Şimdi Ara

Turknet (TT Fiber) Kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten türk telekomu alkışlıyorum. Zilin üzerinde ismi bile yazmayan karşı komşuya sıkıntısız bir şekilde kurulum yapan, bu hafta başında başvuran bir komşuya cumartesi geliriz diyen türk telekom bize gelince telefon etmiyor, ulaşamadığını söylüyor. Şimdi ise tekrar yasal süreç olan 2-6 gün beklemek zorunda olduğum iletiliyor.


    Evde devam eden superbox aboneliği olmasa türk telekomdan hizmet alabilirdik ama işte ne yaparsın hali hazırda engelli indirimi ile birlikte 120-130 TL verdiğimiz berbat bir superbox hizmeti varken bir 122 TL de türk telekoma (indirim yapılırsa 122 yoksa 161TL) veremiyoruz. Zaten bu hizmete üniversiteye gitmeden önce yıllarca beklediğim fiberi görmek için başvurduk. Ayrıca superbox'ı yine türk telekomun da uyguladığı "taahhüt verildiği için yapıldığı söylenen sözde indirimler" yüzünden kapatamadık ve direkt olarak türk telekomdan hizmet alamadık. Firmaların zihniyeti niye böyle anlam veremiyorum...


    Ayrıca bu beklediğimiz muhteşem kurulum hizmeti ne işe yarar, neden para alınır? Daireye gelen obk kabloyu elektrikçi çağırıp içeri aldırdık ve bu işlem için para verdik. Bu adamların kurulum hizmeti obk kablonun ucuna bir şey bağlayıp kabloyu ont cihazına bağlamak, ont cihazını da modeme bağlamak mı gerçekten? Ben bu iş için neden bu kadar bekliyorum? Türk telekom bu işi neden bu kadar uzatıyor?


    Bu konuyu turknet altında açmamın sebebi TT Fiber ile turknet aboneliğine başvuracaklarının bir fikir sahibi olması içindir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam yalan söylüyorlar gerçek değil. Benide arayan soran olmadı hiç. Ben 1 aydır bekliyorum bağlanmasını 3. sefere girdir 2-6 gün süreç diyorlar hala :D Yol yakınken dönmek gerek.

    Ayrıca farklı bir hizmetimde 3 aydır ne internet ne telefon kullanabiliyorum. Tutanaklar türknet ekiplerine ait.





    Turknet (TT Fiber) Kurulum
    Turknet (TT Fiber) Kurulum
    Turknet (TT Fiber) Kurulum




  • Uygun fiyata verse türk telekom şu an bile alırız. Superbox'a bu kadar para verken ve taahhüttü haziran 2021'de bitecekken yüksek fiyata türk telekomdan alamayız. 2. yarıyıl üniversitelerin açılacağını düşünürsek şunun şurasında kaç ay kullanacağım zaten. Hazirandan sonra ise superbox kapatılacak ve büyük ihtimal türk telekomdan fiber bağlatılacak. Ancak şu an için sadece 4 ay civarı kullanılıp kapatılacak muhtemelen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, aktivasyon işlemlerinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?

  • 10.10.2020 saat 11 civarı türk telekom kurulum için geldi kurulum yapıldı öğleden sonra aktif edileceği söylendi. Öğleden sonra 15.45 gibi eve geldiğimde bağlantı yoktu. Ont ve modemi prizden çekip geri taktım. Kısa bir süre sonra internet geldi. Bir saat sonra bir kere gitti ve yine aynı şekilde prizden çekip taktım. Bu sefer başka bir kopma yaşamadım. Maalesef cgnat'tayım ancak ping ve hız değerleri benim için yeterli.


    Tek gözüme batan sıkıntı twitch üzerinden açtığım, 8000 bitrate veren bir yayıncıda (video istatistikleri bölümünde 7800 yazıyordu) en yüksek ayarda donarken, yayını 720p60 fps'e çektiğimde 2500-3000 bitrate ile donma yoktu. Vpn ile yurtdışı sunucusuna bağlıyken donma yaşadım. Sıkıntı nerde derken vpn ile Türkiye sunucusuna bağlandım ve donma sorunu olmadı. Hatta vpn açık değilken izlediğim yayın sırasında görev yöneticisinde 6-7 Mbps civarı rakamlar görürken vpn açtıktan sonra bu rakam arttı ve yayını yüksek kalitede izleyebildim. Bir sınırlama söz konusu olabilir.


    Steam üzerinden yaptığım 2 farklı oyun güncellemesinde saniyede 10.4 MB'yi geçemedim. (81-83 mbps arası)


    GeForce Now için ayarlardan test yaptığıma saniyede 26 mbit (10 altı bile aldığım oldu) ve loss olan sonuçlar almama rağmen bir oyun açtım, 1-2 dakika baktım bir sıkıntı görmedim. (1080p 30 fps - 40 Mbps)


    Cs go'da bir avrupa sunucusuna bağlanmadım ancak türk topluluk sunucularında 14-25 arası ping gördüm. Genelde 18-22 arası gidip geliyordu.


    Ont cihazı Huawei, modem ZTE.


    Çorum'da yaşıyorum. Pingi düşünürken bunu da hesaba katarsınız.


    Ayrıca @TurkNetDestek 'e ilgisi için teşekkür ediyorum.



    Yaptığım testlerde 94 gördüm ancak 95'i hiç görmedim. İnternete cat6 kablo ile bağlanıyorum.


    Turknet (TT Fiber) Kurulum





    Turknet (TT Fiber) Kurulum




  • Bu ilkokul mezunu gibi yazmış, teknik eleman olduğu kesin mi? TurkNet ne kadar cahil cühela varsa bünyesine almış gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KARMA5008 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Twitch yayınlarında yaşadığınız sorunu www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz durumunda teknik uzmanlarımız kontrol ederek bilgi verecektir.
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Türknet kullanıcısı olarak diyorum bu dediğinde haklısın kurulum için geldiklerinde ankastreden hanigisi sizin kablo dedi bilsem kendim yaparım zaten dedim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.