Şimdi Ara

Türknet ile neden iş yapılmaz / Adli süreç artık işlemeli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
2
Favori
28.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
159 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Dostum ben iptal ettikçe yeni başvuru açan, daha internetin kablosunu getirmeden 15 gündür kullanım gösteren, 3 kez YAPA 100 mbit GARANTİSİNİ taahhüt eden adamalardan bahsediyoruz. Taahhüt etmeye hakkı yok diyebilirsin, bundan bana ne? Zahmet edip uzun uzun yazmışsın da, boş yazmışsın. Biz ne diyoruz sen ne diyorsun olmuş bu.



    Dolandırıcılık kelimesini ben kullanmadım, iğrenç bir işletme ve sefil, rezil bir kurum olduğunu belirttim. Dolandırıcı denilmesi için haklarında adli bir karar olması gerekiyor. Böyle bir karar olursa onları yine yumuşatıp köpürtecek küçük prim insancıkları yine olacaktır.



    Çok acayip gerçekten, size dair söylemiyorum ama kraldan çok kralcı olmanın, işini yapmayı beceremeyen kötü bir firmanın koruyucusu, aklayacısı olmanın mantığını ben anlayamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında burada dolandırıcı diyerek suç işliyorsunuz.. Hiçkimse böyle bir ibare kullanamaz. port olmayabilir veya firmanın elinde olmayan başka sebeplerden dolayıda olabilir ancak burdan yola çıkıp bir firmayı dolandırıcı olarak nitelemek hukuken sonuçlar doğurur.. Sizi mağdur etmemiş.. abonelik başında bu hızı verip bir anda düşürmemiş. abonelik başlangıcındaki bir olaydan sizin kaybınız yok en fazla internet sağlayıcıyı değiştirirsiniz.
  • pisrabbit kullanıcısına yanıt
    Bakın bu tarafsız yorumdur. İnsan tecrübesini aktarır, kabul edersin ya da etmezsin. Senin yapacağın yorum gerçeği değiştirmez. Gerçek tektir. Ama şöyle ama böyle diyerek firma seviciliği yapmanın alemi yok, bu adamlar rezalet bir işleyiş ve yönetime sahipler. Bitti.



    Çok meraklı olan varsa böyle kıytırık hizmet almaya, ortadoğu ülkelerinden uydu hattı kiralasın. Biz dünyanın en pahalı internetini en kalitesiz haliyle kullanmak istemiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekilas T kullanıcısına yanıt
    Bakın yukarıda kullanmadığı internet için fatura çıkarılan arkadaş var, kendisine uzun uzun anlatın bu fikrinizi.



    Neyse bizden bu kadar, başımıza gelenleri belgelerle paylaştık.

    Bu saatten sonra her koyun kendi bacağından arkadaşlar.

    Herkes hak ettiği kadar hizmet alır. Dünyanın en pahalı internetini bir de dünyanın en çarıklı kurnazı firmalarıyla almaya devam edersiniz. Size bir şey olmaz. Eyvallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki hafta önce Netspeed'e internet için başvuru yaptık ve yaparken de özellikle sordum verecekleri hızı, bana söylenen 75Mbit hız verebiliriz bölgenizde hipernet var dediler. Evrakları yolladık kargo ulaşınca aradılar bölgemizdeki vdsl portların dolu olduğunu onay verirsem adsl 16mbit olan paketi aktif edebileceğini söyledi. Onay vermedik, işlemi yapamadı ve başvuru iptal oldu. Anladığım kadarıyla size telefonda 100 mbit vereceklerini söyleyip 35 mbit verdiler. Sözleşmede buna uygun düzenlendiğinden sonuçta pakette bilmem kaç megabite kadar ibaresi var onayı alıp sizi mağdur ettiler. Geçmiş olsun...
  • ProgreSsive aTTacK kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, evet ısrarla YAPA altyapısı sayesinde 100 mbit vereceklerini söylediler, fikrimi dahi sormadan beni TTnet altyapısına salladılar, iptal talebi oluşturduktan bir gün sonra durup dururken yeni abonelik işlemlerine başladılar, kredi kartımdan peşin bağlantı ücreti alıp otomatik ödeme talimatı aldılar, otomatik ödemeden çıkmak istediğimde online işlemler menüsünde “Sadece” çağrı merkezini arayarak bunu yapabileceğimi yazılı olarak gördüm, çağrı merkezini aradığımda “Sadece” online işlemlerden bunu yapabileceğimi söylediler ve ben tüm bu yaşadıklarımı anlatıp belgelerle ispatladığım halde çok abarttığımı söyleyen bir güruhla karşılaştım. Mağdur olduğumuz için suçlu olduk anlayacağınız.



    Böyle böyle öğreneceğiz işte haklı günümüzde bize karşı olanlara haklı günlerinde karşı olmayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be. İyi ki geçmemişim Turknet e

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar anca burda atıp tutuyorsunuz kusura bakmayın ama , kaçınız 1 saatini ayırıpya kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetine başvurdu? Anca burda forumda klavye başından sinirinizi yazar yazar durursunuz. Adamlar biliyor bişey yapmayacağınızı o yüzden rahatlar. Bende Türknet kullandım durduk yere 3 kere yeni kablo çektiler 1 ay internet veremediler. Hizmet veremediklere ait ayın son faturasını tahsil etmek istediler ve ben ödemiyorum verin mahkemeye dedim. Ne arayan var ne soran :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu sürekli söylüyorlardı forumdaki konularda ya da açıklamalarında. Başta VAE’yi en fazla 35mbite kadar veriyoruz YAPA kullanıcılarımız 100mbite kadar dediler. Daha sonra VAE’yi de 100mbite kadar veriyoruz ama 15TL fark alıyoruz dediler 65TL’ye de 35mbite kadar veriyoruz dediler sürekli söylediler bunu dolandırılma durumu göremedim ben.

    Edit: Mağdur etmiyorlar mı ediyorlar yalan yok ama burda dolandırıcılık yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 16 Aralık 2018; 7:57:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türknet firmasına yeni abone olma sürecindeyim.



    Daha modemim gelmedi.



    Fakat bir şikayetim var.



    Abone olurken müşteri temsilcisi herhangi bir sorun olmadığını söylerken şimdi şebeke den kaynaklanan bir sorun yüzünden Bağlantımın yapılmasının gecikeceğini söylüyorlar. Daha dakika 1, gol 1.



    Müşteri tesmsilcisi hastası değiliz ama online hizmetlerin geri dönme süresi yavaş ve otomatik cevap olabiliyor.



    Kısacası bu konularda biraz hassas davranması gerekiyor.



    Türknetten binlerce kat büyük teknoloji firmaları müşteri temsilcisi kullanıyor. Demek ki bu olay otomatik mesaj ile çözülebilecek bir durum değil her zaman.



    Müşteri temsilcileri bile göz göre göre yalan söylerken otomatik mesaj insanları tatmin etmiyor bence.



    Gerçekten samimi iseler yeni abone olurken de müşteri temsilcisi bakmasın o zaman. Madem her şey online olarak halledilebiliyor. Yeni müşteri alırken de bu sistemi kullanın değil mi. Demek ki kendine gelince başka, müşteriye başka.



    Bunu bilmiyormuyduk? Biliyorduk ama başka çare yok.



    Adamların paketleri rakipsiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 13-14 Yıllık TTNET kullanıcısı olarak deneyimimi yazayım. Yaklaşık 1 hafta önce TürkNet'e geçtim 16 MBPS ADSL hizmet alıyorum. TTNET kullanırken 10.50 MBPS alıyordum TürkNet'e geçince bu hız 12.50 MBPS oldu, yani aynı alt yapı ile daha fazla hız alabildim. Buraya kadar bir problem yok ancak iş müşteri temsilciliğine gelirse gerçekten müşteri temsilcisi denilen bir şey yok, başvuru yaparken canlı insan çıkar ondan sonra numaranız engellenir bir daha müşteri hizmetlerine ulaşamazsınız. Yazı yöntemi ile müşteri temsilcilikleri ise bu forumda var, Online işlem merkezi var, Twitter var. Bunlara herhangi bir mesaj yazarsanız birbirlerine top atmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Kısacası TürkNet e geçecekseniz bunları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. ANCAK TÜRKNET PİYASADAKİ MUADİLLERİNE GÖRE UYGUN FİYATA İDEAL BİR İNTERNET KULLANMANIZI SAĞLAYAN BİR FİRMA. DEDİĞİM GİBİ TEK SIKINTI MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ YOK. KARAR SİZİN :)




  • Benim aboneliğim iptal olalı 1 sene olacak neredeyse, alacağım olan bedeli hala tarafıma ödemediler. Karşımda muhattap bulamıyorum. Hep bilgisayar çıkıyor. Tavsiyem Türknet'le iş yapmadan önce iki kere düşünün.
  • Bizim anlamadığımı olay sözleşmede 100mbps eeeee kadar Türkiyedeki dandik çağın çok

    gerisinde kalmış bakır kablolarla anaca bukadar oluyor saha dolabını dibinde isen 100

    rahat alırsın fiber döşemek kolay da yer kazmak izin vs çok zor daha bir 5 sene daha lazım

    FİBER kablo döşeme hızı çok yavaş OAŞ vardı bir gelişme oldumu ?
  • press-tij kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum konumda Turknet boş port yok diyor diğer ISS'ler var diyor. Her ISS için belli sayıda mı port ayrılıyor ki ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mako3e kullanıcısına yanıt
    kanser etmeleri de rakipsiz sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir firma, bu sözleşme oyunlarıyla, çağrı merkezi yalanlarıyla, ulaşılamayan sözde teknik desteğiyle, e’kadar yazdığı için 69 TL karşılığı verdiği 10 mbit internetle Avrupa’nın en geri kalmış ülkesinde 3 saat hayatta kalabilir mi?



    Evet her şey hukuk ve adalet sistemi içerisinde işliyor, etik olarak yapılanlar doğru diyebilenler bu ve benzeri firmaları parlatmaya devam etsin.



    3-5 mbit limitsiz intermete 69 TL vermek için sıraya giren insanlar yakın zamanda 250 TL’ye sınırsız 50 mbit tarifeler geldiğinde de sıraya girsinler. 10 Euro’ya 500 mbit hizmet alan hukuk ülkelerine imrenmeye devam ederek aldıkları 10 mbit internetle mutlu mesut yaşasınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algenthor -- 16 Aralık 2018; 11:59:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de turk net kullaniyorum. Cok sukur simdilik sorunum yok. 1arkadasimi gecirdim. Turk telekomda 80₺ engelli indirimli hizmet aliyordu. Turknette 48₺ odeyecek. Silivri de yasayan bir arkadasimi gecirmek istemistim. 10gün gelip bağlamadılar. Tüktelekoma geri geçti. O da türktelekomun indirimli teklifini reddetmişti. Şimdi 75₺ ödüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SİLİNSİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fünfzehn -- 11 Aralık 2020; 3:11:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.