Şimdi Ara

TurkNet Destek Burada (1650. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Tosun61Tosun Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.364
Cevap
308
Favori
877.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16481649165016511652
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Juvixted kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Bugün saha ekiplerine yeni bir iş emri gönderdik. Saha ekiplerinden gelişme oldukça güncel bilgi alarak sizinle paylaşacağız.
  • Juvixted kullanıcısına yanıt
    Merhaba, destek kaydı numaranızı benimle paylaşır mısınız? Yardımcı olmak isterim.
  • merhaba bugün sabah 0850 520 0103 numaradan arandım internet tahattünüz bitti bilgi almak için 1 i tuşlayınız dedi tuşladım sonra ‭+90 (850) 520 07 52‬ numara tarafından arandım artık turknette tahatut olacak tahattutsuz fiyatınız 95 bugün fatura kesim gününüz biz kampanya departmanıyız tahattut yapmazsanız fiyatınız 170 olacak tahattut yaparsanız ilk 3 ay 114 sonra 128 olacak yanında 36 ay dsmartda olucak vs dediler bu durum doğru mu bilginiz var mı müşteri numaram 957294

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @TurkNetDestek Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce aktivasyon için başvuru yaptım. İlk başta adres yanlış dediler daha sonra ise verilen adreste sadece bakır kablo olduğunu söylediler. İşin ilginç tarafı şurada başlıyor, Türknet hariç nerede sorgularsam sorgulayayım buna türk telekomda dahil. Fiber altyapı var diyorlar. İşin daha da saçma tarafını söyleyeyim, sitede yaşıyorum. D blokta fiber gözüküyorken A blokta bakır kablo gözüküyor TurkNet Destek Burada  Yani türk telekom altyapısını kullanıp, türk telekomun fiber dediği yerde siz nasıl bakır diyorsunuz çok güzel bir olay.


    Abone No: 2340902

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Gün içerisinde Türknet tarafından arandım ve Gigafiber e geçiş onayını verdim. Ancak saha ekibinin bağlantıları yapması yaklaşık 1 1.5 ay sürebilir yoğunluktan dedi. Sizden rica etsem bu işlemi hızlandırma şansınız var mı ?

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba, destek kayıt numarası "47389078".Yardımcı olursanız sevinirim gerçekten.

  • Merhaba, numara bize ait değil. Sosyal medya sayfalarımızdan duyurularımızı takip edebilirsiniz. Bu tarz aramalar ile ilgili hukuki süreçleri başlattık ve takip ediyoruz. İtibar etmemenizi rica ederim. Verdiğiniz bilgileri ilgili ekipler ile paylaştım.https://turk.net/iletisim sayfamızda iletişim bilgilerimizi bulabilirsiniz. İyi günler dilerim.
  • KashmiriaN kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ekipler dönüşüm işlemlerini iş planlarına göre yapıyorlar ve bu sebeple bir müdahalede bulunamıyorum ama mümkün olduğunca hızlı tamamlamaya çalışacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 18 Ekim 2021; 15:50:40 >
  • içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim için üzgünüm. Ekip arkadaşlarımla durumunuzu paylaştım. Kontrol edip sizinle iletişime geçecekler.
  • Juvixted kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız durum için üzgünüm. Daha öncesinde hattınızda genel arıza olduğu için süreciniz uzamış ve genel arıza bitiminde hız profilinizde yaşadığınız sorun devam ettiği için saha ekiplerine bilgi verdik. Ekiplerden güncel bilgi alarak gelişmeleri paylaşacağız.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Hız profilimde bir sorun yoktu benim , dslam kilidini zaten ilk abone olduğumda 1 sene önce kaldırtmıştım. Son 2-3 aydır modem değerlerim kademeli olarak 100 den düşmeye başladı , fotoğraf ekliyorum daha önceki modem değerlerim ve yeni modem değerlerim. Ayrıca destek kaydına cevap geldi sizden; " Hattınızı kontrol ettiğimde paketinizde tanımlı hızın modeme ulaşmadığını gördüm. Altyapınızın kontrol edilmesi için Türk Telekom saha ekiplerine bilgi verdim. Binanızda bulunan ankastrenizden santrale kadar olan bağlantılarınız kontrol edilecektir. Sizden ricam bu sürede modeminizi açık tutmanız ve ankastrenizden modeminize kadar olan iç tesisat bağlant ılarınızı kontrol etmenizdir. Sizlere gelişme olması halinde bilgi vereceğim. Sağlıklı günler dilerim." şeklinde telekomdan gelip ankastreyi kontrol etmişler fakat bilgi vermeden gitti telekom elemanları. Şuan hızım halen düşük.



    ÖNCE

    TurkNet Destek Burada

    ŞİMDİ

    TurkNet Destek Burada




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Ulaştılar fakat hala inatla fiber değil vdsl olduğunu söylüyorlar. Turk telekom alt yapısını kontrol ettiğimde bile fibernet yazıyor. İlla başka bir firmalara mı yönelelim. Ben anlamadım bu işten bir şey. Yazılım sektöründe çalışıyorum evime internet bağlatamıyorum işim aksıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telokom tekeli yüzünbden türk nete veda etmek zorunda kaldıkj şöyleki yeni taşındıgım adreste daha önce internet olmasına ragmen sistemde alt yapı yok görünüyordu bunun üzerine telekom bölge müdürlüğüne didip talep açtık hemen alt yapı eklendi ve telekom ofisine yönlendirilerek 24 ay tahhüt yaparak ve bir de modem ve ev telefonu vererek toplamda modem dahil 105 liraya 95+10 modem ücreti şeklinde hipernet sınırsıza geçiş yaptık.... artık cayma şansımız yok cayarsak en az 2000 lira yükümlülük var.....aslında bu gizli bir kartelleşme demek ama yapacak birşey yok...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 18 Ekim 2021; 21:55:21 >
  • 1 aydır fiber hizmeti almayı bekliyorum. Geçiş için başvurduğumdan beri oyalıyorsunuz. 7 senelik abonenizim. Yazık.

  • Koç Burssuz kullanıcısına yanıt

    Aynen ben de bekliyorum. 25 ağustosta mesaj gönderdiler fibere geçiş için sizi arayacağız diye. Aramalarını bekleyemedim 12 ekim de online işlemlerden başvurdum. Önce fiber yok dediler. Sonra işlem sırasına göre geçiş yapıyoruz dediler.

  • Freed0mm kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızı 102 mbps olarak güncelledim. Kontrol eder misiniz?
  • Koç Burssuz kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size yardımcı olabilmem adına konu linkiyle beraber müşteri numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Yahu bu saha ekipleri neymiş böyle.Yüzlerini göremedik bir türlü 1 aydır.2021 yılında 2Mbps internet kullandırtıyorsunuz bana, yazıklar olsun gerçekten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 19 Ekim 2021; 11:29:11 >
  • Juvixted kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sahada fiziksel sorun tespit edildiğini görüntüledim. Çalışmalarla ilgili ekiplerden güncel bilgi alarak sizinle paylaşacağız.
  • içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilgili ekibimiz verdiğiniz güncel adresi tekrar kontrol etti ancak VDSL hizmeti verebiliyoruz. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmede bakır alt yapı ile bağlantının yapılmasını kabul ettiniz fiber açılmış başvurunuzu iptal ederek uygun alt yapı ile başvurunun tekrar açılması için ekip arkadaşlarımıza bilgi verdik.
  • 
Sayfa: önceki 16481649165016511652
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.