Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.584
Cevap
44
Favori
263.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar dostlar, Mutfakta duran eski tüplü televizyonda kullanılacak, scart girişli en ucuz yollu alacabileceğim uydu alıcısı seçenekleri nelerdir?

  • Selam arkadaşlar. Sadece şifresiz türksat kanalları izlemek için uydu alıcısı önerir misiniz? Kanal geçiş hızlı olsun ve görüntü kalitesi iyi olsun tek kriterim bunlar. IP TV, Youtube,Netflix izlenmeyecek.


    Bütçe: 1000-1300TL civarı

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam benim TV'de uydu girişi yok. Olursa anca HDMI ile yayın alabilirim. Buna göre bana cihaz önerebilir misiniz, Turksat kanalları izleyeceğim. Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 12 Temmuz 2023; 9:23:1 >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Hiremco s10 Turbo 4K ya da Next Innova

  • selam arkadaslar,

    digiturk modul kullanabilecegim goruntu kalitesi cok iyi kanal gecisleri hizli 4k uydu ne tavsiye edersiniz dreambox two var sanirim modul girisli onun haricinde tavsiyeniz varmidir?

  • Ses çıkışından kastınız digital çıkış ise optik yada tos bağlantıya sahip çıkış neredeyse hemen hepsinde var, ürün kalitesine bağlı olarak yine pek çoğunda bluetooth ile de ses alabiliyorsunuz.

  • KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt

    "Çanaksız uydu alıcısı" diye bir şey yoktur.


    "Çanak" yani anten olmadan, uydu sinyalleri alınmaz çünkü.


    Böyle kalitesiz cihazlarla 6 kanal ses çıkış fantezileri kovalanmaz ayrıca.

  • Merhaba, Türksat izlemek için hızlı kanal geçişi olan HD bir cihaz önerebilir misiniz? Halihazırda apple tv olduğu için iptv, netflix, youtube vs desteğine ihtiyacım yok. Neta HD 6400 kullanıyordum ve çok memnundum ama maalesef bozuldu. Teşekkürler
  • M3phisto kullanıcısına yanıt

    Kanal geçiş hızında, Neta 6400 HD cihaza yakın, Next 2071 model cihazı önerebilirim.

  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Hatırladığım kadarıyla mini ve iptvli cihazların standart cihazlar kadar performans göstermeyeceğini daha önce belirtmiştiniz. Açıkcası ben saf bir cihaz tercih ederim, hızı bir tık düşük olsa da kasası standart büyüklükte olan, ısınma ve yazılım problemi olmayan klasik uydu kablosu girişli bir cihaz. Bu şartlarda bir şey önerebilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3phisto -- 10 Eylül 2023; 13:38:34 >
  • Günümüzde cihazların özelliği olarak; yalnızca uydu işlevleri bulunan cihazlar artık üretilmiyor.


    Uydu cihazlarında uydu işlevleri, o cihazın ana işlevdir. Iptv ve benzeri medyatik işlevler ise, o cihazın tali işlevidir.


    Önerdiğim next 2071 model cihazda uydu işlevi, cihazın ana işlevi olduğu için, sıkıntısız çalışmaktadır. Ama cihazın iptv ve benzeri medyatik işlevleri sıkıntılı olabilir. Sebebi; bu tür cihazların kapasitif hafızası( RAM - ROM ) yetersizdir.


    Yani önerdiğim cihazı, uydu cihazı ağırlıklı olarak kullanacaksanız, alabilirsiniz. Cihazın iptv özelliklerinden de yararlanırım gibi bir düşünceye kapılırsanız, performanslı çalışmayacağını şimdiden belirtmiş olayım.


    Olası ısı ve benzeri konulara gelince;


    Günümüzün cihazları arasında, HD segmentinde kasalı olarak önerebileceğim cihaz yok maalesef...


    Kasalı cihaz olarak, Next Innova 4K modeli var. Tabi bu cihaz, HD cihaz değil !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 10 Eylül 2023; 14:39:29 >




  • Detaylı açıklamanız için tekrar teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğunuz cihaz cepte, peki hem android hem de uydu alıcısı bir arada bir tavsiye istersem ne önerebilirsiniz. Bildiğiniz gibi apple tv’de acestream kullanılmıyor.

  • Android yazılımla çalışan uydu alıcısı önermem. Çünkü o tür cihazların tuner katı ile android yazılımın uyumu bulunmamaktadır.


    Bu durum, cihazlarda sinyale kilit atamama sıkıntısı çıkarmaktadır. Sinyale kilit atamayınca, cihaz sinyal yok sorunu vermektedir. Cihazı yeniden başlat vb, bir sürü işlem yapmak gerekmektedir. Hal böyle olunca, bu tür android cihazlar nefaseti ile çalışmamaktadır.


    Sinyal sıkıntısı çıkarmayan ve uydu ve iptv işlevlerinin ikisi bir arada cihaz olsun istiyorsanız, linux DreamOS işletimli Dreambox Two modeli cihazı tavsiye ederim. Bu cihazın kullanımı tecrübe gerektirmektedir. Yani ayarları oldukça uğraştırıcıdır. Ama bu cihazla hemen hemen yapılamayacak yok gibi... Bu arada, Dreambox Two modeli cihaza sahibim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 10 Eylül 2023; 15:56:13 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Serkan hocam tam 2071 alacaktım, yorumunuzu okuyunca hevesim kaçtı :)


    IPTV amaçlı bir uydu alıcı alacaktım. 4K istemiyorum (tv 4K değil)

    Bütçe max. 1.000TL olunca 2071' e yönelmiştim. Hiremco, Dreamstar, Dreambox markaların fiyatları çok yüksek. Sadece aşağıdaki modeller 1.000TL altı görünüyor.

    Bir de Redline var ama markayı tanır mısınız?

    (bu cihazlarda bellek ne kadar önemli sizce. Min 256mb bakayım diyorum ama düşük mü kalır)


    Destekleriniz için teşekkür ederim.


    Hiremco V10 Uydu Alıcısı En Ucuz Fiyat ve Özellikleri - Epey


    Dreamstar Smart Plus IPTV Uydu Alıcısı En Ucuz Fiyat ve Özellikleri - Epey





  • TWiST_oF_FaCe T kullanıcısına yanıt

    Ip içinden gelen içerikleri izlemek için, uydu alıcılar, doğru cihazlar değildir !


    Yani hangi uydu cihazını alırsanız alın, ip içinden gelen içerikleri android tv box aygıtlar gibi hızlı ve konforlu kullanamazsınız.


    Tv 4K değil diye 4K cihaz edinmemek de doğru değildir. Çünkü 4K cihazlarda işlemciler daha hızlıdır. Bu da kullanıcıya konfor olarak yansır. Next Innova 4K cihaz, uydu cihazı kategorisinde üretilmiş bir cihaz olup, ip içinden gelen içerikleri izlemek, sizin iki adet link verdiğiniz cihazlara göre, daha konforlu izleme yapılabilir. Yani en azından cihazın iptv tarafı, sizin link'ini verdiğiniz cihazlara göre biraz daha iyidir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam innova çok pahalı. Açıkçası bütçe sıkıntısı olmasa direk model sorardım size ve onu alırdım. 4K olunca zaten fiyat 1.250 TL' den başlıyor.


    Sizi çok fazla yormamak adına, bazı filtreler rica edeyim sizden. (iptv şart)


    - Linux ya da Android işletim sistemlerinden hangisini seçerdiniz

    - Bellek olarak sizce 256mb yeterli mi yoksa 1GB ve üstü mü olmalı

    - Marka olarak hangilerini tavsiye edersiniz. (önceki mesajlarınızdan birinde 2071 için ılımlı bir yorumunuzu görmüştüm)


    Teşekkürler,


    NOT: Aşağıdaki cihazda amazon inanılmaz bir indirim yapmış. Uydu alıcısı olan bir cihaz aramıyorum ama değerlendirmek isteyen olabilir. Detayına bakmadım ama kaçmaz bir fiyat gibi???


    NEXT QUANTUM 4K+ANDROID UYDU ALICISI : Amazon.com.tr: Bilgisayar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TWiST_oF_FaCe -- 3 Ekim 2023; 15:36:36 >




  • TWiST_oF_FaCe T kullanıcısına yanıt

    IPTV şart ise; ip içinden gelen içerikleri, konforlu ve hızlı bir şekilde izlemek ve yönetmek için, android yazılımlı cihazlar tek seçenektir. tabi android yazılımlı cihazlar da uydu cihazı değildir. Uydu tuner'li android cihazlarda ise, sık sık sinyal yok sorunu ile karşılaşılmaktadır. Zaten uydu tuner'li android cihazlarda, cihazın uydu bölümü, tali( ikincil ) işlev olarak konulmuştur.


    Linux( DreamOS, Enigma2 ) cihazlarla da ip içinden gelen içerikler izlenebilir. Ama android yazılımlı cihazlar kadar kolaylıkla yönetilemez. Bi ton ayar vs gerektirir.


    Bellek ihtiyacı cihazda çalışan yazılıma göre değişiklik gösterir. Android yazılımlı cihaz kullanırken, 2 GB. bellek yeterli gelirken, linux( dreamOS, enigma2 ) cihaz kullanırken, 1 GB. bellek yeterli gelir.


    Diğer özgün yazılımlı cihazlarda bellek durumu hakkında fikir belirtmek istemem. Çünkü özgün yazılımlı cihazlarda flash player yamasının çalışıp - çalışmamasına göre değişkenlik gösterebilir.


    H265 decode etmeyen cihazlarda, flash player eklentisi yok.


    H265 decede eden cihazların bazılarında flash player var, bazılarında yok. Hangi cihazda olup - olmadığını cihazı satın almadan ya da kullanmadan anlamak mümkün değildir.


    Next 2071 cihaza gelince; bu cihaz, uydu cihazı amaçlı kullanıldığında tavsiye ettiğim cihazlar arasındadır. Cihazın iptv tarafı zayıftır. Yani iptv tarafı ne kadar hizmet verebiliyorsa, o kadarı ile yetinmek gerekmektedir.


    Ekleme ;


    Next Quantum 4K+ cihaz çok eski işlemcili bir cihazdır. Hiremco matrix pro cihazdaki işlemciden bile daha eski bir işlemci bulunmaktadır.


    Hiremco matrix pro cihazdaki işlemci 10 sene öncesinin teknolojisinin kullanıldığı bir işlemcidir. Next Quantum 4K+ cihazdaki işlemci ise, teknoloji düzeyi itibariyle en az 12 yıllık bir işlemci kullanımı söz konusudur. Adamların mallar elinde şişip kalınca kampanya yapıyorlar yani...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Ekim 2023; 15:55:8 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Elinize sağlık. Yazdıklarınızı kayıt altına aldım.

    Bu önerileriniz ben de farklı bir bakış açısı uyandırdı.


    Muhtemelen detaylı bilgim olmadığı için sizi yanlış yönlendirdim.

    Uydu yayını olarak türksat kullanıyorum ve uydu alıcısı mecburen duracak. Sadece iptv çözümü aradığıma göre acaba bu durumda benim sadece medya oynatıcı mı almam gerekiyor? Android önerdiğinize göre o tarafa kayıp türksat alıcı ayrı, medya oynatıcı ayrı olarak TV' ye bağlantı yapmam gerekecek.


    Mesela şu tip;


    Dreamstar W2 Medya Oynatıcı En Ucuz Fiyat ve Özellikleri - Epey

  • TWiST_oF_FaCe T kullanıcısına yanıt

    Evet tv box aygıtı ayrı satın almalısınız.


    Link'ini verdiğiniz cihazı, işlemcisinin ve gpu biriminin teknoloji seviyesi itibariyle, hiç düşünmeyin.


    İşlemcisinin teknoloji seviyesi itibariyle, Next Start 4K cihaz, fiyat/performans ürünü diyebilirim.

  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.