Şimdi Ara

Türkiye'nin fiber internet haritası çıkarıldı: Gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
4
Favori
14.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • fiber döşesen ne olacak, gene düşük hız satıyosun fahiş fiyatlardan, fiber getirim 5mbps paket yapıyosun sonra da: "kullnıcılar buu istiyo" diye bir de halkı suçluyosun. fiber bile olsa kullanıcıya upload vermiyosun çünkü ülke çıkışlarında upload'ları veri merkezlerine ayrıca satıyosun yani bireysel kullanıcıların upload kullanmamalarını istiyosun. sonra da her bir fiber kılının içindeki kanalları bile tek tek ayrı-ayrı sayıp: "milmemkaçyüzmilyar km kablo döşedik uzaya çıktık" diyosun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde gelismis ulkelerle kiyaslamislar hey allaaam  

  • bu ülkede en garibanım diyenin evinde 1000mbps internet var. hemide kotasız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocainbar

    Hariri turk telekomun icini bosaltirken pek ilgilenememis fiber hat dosemeyle sanirim. Bankalarda verdigi borcu cikarmak istediginden onlarinda ilgilenecegini dusunmuyorum. Burada ozellestirme yaparak akpnin birkazigini daha yillarca halka atmis oldugunu acikca goruyoruz.


    Allah kurtarsin.....

    T.Telekom'un çinlilere satılması gerekiyor,bu şirketi başkası ayağa kaldıramaz.

  • çinliler severler turkleri oksamayi, birde onlar sevip biraksin alisti halk nede olsa.

  • Gelismis ülkeler diyorsunuz farkında mısın admin 😆 Dogal olarak gerisindeyiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hangi konuda ileriyiz bir bakalım...zam yapmakta enflasyonda cok cok ılerıyız...asıyla ılgılı laflarda cok cok ılerıyız..enflasyonu dusuk gostermede cok cok ılerıyız..mılletın hakkını yemede cok cok ıyıyız...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiber döşesen ne olacakki? Dandik arabaya son model lastik takıyon. Santraller hep eski. Yine kekliyolar bizi..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Hani hep “Cumhuriyet tarihinde yapılmayanları yaptık” dediler ya… Sonunda gerçekten yaptılar! Türkiye'yi cumhuriyet tarihinin en büyük kazığına oturttular! O kadar belliydi ki işin bu raddeye geleceği… Türkiye'nin Türk Telekom özelleştirmesinden “milyarlarca dolar zarar” edeceği…

    * * *

    1993 yılı başlarında Telekom'a 25-30 milyar dolar piyasa değeri biçiliyordu. O dönemde Türkiye'nin 26 milyar dolar toplam dış borcu vardı.

    2005 yılının Kasım ayında yüzde 55 hissesi için en yüksek teklifi veren Saudi Oger, 6.5 milyar dolar ile 21 yıllığına Türk Telekom'un işletme hakkını aldı.

    * * *

    Özelleştirme borcunu ödemek için Türk Telekom hisselerini teminat göstererek bizim bankalardan kredi istedi. Nasıl özelleştirmeyse artık bu kredinin verilmesi için İktidar devreye girdi. Kredi verildi. Adamlar “elin taşı ile elin kuşunu” vurdu. Bizim paraları cebine koydu!

    Zira imtiyaz sözleşmesinde Türk Telekom hisselerinin rehin, ipotek, teminat olarak kullanılabileceğine ilişkin hüküm yoktu! Birileri bir yolla izin vermiş olmalı ki kredi bulunabildi. Sizce sorumlusu kimdi?

    * * *

    “Haydi, tatlıya bağlayalım” dedi batak paraları topladı. Ödenmeyen faturaları tahsil etti. Şirket demirbaşları, arsaları, binaları, taşınmazları cayır cayır sattı. Bırakın onları eldeki bakır kabloları bile sattı. Paraları kasaya attı. Kâr payı olarak dağıtıp kendi aldı! İhale şartnamesinin gerektirdiği altyapı yatırımlarını da yapmadı.

    * * *

    Bankalardan aldığı kredinin tamamını 9 yılda çıkardı. Türk Telekom para basmaya, Lübnanlı Hariri Ailesi cebini şişirmeye, yandaşa reklam yağdırmaya, eşe dosta ballı maaşlar dağıtmaya devam etti. Bir de arsız arsız krediyi yapılandırmak istedi.

    2013 yılında ilk yılları ödemesiz olarak 4 milyar 750 milyon dolarlık yeni kredi alıp, eskiyi sildi. Zarar edersin, para kazanamazsın, işler kötü gider anlarım. Şirket kredileri ödemediği gibi 5.7 milyar dolar yani bugünün parasıyla 26 milyar lirayı cebe attı!

    * * *

    Sadece yüksek maaş almaları için Hazine adına yönetime atanan, kamu haklarını korumayan Türk Telekom yöneticileri ne iş yaptı? Bütün bunlar olurken onlar neredeydi? Kim, neden, onları o göreve atadı? Her şeye rağmen aldıkları yıllık “huzur hakkı” parası onlara pek bir yaradı!

    Türkiye'nin en değerli şirketlerinden, ülkenin iletişim altyapısının neredeyse tamamını oluşturan Türk Telekom'un iş bilmez yöneticiler tarafından düşürüldüğü, ülkenin düştüğü hale bakın…

    * * *

    Şirketin tamamının borsa değeri bugün 4 milyar dolara geriledi. Şirketi 21 yıllığına kiralayan Saudi Oger'in elindeki hisselerin borsa değeri bugün 2.2 milyar dolar ediyor. Hem de sözleşmenin bitmesine sadece 8 yıl kaldı! Geçen yılları da düşersek, devir alınan hisselerin şu anki değeri yaklaşık 900 milyon dolar… Kazığın böylesi akıllara zarar!


    KISACA TELEKOMDAN DOLAYI EDİLEN ZARAR İLE ÇOKTAN FİBER ALT YAPI YAPILIRDI.

    ATMÂYALIM.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 aydır yeni modem getiremedi superonline ayda 100tl ödüyorum ne olacaktı ya

  • 16 mbps hızla 12-13 zor görüyorum diyecek bir şeyim yok.

  • Ah ahh eskiden ne kadar mutluydum 6-7Mbps hız alırdım.

    son 100 gündür 2Mbps'e düştü. Sık sık da kopuyor.

    açtığım şikayet kaydının sayısı belli değil.

    hep aynı cevap "sabrınız için teşekkürler, çalışmalarımız tüm hızı ile sürüyor"

    neyse ki tüm hızı ile sürüyor :-)


    açtığım şikayet kaydı kadar telekom yönetimine ettiğim küfrün de miktarı belli değil.

    AKP gitmeden bu ülkenin burnu boktan çıkmaz!

  • Hakan.. kullanıcısına yanıt

    pandemiden olan bazı sıkıntılar var farkında değilsin heralde...

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.