Şimdi Ara

TurkNet Destek Burada (549. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.382
Cevap
310
Favori
878.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 547548549550551
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Müşteri No: 1234777

    16.11.2018 tarihinde internet başvurum Turknet tarafından yapıldı ama hala ses seda yok. Sistemde "Değerli Müşterimiz, Telefon başvurunuz yapılmış. İşlemleriniz devam etmektedir. Teşekkürler." yazıyor.

    Daha önce destekten yardım istedim fakat çok yavaş sürüyor işlemler. Haftaya düğünüm var ondan sonraki hafta da balayında olacağım. Nasıl olacak bilmiyorum? Elimiz kolumuz bağlı.
  • Bir firma elinde belge olmasına rağmen nasıl nakil işleminde sorun çıkarabiliyor anlamış değilim. Geçtiğim güne lanet olsun ya. Adamlar iki gündür aramaya bile tenezzül etmiyorlar. Size gönderdiğim belgede nakil işleminde hat sahibi annem iken, aynı belgede türknet e geçince abone yerinde şahsımın adı ve soyadı yazıyordu. Hadi onu geçtim kimlik fotokopisinde de mi iki tane kişinin fotokopisinden anlamadınız bu durumu? Arkadaş bir tarife değişikliği yapacağız yaptığınız hatadan dolayı iki gündür hiçbir şekilde tarafıma dönüş sağlanmıyor. Bıktırdınız ya hu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsız_74 -- 28 Kasım 2018; 20:55:31 >
  • Yakın zamanda hattımı nakil yaptırdım. Nakil öncesi çok memnun kullanıyordum. Dün sms geldi işlemlerin bittiğine dair. Fakat telefon çalışmasına rağmen internet ışığı hep kırmızı. Bütün ayalarımı kontol ettim sorun yok. Binadaki kutuya baktım, ekipler gelip işlem de yapmış. Not kağıdı da vardı fakat hala internetim yok. Yardımcı olur musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 29 Kasım 2018; 0:43:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek No 20890464
    Müşteri NO : 1065292
    sorun hız sorunu
    fendim ben 4 aydır neredeyse 5 6 mb hızdan yukarısı görmedim 20 kere arıza kaydı bıraktım artık telefon numaranızı sık kullananlarıma kaydettim 3 günde bir cözümlemediginiz hız sorunu için arıza kaydı bırakıp bırakıp duruyorum. millet 50mb hızları görüyor ben 5 mb göremiyorum ve 4 aydır cep telefonundan internete baglanıyorum nedir bu anlatırmısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuzman77 -- 29 Kasım 2018; 15:40:12 >
  • internetim çok kötü. ya yok ya çok düşük hız 1 mb civarında hız alıyorum. saha ekipleri yönlendirilmişti evime ama evde yoktum durum nedir bi haber verir misiniz ?
  • çikkarito09 Ç kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size ekip yönlendirildiğinde keşke evde olsaydınız. Detaylı olarak hattınızı kontrol edebilirdik. Size de bu süreçte bilgi verilirdi. Hizmetinize ulaşabilmem için bana PM üzerinden müşteri numaranızı veya GSM numaranızı iletir misiniz?
  • xuzman77 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, siz YAPA santrallerimiz içerisinden hizmet alıyorsunuz. YAPA santrallerinden hizmet alan kullanıcılarımıza alabilecekleri maksimum hızları veriyoruz. Sizin bağlı olduğunuz santral dolabına mesafeniz oldukça uzak. 1300 M'dir. Bu yüzden size gelen sinyaller 7 Mbps'i geçmiyor. Hat desteklemiyor.
  • Merhaba, ozel mesaj ile bir talepte bulundum. Yardimci olabilir misiniz?
  • İnternetim yok acil yardımcı olabilir misiniz? 1168457 vallaha bıktırdınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelden mesaj yazdım. İnternetim yok dünden beri. Yardımcı olur musunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylove

    Merhaba arkadaşlar, bana yapa ile bağlanacaksınız dediler ama YAPA mı kısmı sorusunda hayır yazıyor! Hangisi doğru bilgi acaba?





    Hayır yazıyorsa Yapa destekli değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efendim 3 ay evveline kadar destekliyordu 16 mb dowloand ta 20mb hızla kullanıyordum şimdi birden bire santral bulundugu yerdenmi uzaklaştı lütfen sizi ciddiyete davet ediyorum . ben tt neti bırakırken 500tl cayma bedeli ödedim ve siz de 16 mb hızı verdiniz 1 yıla yakın kullandım şimdi ne olduda mesafeler uzadı.. hiç mantıklı bi acıkmala vermediginiz kusura bakmayın. tt neteyken bile ben 16mb hız alıyordum. anlaşıldı. yeni servis saglayıcısı bulmamız gerekicek. siz calışansınız bişi demek istemiyorum. FAKAT insanların aklıyla dalga gecmeyin lütfen.
  • Pm attım bakar mısınız lütfen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mylove kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:27:45 >
  • Merhabalar;
    Destek No 20866254

    Benim bulunduğum lokasyonda 55mbite kadar hız alınabiliyor.Buna istinaden Vdsl destekli Asus AC-51 modeme sahibim.Yeni bir abonenizim ve güncel tarifenizden yararlanıyorum.

    Sorunum şu modeme gelen sinyal ADSL olarak gözükmekte ve hal böyle olunca 13 mbit civarı download 0,9mbit upload hızlarını görebiliyorum.

    Vdsl ayarlarıyla kurulum yapılınca hiç internet olmuyor.Muhtemelen bağlantım VDSL portuna olmamış.

    3 gündür perişan oldum.Şu problemimi size zahmet bir çözün artık.
  • Sayın Türknet,

    Referans olup, kablolu internet kullanan arkadaşıma sizi tavsiye ettim, 100Mbit e kadar internet verebileceğinizi taahhüt ettiniz, hattı bağlamaya çalışmanız yaklaşık 1 ay sürdü, bu süre sonunda 5Mbit civarı bir hızda internet verebildiniz, defalarca kayıt açıldı ve sorun çözülmedi.Bu süreçte arkadaşım iptal etmek istedi, ben de böyle teknik sorunların olabileceğini ve sizin halledeceğiniz konusunda ikna ettim... Sonunda ne mi oldu, hat bir türlü düzelmedi, arkadaşım bu iş için 1500TL ye modem aldı, interneti kullanmadığı halde yaklaşık 90 lira fatura gönderdiniz, işin özeti,adama hem 1500 liralık kullanmayacağı modem, hem de sizin kullanılmayan internete kestiğiniz 90 liralık fatura zarar olarak duhül oldu ve ben rezil oldum, bundan sonra hiçbir şekilde Türknet i önermem,(aynı servisten 5 arkadaşımı daha Türknet e geçirmiştim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, sizin aktivasyon işlemlerinizin takipçisiyim. Dediğim gibi aktivasyon durumlarında bizim elimizde olmayan durumlar yaşanabiliyor. Sizin yaşadığınız durum bu istinalardan biri... Bizde sizi hizmetinizin başında mağdur etmek istemezdik. Süreci detaylı olarak takip etmeye devam edeceğim. Bu sorun giderildiğinde sağlıklı bir şekilde kullanımınıza başlamanız için elimden geleni yapıyor olacağım.

    Maalesef giderilemedi bir ay oldu internetim yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc başından kalkıp sosyalleşin diye internet vermiyorlar adamlar daha ne yapsın
  • Benim taahhüt 3 hafta sonra bitiyor.Türknete geçeyim dedim ama köyü yorumlardan içim karardı.Uzak durmak en güzeli galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinho32 -- 30 Kasım 2018; 18:11:51 >
  • robinho32 R kullanıcısına yanıt
    Yorumlara bakıp aldanmayın. Ben 1 seneden fazladır TurkNet kullanıyorum. Hiçbir problem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 547548549550551
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.