Şimdi Ara

USTASINDAN PPF ŞEFFAF KAPLAMA - SERAMİK KAPLAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar değerli arkadaşlar. Bu konuyu çokça merak eden - detay öğrenmek isteyen forumdaşlarımızı görüyorum. Konunun ustası olarak detaylı bilgi vermek isterim.


    Eğitimli - usta öğretici sertifikalı - gelişiminin devamı için halen her gün araştıran ve öğrenen, günün sonunda 15 yıllık tecrübeye sahip bir Oto Estetik ustasıyım. Hali hazırda Kuşadası 2000 Motorlu Taşıtlar Fiat Ana Bayii Estetik Bölümü Ustabaşıyım. 


    PPF KAPLAMA - Yeni nesil boya koruma ürünüdür. Seramik kaplama gibi sıvı kıvamda değil, fiziksel olarak ele alabileceğiniz, ortalama 120 ile 200 micron kalınlığa sahip şeffaf görünümlü bir malzemedir. Çokça modeli ve çeşidi bulunmasına müteakip, piyasada ekseriyetle bilinen iki model vardır. TPU ve TPH. 


    Evet, ikisi de araçların boyalarını darbeler, çizikler, taş çarpmaları, güneş ışınları ve kimyasal maddeler gibi çeşitli dış etkilere karşı korumak için kullanılan ürünlerdir. Ürünler uygulama yapıldıktan sonra son kullanıcı olarak aracınıza hangi ürünün yapıldığını anlama imkanınız yüksek ihtimalle, maalesef yoktur. Burada İşlemi yaptırdığınız işletmenin kalitesine ve dürüstlüğüne itibar etmeniz esas noktadır.


     Bu işler ehliyet isteyen işlerdir. Aracınız üzerinde maket bıçağı ve bilumum kesici alet kullanımı içeren detaylı uygulamalardır. Ppf kaplamayı yapacak ustanın tecrübesi ve bilgi birikimi çok önemlidir. Maalesef aracınızın kaportasını ve muhtelif yerlerini çizebilir- kesebilir, günün sonunda bakmaya kıyamadığınız aracınız özelinde, bu işi yapıp yapacağınıza pişman olabilirsiniz. Uygulamanın temiz ve uzun ömürlü olması açısından, uygulama öncesi aracın sinyal lambaları, kapı kolları, stop farları, kapı çıtaları, aracına göre tavan çıtaları (bana göre) kesinlikle sökülmelidir.


    TPU - Termoplastik Poliüretanın kısaltmasıdır. Hammaddesi, içeriği ve uzun ömrü sebebiyle ilk tercihimizdir. Adamın dibidir. Ppf kaplama yaptıracak insanlara, imkanlar dahilinde kesinlikle bu ürünü yaptırmasını tavsiye etiiğimiz, piyasanın ağır abisidir. Marka ve kalitesine göre 12 yıla kadar garantili olanı vardır. Darbe emiş gücü, mukavemeti ve yüksek hidrofobi (su hassasiyeti) en yüksek olan modeldir.


    İyi modellerde kılcal çizikleri sıcaklık ile birlikte kendini onarma özelliği vardır ve bu gerçekten doğrudur. 


    Bu ürünün de kendi içinde birkaç kolu vardır. Mat olan ve renkli olan modelleri vardır. (ki ben mat olanı arabasına göre çok beğeniyorum)


    TPH - Polivinil Klorür yani PVC içeriklidir. TPU modele göre daha kısa ömürlü ve uygulaması görece daha zahmetlidir. 


    Genel kıyasta TPU'dan daha esnek, daha net görünümlü ve daha kullanışlı değildir.


    İşlem yapıldıktan sonra parlaklık ve ilk 2 yılda koruyuculuğu TPU yu çok fazla aratmayacaktır ancak sonrası için kesinlikle değişim öneriyorum.


    Evet, muhakkak bir esnaf olarak, müşteri talebine göre bu üründe elimizde - stoklarımızda bulunuyor fakat uygulama öncesi müşterilerimize iki ürün arasında ki kalite ve fiyat farkını detaylıca anlatıyor, isterse uygulama anında atölyemizde bulunabileceğini söylüyor ve nihai kararı son kullanıcıya bırakıyoruz. 


    Aracını en az 5-7 yıl kullanacak olan, bahse konu süre geçtiğinde, söktürünce ilk günkü temizliği ve parlaklığı görmek isteyenler TPU modeli tercih etmektedir.


    Aracını en fazla 2-3 sene kullanacak olan, kullandığım süre zarfında hasar görmesin, 2 sene sonra satarken, alıcıya bu araçta kaplama var diyebileceğim bir şey olsun diyenler ve aracını bağ-bahçe- arazi de kullanacak olanlar da TPH model tercih etmektedir.


    TPU modelin fiyatı TPH'a göre yüksek olduğundan, bazı müşterilerimiz aracının ön 4 parçasına yapılmasını uygun görmektedir ve bu da mantıksız değildir. Aracın kalan kısımlarını seramik kaplama ile koruma altına alıyoruz ve en az 2 sene garanti veriyoruz. (Seramik kaplama asla Ppf kaplama kadar koruyucu değildir.)


    Günün sonunda bu tercih tamamen müşterinin bütçesi ve aracı ile olan bağı ile alakalı bir durumdur. İlk tercihimiz her zaman TPU model ürün kullanılmasıdır.


    Tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Lütfen yepyeni, tertemiz, sıfır araçlarınızı fiyatı 3-5 kuruş daha ucuz diye, merdiven altı, acemi ve bilgisiz yerlere asla! teslim etmeyin. Bu işler ehliyet isteyen işlerdir. Aracınız üzerinde maket bıçağı ve bilumum kesici alet kullanımı içeren detaylı uygulamalardır. Ppf kaplamayı yapacak ustanın tecrübesi ve bilgi birikimi çok önemlidir. Maalesef aracınızın kaportasını ve muhtelif yerlerini çizebilir- kesebilir, günün sonunda bakmaya kıyamadığınız aracınız özelinde, bu işi yapıp yapacağınıza pişman olabilirsiniz.


    Sağ olsunlar, müşterilerimizin teveccüh ve talebine göre farklı şehirlerde bizleri misafir eden ve uygulama yaptıran çok fazla eski müşterimiz, yeni arkadaşımız-dostumuz var. Elimden geldiğince, fırsat yaratabildikçe bu anlamda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.


    Daha detaylı bilgi ve uygulamalar ile alakalı merak ettiğiniz konular için irtibat: Özel mesaj ya da 0552-888-49-49


    Aşağıya birkaç fotoğraf ve video bırakıyorum, merak edenler izleyebilir.


    İyi günler.


    Bu bendeniz, Madico Ppf Kaplama ve ClearPlex ön cam koruma filmi eğitiminden. (Madico bu piyasanın en baba üreticilerindendir. Görece En pahalı ürünler de bu firmadadır.)

    USTASINDAN PPF ŞEFFAF KAPLAMA - SERAMİK KAPLAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ






    USTASINDAN PPF ŞEFFAF KAPLAMA - SERAMİK KAPLAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ


    USTASINDAN PPF ŞEFFAF KAPLAMA - SERAMİK KAPLAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ


    USTASINDAN PPF ŞEFFAF KAPLAMA - SERAMİK KAPLAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ


    USTASINDAN PPF ŞEFFAF KAPLAMA - SERAMİK KAPLAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ


    USTASINDAN PPF ŞEFFAF KAPLAMA - SERAMİK KAPLAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ


    USTASINDAN PPF ŞEFFAF KAPLAMA - SERAMİK KAPLAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XY_SCORPION -- 6 Mart 2024; 0:19:20 >







  • Ustam araba temiz olmali ama ciziksiz olmak zorunda degil. Cizilebilir darbe alabilir. Hasar da alabilir. Nor.aldir araba da bir esyadir ve isini yaptigi surece ise yarar. Arabadan sizi biryere goturmesini mi bekliyorsunuz ciziksiz paril paril parlamasini mi? Inanin ciziksiz parildayan birsey istiyorsaniz elmas pirlanta falan alin araba degil.

  • UP up :)
  • Pek rağbet olmamış konuya ben bir soru sorayım o zaman
    İyisinden TPU bir kaplama yapsak komple bir sedan araç yaklaşık ne kadar tutuyor

    Genelde bu tarz işlemler pahalı diye biliyorum örnek uygulamalarda hep egealara yapılmış bilemedim bu kadar maliyet gerekli mi egea ya 😊
  • kalin yazinca ne oluyor?

  • judger90 kullanıcısına yanıt

    Gerçekten hep egea uygulamaları denk gelmiş :) Egea deyip geçme hocam, fiyatlar baya yüksek. Ortalama 50 bin TL masrafı var komple kaplamanın.

  • Guzel urunler ama bana kalirsa dunyanin en gereksiz şeyi. Yapmasi dert sökmesi dert. Bunu yaptiracagima, aracimi satarken TPU maliyeti kadar fiyayini dusuk turarim 3 gun daha erken satarim. Ayni hesaba gelir. Gereksiz macera.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    arabaya yapilan ekstra herhangi bir sey satarken zahmetini/maliyetini karsilamaz zaten. amac temiz binmek ve binerken temiz kalmasini saglamak degilse zaten anlami yok.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Ustam araba temiz olmali ama ciziksiz olmak zorunda degil. Cizilebilir darbe alabilir. Hasar da alabilir. Nor.aldir araba da bir esyadir ve isini yaptigi surece ise yarar. Arabadan sizi biryere goturmesini mi bekliyorsunuz ciziksiz paril paril parlamasini mi? Inanin ciziksiz parildayan birsey istiyorsaniz elmas pirlanta falan alin araba degil.

  • kaput-far ve tavan tamam çünkü kolay çizilebilen ve boyatılamayan yerler ama kalanı bence de çok gereksiz hele ki bu fiyatlarla.


    parça kaplamanın maliyeti boyatmaya denk hale gelmiş,üstüne bir de satarken sökmek zorundasın, sökerken boyaya ne olacağı belli değil bin türlü başka risk...

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum... Bana kalsa sadece kaput bile yeterli.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    tercih meselesi tabii ki. sahip oldugu esyayi mumkun olan en iyi kondisyonda tutmak isteyebilir sahibi. yani bir insanin arabasinin ciziksiz olmasini istemesi ve bunun icin bir takim masraflar yapmasi gayet normal bence, tam tersi zerre kadar umursamamasi da ayni oranda normal. tek fark terchiler.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Elbette tercih. Burda bi arac sahibi arabasini parlak pullu bir kaplama yapmis parlak parlak geziyor. Pisman olmadigini varsayarsak gayet mutlu bile olabilir. Elbette tercih. Yani bu kaplama, park halinde iken araciniza bamm diye vuran bi manyagin olusturdugu hasari engelliyor mu? Hayir. Neyi engelliyor? Ufak cizigi. Ufak cizikler adindan da anlasilacagi uzere ufak. Bu sekilde kaplamali bir arac almazdim. Boya olcumunde yuksek mikron cikacaktir. Bu da parca boyali mi arac pertten toplama mi net bilgi alamayacagim manasina gelir. E adama söktursem kaplamayi alacagim garanti degil. Boyle sacma bir durum iste. Tercih de yani isin bu boyutu var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 17 Mart 2024; 21:53:24 >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    satarken sorun tabii, zaten bu kaplamalarin da bir omru var. satilirken sokulup satilmasi en mantiklisi. ben hic yaptirmadim ancak su an turkiyede bir araba alsam uzun sure binecegimi de dusunerek yaptirirdim. oncekilerde de seramik yaptirip elimden geldigince iyi baktim, emsallerinden temiz oldu arabalarim hep dedigim gibi bu benim kendim icin yaptigim birsey satis ile alakasi yok.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Hocam ekspertizler gayet anlıyor ve kaplamalı aracı kabul ediyorlar. Ben tarcanlarda ekspertiz yaptırdım. Malzemenin mikronu belli arac boyasının mikronu belli, ikisini topluyorsun aslında değişen bişey yok


    Ufak tefek çiziklerin dışında sürtmelerde de gayet dirençli malzemeler. Ayrıca reçine, kuş pisliği vs durumları da var


    Ben kendim para verip yaptırmam ama hazır yapılmış aracı alırım. Kimse bu işlem için aracını satarken ekstra para istemiyor sonuçta :)

  • Bu konudan çok etkilendim buna vereceğim parayla yol kayıt cihazı alacağım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.