Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk uçak gemisinin özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt

    O Yunan savaşı er ya da geç olacak da, ne zaman belli değil. Yoksa dibimizin dibindeki adaya Yunan "Burası benim" derse olacağı bu...

  • hunkar159 H kullanıcısına yanıt
    Keko amfibi ucak nedir ucak gemisi nedir bilmeden ne yorum yapiyorsun. Uzerinde ucak bulunduran amfibi cikarma gemisi bunlar. Dizel motorlu ucak gemisi mi olur. Hava üssü olacak ucak gemisi dedigin
  • İnşallah hayata geçer. Akepeden böyle şeyleri görmek hayret ettiriyor insanı.
  • nasıl yani İlk derken tc anadolu varya
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    kekom sen konuyu okudun mu? başlık uçak gemisi hakkında, maketin şekline baktın mı? şekilden bile anlar insan amfibik olmadığını hangi 60bin tonluk amfibik gemi var dünyada? hem dizel motorlu uçak gemileri mevcut!
  • Bir denizci olarak uçak gemisi maliyetlerini kaldıramayacağımızın aşikar olduğunu söyleyebilirim. Politik amaçlarla atılmış bi adım. Türkiyenin uçak gemisine ihtiyacı yok. Türkiyenin önce enerji bağımlılığını çözmesi gerekir. Daha gelişmiş bi tarım bi politikasına geçmesi, eğitimi düzeltmesi lazım. Para sorununu çözersek halk daha ahlaklı olur.
  • hunkar159 H kullanıcısına yanıt
    Konuyu da okudum maketlerede baktim. Tcg de amfibik bu da amfibik. Dunyadaki diger orneklerine de bakabilirsin.
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Bayada alakalıdır. Chp Atatürksüz bir Kemalist düşüncenin partisidir onları için Atatürk ülkemizdeki emellerini gizlemek için sadece vitrin süslüdür,zihinlerdeki düşünce Atatürk düşüncesi değildir.
  • skywalkercry S kullanıcısına yanıt
    Nerden biliyorsunuz kemalist olduklarını? Belki dindar, belki osmanlıcı, belki şeriatçı, belki alevi, belki ulusalcı, belki nihilist adamın kafa yapısını mı okudunuz?
  • Yahu chp ne alaka ? Hadi ben günümün yarısını cexapa, kemale ve bölücü kekoların alayına selam ederek geçiriyorum da, hakkaten chp ne alaka ? Vallaha sen ne dediğini neye yorum yaptığını neden yazdığını bilmiyorsun sebep sonuç hak getire.


    bot musun anlamadım.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim o zaman bu geminin amfibik olmayacağınıda anlamış olman gerek. Tcg gibi gemiler ara sınıfta. Bu gemi Tcg nin iki katından fazla ağır ve geniş, kontrol kulesi geminin oldukça yan tarafinda ve geminin biçimide yanlarda V şeklinde. Tcg gibi düz keskin şekilde yükselmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hib.96

    Bir denizci olarak uçak gemisi maliyetlerini kaldıramayacağımızın aşikar olduğunu söyleyebilirim. Politik amaçlarla atılmış bi adım. Türkiyenin uçak gemisine ihtiyacı yok. Türkiyenin önce enerji bağımlılığını çözmesi gerekir. Daha gelişmiş bi tarım bi politikasına geçmesi, eğitimi düzeltmesi lazım. Para sorununu çözersek halk daha ahlaklı olur.

    uçak gemisine şöyle ihtiyacımız var Türkiye sıradan bir ulus dev. değildir, barışın ikamesi nokt. söz sahibi olmak ister bunun için de başka ülkelere üs kurmaktan tut kızıldeniz cebelitarık gibi boğazlarda okyanuslara açılıp operasyon çekmek zorunda kalabilir, bu uçak gemisi projesi ile sadece bir bismillah diyoruz.


    enerji bağımlılığının çözüldüğünü görüyoruz gabarda bulunana petrol karadenizde bulunan gaz ve yenilenebilir enerji kaynakları geçen haberde çıktı yüzde 60 ını yenilenebilir enerjiden sağlamışız o dönem.


    Bu arada denizci olmanıza ve böyle düşünmenizi yadırgadım sonuçta bunun üstüne binenlerin bu idealleri benimsemesi gerek. @hib.96




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 20 Şubat 2024; 22:27:52 >




  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    T.C devleti nin son 10 yıldaki enerji atılımlarını yazmanızı rica edecegim.

    Sonra da savunma sanayi haberlerini yazip , pekeke - teröre harcanan boşa para miktarını yazın.

    Teşekkürler.
  • Siyasi propaganda haline getirilmiş bir imge daha. Yorumlar da bunu destekler nitelikte. İyi uykular.
  • Konuyla alakasız yorumlar gelmiş ama böyle büyükçe bir gemiye ihtiyaç var. Karşılaştırma olması açısından şu görseli bırakıyorum.

    Öte yandan gözlerden kaçan bir detay daha var. Bayraktar'ın solunda kalan "Hava Savunma Harbi Fırkateyni" olarak belirtilen gemi. Bu gemi TF-2000 değil miydi? Fırkateyn mi oluyor?


    Türkiye'nin ilk uçak gemisinin özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı!




  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    TF-2000, Destroyer projesi değil miydi?

  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Evet, en azından o şekilde biliniyordu.
  • Güzel bir adım ancak tf 2000 hava savunma gemilerinin nihai tasarım ve üretimi çok daha önemli. Ayrıca sida ların Ukrayna savaşında ne kadar etkili olduğu görüldü. Deniz savaşında konsept değişikliği yaşanıyor, uçak gemisinin ne kadar elzem olduğu tartışılır, olacaksa da yeni konseptlere göre tasarımı ve inşası yapılması gerekir.
  • daha buyugu olur umarim. insanin sadece musluman olmasi yetmiyor. adama sorarlar habilmisin kabilmisin? yapilanlari olumluca destekliyor musun yoksa habil gibi kiskanip haset edip kostek mi oluyorsun? diye.
  • Uçak gemisi yapılması kararı Erbakan'ın başbakanlık yaptığı dönemde Milli Güvenlik Kurulunda alınmış. Aradan kaç yıl geçmiş, AKP ne yapıyor bunca zamandır acaba?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.