Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
44
Favori
263.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam peki daha yeni islemcili(12nm vs) , iptv ve uydu kanallari tek listede gorunebilecek(iptosat dedikleri) mumkunse android en ust cihazlar nelerdir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisbt kullanıcısına yanıt

    12 nm işlemcili olup da, "uydu + iptv" kanallarını tek listede sıralayan, iptosat ve android özellikli uydu cihazı yok.



    ************


    12 nm işlemcili iki model uydu cihazı var. Bu cihazlar da, Dreambox One ve Two modelleridir. Bu iki model cihaz linux DreamOS yazılımı ile çalışmaktadır. Uydu + iptv kanalları tek listede sıralanabilir. Bu iki cihazda iptosat özelliğinden de yararlanmak mümkün. Ancak eklentiyi kurup ayar yapmak gerekir. Linux cihazları kullanabilmek için, kullanıcı seviyesinden linux çalıştırmayı bilmek gerekir. Yani linux cihazlar oldukça uğraştırıcı cihazlardır. En üst seviye cihazlar, şimdilik bu cihazlardır.



    ************


    Geriye kalan uydu tuner'li( amlogic cpu'lu ) android cihazların, gpu( mali g31 mp2 hpm ) tarafı bile, 28 nm'dir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Ocak 2023; 12:32:35 >
  • Tesekkur ederim hocam detayli aciklamaniz icin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam konu uzmani oldugunuz icin bi sorum daha olacak, sungate titan ve novacom spybox haricinde(zayif cihazlar oldugu icin eledim) uydu alicilarda(enigma cok karisik daha basit) iptosat olan bi cihaz varmi? Tvirl gibi uygulamalar ile bunu yapmak mumkunmu? Mecool yada benzeri cihazlarda

    androidde 4k ip filmler vs daha kolay acar diye dusundum yaniliyormuyum?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisbt -- 17 Ocak 2023; 21:22:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisbt kullanıcısına yanıt

    Iptosat kullandığım bir uygulama değil. Tvirl de aynı şekilde... Yani olanı, olmayanı kendiniz değerlendirin.


    Android üzerinde çalışan çeşitli apk uygulamaları üzerinden, film izlemek daha kolay.

  • Arkadaşlar HD televizyonda kullanmak için bir uydu alıcısı (IP TV ve kayıt özellikli v.s.) alacağım aşağıdaki iki cihaz arasında kaldım birini seçmem konusunda yardımcı olurmusunuz? Alt ta belirttiğim cihaz 4K olduğundan HD televizyonda görüntü netliği konusunda sorun yaparmı ?

    -Hiremco GT Turbo V8D Plus Dolby

    -Hiremco S10 Turbo 4K

  • s10 turbo 4k


    @Sinan111

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim sipariş verdim.

  • Öncelik ile Serkan Güzel kod adlı kişiye çok teşekkür ederim. Onun tavsiyesi ile aldığım Hiremco s10 turbo 4k cihaz (görüntü kalitesi, uygulamaları hızlı açışı ve kullanılışı açısından) çok iyi bir cihaz, wifi bağlantısıda çok güçlü şimdiye kadar kullandığım Redline Mate Pro (android) dan (hızlı bağlanma ve uygulamalar arasındaki geçişler açısından) çok daha hızlı; Redline da yaşadığım kopmalar, uygulamalar arası geçişler ve kullanım zorluğunu bu cihazda yaşamıyorum. Ben 74 yaşında olduğumdan siz gençler gibi teknolojiye çabuk uyum sağlıyamıyorum.

    Bu cihazı kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak;

    -- Kayıt özelliğini nasıl kullanacağım? (USB bellek takılı ve zaman kaydırmayı 120 dakika seçtim, ancak gene de kayda muvaffak olamadım)

    -- Güncellemelerde son versiyonu yükledim, acaba ilk güncellemeden başlayarak sırası ile mi güncellemeleri yüklemem gerekir di?

    -- Son güncellemeyi yüklediğim için; daha sonra daha eski güncellemeleri yükleyebilir miyim?












    g





  • Güle güle kullanın.


    Bir ara test etmiştim, ama kayıt fonksiyonunu hiç test etmemiştim.


    Direkt son güncellemeyi kurmanız yerinde olmuş.


    Önceki güncelleştirmelerden birine de dönülebilir. Ancak tavsiye etmem. Çünkü bu tür cihazların yazılımında bug( hata ) bulundukça, yeni sürümler çıkarılmaktadır.

  • serkan hocam merhaba


    uydu alıcı almayı düşünüyorum..


    Hiremco Turbo S10 Linux alıcıyı mı Next Innova uydu alıcıyı mı tavsiye ederseniz ? kısaca karşılaştırma yaparsanız çok mutlu olacağım..

    teşekkürler...

  • Her ikisi de aynı cihaz.

  • OCTAGON SX88 V2 4K UHD DUAL OS Multiboot 5G WIFI cihazını tavsiye edermisiniz? İleride yazılım yüklenmesi konusunda sorun yaşarmıyız?

  • WI-FI si olmayan gördüğüm kadarı ile tüm özellikleri aynı olan (yurt içinde satışı olmayan) OCTAGON SX88 V2 4K UHD DUAL OS cihazı ile yukarıda belirttiğim Octagon cihazından birini almayı düşünüyorum, sizlerden gelecek yorumlar olumlu ise bu iki cihazdan ucuz olan WI-FI li modeli seçebilirim. Özellikle bu cihazlar için beni bilgilendirmesini Serkan güzel beyden rica ediyorum.

  • Gelişkin özellikleri ve ensek altyapısı bir arada olan bir cihaz... İhtiyacınıza göre wifi'li ya da wifi'siz alabilirsiniz.

  • Teşekkür ederim Serkan bey.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Serkan bey Sony 4k OLED tv kullanıyorum. İçinde uydu alıcıdı var ama eski alışkanlıkmı bilmem ama güzel seri ve görüntü kalitesi güzel bir cihaz tavsiye edermisiniz. Şunu al diyebileceğiniz bir cihaz yol gösterirseniz sevinirim. Saygılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Easy Ice kullanıcısına yanıt

    En üst segmentte bir cihaz düşünüyorsanız, Dreambox Two 4K cihazı, ortanın biraz üstü bir cihaz düşünüyorsanız, bir yukarıdaki mesajda üyenin sorduğu 4K cihazı, orta segmentte bir cihaz düşünüyorsanız, Hiremco s10 Turbo 4K cihazı, giriş seviyesi bir cihaz düşünüyorsanız, Dreamstar Smart Plus HD cihazı alabilirsiniz.


    Bu cihazların tamamı seri cihazlardır.


    Bu cihazların görüntü kalitesi ise, bir birine çok yakındır. Görüntündeki kalite farkını, 65" üzeri tv'lerde fark edersiniz ancak...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok tşk ederim. Yaşlandım artık dreambox yazılımı falan kafam almaz çokda pahalı 15klarda

    Üstte arkadaşın dediği OCTAGON SX88 V2 4K UHD DUAL bunu dediniz sanırum fiyatı 3 k larda makul bunu alayım o zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Easy Ice kullanıcısına yanıt

    Evet, belirttiğiniz gibi dreambox'ların yazılımı detaylıdır.


    sx88 cihazda da, dreambox'larla aynı yazılım var. Gerçi sx88 cihazda başka bir yazılım daha çalıştığı belirtilmiş, ama çalışan o ikinci yazılımı deneyimlemediğim için fikir belirtemeyeceğim.


    Son kullanıcıya fazla iş bırakmayan türde yazılımı bulunan bir cihaz almak istiyorsanız, sx88 v2 cihazı ya da Hiremco s10 Turbo 4k cihazı alabilirsiniz. Zaten her iki cihazda da aynı işlemci var. Görüntü kaliteleri de aynıdır. Fiyat olarak s10 turbo 4k cihaz oldukça avantajlıdır. 1.5k civarı...


    Önceki üyeye belirttiğim gibi, sx88 v2'nin avantajı; saklama ve hafıza bileşenlerinin kapasitesi geniş olduğu için donanım ve yazılım altyapısı esnek bir cihazdır. Tam inceleyemedim ama sx88 gibi linuz e2 çalıştıran cihazların tuner katında Si-Lab'ın demodülatörü kullanılır. Yani anlamı; bu cihazların tuner katındaki demodülatör, merkezi uydu dağıtım sisteminde kullananlara sinyal sorunu çıkarmaz genellikle...


    1.5k'lık cihazla 3k'lık cihazdaki fiyat farkı, donanım bileşenlerinin özelliklerinden kaynaklanmaktadır.


    Merkezi anten tesisatının durumunu biliyorsanız ve tesisat sorunsuz çalışıyorsa, s10 turbo 4k cihaz da yeterli gelir.


    Özetle; merkezi tesisata güvenemiyorsanız ve esnek altyapılı bir cihaz kullanmak istiyorsanız sx88 cihazı tercih etmelisiniz. Tesisat yeterli ve fazla harcama yapmak istemiyorsanız, s10 turbo 4k cihazı da tercih edebilirsiniz.





  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.