Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.237
Cevap
131
Favori
442.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Goztepe-35 G kullanıcısına yanıt

    Respirox yanlış bilmiyorsam. Cine fason yaptırılan bir ürün. Esas markası bmc ama emin de değilim internetten bakıver.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, aranızda DreamWisp kullanan, kullanım tecrübesi olan var mı?


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
  • Merhaba dreamwear maske yeni versiyonunu aldım. 825 tl n11 den çek ile 750 tl ye geldi. SGK maske hakkım var. Ankara Ana bayisini aradım 1250 tl dedi. Devlet 350 tl civarında sonradan ödeme yapıyormuş. Düşününce neden internetten almayayım dedim gittim. İnternetten aldım. Maskeden çok memnunum eski sürümünde kafamdan çıkıyordu. Bunda yanlara plastik koymuşlar kafanızdan çıkmıyor en azından bende öyle oldu.


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    Tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josephanzel -- 23 Kasım 2020; 22:48:57 >
  • Goqhan06 kullanıcısına yanıt

    Bunun ağızlıklısını 1 hafta önce aldım. Devletin verdiği tam yüz maskesini agustos başından beri kullanmama rağmen bir türlü alışamamıştım.Günlük ortalama 1-1,5 saat ancak kullanabiliyordum.Bende paraya kıyıp philips in tam yüz maskesini 1250 tl ye haftasonu aldım iyiki de almışım. O günden beri günlük uyku ortalamam 4-5 saat civarında. Gün içerisindeki o uyku halinden de kurtuldum diyebilirim

  • duktil D kullanıcısına yanıt

    Sizin adınıza sevindim. Full Face bende de var ama küçük geldiği için hava kaçağı yapıyor. Şu anda Dreamwear ve Dreamgell dönüşümlü kullanıyorum memnunum ama bazen yan yattığımda hava kaçağı olabiliyor, o nedenle DreamWisp iki bağlantılı kayma olmaz diye düşündüğüm için sormuştum. Yabancı incelemeleri izlediğimde DreamWisp zaten önerilmiyor, burun üzerinde iz yapıyormuş. O nedenle Dreamwear ve Dreamwear Gell maskeye devam.

  • Merhaba,

    Temmuz ayında Airsense10 auto ve N20 maske kullanmaya başladım. Maskeye tam uyum sağlayamadım. Hortumun önde olmasıda rahatsız ediciydi, uykuda çok döndüğüm için. Daha sonra P30i aldım. Onada uyum sağlayamadım. Burun içini tahriş etti. Ama hortumun yukarıda olması çok iyi. 2 ay falan hiç kullanmadım, ara verdim. 1 haftadır p30i ile tekrar kullanmaya çalışıyorum. bütün gece kullanamadım henüz, sabaha karşı çıkarıp, atıyorum maskeyi.


    Birde burun deliklerimden biri geceleri hep tıkalı oluyor. Onun da etkisi var galiba. N30i veya dreamwear maske denemeyi düşünüyorum.


    Babama da cpap reçete edildi. 5 cmH2O basınç ile. Ben onada otomatik cpap almayı düşünüyordum ama cihazı alacağım yer basınç değeri çok düşük otomatik almaya gerek yok diyor. Arada 1500tl fiyat farkı var. Sizin yorumunuz ne olur bu duruma? Ben yinede otomatik alalım, ileride basınç değeri değişikliği gerekir vs diye düşünüyorum. Ama gerçekten gerek yoksa da boşu boşuna 1500tl fazladan ödemeyelim.





  • efest kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, Reçete edilen basınç değeri sabit 5 ise otamatik almanıza gerek yok, ileride basınç değeri değişirse sizde biliyorsunuzdurki zaten alacağınız cihazda da basıncı yukarı doğru ayarlıyabiliyorsunuz. 5 gerçekten düşük değer, zaten devlet desteği ile alacaksanız otomatik yazılmadığı için size 750 TL dışında para ödenmez. Bana 4-11 arası yazıldığı için ve yine Oto CPAP reçete edildiği için Otomatik almak zorunda kaldım. Siz bilirsiniz. Yine de daha bilgili arkadaşlar cevap verecektir.

  • efest kullanıcısına yanıt

    MERHABALAR... OTOMATIK ALMANIZDA FAYDA VAR.. OTOMATIK MAKINEDE SABITTE AYAR YAPILABILIYOR.. ILERDE OTOMATIK ISTENIRSE SABIT ALIRSANIZ BIR ISE YARAMAZ.

    BEN HEM N30İ HEMDE P30İ KULLANIYORUM.. BURUN ICI TAHRIS SORUNU BENDE DE OLDU.. AMA ALISTIM... P30İ BURUN KAPALI OLDUGU ZAMAN ISKENCE OLABILIYOR.. O YUZDEN BURUN KAPALI ISE N30I KULLANIYORUM.. BURUN ACIK OLDUGU ZAMANLAR P30İ KULLANIYORUM... EGER DENEMEDIYSENIZ N30İ KULLANMANIZI ONERIRIM.. ZATEN AYNI MASKEYE MONTE EDEBILIYORSUNUZ.. FORUMDA SATAN ARKADAS VARDI ISTERSENIZ GORUSUN

  • quote:

    Orijinalden alıntı: epivep

    Arkadaşlar merhaba. Pandemi başlamadan önce doktor tavsiyesi ile nazal maskelerden tam yüz maskeye geçmek zorunda kalmıştım. Uzun zaman kullandığım Fisher & Paykel maske yüzümde iz bıraktığından yeni maske aldım. Elimde bazılarını hiç kullanmadığım bazılarını da bir kaç kez kullandığım maske ve başlıklar var. Kenarda öyyece duruyor bir yıldan beri. İhtiyacı olan arkadaşlara uygun fiyata yollamayı düşünüyorum. Resimler ektedir. PM ile bağlantı kurabilirsiniz.


    Resmed AirFit P30i maske ve buna ait 3 tane başlık. Bu başlıklardan bir tanesi N30i maskesine aittir ama P30i ile birebir uyumludur

    Philips Dreamwear Maske başlığı 3 adet.



    NOT: Pandemi sırasında hiçbiri kullanılmamıştır.




    bu uarkadasımız satıyor





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Josephanzel

    Merhaba dreamwear maske yeni versiyonunu aldım. 825 tl n11 den çek ile 750 tl ye geldi. SGK maske hakkım var. Ankara Ana bayisini aradım 1250 tl dedi. Devlet 350 tl civarında sonradan ödeme yapıyormuş. Düşününce neden internetten almayayım dedim gittim. İnternetten aldım. Maskeden çok memnunum eski sürümünde kafamdan çıkıyordu. Bunda yanlara plastik koymuşlar kafanızdan çıkmıyor en azından bende öyle oldu.




    Tavsiye ederim.

    Burun ve kafa ölçüsüne göre ebatları yok mu bunun? İnternetten sipariş verince bunlar sorun olmuyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • efest kullanıcısına yanıt

    5 mss basınç çok düşük. Makinesiz de uyuyabilir. Ancak hastalığının ilerlememesi açısından kullanırsa ileri dönük faydası olabilir. Sigara içiyorsa bırakması, kilolu ise kilo vermeye çalışmasının da yararı olacaktır. Mesleği ( şayet halen çalışıyorsa ve ) dikkat gerektire bir iş ise kullansa faydası olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galiba auto alacağız ileride basınç değeri değişirse diye.

    Maske için dreamwear sanki daha rahat olur gibi görünüyor. N30i deki sert plastik yapı onda yok.

    şu güzel bir karşılaştırma videosu ikisi için.



  • efest kullanıcısına yanıt

    Basınç değeri değişmesi ayrı bir konudur, sabit cihazın da basıncı değiştirilir.


    Otomatik cihazın espirisi şudur, size sürekli aynı basıncı vermez, sizi uyku sırasında dinleyip daha önceden seçtiğiniz basınç aralığına göre, örnek verelim 04-10 cm seçtiniz, 04 ve 10 arasında sizin uyku sırasındaki apne ve hallerinize göre basıncı kendisi ayarlar.


    Maske konusunda videolar aldatıcı olabilir, paylaştııgnız videodaki arkadaş N30i'i hiç beğenmemiştir ancak benim en rahat ettiğim maske mesela N30i'dir, tam tersi ise Dreamware ile de uzu süre tecrübem oldu hep burnumda yara sorunu yaşamıştım, yani maske işi bayağı kişiye özel bir konu.

  • Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır cpap cihazı kullanıyorum.Bu konuda çok araştırma yaptım.Hangi marka olmalı ve nasıl bir cihaz almalıyım diye.1 aylık tecrübelerimi kısaca yazmak istedim.

    Ben respirox un G2s modelini aldım (fakat üzerinde bmc yazıyor) fiyatı 2100 tl.Şu ana kadar da hiç bir sorun yaşamadım.Zaten makinenin yaptığı iş her makine de aynı.Sadece basınç vermek.Benim basınç ayarım sabit 10 ve işimi çokta rahat gördüğünü söylebilirim.Bu konuda çok kararsızdım.Hatta bi ara resmed marka alacaktım.7-8bin gözden çıkarmıştım.Ancak şimdi doğru yaptığımı anladım.Gittiğim bayide philips in bir modelinide gösterdiler.Aldığım makine ile ebatları hemen hemen aynıydı.Sadece biraz(o da en fazla 500gr falan)daha hafifti.ve fiyatına 4500 tl dediler.Yarım kilo daha hafif diye neden 2 kat para ödeyeyim dedim.Resmedin en düşük modelide nemlendiricisiz ve maskesiz fiyatı 3500 tl idi.Burada ki fiyat farkı sadece bu markaların cihazları biraz daha hafif olduğundan ve dışardan uyku bilgileri kontrol ediliyor olduğundan.Bana bu uzaktan bilgileri görebilme de cazip gelmedi.Sonuçta G2s de de sim kart var ve sabah kalktığınızda android uygulama ile uykunuzdaki değerleri görebiliyorsunuz.Biraz ebat ve ağırlık için 3-4 katı daha fazla para vermek!! bence tercihiniz bu yönde kullanmayın.Bir diğer konu ise maske.Makine ile verilen maske kullanmak mümkün değil.Cihazı aldığım yerde philips maske 500 tl civari idi.Ben hemen arka sokakta resmed in yetkili bayisine gittim.Orada üstten borulu olanın fiyatını sorduğumda bana fiyat 1500 tl dediler.Halbuki aynı maske N11 de 900 tl.Tabiki almadan çıktım.N11 den resmed mirage fx maske siparişi verdim.Bence paranızı makineye değil maskeye harcayın.Çünkü uyku kalitenizi maskeniz belirliyor.Şuan toplamda 2100 tl cihaz+525 tl maske ile işimi görmüş bulunmaktayım.700 tl de sgk ödeme yapacağı için 1900 tl ye uyku apnesi sorunum çözüldü.Sabahları kalktığımda ailemden hiçbir ses duymadıklarını söylemeleri çok güzel birşey.Umarım birilerine yazdıklarımla yardımcı olmuşumdur.Herkese sağlıklı günler...





  • Merhaba...öncelikle bu hastalığı yaşayan herkese geçmiş olsun...ben 1 sene önce ağır derecede uyku apnesi teşhisiyle cpap cihazı kullanmaya başladım ve düzenli bir şekilde kullanıyorum...kontrol ve maske yenileme maksatlı hastaneye gittim ve doktor yeniden test istedi ve raporda ilginç bir şekilde apne indeksi çok düşük...doktor artık cihaz kullanmayı bırak, iyileşmissin dedi...bana bu hastalığın teşjis konduğu hastanede ömür boyu bu cihazı kullanacağım söylrnmişti...şimdi sonuçun bu şekilde çıkması beni düşündürüyor...gerçekten bu hastalığın sadece cihaz kullanarak iyileşmesi mümkünmü buna brnzer bir durum yaşaysn varmı?...başka hastanede bir daha kontrol mü yaptırsam.? Tavsiyeleriniz nelerdir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEMS44 C kullanıcısına yanıt

    valla hocam ılk kez duyuyorum böyle birşey... ilk ahi değeriniz neydi acaba? birde corona donemi test yaptırmak çok mantıklı gelmedi bana.. ben 2-3 sene sonra gıderım sanırım tekrar test yaptırmaya...

  • CEMS44 C kullanıcısına yanıt

    Doktorunuzun "iyi" bir doktor olduğundan emin olmanızı öneririm. Neticede düzenli CPAP cihazı kullanan hastalarda bir gece maskeyi kenara koydu diye hemen uyku apneleri eskisi gibi olmayabilir, tıkanmalarda eskisi olmayabilir, bunu ben değil, araştırmalar söylüyor.


    Sebebi de şu, bu hastalık sinir sistemi ile ilgili bir hastalık (o nedenle nöroloji doktorları tanı koyuyor), yani işin içinde sinir sistemi var ama, biz hep olayı soluma gibi düşünüyoruz. CPAP cihazını düzenli ve doğru kullanan birisi için gece uyku düzene giriyor, beden rahatlıyor ancak siz diyelim ki 01 Ocak günü cihazı bıraktınız, 01 Ocak gecesi tıkanmalarınız bu hastalığa ilk yakalandığınız gibi olmayacaktır, sinir sistemi gece soluk alıp vermenizdeki aksaklıkları gün ve gün anlayacak ve sizin tıkanmalarınız belki 15 Ocak'da tekrar eski haline dönecektir. Haliyle gidip 02 Ocak gecesi hastanede teste girerseniz apne değerleriniz düşük çıkabilir.


    Zaten doktorunuz haklı olsaydı, bu hastalık için hastanelerden rapor aldıgınızda "sürekli" raporu verilmezdi, süreli rapor verilir ve süre bitince tekrar kontrol olmanız istenirdi.





  • Bugün işe gelirken radyoda bir haber denk geldi henüz araştıramadım. Uyku apnesi testi için hastanede yatmaya gerek kalmayacak, yapay zeka ile hasta evinde.....


    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uyku Laboratuvarında, hastaların uyku kayıtları yapay zekayla takip edilecek.
    Ege Üniversitesinde (EÜ) "Uyku Devrimi" başlıklı Horizon Projesi kapsamında yapay zeka kullanılarak uyku apnesi olduğu düşünülen hastaların uyku kayıtları incelenecek.

    İnceleme sonucu, uykuda nefes durması şiddetinin belirlenmesinde yeni değişkenler oluşturulacak ve kişiye özel tedavilerin belirlenmesi sağlanacak.

    EÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen Kaçmaz Başoğlu, uykuda nefes durması şiddetinin belirlenmesinde, şimdiye kadar yararlanılan parametrelerin yerine yapay zeka tarafından geliştirilen yeni değişkenlerin kullanılacağını söyledi.

    Testler evde yapılabilecek

    Yeni tanı algoritmaları sayesinde hastanede yatırılarak uyku testi yapılmasına gerek kalmayacağını anlatan Başoğlu, "Hastalara evde, kendi yataklarında uyku testi yapılacak ve teletıp yoluyla veriler laboratuvara aktarılacak. Oluşturulan algoritmalarla uyku kayıtları incelenecek ve yaşam kalitesini geliştirecek kişiye özel tedavilerin belirlenmesi sağlanacak" dedi.

    Özen Kaçmaz Başoğlu, üniversite bünyesindeki uyku laboratuvarının, AB projesi European Sleep Apnea Database (ESADA) çalışmasında da yer aldığını vurguladı.

    Her yıl yaklaşık 400 hastaya gece yatırılarak uyku testi yapılan laboratuvarda, 14 senede toplam 5 bin kişiye test uygulandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icingdeath -- 3 Aralık 2020; 9:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    Aslında gittiğim doktor prof. Ancak göğüs hastalıklarında...ama sonuçta oda çıkan test sonucunu yorumluyor...bende sizin gibi düşünüyorum cihaz kullanmazsam zamanla daha artaktır apneler...aslında test günü bile cihazla uyuduğuma göre fark vardı...ben çok rüya görüyorum ve cihazsız uyuduğumda daha sıkıntılı ve yorucu rüyalar görüyorum... Test günüde aynı şekilde rüyamda bile yoruldum ama bu hastalık teşhis edilmeden önce kabuslar, sıçrayarak uyanmalar, hatta rüyadayken bile uyanamayıp ızdırap çekiyordum...nefes nefes kalp çarpıntısıyla uyanıyordum, kollarım sanki sabaha kadar yük taşımışım gibi ağrıyordu...cihaz rüya görmemin önüne geçmese de en azından yorucu kabuslar kalmamıştı...bir kaç gün cihazsız yatacam, eğer eskiye dönüş olursa kullanmaya devam edecem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, @eozen81 ' e katılıyorum. En basitinden kendimden örnek vereceğim. Bende pozisyonel Apne mevcut, Cpap basınç değerim 4-11 arası. 23 Kasım gecesi 03:30 a kadar maske ile uyudum, sonrasında maske rahatsız ettiği için çıkardım ve uyumaya devam ettim. Sabah 07:30 da uyandım. SnoreLAb programının bu süreçte vermiş olduğu raporlar aşağıda. Maske takılı iken 03:30 kadar Skor;30, Maske çıkardıkten sonra Skor;120 ye fırlamış. Truncu renkli grafik Horlama ve tıkanma yerleri. Ayrıca birden çok Apne mevcut, sadece birisini aşağıda paylaştım. (Android kullanıyorsanız SnoreLAb App yükleyip kendiniz deneyebilirsiniz.)

    Saygılar..


    Maske Takılı halde uyku;

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


    Maske Çıkardıktan sonraki uyku;


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


    Maske takılı değilken Apne;


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goqhan06 -- 5 Aralık 2020; 13:29:32 >




  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.