Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.226
Cevap
131
Favori
441.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zıbartacus -- 13 Ocak 2021; 11:48:28 >
  • merhaba

    4 yıl önce özel bir hastanede uyku testine girdim. orta derecede uyku apnesi teşhisi kondu. doktor burun , boğaz, küçük dil, bademciklerden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. ameliyat olmadım, doktor cihaz konusunu söylemedi . öyle bıraktım.


    şikayetlerim yine artınca, 1 yıl önce uyku apnesinde isim yapmış ünlü başka doktora gittim.

    uyku testine girdim tekrar , yine uyku apnesi çıktı, robotik cerrahi ile ameliyat yapacağını , ilk olarak uyutup sorunlu bölgeyi bulacağını , sonrada robotik cerrahi ile dil kökü ve gerekli bölgeleri ameliyat edeceğini söyledi. bir kaç günde yoğun bakımda yatmam gerektiğini söyledi.

    fiyat olarak 50 bin TL isteyince ve özel sigorta hiç bir kısmını karşılamayınca yaptırmadım.


    sonra başka bir özel hastaneye gittim. kbb uzmanı doktor "burundaki eğriliği düzelteceğim , boğazda küçük dilin bir kısmını alacağım , lazerle de sarkan damakları yakacağım" dedi. bu ameliyatı oldum 15 gün boyunca sadece çorba içtim ve dondurma yedim. bu süreçte 6 -7 kilo verdim.

    ameliyat sonrası iyi geldiğini düşünüyordum, ama tekrar kilo alıp normal kiloma dönünce ameliyatın hiçbir faydasının olmadığını gördüm.

    tekrar uyku konusunda uzman doktora gittim , ameliyat oldum faydası olmadı bana cpap cihaz verin dedim. cpap testine girdim , doktor 11 mbar basınçlı sabit basınçlı cpap ve nazal maske verdi.

    doktora sabit yerine auto cpap alsam daha iyi olurmu dedim. yok sabit al dedi ama autocpap larda sabit basınçla zaten kullanılabiliyor.

    birde doktora hangi marka model almamı tavsiye edersiniz dedim.

    çin malı alma, resmed s9 escape yada philips dreamstation al dedi.

    devilbiss nasıl bir marka tavsiye edermisiniz dedim, yok alma ona uyan maske çok yok, birazda sesli cihaz dedi.

    ama gördüğüm kadarıyla bütün maskeler standart , bütün cihazlara uyuyor. kullananlarda sessiz olduğunu bahsediyor, kafam karıştı.


    aklımdaki modeller

    1-DevilBiss blue dv64 auto cpap https://urun.n11.com/diger/devilbiss-blue-cpapauto-cpap-amerikan-mali-sgk-kapsaminda-P329076752

    2-Philips Respironics Dreamstation auto Cpap https://urun.n11.com/cpap-bpap-maskeler/philips-respironics-dreamstation-auto-cpap-cihazi-maske-P465753858

    3-resmed s9 escape auto cpap https://urun.n11.com/medikal-malzemeler/resmed-s9-cpap-cihazi-P465753335

    3- ResMed AirSense 10 AutoSet - ResMed Auto CPAP + Nemlendirici

    https://urun.n11.com/medikal-malzemeler/resmed-airsense-10-autoset-resmed-auto-cpapnemlendiricimaske-P465753810


    devilbiss kullanıcıları menmunmu deneyimlerini paylaşabilirmi.

    doktor standart cpap yazdı. auto cpap alsam sabit basınçla kullansam sorun yaşarmıyım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentboz -- 27 Aralık 2020; 21:33:12 >




  • bulentboz B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bende de ağır uyku apnesi çıktı. Yaklaşık 2 ay araştırma yaptım, okumadığım yazı, makale kalmadı konu ile ilgili. Sonunda hem benim isteğim hem de doktorum Prof. Hilal hanımın önerisi ile Resmed Airsense 10 Autoset cihazı sipariş verdim. Maske olarak ta n30i istedim. Bir kaç güne gelecek. Alırken rapor kullanmadım zira rapor sadece 700 küsür lira karşılıyor ve cihaza sahip çıkıyor devlet; biraz pahalı oldu ama sağlığımdan önemli değil. Uzun yıllar kullanacağımı düşünerek en kalitelisini almak istedim. Gelsin bakalım, bi kullanalım görelim. Umarım tercihlerim isabetli olmuştur.
  • bulentboz B kullanıcısına yanıt

    " auto cpap alsam sabit basınçla kullansam sorun yaşarmıyım."


    Hayır, tabii ki yaşamazsınız.

  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Bana da sabit basınçlı Cpap önerdi doktorum fakat ben kendisine danışarak auto cpap aldım. Ama şimdilik sabit basınçta kullanıcam. Zira bu cihazlar uzun süreli kullanılacak cihazlar. İlerleyen süreçte karşımıza çıkabilecek ihtimalleri de düşünerek en kapsamlısını almakta fayda var bence.
  • canbaba44 C kullanıcısına yanıt

    ÇOK DOĞRU 2 TERCİH YAPMIŞŞINIZ.. KESİNLİKLE MEMNUN KALACAKSINIZ

  • Öncelikle herkese sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum. Resmed Airsense 10 için cep telefonundan takip mümkün mü? İos için bi uygulaması var mı? Uzaktan firma takip ediyormuş ancak, ben de istediğim zaman bilgileri görmek istiyorum,
  • canbaba44 C kullanıcısına yanıt
  • Tecrübeli Resmed cilere bişey sormak istiyorum. Benim maskem N30i . Medikalci maske ayarını yaparken nasal değil de yastıkçığı seçti. Fakat n30i nasal olarak geçiyor Resmed in sitesinde. Bu ayar bişeyi değiştirir mi, önemi varmıdır.




  • Merhaba arkadaşlar.
    Resmed s9 ve n30 i kullanıyorum .
    Farklı bir sorum var eğer aynı problemi yaşayan varsa bilgi alışverişinde bulunabiliriz.
    Bende apne ve huzursuz bacak sendromuda var bunun için pexola 0.25 mg ilaç alıyorum hergün. Kaliteli uyku haram oldu senelerdir ayağım yüzünden ilaç bir yere kadar iyi geliyor . Her gece birkaç defa kalkıyorum.
    Son aylarda cihazın yaptığından şüphelenmeye başladım. Doktorum hayır yapmaz desede maskeyi takınca bir süre sonra ayağım hareketlenmeye karıncalanmaya başlıyor. Bu cihazı kullanmadan önce huzursuz bacak sendromum yoktu.
    Varsa bu çileyi çeken. Tecrübelerini paylaşırsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canbaba44 C kullanıcısına yanıt

    Anlamadığım. Niçin ille de sabit basınç. Cihazı otomatik ayarlayın. Önerilen basınç değerlerini girin. Cihaz zaten ihtiyacınıza göre çalışacaktır.

    Niçin illede sabit basınç anlamış değilim.

    Bu Ferrari alıp 60 km/h ile gitmeye benzer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut YASA M kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin gibi düşünüyordum, gerçi halâ öyle düşünüyorum ayrı mesele. Ancak doktorumun buna yorumu şöyle oldu. Oto Cpap ta santral apneleri kaçırma ihtimali varmış. Bildiğiniz gibi oto cihazlar titrasyon ve tıkanma durumuna göre programlanmış cihazlar, santral apneler ise beynin solunum sinyali göndermemesi ile ilgili. Yeni tip kaliteli cihazlar santral apneleride algıladıklarını söylüyorlar ancak doktor çokta güvenemiyor bu cihazlara. O sebeple, bir miktar santral apneniz de varsa hemen sabit basınçlı makineyi yapıştırıyor
  • canbaba44 C kullanıcısına yanıt

    Doktorlar ismi üzerinde DOKTOR. daha iyi bilirler......


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende bu hastalıktan müzdarip biri olarak aranızdayım.


    Resmed Airsense 10 Elite, N30i maske ile kullanıyorum.


    N30i maske için S ve M burun aparatları var. SW modeli ile değiştirmek isteyn olursa takaslayabiliriz.


    Elimde ayrıca fazladan kullanılmamış Airfit F20 (L) full face ve Airfit Swift Fx maske de var, bunları ihtiyacı olan var ise uyguna verebilirim.

  • Ağustos ayindan beri cpap cihazı kullanıyorum.gunluk ortalamaya vurduğun zaman 3-4 saat kullanabiliyorum cihazimi. Bugün doktoruma konustugum zaman bu sürenin çok az olduğunu günlük en az 5 hatta 6 saat kullanmam gerektiğini söyledi. Siz arkadaşlar günlük kac saat kullanabiliyorsunuz bu cihazi ?
  • duktil D kullanıcısına yanıt

    Doğrusu ve en iyisi tüm uyku sürecinizi cihazla geçirmenizdir. Yani 7 saat uyuyorsanız tüm o 7 saati cihazla uyumaya yönelik alışmaya çalışın.

    Gene tabii bu iş maskeye uyum konusu ile alâkalı, size tam uyan maskeyi bulursanız sorun çözülür.

  • duktil D kullanıcısına yanıt

    Resmed myair' de 7 saatin altında ki kullanımlarda puan kırıyor. Yani minimum 7 saatlik bir uyku saatinin sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.

  • Zerolaw Z kullanıcısına yanıt
    7 saat uyuyabilen varmi arkadaşlar aranizda
  • duktil D kullanıcısına yanıt

    Var ama verimli değil. Şöyle, telefonda sleep as android yüklü ve samsung health. Bilekte gear s2 saat. Rem uykum neredeyse yok, bazen 1 saat bazen hiç. Bu yüzden sabah hala sersem gibiyim, apne değerimde 5_8 arası. 5 in altına sadece yazın tatilde kuşadasında düştü, deniz havası yaradı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.