekerlemeler de dahil) kullanın. CPAPı kullanmak üst solunum yolunuzda ödemi gerileterek cihazı daha rahat kullanmanızı sağlar. Cihaza ara vermek veya önerilenden az kullanmak uyku apne sondromu komplikasyonlarının gelişme oranını artırır.

    4. Yeni CPAP cihazları oldukça sessizdir ama yine de gürültüden rahatsız oluyorsanız CPAPı yatağın altına koyabilirsiniz, bu ses sorununu azaltacaktır.

    5. Maskeniz kaçak yapmayan en az sıkılıkta olmalıdır. Bunu da en iyi siz ayarlayabilirsiniz. Özellikle burun sırtınıza yük binmesini önleyerek maskenin kafa bandlarını özenle ayarlayarak maskenin cildinize tam oturmasını sağlayın.

    6. Hafif bir burun tıkanıklığınız (konjesyon) varsa buruna salin solüsyonu (tuzlu su) kullanınız. Bu amaçla eczaneden serum fizyolojik damla alabileceğiniz gibi okyanus suyu adı altında satılan spreyleri de kullanabilirsiniz.

    7. Burun tıkanıklığı daha ciddi ise burun veya sinüslerdeki konjesyon için bir dekonjestan kullanınız. Burun tıkanıklığı dekonjestanlara rağmen düzelmiyor ise bir KBB hekimine başvurabilirsiniz, veya konjesyon nezle gibi bir sebebe bağlı ise kendiliğinden düzelene kadar CPAPa ara verebilirsiniz.

    8. CPAP cihazınıza uygun bir ısıtıcı nemlendirici kullanınız. Bu solumanızı daha konforlu hale getirecektir.

    9. Eğer geleneksel burun maskeleri ile sorun yaşıyorsanız burun yastıkçığı denilen maske tiplerini deneyebilirsiniz

    10. Maskenizi, hortumu ve kafa bandını haftada 1 kez yıkayarak temizleyin, yıkarken bebe şampuanı tercih etmeniz önerilir.

    11. CPAP filtrelerini önerilen zamanlarda kontrol ederek temizleyin veya değiştirin.

    12. Uyku doktorunuzla ve CPAP cihazını aldığınız firma ile yakın temasta olun. Sizin için en iyi cihazı, maskeyi ve aksesuarları seçtiğinizden emin olun.
    Tıkayıcı Uyku Apne Sendromu Nedir?

    "Apne" Yunanca bir kelimedir. "Nefessizlik" anlamına gelir. Tıkayıcı Uyku Apne Sendromunda, uykuda sık sık tekrarlayan nefes durmaları, şiddetli horlama ve bunların yol açtığı bazı belirtiler vardır. Normal kişilerde de apne oluşabilir. Ancak, bir gecelik uyku süresinde en fazla 35, bir saatlik uyku için ise en fazla 5 apne normal kabul edilebilir. İleri yaşlarda normal kabul edilebilen sınır daha yüksek olabilir. Her nefes durması sırasında kandaki oksijen miktarı azalır ve kalp kanı pompalamak için daha çok çalışmak zorunda kalır. Tansiyon yükselir ve nefes alma tekrar başladıktan sonra bile tansiyon bir süre yüksek kalır. Kalp bazen düzensiz çalışır hatta bir kaç saniye durabilir. Uykudaki ani ölümlerin bazılarından bu kalp durmaları sorumlu tutulmaktadır.
    Uykuda nefes durmaları (apne) gece içinde yüzlerce kez tekrarlayabilir. Öyleki, bazı kişiler toplam uyku sürelerinin dötte üçünü nefes almadan geçirir. Oysa apnelerin çok azı hastanın yakınları tarafından farkedilir. Her nefes durmasının ardından saniyeler süren kısa bir uyanıklık dönemi olur. Bu kısa uyanıklık dönemlerini hasta uyanıklık olarak algılamaz ama bunlar uykunun derinleşmesini ve dinlendirici bir uyku haline gelmesini engeller. Nefes almakta zorlanan hasta harcadığı çaba nedeniyle çok terler, yatakta sürekli dönerek yatış pozisyonunu değiştirir. Yine hastalık nedeniyle genellikle gecede bir iki kez tuvalete kalkma ihtiyacı duyulur. Bunların sonucunda uyku kalitesiz ve yüzeysel bir hale gelir.
    Böylece kalitesiz ve yüzeysel bir uyku uyunur.

    Tıkayıcı Uyku Apne Sendromunun
    Nedeni Nedir?

    Yapısal olarak solunum yolunun küçük olması, yaşlılarda destek dokuların gevşemesi nedeniyle uykuda solunum yolunun daha da daralması, solunum yolunun çevresindeki dokularda yağ birikimi sonucunda oluşan darlık, ve nefes alırken burunda bir direnç varsa nefes borusunda ters bir basınç oluşması bu hastalığa neden olabilir.

    Tıkayıcı Uyku Apne Sendromunun
    Sonuçları Nelerdir?

    Gece uykusunun dinlendirici olmaması nedeniyle hasta ne kadar uzun süre
    uyumuş olursa olsun sabah yataktan kalktığında kendisini yorgun ve uykulu hisseder. Baş ağrısı ve ağız kuruluğundan şikayet edebilir. Yorgunluk gün boyu devam ettiği için unutkanlık ve dikkat eksikliği nedeniyle işinde verimli olamaz, gergin ve sıkıntılıdır. Gündüz saatlerinde uyukladığı için, eğer araç kullanıyorsa trafik kazalarına neden olabilir.
    Bu hastalık yıllar sürdüğünde yüksek tansiyon, kalp krizi, beyin damarında tıkanıklık sonucu felç gibi ciddi problemlere yol açabilir.

    Tanı Nasıl Konur?

    Sürekli ve şiddetli horlaması olanlar, uykuda nefes durmaları olduğu farkedilenler, yeterli süre uyuduğu halde sabahları yorgun ve uykusunu alamamış halde uyananlar hekime başvurmalıdır. Bu kişilere uyku laboratuvarında uyku incelemesi yapıl malıdır. Uyku incelemesinin sonucunda horlama ve uyku apne sendromunun derecesi belirlenir ve tedavi biçimine karar verilir.

    Tedavide Neler
    Yapılabilir?

    Basit horlama kilo verme, yüksek yastıkta yatma, alkol alımının azaltılması, sırüstü yatmanın engellenmesi gibi önlemlerle tedavi edilebilir.
    Tıkayıcı uyku apne sendromunun derecesi hafifse hava yolunun genişletilmesine yönelik ameliyatlar yapılır. İlerlemiş tıkayıcı uyku apne sendromunda uyku süresince bir çeşit hava kompresörünün kullanılması gereklidir. Burun yoluyla devamlı olarak basınçlı hava veren bu alet, üst solunum yolunun açık kalmasını sağlar. Aletin uzun süreli kullanımı, aynı zamanda çoğunlukla kilolu olan tıkayıcı uyku apneli hastaların önemli ölçüde kilo vermesini de sağlar ve böylece alete duyulan ihtiyaç zaman içinde ortadan kalkabilir.




  • Arkadaşlar merhaba.Şu an yaklaşık 23 saattir uyumadan ayaktayım.Uyuyamıyorum.Nefesim kesiliyor.Beynimdeki damarlar çatlayacak gibi oluyor.Hemen uyanıyorum.1-2 dakika yüzüm,beynim ve kollarım uyuşuyor.Biraz sonra doktora gitmeyi düşünüyorum.Dayanamıyorum.

    Lütfen şu topici inceler misiniz ?

    http://forum.donanimhaber.com/m_37116391/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37116391
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MİY1988

    Arkadaşlar merhaba.Şu an yaklaşık 23 saattir uyumadan ayaktayım.Uyuyamıyorum.Nefesim kesiliyor.Beynimdeki damarlar çatlayacak gibi oluyor.Hemen uyanıyorum.1-2 dakika yüzüm,beynim ve kollarım uyuşuyor.Biraz sonra doktora gitmeyi düşünüyorum.Dayanamıyorum.

    Lütfen şu topici inceler misiniz ?

    http://forum.donanimhaber.com/m_37116391/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37116391
    Kodem paylaşımların için gerçekten teşekkürler. Bende de uyku apnesi sendromu var. Uyku testine girdim. Dün gece de cihazla uyudum. Resmed autoset sprit cihazı ile uyuttular ve silikonlu sadece burundan bağlanan bir maske kullandım. Valla belki de apnenin etkisiyle rahatça uyumuşum. Teknisyen arkadaş bana yön bile değiştirmediğimi söyledi. Ben de kendimi dinlenmiş hissediyorum. Ancak bu cihazın uyuyana kadar ağzını açmama olayı biraz garip. Ağzını açtığın anda hava genize kaçıyor ve hem garip konuşuyorsun hem de tuhaf hissediyorsun. Bundan biraz rahatsız olmadım değil ama çare yok alıcaz biz cihaz. Ben de Resmed almayı düşünüyorum ancak kafamda bi soru var. Cihazlar Türkiye'de oldukça pahalı örneğin 1250 Euro'luk bir cihazı bir internet sitesinde 850 euro'ya gördüm. Kargoyla istetsem ne kadar vergi alırlar bir bilgin var mı? Veya burda garantisinden yararlanmam konusunda veya bakımlarını yaptırmam konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım? Bir de teknisyene sormayı unuttum unutmazsam doktora sorcam uyuyana kadar burundan nefes alma olayında nefes verdiğimiz zamanki karbondioksiti tekrar nefes aldığımızda bir zararı olmuyo mu bunun?




  • üstadım tam ben senin bu soruları yazmaya başladığın yerdeyim bugün itibari ile sgk dan evrakları aldım satıcılar nerdeyse ikiye bölüyorlardı beni demem şu sen yazdıktan sonra baktım dönüş olmamış sen bir bilgi aldınmı bende hangi makinayı nasıl alacağımı bilmiyorum kazıklanmayıda boşver iyi bir makina alıp uzun süreli kulllanmak istiyorum birde maske olayı var tabi bu maskenin en iyisi olması gerekiyor bence ben bir akrabamın makinasını ara ara kullandım fakat maskesi çok kötü yüzüm sürekli ağrı yor dolayısı ile hergün kullanmıyor çok sıkışırsam takıyorum ama artık iyi bir makinayla sürekli bu rahatlığı yaşamak istiyorum. korkan arkadaşlarada bende apne makinası kulllanmış biri olarak mutlaka kendinizi zorlayın ve sonucunda hayatınızın değiştiğini göreceksiniz diyorum. ben kulllandım hayatım değişti diyenler ne kadar haklıymış. Dostum ben sana cep telefonumuda yazayım gerekirse sen çaldır ben seni ararım e-mail adresimi vereyim ordanda görüşebilriz.yanlız rica ediyorum pazartesiye kadar bana bilgi verebilisen sevinirim.e- mail adresim savasozgurulusan@hotmail.com savasozgurulusan@hotmail.com allah hepimize sağlik sıhhat versin allaha emanet olun




  • kodem kardeşim bu üsteki yazıyı özellikle sana yazdım cevaplarsan sevinirim paylaşımların içinde gerçekten çok teşekkkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patient&fairson

    kodem kardeşim bu üsteki yazıyı özellikle sana yazdım cevaplarsan sevinirim paylaşımların içinde gerçekten çok teşekkkürler
    Çok araştırarak Resmed cihazını tercih ettim ben,çokda memnunum.
    önce ağzı ve burnu kapatan standart tipteki maskeyi kullandım ilk sene.
    İkinci yıl sadece burun yastıkçıklı olanını aldım daha rahat ettim.

    cihaz ve maske yönüyle (1-2 gece) deneme imkanı verebilen size yakın yerdeki bayiden almanızı tavsiye ederim.
    Böyle yaparsanız arıza halinde size yedek cihaz verebilme imkanı olur(bunu da teyit ettirin tabi). Senede bir kez cihazdan çıktı alıp size raporu veren hastaneye götürüyorsunuz hastane raporunuzu buna göre yeniliyor(cihaza ihtiyacınızın devam edip etmediği ve cihazı sürekli kullanıp kullanmadığınız açısından sanırım) Size yakın bayiden alırsanız bu çıktı alma işlemini "hastanenin istediği formatta" cihazı bayinize götürerek sağlıyabiliyorsunuz.

    Cihaz geçmiş 1 yılın raporunu vermezse her sene 1 gün hastanede kalıp teste girmek gerekiyor demişti bana raporu veren hastane.

    Cihazın sessizliği çok önemli değil bence ÇÜNKÜ; maskeden hava tahliyesi anlamında çıkan ses varken cihazın sesini(ki resmed çok çok sessiz ve buyutuda küçük ve zarif) duyma şansınız yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 12 Ocak 2011; 9:56:04 >




  • üstadım ben devlet destekli aldığım için ürünü 3 gün içersinde almak zorunluluğum vardı ve bende sundman info hc adlı fransız markası bir ürün aldım.
    ürünün aynı zamanda türkiye distüribitörleri kendileri arıza durumunda kendilerine ait servis yerleri var ve hemen yedek makina veriyorlar.nemlendirilici makina içinde iyi olmadığını içine su dolduğunu bazen bu suyun burna kadar geldiğini söyledi satıcı ağzın kapalı yatıyorsan problem olmaz dedi ve bende normal makina aldım yanlız dün gece kullandım alnımla burun arasındaki yer çok ağrı yaptı maskeninde en iyisini aldığim halde böyle oldu.maskeye yüz için ayar çekmek gerçekten çok zor üstadım çok sıkıyorsun canın acıyor az sıkıyorsun hava kaçırıyor. birde ben bir akrabanın makinasını kullanıyordum hala bende almanyadan getirmiş buraya kesin göç ettiğinde kullanamamış bana verdi ama onunda bu aldığım makinanın da 6 cmh20 diyorlar o ayarda olmasına rağmen alışamadım bazen havayı teneffüs etmekte değilde geri vermekte zorlanıyorum .buda benim uyanmama sebep oluyor.dün okadar uyudum makina ile ama tam uykuya dalmamamış gibiyim .lakin bugün gece uykum gelmedi .bu hafta çalıştığım yerde gececiyimde . benim hanımda çok sessiz olduğunu söyedi makinanın ama ben nefes alış verişlerde kendimi duyuyorum bu sendede oluyormu bilmiyorum yanlız makinam çin malı olmadığı için rahatım . doktorum her ay filitresini yıka sürekli yanında alkol olsun tozdan uzak tut dedi maskesine multaka işin bitince kapalı bir poşette muhafaza et dedi.seninde bilgin olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: patient&fairson

    üstadım ben devlet destekli aldığım için ürünü 3 gün içersinde almak zorunluluğum vardı ve bende sundman info hc adlı fransız markası bir ürün aldım.
    ürünün aynı zamanda türkiye distüribitörleri kendileri arıza durumunda kendilerine ait servis yerleri var ve hemen yedek makina veriyorlar.nemlendirilici makina içinde iyi olmadığını içine su dolduğunu bazen bu suyun burna kadar geldiğini söyledi satıcı ağzın kapalı yatıyorsan problem olmaz dedi ve bende normal makina aldım yanlız dün gece kullandım alnımla burun arasındaki yer çok ağrı yaptı maskeninde en iyisini aldığim halde böyle oldu.maskeye yüz için ayar çekmek gerçekten çok zor üstadım çok sıkıyorsun canın acıyor az sıkıyorsun hava kaçırıyor. birde ben bir akrabanın makinasını kullanıyordum hala bende almanyadan getirmiş buraya kesin göç ettiğinde kullanamamış bana verdi ama onunda bu aldığım makinanın da 6 cmh20 diyorlar o ayarda olmasına rağmen alışamadım bazen havayı teneffüs etmekte değilde geri vermekte zorlanıyorum .buda benim uyanmama sebep oluyor.dün okadar uyudum makina ile ama tam uykuya dalmamamış gibiyim .lakin bugün gece uykum gelmedi .bu hafta çalıştığım yerde gececiyimde . benim hanımda çok sessiz olduğunu söyedi makinanın ama ben nefes alış verişlerde kendimi duyuyorum bu sendede oluyormu bilmiyorum yanlız makinam çin malı olmadığı için rahatım . doktorum her ay filitresini yıka sürekli yanında alkol olsun tozdan uzak tut dedi maskesine multaka işin bitince kapalı bir poşette muhafaza et dedi.seninde bilgin olsun


    Merhaba. filtre temizliğine dikkat etmelisiniz tabiki. hatta aylık olarak değil 3 günde bir bu filtrenin temizliğini yapınız. hem sizin sağlığınız hemde cihazın performansı açısından bu çok önemli. basınçlı havayı oluşturan mikrotürbin motorun içerisindede havadaki partikülleri tutan filtreler vardır. bunlarında temizliğini yaptırmanızı tavsiye ederim. 6 ayda bir uygundur bence. servisinde rica ederseniz size bu filtrelerin ne hale geldiğini göstereceklerdir. görünce içinize sinmeyecek ve büyük ihtimalle daha sık bakım yaptıracaksınız diye düşünüyorum. çünkü bunlar dışarıdaki havayı çeken cihazlar ve zamanla filtreler doluyor.

    nefes verirken zorlandığınızı yazmışsınız. tam olarak raporunuzda yazan basıncı anlayamadım. sanırım akrabanızın basıncı 6 cmh2O. size yazılan basınç kaç? bir de hangi şehirden satın aldınız cihazınızı?

    maskede elbetteki çok önemli.maskeye uyumlumusunuz değilmisiniz tabi bunu en iyi siz anlarsınız. kullandığınız cihaz yani "sandman info hc" bu konuda çok güzel özelliklere sahip bir cihaz. birincisi istediğiniz maske ve hortum setini bu cihazda kullanabilirsiniz. diğer muadil cihazların bazıları maske bağımlısıdır yani sadece kendi marka maskelerini kullanmak zorundasınız. tabi bu şekilde olması pek avantajlı değil çünkü maskeleri çok pahalı satıyorlar. bir maskeye 200-300 euro vermek zorunda değilsiniz elbetteki. birde o markanın maskelerinin hiç biriyle rahat edemiyorsanız cihazı atın çöpe gitsin ne işe yararki konforlu olmazsanız. diğer marka maske ve hortumları bağladığınız bu tip cihazlar ya hiç basınç vermiyor yada maske ve hortumda oluşan resistans kalibre edilemediği için örneğin ekranda 6 cmh2o basınç yazsa bile siz tam olarak 6 cmh2o terapi basıncınızı alamıyorsunuz. aldığınız devre ve maskenin şekli, yapısı, hammaddesi içerisinden hava geçerken bir resistans oluşturuyor ve bu tip cihazlarda farklı marka maske ve hortum için kalibrasyon özelliği olmadığından doğru basıncı alamıyorsunuz. şu an kullandığınız cihazda "True Circuit Calibration" dediğimiz fonksiyon var. yani istediğiniz marka maske ve hortumu satın alıp cihazınız ile kullanabilirsiniz ve bu kalibrasyon sayesinde raporunuzda yazan basıncı kesin olarak alırsınız. Buda size uykunuzda ayrıca konfor sağlayacaktır. cihazı aldığınız yerde bu işlemi 1 dk da yaptırabilirsiniz.

    ayrıca şu an kullandığınız sandman info hc cihazında solunumsal olaylar ile ilgili full kayıt sistemi var. sabit basınçlı cpaplar içerisinde sadece bu markada var bu özellik. apne, hypopne, horlama, akım kısıtlanmaları, kaçaklar vs gibi bir çok parametre kayıt altında tutulur ve çıktıları alınabilir. sadece CPAP özelliği olan bu cihaz ile titrasyon testi dahi yapılabiliyor. Düşünün sanki her gece titrasyon testiniz yapılıyor ve kayıt altına alınıyor. doktorunuz bu çıktıları istediği zaman cihazı aldığınız yere gidip hafızayı çok kısa bir süre içinde okutabilirsiniz. Ayrıca sandman info hc hafızasına maskenin size uyumlu olup olmadığınıda analiz edip kaydediyor. bu bilgiyide oradan görebilirsiniz. Cihaz ekranındanda son 5 geceye ait apne/hypopne indexleriniz ve bazı önemli parametreleri görebilirsiniz.

    Kullandığınız cihaz bence çok üst düzey teknoloji ile üretilmiş ve kaliteli bir cihaz. size sağlığınızı garanti eden özellikleri var. bunun yanında istediğiniz maskeyi ve hortumu sağlıklı bir şekilde kullanmanıza olanak tanıyor. sandman info hc maske için size çok para harcatmıyor.

    hastalığınız ve cihazınız ile ilgili sizinle bilgi alışverişi yapmak isterim. beni arayabilirsiniz 0532 462 64 40




  • quote:

    Orijinalden alıntı: celil35

    quote:

    Orijinalden alıntı: patient&fairson

    üstadım ben devlet destekli aldığım için ürünü 3 gün içersinde almak zorunluluğum vardı ve bende sundman info hc adlı fransız markası bir ürün aldım.
    ürünün aynı zamanda türkiye distüribitörleri kendileri arıza durumunda kendilerine ait servis yerleri var ve hemen yedek makina veriyorlar.nemlendirilici makina içinde iyi olmadığını içine su dolduğunu bazen bu suyun burna kadar geldiğini söyledi satıcı ağzın kapalı yatıyorsan problem olmaz dedi ve bende normal makina aldım yanlız dün gece kullandım alnımla burun arasındaki yer çok ağrı yaptı maskeninde en iyisini aldığim halde böyle oldu.maskeye yüz için ayar çekmek gerçekten çok zor üstadım çok sıkıyorsun canın acıyor az sıkıyorsun hava kaçırıyor. birde ben bir akrabanın makinasını kullanıyordum hala bende almanyadan getirmiş buraya kesin göç ettiğinde kullanamamış bana verdi ama onunda bu aldığım makinanın da 6 cmh20 diyorlar o ayarda olmasına rağmen alışamadım bazen havayı teneffüs etmekte değilde geri vermekte zorlanıyorum .buda benim uyanmama sebep oluyor.dün okadar uyudum makina ile ama tam uykuya dalmamamış gibiyim .lakin bugün gece uykum gelmedi .bu hafta çalıştığım yerde gececiyimde . benim hanımda çok sessiz olduğunu söyedi makinanın ama ben nefes alış verişlerde kendimi duyuyorum bu sendede oluyormu bilmiyorum yanlız makinam çin malı olmadığı için rahatım . doktorum her ay filitresini yıka sürekli yanında alkol olsun tozdan uzak tut dedi maskesine multaka işin bitince kapalı bir poşette muhafaza et dedi.seninde bilgin olsun


    Merhaba. filtre temizliğine dikkat etmelisiniz tabiki. hatta aylık olarak değil 3 günde bir bu filtrenin temizliğini yapınız. hem sizin sağlığınız hemde cihazın performansı açısından bu çok önemli. basınçlı havayı oluşturan mikrotürbin motorun içerisindede havadaki partikülleri tutan filtreler vardır. bunlarında temizliğini yaptırmanızı tavsiye ederim. 6 ayda bir uygundur bence. servisinde rica ederseniz size bu filtrelerin ne hale geldiğini göstereceklerdir. görünce içinize sinmeyecek ve büyük ihtimalle daha sık bakım yaptıracaksınız diye düşünüyorum. çünkü bunlar dışarıdaki havayı çeken cihazlar ve zamanla filtreler doluyor.

    nefes verirken zorlandığınızı yazmışsınız. tam olarak raporunuzda yazan basıncı anlayamadım. sanırım akrabanızın basıncı 6 cmh2O. size yazılan basınç kaç? bir de hangi şehirden satın aldınız cihazınızı?

    maskede elbetteki çok önemli.maskeye uyumlumusunuz değilmisiniz tabi bunu en iyi siz anlarsınız. kullandığınız cihaz yani "sandman info hc" bu konuda çok güzel özelliklere sahip bir cihaz. birincisi istediğiniz maske ve hortum setini bu cihazda kullanabilirsiniz. diğer muadil cihazların bazıları maske bağımlısıdır yani sadece kendi marka maskelerini kullanmak zorundasınız. tabi bu şekilde olması pek avantajlı değil çünkü maskeleri çok pahalı satıyorlar. bir maskeye 200-300 euro vermek zorunda değilsiniz elbetteki. birde o markanın maskelerinin hiç biriyle rahat edemiyorsanız cihazı atın çöpe gitsin ne işe yararki konforlu olmazsanız. diğer marka maske ve hortumları bağladığınız bu tip cihazlar ya hiç basınç vermiyor yada maske ve hortumda oluşan resistans kalibre edilemediği için örneğin ekranda 6 cmh2o basınç yazsa bile siz tam olarak 6 cmh2o terapi basıncınızı alamıyorsunuz. aldığınız devre ve maskenin şekli, yapısı, hammaddesi içerisinden hava geçerken bir resistans oluşturuyor ve bu tip cihazlarda farklı marka maske ve hortum için kalibrasyon özelliği olmadığından doğru basıncı alamıyorsunuz. şu an kullandığınız cihazda "True Circuit Calibration" dediğimiz fonksiyon var. yani istediğiniz marka maske ve hortumu satın alıp cihazınız ile kullanabilirsiniz ve bu kalibrasyon sayesinde raporunuzda yazan basıncı kesin olarak alırsınız. Buda size uykunuzda ayrıca konfor sağlayacaktır. cihazı aldığınız yerde bu işlemi 1 dk da yaptırabilirsiniz.

    ayrıca şu an kullandığınız sandman info hc cihazında solunumsal olaylar ile ilgili full kayıt sistemi var. sabit basınçlı cpaplar içerisinde sadece bu markada var bu özellik. apne, hypopne, horlama, akım kısıtlanmaları, kaçaklar vs gibi bir çok parametre kayıt altında tutulur ve çıktıları alınabilir. sadece CPAP özelliği olan bu cihaz ile titrasyon testi dahi yapılabiliyor. Düşünün sanki her gece titrasyon testiniz yapılıyor ve kayıt altına alınıyor. doktorunuz bu çıktıları istediği zaman cihazı aldığınız yere gidip hafızayı çok kısa bir süre içinde okutabilirsiniz. Ayrıca sandman info hc hafızasına maskenin size uyumlu olup olmadığınıda analiz edip kaydediyor. bu bilgiyide oradan görebilirsiniz. Cihaz ekranındanda son 5 geceye ait apne/hypopne indexleriniz ve bazı önemli parametreleri görebilirsiniz.

    Kullandığınız cihaz bence çok üst düzey teknoloji ile üretilmiş ve kaliteli bir cihaz. size sağlığınızı garanti eden özellikleri var. bunun yanında istediğiniz maskeyi ve hortumu sağlıklı bir şekilde kullanmanıza olanak tanıyor. sandman info hc maske için size çok para harcatmıyor.

    hastalığınız ve cihazınız ile ilgili sizinle bilgi alışverişi yapmak isterim. beni arayabilirsiniz 0532 462 64 40

    Alıntıları Göster
    Piyasada toplamda bir kaç marka var zaten kaliteli olarak

    1devilbiss
    2resmed
    3Respironics

    bu markaları üst sınıf markalardır fakat alt modelleri var buna dikkat edin arkadaşlar.
    birde fisher&paykel diye bir marka var bu markada uygun fiyatlı ve kaliteli bir cihazdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: b.özcan

    Piyasada toplamda bir kaç marka var zaten kaliteli olarak

    1devilbiss
    2resmed
    3Respironics

    bu markaları üst sınıf markalardır fakat alt modelleri var buna dikkat edin arkadaşlar.
    birde fisher&paykel diye bir marka var bu markada uygun fiyatlı ve kaliteli bir cihazdır.

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar yukarıda belirtiğim markaların tümünün autocpap cihazlarında detaylı kayıt sistemi vardır(hatta yazmadığım bir çok markada bile var) anlayacağınız ekstra bir özellik değildir bu zaten olması gereken bir özelliktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.özcan -- 12 Aralık 2011; 10:02:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: b.özcan

    arkadaşlar yukarıda belirtiğim markaların tümünün autocpap cihazlarında detaylı kayıt sistemi vardır(hatta yazmadığım bir çok markada bile var) anlayacağınız ekstra bir özellik değildir bu zaten olması gereken bir özelliktir.

    Alıntıları Göster
    Fisher paykel bu markayı 4 ay önce aldım 950 tl 700 tl sini sgk veriyor kalite bir cihaz sessiz çalışıyor 4 aydır kullanıyorum rahat bir uyku uyuyorsun geçen hafta kontrole gittim 450 saat kullandığımı söylediler.maskeyi takmadan önce biraz vazelin sürersen iyi oluyor fazla sıkmadan ayarlarsan iz yapmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahapkorpi -- 14 Ağustos 2011; 21:39:22 >




  • APAP cihazı raporum var devlet 1404 TL ödüyor. Eğer Resmed ve Respironics alırsanız fark ödersiniz. Resmed ve Respironics kendilerini Mercedes ve BMW olarak tanımlıyor. Ben fark ödeyecek bütçeye sahip olmadığım için başka markalar araştırdım. Yurtdışında bunlardan sonra Devilbiss, Fisher & Paykel, Breas geliyor. Devilbiss , Fisher Paykel ve Breas fark almayacağını söyledi. Ben F&P aldım. Üzerinde nemlendirici olması ve yurtdışında resp. ve Resmed'den sonra adı geçen 3. tanınmış firma olması dolayısıyla seçtim. Ancak Breas ve Devilbis de iyi cihazlar gibi geldi. Genelde Çin malı almayın da ne alırsanız alın diyorlar. Henüz kullanmaya başlamadım bugün kısmetse SGK 'ya gidip kaydını yapacağım ve kurulumunu yapıp kullanmaya başlayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetinmen

    APAP cihazı raporum var devlet 1404 TL ödüyor. Eğer Resmed ve Respironics alırsanız fark ödersiniz. Resmed ve Respironics kendilerini Mercedes ve BMW olarak tanımlıyor. Ben fark ödeyecek bütçeye sahip olmadığım için başka markalar araştırdım. Yurtdışında bunlardan sonra Devilbiss, Fisher & Paykel, Breas geliyor. Devilbiss , Fisher Paykel ve Breas fark almayacağını söyledi. Ben F&P aldım. Üzerinde nemlendirici olması ve yurtdışında resp. ve Resmed'den sonra adı geçen 3. tanınmış firma olması dolayısıyla seçtim. Ancak Breas ve Devilbis de iyi cihazlar gibi geldi. Genelde Çin malı almayın da ne alırsanız alın diyorlar. Henüz kullanmaya başlamadım bugün kısmetse SGK 'ya gidip kaydını yapacağım ve kurulumunu yapıp kullanmaya başlayacağım.
    bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu

    bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde


    Automatic CPAP cihazı diye geçiyor. Hastalığın tipine göre CPAP ya da Oto Cpap yazıyorlar. Uyku apnenizin tipine bağlı. Eğer cihazınızın kayıt alma özelliği varsa ayda bir cihazın hafıza kartını ya da kartın sonucunu götürmen yeterli. Ben bütçem elvermediği için pahalı markaları tercih etmedim. Hatta eğer nemlendirici alırsanız bu markalar daha da pahalı oluyor. F&P ın yurtdışındaki forumlarını okudum. Ayrıca sitelerdeki yorumları ve dereceleri de araştırdım. Diğerlerinden farkı yok. iki gündür kullanıyorum. Çok memnunum. nemlendirici de var üzerinde. Fark almamaları ve üzerinde nemlendirici olması çok etkili oldu. Ayrıca bazı markalarda nefes alıp verirken öten maskelerden bahsediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinmen -- 28 Ağustos 2011; 18:30:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetinmen


    quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu

    bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde


    Automatic CPAP cihazı diye geçiyor. Hastalığın tipine göre CPAP ya da Oto Cpap yazıyorlar. Uyku apnenizin tipine bağlı. Eğer cihazınızın kayıt alma özelliği varsa ayda bir cihazın hafıza kartını ya da kartın sonucunu götürmen yeterli. Ben bütçem elvermediği için pahalı markaları tercih etmedim. Hatta eğer nemlendirici alırsanız bu markalar daha da pahalı oluyor. F&P ın yurtdışındaki forumlarını okudum. Ayrıca sitelerdeki yorumları ve dereceleri de araştırdım. Diğerlerinden farkı yok. iki gündür kullanıyorum. Çok memnunum. nemlendirici de var üzerinde. Fark almamaları ve üzerinde nemlendirici olması çok etkili oldu. Ayrıca bazı markalarda nefes alıp verirken öten maskelerden bahsediliyor.


    bana hastanede nemlendiriciden hiç bahsetmediler bende alacakmıyım ne işe yarıyor f&p kayıt özelliği varmı ses durumu nasıl yanınızdakiler uykusunda rahatsız olabilirmi fark verdinizmi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu


    quote:

    Orijinalden alıntı: cetinmen


    quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu

    bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde


    Automatic CPAP cihazı diye geçiyor. Hastalığın tipine göre CPAP ya da Oto Cpap yazıyorlar. Uyku apnenizin tipine bağlı. Eğer cihazınızın kayıt alma özelliği varsa ayda bir cihazın hafıza kartını ya da kartın sonucunu götürmen yeterli. Ben bütçem elvermediği için pahalı markaları tercih etmedim. Hatta eğer nemlendirici alırsanız bu markalar daha da pahalı oluyor. F&P ın yurtdışındaki forumlarını okudum. Ayrıca sitelerdeki yorumları ve dereceleri de araştırdım. Diğerlerinden farkı yok. iki gündür kullanıyorum. Çok memnunum. nemlendirici de var üzerinde. Fark almamaları ve üzerinde nemlendirici olması çok etkili oldu. Ayrıca bazı markalarda nefes alıp verirken öten maskelerden bahsediliyor.


    bana hastanede nemlendiriciden hiç bahsetmediler bende alacakmıyım ne işe yarıyor f&p kayıt özelliği varmı ses durumu nasıl yanınızdakiler uykusunda rahatsız olabilirmi fark verdinizmi


    Öncelikle geçmiş olsun. Ben daha ikinci günde fayda sağladım. Hergün akşam 10 civarı ukum geliyordu tv başında sızıyordum. İki gündür 12 lerde hala ayaktayım.
    Cihazlara gelirsek. Nemlendirici uyku konforunu arttırıcı bir özellik. Bir kap ve ısıtıcılı bir ünite var bu sana gece uyurken buhar veriyor. Boğaz kuruluğu ağız kuruluğu olmuyor. Nemlendiriciyi devlet karşılamıyor.
    F&P'de diğer cihazlarda olduğu gibi kayıt özelliği var. Daha önce söylediğim gibi Resmed ve Respironics fark istediler hemde bir cihaz parası kadar üstelik nemlendirici de yoktu. Benim bütçem olmadığı için devletin verdiği katkı ölçüsünde alabileceğim en iyi cihazı seçmeye çalıştım. Breas, F&P arasında kaldım. Cihaz sessiz. Daha sessiz olanlarda var elbette.
    Ben kullandığım markanın özelliklerini söyleyeyim. Hastenede kullandığım cihaz nefes vermede sıkıntı yaratıyordu. Bu cihazda nefes vermeyi kolaylaştıran bir özellik var bu çok önemli. Ben maskenin sıkması dışında cihazdan çok memnunum. Paketin içinden ayrıca bir small bir medium size iki adet maske çıkıyor. Ben small olanı kullanıyorum biraz sıkıyor ancak doğru ayarı zamanla bulacağım.
    Internette özellikle yurtdışında çok fazla bilgi var. Bizdeki forumlar ticari olmuş. Herkes kendi ürününü pazarlamaya çalışıyor. Ben bu forumların satıcılarla kullanıcıları ayırması taraftarıyım. Bilgi kirliliği oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetinmen

    quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu


    quote:

    Orijinalden alıntı: cetinmen


    quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu

    bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde


    Automatic CPAP cihazı diye geçiyor. Hastalığın tipine göre CPAP ya da Oto Cpap yazıyorlar. Uyku apnenizin tipine bağlı. Eğer cihazınızın kayıt alma özelliği varsa ayda bir cihazın hafıza kartını ya da kartın sonucunu götürmen yeterli. Ben bütçem elvermediği için pahalı markaları tercih etmedim. Hatta eğer nemlendirici alırsanız bu markalar daha da pahalı oluyor. F&P ın yurtdışındaki forumlarını okudum. Ayrıca sitelerdeki yorumları ve dereceleri de araştırdım. Diğerlerinden farkı yok. iki gündür kullanıyorum. Çok memnunum. nemlendirici de var üzerinde. Fark almamaları ve üzerinde nemlendirici olması çok etkili oldu. Ayrıca bazı markalarda nefes alıp verirken öten maskelerden bahsediliyor.


    bana hastanede nemlendiriciden hiç bahsetmediler bende alacakmıyım ne işe yarıyor f&p kayıt özelliği varmı ses durumu nasıl yanınızdakiler uykusunda rahatsız olabilirmi fark verdinizmi


    Öncelikle geçmiş olsun. Ben daha ikinci günde fayda sağladım. Hergün akşam 10 civarı ukum geliyordu tv başında sızıyordum. İki gündür 12 lerde hala ayaktayım.
    Cihazlara gelirsek. Nemlendirici uyku konforunu arttırıcı bir özellik. Bir kap ve ısıtıcılı bir ünite var bu sana gece uyurken buhar veriyor. Boğaz kuruluğu ağız kuruluğu olmuyor. Nemlendiriciyi devlet karşılamıyor.
    F&P'de diğer cihazlarda olduğu gibi kayıt özelliği var. Daha önce söylediğim gibi Resmed ve Respironics fark istediler hemde bir cihaz parası kadar üstelik nemlendirici de yoktu. Benim bütçem olmadığı için devletin verdiği katkı ölçüsünde alabileceğim en iyi cihazı seçmeye çalıştım. Breas, F&P arasında kaldım. Cihaz sessiz. Daha sessiz olanlarda var elbette.
    Ben kullandığım markanın özelliklerini söyleyeyim. Hastenede kullandığım cihaz nefes vermede sıkıntı yaratıyordu. Bu cihazda nefes vermeyi kolaylaştıran bir özellik var bu çok önemli. Ben maskenin sıkması dışında cihazdan çok memnunum. Paketin içinden ayrıca bir small bir medium size iki adet maske çıkıyor. Ben small olanı kullanıyorum biraz sıkıyor ancak doğru ayarı zamanla bulacağım.
    Internette özellikle yurtdışında çok fazla bilgi var. Bizdeki forumlar ticari olmuş. Herkes kendi ürününü pazarlamaya çalışıyor. Ben bu forumların satıcılarla kullanıcıları ayırması taraftarıyım. Bilgi kirliliği oluyor.

    Alıntıları Göster
    önümde iki seçenek kaldı standart cpap cihazı verdi doktorlar bende philips ve devillips arasında kaldım para vermeden ikisini de alacağım devillipis standar philips p serisi sizce hangisini almalıyım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu

    önümde iki seçenek kaldı standart cpap cihazı verdi doktorlar bende philips ve devillips arasında kaldım para vermeden ikisini de alacağım devillipis standar philips p serisi sizce hangisini almalıyım

    Alıntıları Göster
    nihayet devillips cihaz aldım ve akşam onunla yattım ama malesef hastanedeki gibi ancak sabaha karşı uyudum şimdilik daha bir rahatlık göremedim benimki psikolojikde olabilir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.