Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk uçak gemisinin özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından başlatılan milli uçak gemisi projesinde tasarım faaliyetleri hızla devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi tarafından yürütülen çalışmalarda önemli mesafe kat edildi.



    Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ve BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın da yer aldığı bir heyet Dizayn Proje Ofisi'ni ziyaret etti. Ziyarette, milli uçak gemisinin tasarımı yerinde incelendi ve mühendisler tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı.



    Milli uçak gemisinin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye, dünyada az sayıda ülkenin sahip olduğu bu teknolojiye sahip olacak ve denizlerde daha etkin bir rol oynayabilecek.



    Milli uçak gemisinin özellikleri



    285 metre uzunluğa, 68 metre genişliğe ve 60.000 ton deplasmana sahip olacak olan uçak gemisi, 25 knot sürate ulaşabilecek. Ana tahrik sistemi olarak COCAG (Combined Gas and Gas) kullanılacak olan gemi, STOBAR (Short Take-Off But Arrested Recovery) uçak kalkış/iniş sistemine sahip olacak. 




    Gemi, beklendiği gibi, 285 m uzunluğu ve 60.000 ton deplasmanıyla TCG ANADOLU LHD'den önemli ölçüde daha büyük olacak. Kıyaslama açısından, TCG ANADOLU'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve yüksekliği 58 metre. Tam yüklü deplasmanı ise 27.436 ton. 



    ​​​​​​Yetkililer yeni geminin daha fazla uçağı barındırabilmesi için daha büyük tasarlandığını belirtti. Gemide hangi uçak tipinin kullanılacağı açıklanmadı, ancak güvertede KAAN savaş uçakları görülebiliyor. Bu da Türkiye'nin ilk savaş uçağının deniz versiyonu için planlar yapıldığını gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Türkiye, Avrupa'nın füze savunma projesine katılacak: Peki detaylar neler?



    İHA'lar (Bayraktar TB3, KIZIELMA vb.) ve helikopterler gibi diğer hava araçlarının da gemiyi kullanması beklenebilir. Uçağın operasyon tipinin Rus, Hint ve erken dönem Çin uçak gemilerinde kullanılan Short Takeoff But Arrested Landing (STOBAR) olacağı belirtiliyor.



    Katapult destekli kalkış yerine, kısmen yukarı eğimli bir pist kullanıldığı için bu yöntem daha basit ve ucuz. İnişler, uçağın teller kullanılarak bir kanca ile yakalanması ile yapılıyor. Bayraktar TB3 SİHA'ları kullanacak olan TCG ANADOLU da benzer bir prensibi benimseyecek.



    Genel olarak tasarım, LHD'ler ile ABD'nin Nimitz sınıfı gibi tam boy nükleer güçle çalışan gemiler arasında, İngiliz Queen Elizabeth sınıfı gibi uçak gemilerine daha yakın gözüküyor.



    Teknik özellikler




    • Tam Boy: 285 metre

    • Genişlik: 68 metre

    • Deplasman: 60.000 ton

    • Hız: 25 knot

    • Ana Tahrik Sistemi: COCAG

    • Uçak Kalkış/İniş Sistemi: STOBAR



     




    Kaynak:https://gdh.digital/turkiyenin-milli-ucak-gemisinin-teknik-ozellikleri-ve-tasarimi-ilk-kez-paylasildi-101424







  • Bir denizci olarak uçak gemisi maliyetlerini kaldıramayacağımızın aşikar olduğunu söyleyebilirim. Politik amaçlarla atılmış bi adım. Türkiyenin uçak gemisine ihtiyacı yok. Türkiyenin önce enerji bağımlılığını çözmesi gerekir. Daha gelişmiş bi tarım bi politikasına geçmesi, eğitimi düzeltmesi lazım. Para sorununu çözersek halk daha ahlaklı olur.
    Uçak gemisi falan çok iyi ama ülke çöplüğe döndü diğer yandan. Dünyanın bütün aranan suçlularının, mafyalarının kol gezdiği rahatça vatandaşlık aldığı birbirlerini ortalık yerlerde kurşunladığı yol geçen hanı oldu. Tamam soylu gittiğinden beri ufak tefek temizlemeye başladılar da, e hani bir soruşturma, bir ceza. Soylu çıkıp açıklama yaptı, biz yakaladık bu mafyayı sınır dışı ettik diyor, 2 sene sonra İstanbul'dan çıkıyor yine :D Dış güvenlik derken içeriden fethedildik.
  • Hava kuvvetleri komutanının İspanya'da f18 incelemesi bir mesaj mıydı o zaman?
  • bu da amfibik bir gemi galiba.
  • Ülkemize yakışır bir gemi olur inşallah maşallahı var çok iyi projeler hayata teker teker geçiyor.

    Proje geliştirip bu projeleri vücut bulduran ülkeye fayda getirenlerden Allah razı olsun iyiki varsınız, verdiğim vergiler ana sütü gibi helal olsun.
  • Uçak sayımız artarsa uçak gemimizde bir işe yarar bence
  • Bunları üretende kemalist merak etme sen afganı katarlısı suriyelisi üretmiyor bunu. Türk üretiyor
  • skywalkercry S kullanıcısına yanıt
    Kemalist değil Atatürkçü.
  • skywalkercry S kullanıcısına yanıt
    Amerikan kuklası siyasal islamcılara rağmen üretiyorlar hemde.
  • joven kullanıcısına yanıt
    Farketmez ne demek istediğim belli burasıda Türk Cumhuriyeti çekemeyen anten taksın
  • skywalkercry S kullanıcısına yanıt
    Hayır çok farkeden CHP’li Kemalistler bu ülkenin kuyusunu kazanlar onlar Atatürkçü değiller.
  • Şimdi biz buna Block 70 indirebiliyor muyuz?



    Bu arada emeği geçenlerden Allah razı olsun! Bu haberle Yunanistan gaza gelip uçak gemisi atılımı yapmasın şimdi, zaten 1 yıllık savunma bütçesinin neredeyse tamamını F-35'e yatırdılar :D.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surface Area -- 20 Şubat 2024; 18:35:18 >
  • Uçak gemisi falan çok iyi ama ülke çöplüğe döndü diğer yandan. Dünyanın bütün aranan suçlularının, mafyalarının kol gezdiği rahatça vatandaşlık aldığı birbirlerini ortalık yerlerde kurşunladığı yol geçen hanı oldu. Tamam soylu gittiğinden beri ufak tefek temizlemeye başladılar da, e hani bir soruşturma, bir ceza. Soylu çıkıp açıklama yaptı, biz yakaladık bu mafyayı sınır dışı ettik diyor, 2 sene sonra İstanbul'dan çıkıyor yine :D Dış güvenlik derken içeriden fethedildik.
  • yapmışken catobarlı yapsalar keşke, boşa para israfı olacak stobarlı gemi.
  • Görseldeki tasarım ve ölçüler queen elizabeth uçak gemisini işaret ediyor. O zaman ingilizlerle çalışılacak anlaşılan. Ve söyleyeyim o beğenilmeyen f35 konusunda anlaşılmışa benziyor ki bu tasarım üzerinde durulmuş. F35'ler er geç gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 20 Şubat 2024; 19:08:09 >
  • DISTURBED kullanıcısına yanıt
    Bizim için oluru bu. 2 sene bekleyelim 5g'ye geçelim gibi bir fark değil istediğiniz. Ve olursa f35b ile kullanılacak bu gemi. Tekrardan f35'e yeşil ışık yakıldı ve anlaşıldı, fakat şu an tribünlere oynanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 20 Şubat 2024; 19:33:16 >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    Hayır kullanamazsın. Uçak gemisi yunana karşı ekstra bir tahdit oluşturmaz, her iki ülkede egede iç içe geçmiş konumda. Bir savaş durumunda en çok füze gönderilecek hedef bu olacak. Yunanla savaş çıkarsa bu gemiye uzak bir limana çekmek en doğrusu olacaktır.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    aynen sahile uçak indirecek
  • joven kullanıcısına yanıt
    Ne alaka bu dediğin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.