Şimdi Ara

Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yakın bir akrabamızın tavsiyesi üzerine geçen hafta Türknet aracılığı ile internet bağlattım, bağlatmaz olaydım. İnternet kurulana kadar çok ilgililerdi, aradıktan sonraki ertesi gün Technofix geldi, sadece etiketleme yapıp çekip gittiler, 30 dk sonra da TürkTelekom saha ekibi geldi, hattı aktive ettiler. Bu ana kadar her şey çok hızlı ve iyi gelişti, ondan sonra direk yokuş aşağı. Hattı aktive etmeye gelen beyefendi, elindeki makine aracılığıyla, ankastreye gelen SNR değerimin 39 civarı olduğu, 35Mbit hız tanımladığından bahsetmesine rağmen kablolu ile alabildiğim maksimum hız 31Mbiti, SNR değerimde 25i geçmedi. Dedim hadi tamam bina eski, iç tehsisat kötü bağlanmıştır. Ertesi gün itibariyle, sürekli DSL bağlantım kopmaya, kafasına göre saatlerde (sadece akşam zamanı değil) internet hızım 10Mbit civarına indi, SNR değerim 16ya düştü. Kaç kere destek kaydı bıraktım, adam yerine koymadılar, kayıtlar kendi kendine sorun yoktur diye kapandı, ping problemi için fast path istedim attığım şeyi okumamışlar bile... Hızlı işlem hattını aradım, arııza kaydı için 5e bastığınız anda telefon yüzünüze kapanıyor. En son attığım kayıt daha kapanmadı, sorun düzeltilmezse, yasal süre dolmadan çıkıcam. Size de aynısı yapmanızı öneririm.


    Not: Merkez civarında oturuyoruz, FTTC dolabımız var. Dolaptan ankastreye uzaklık max. 25 metre, ankastreden modeme olan uzaklık ise max. 10 metredir. Duvardan geçirmeden CAT kablo çektirip denedik, SNR sadece 1.5 yükseldi yani iç tehsisatda sorun yok.


    Modem Hat Değerleri (P-2812)


    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor

    Not: Keenetic Extra DSL var elimde, SNR'ı 0 gösteriyor, margin değerini yüksek ayarlayınca bağlanıyor. Suan için hızım stabiliteden daha önemli olduğu için P2812yi kullanıyorum.


    Gün İçindeki Değerler


    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor
    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor


    9 Civarı


    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor


    Online İşlemlerden Ekran Alıntıları


    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor
    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor
    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor
    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor
    Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor







  • @TurkNetDestek Anladığım kadarıyla bu olay sizden çok TT altyapısı üzerinde olduğum ve TT'nin rakip şirketlerin bağlantılarını ikinci plana taşıması/sabote etmesinden dolayımış. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı? Çözüm için ne yapılabilir? Profil güncelleme/port değişimi ile bu problemi çözebilir misiniz? Derdim, hız düşüklüğü veya stabilite değil, zor zamanlardan geçiyoruz herkes kullanıyor bunu anlıyorum ancak ilk gün 9 civarı bile sıkıntı çıkarmayan şey şu an çıkarması beni üzüyor. Eğer gerçekten bu sabote olayı gerçekse TT ye para kazandırmaktansa herkes gibi yoğun saatlerde hız problemi yaşamaya hazırım ama lütfen gün içinde dengesiz hız değişimi ve ping sorunu için bir çözüm bulun.

  • Hangi firmaya geçsen sıkıntı. Türk telekomda bile internet alamayanlar var. Şuan gibirnete geçenler artmış durumda. Ben altyapıma güvenerek(fiber) TurkNet'e geçtim. Modem verilince kontrol edip yeni konu açacağım. BTK'nın altyapıya el atması lazım

    Gibirneti dene istersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan445 -- 11 Aralık 2020; 23:9:56 >
  • Batuhan445 B kullanıcısına yanıt

    Gıbırnet'in Türknet'den ne farkı var tam olarak? İkiside TT VAE üzerinden dağıtım sağlamayacak mı? Benim için ping hızdan bir tık dana önemli bir faktör, hız sadece geforce nowdaki kalitemi etkiliyor ama ping bütün işlerimi altüst ediyor. Haftaya pazartesiden itibaren Zurich teki bir sunucuya sürekli olarak bağlantı sağlama durumundayım e pingimin düşük olması çok önemli, sizce gıbırnet ve türknet arasında gözle görülür fark olur mu?

  • Sagiri kullanıcısına yanıt
    Sanırım gibirnetin müşterileri az olduğu için tam performans alabiliyorlar. Turknet te ise şanslı kişiler diyelim. Yine TT altyapısı evet ama bazı iss iyi performans verebiliyor
  • Tamamdır hocam, eğer TurkNet sorunu perşembeye kadar çözmezse, sözleşmeyi feshedip onlara geçip deneyim bari. Teşekkürler öneriniz için.

  • Merhabalar, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Aktivasyon işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde ve hızlı olarak tamamlanmasına sevindim. Ancak daha sonra yaşamış olduğunuz sorunlarınızı kontrol etmemiz gerekiyor. Bana hizmetinize ulaşabileceğim bir GSM numarası veya müşteri numarası PM üzerinden iletir misiniz?
  • Batuhan445 B kullanıcısına yanıt

    Az önce müşteri hizmetleriyle konuştum, dediğiniz gibi MH anlamında çok daha başarılı gözüküyorlar. Ping/hız sorunu (özellikle gün içi) perşembeye kadar düzelmezse sözleşmeyi iptal edip, onlara geçeceğim. Ebeveynlerim ev ve işyerlerinde TurkNet kullanıyorlardı, eğer göründükleri kadar ilgililerse büyük ihtimalle onları da geçireceğim. Daha ucuz ve ilgililer...

  • Sagiri kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem eğer kodda kullandıysanız ücretsiz hakkınızıda kullanın. Eğer düzelmezse yine geçin tabii. Belkide düzelir otomatik?
  • Batuhan445 B kullanıcısına yanıt

    Kod derken neden bahsediyorsunuz? Annemin hesabının kodunu girdim referans bölümüne o mu?

  • Sagiri kullanıcısına yanıt
    Başvururken 1 aylık ücretsiz internet için kod
  • Hocam türknet ping konusunda çok başarısız. Normalde TT'de 20-25 arası değişen ping türknette 55'ten aşağı inmiyordu. Şu an millenicom'a geçtim 29-34 arası alıyorum. Altyapı aynı altyapı, peki ne değişti? Hız ve kesilme konusunda aynısını ben de yaşadım. İlk bağlandığında adsl altyapım vardı ve 17 mbps alıyordum, gittikçe hız düşmeye ve kesintiler olmaya başladı en son elimde max 9 mbps ve 5 dakikada bir kesilen internet olunca saldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EZERGEÇER1877

    Bu mesaj silindi.

    TürkTelekom gibi yalancı, paragöz ve onursuz bir firmaya para kazandıracağıma TurkNet gibi alternatif ISSlere 10TL fazla verip müşteri hizmetleri için yatırım yağmayı yeğlerim. Haklısın bunların ikiside birer firma ve ana amaçları kar yapmak, ama TurkTelekom bunu çok abarttı. Hem hizmetleri kısıtlayıp hem ekstra para istiyorlar. Güvenlik ihlali/sansür de cabası


    Not: Ana evimde TT ADSL kullanıyorum, müşteri hizmetleri bir ... bilmiyor. Doğrudur, hız problemi olunca hızlı müdahele ediyorlar, ama iş teknik isteklere ve sorunlara gelince il müdürlüğüne kadar gitmek zorunda kalıyorsun çünkü kimse neden bahsettiğini bilmiyor. TurkNet uzun süre cevap vermese de TT gibi salağa yatıp başından savmıyor. (bu durum hariç) İşyerinde TurkNet kullanıyorum, TT il müdürlüğü var, zamanında çektirmedikleri kalmadı.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.