Şimdi Ara

Türkiye'de İnsanlar 2. El Alışveriş Yapmayı Bilmiyorlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
7.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt
    Hocam vallahi 50-60bin km gidilmiş B segment Fiat marka araç iç donanım olarak çok farkı olmayan C segment 0 la yarışıyor . Gerçekten ilginç bir durumdu .
    Piyasanın gazı her ne kadar alınsa da şimdi de bayiler otomatik araç getirmediği için otomatik araçlar uçmuş durumda .
    Kesinlikle keriz silkmeye çalışıyorlar . 1.5 ay sıra bekledim ama ona buna özellikle de galericiye paramı yedirmedim . İnsanlar da umarım öyle yapar da malları elinde kalır bunların.
  • Ben de bu konudan muzdaripim. Bu konunun açıldığından haberim yoktu, dün de ben açmıştım benzerini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srcn1905

    Piyasa denen şey arz-talep ile oluşur. Piyasaya kimse yön veremez. Her ürünün kendi piyasası, değerine göre oluşur. Alıcısı az/yok olan ürünü 2. El ama hic kullanılmamış olarak da satmak istesen; yarı fiyatına satamazsın, alıcısı çok ise ikinci elini 5/4 fiyatına da satarsın. Yani bunlar boş muhabbetler. Forumu ağlama duvarına çevirdiniz.
    O dediğin anca arabaların ikinci elinde olur. Onun dışında sıfırını mağazada bulabileceğin hiçbir şeyi 5/4 fiyatına satamazsin. Bırak 5/4'ü, sıfır fiyatına bile satamazsin ama satamasa bile adam o fiyattan koyuyor. Ola ki bir balık oltaya denk gelir diyerekten. Çoğunluğun bunun gibi ikinci el kültürünün zayıf olması sebebiyle de ikinci el piyasası berbat bir hale geliyor. Yüksek fiyatların uçuştuğu bir yerde aynı ürünü kimse daha ucuza satmak istemez. Böylece piyasaya yön verilmiş oluyor işte. Bir anlatamadik.

    Bu durumda kimse mutlu olmuyor aslında. Ben mesela bugünlerde bir şey alacağım ama ikinci el piyasası çok uçuk olduğu için (ki ülkemizde talebin en az olduğu ürünlerden biri, çoğu kişi adını bile bilmez) sıfırını almak zorundayim. İsteyen istediği fiyattan satar, serbest piyasa diyenler de genelde almaya gelince 300 yazan ürüne 100'e bırak diyor.




  • birazda alıcıların büyük çoğunluğu tam öküz olmasından kaynaklanıyor bende ekran kartı satmaya çalıştım piyasası 200 tl kartın 200e koyunca 50tl mesajları geliyordu hep 350ye koydum 100-150tl talepleri geldi bende pazarlıkla 200tlye sattım

  • Bütün fırsatçıların yer yüzünden silinmesi dileği ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • undead522 kullanıcısına yanıt

    Aynen bende öyle yapıyom. 200e satacaksam 300e koyuyorum istediğim fiyata satmış oluyorum. Tabi ki 300e de koysam 150 ve 100 teklifleri geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya benzer bir konuyu yazın açmıştım. Birilerini çok rahatsız etmiş olacak ceza alacagını bile bile küfür kıyamet gırla gitmişti. işin kötüsü konuya ve kişilere cevap bile yazamadan konu silinmişti. Arkadaş çok güzel özetlemiş.


    Kutu açıldımı ürün 2. el sayılır NOKTA


    Arabaya binip evin önüne götürdün mü ikinci el oldu abi NOKTA


    5000 TL aldığın telefon 4500 satıyorum dersen kendini kandırırsın NOKTA


    Şuan iş yerindeyim işleri bitirince öğle arası uzuuuun uza yazacagım :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Ben acelem yoksa ebay'den alıyorum. Gayet ucuz oluyor. Daha dün iki adet 1080 laptop ekran kartı aldım mesela.  İki ekran kartı bu ekran kartı pahalılığında kargo dahil 670 dolares. Türkiye'de laptop 1070'i şu anda 4200TL'ye ilana koymuş biri var.  


    Acelem varsa veya mal ebat olarak büyükse o zaman Türkiye'ye bakıyorum. 150 liralık mal Ebay'den gelse 50 lira ucuza gelecekse bile, sonuçta fark 50TL olduğu için sallamıyorum ve Türkiye'den alıyorum. Ama mesela, yaz ayında ebay'den 220 dolara 8gb ram, 256gb ssd'li, tablet için güçlü sayılabilecek işlemcili bir tablet aldım. Türkiye'de ikinci eli 3000TL idi. O sırada dolar 6TL idi. Var sen hesapla...   Bu durumda o tableti Türkiye'den almak için çaresiz falan olmak lazım.


    Tableti oradan buraya gelecek kişiye yolladım. Gelirken getirdi.


    Ama bir yandan da şöyle bir şey var. SLR fotoğraf makineleri Türkiye'de ikinci elde daha ucuz. Çünkü meraklısı yok. Sıfırı 4100TL olan makine Türkiye'de ikinci elde 2200TL. ABD'de 2600TL.  O yüzden Türkiye, Türkiye'de meraklısı olmayan malı ikinci el almak için iyi bir yer. Ama meraklısı arttı mı, bit pazarının suyu çıkıyor. O tarz ürünlerde Türkiye son tercihim olur.

    Selamlar hocam, ebay üzerinden nasıl alışveriş yapıyorsun? Bende araştırıyorum, detaylı bilgi verir misin? Mesela telefon almak istesek fiyat uygun oluyor mu TR ye göre?





  • Sadece bunu değil bu ülkede insanlar çoğu konuyu bilmiyorlar. Bilsek zaten bu halde olur mu ülke?

  • 2.el ürünler sıfırıyla aynı ya da daha fazla ücretle satılıyor. Kültür bir türlü oturmuyor.

  • suç satıcıda değil. Satıcı, satacağını bildiği için yapıyor zaten


    çünkü Malını o fiyata talep edecek, satın alacak bir META olacağını biliyor. var böyleleri....

  • sıfırı 4000 tl olan ürünü sıfır olarak 2700 e ilan koydum satılmıyor. 2000 verelim diyorlar.


    kendim bişey alacak oluyorum söylendiği gibi sıfırdan pahalı.

  • Samsungun sd işlemcili çift hat 512gb lik note 9 vardı ben de bizzat pasaport kaydını yapmıştım, 2 sene önceydi note 10+ alacaktım satışa koydum. O zamanda 512gb lik pasaport kayıtlı exynos işlemcililerde piyasa da 5.500-6000 tl arası, sd işlemcili çift hat hemde 512 lik zor bulunan bir modeldi 5.750 den koydum ilana. Biri aradı kardeşime alacam öğrenci yardımcı olun filan dedim normal olanlara bak diyorum işte inşaat işçisiyim vs ağladı 4800 tl var dedim lanet olsun tamam. Kadıköy metro önüne gel, o sırada da başkomiser arkadaşla kadıköyde buluşacaz geldi eleman baktı etti tamam abi dedi aldık parayı gitti, 1 saat sonraydı tanıdığım bir kaç telefoncu arkadaşa uğradım biri bana "ya sen telefonu sattın mı" dedi evet dedim "az önce senin cihazın geldi nakit satmak istedi almadım" üstelik arkadaş 6000 tl ye satmaya kalkmış. Biz arkadaşla başladık telefoncu telefoncu dolaşmaya en son tanıdığım bir dükkanda yakaladık polis arkadaşım sağolsun elinden aldı cihazı parasını da verdik.. O günden sonra asla ve asla kardeşime alacam, yok oğluma alacam fiyat indir diyenlere yok diyorum. Cihazı geri ilana koydum 6000 yazdım ıspartadan biri aradı hiç ikilemeden hesaba attı ben de gönderdim adam bayadır bende ki modeli arıyormuş, artık ilke edindin doğru ürünü doğru kişiye satıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de sattığı ürünün ne olduğunu bilmeyenler var, en son android 4.0 ics güncellemesi almış telefon için sıkıntısız sorunsuz yazanlar var. O telefon facebook açarken bile ölüp ölüp diriliyor, ön kasa ayrı arka kapak renkte cihaz içinn temiz sorunsuz yazan mı dersin neler neler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım 2004 megani 80 bin tlye ilana koydu. Üstelik araç dizel ve 260 bin kmde. Benim de 65 bin civarı bütçem var ve böyle bir araç var bakıyordum. O aracın piyasası da en fazla 65 ederdi zaten. Neyse arkadaşa 65 teklif ettim küfür mü ediyorsun dedi 79 ver al dedi hatta. Ben de 2009 model üstelik 146 binde bir megane 2 buldum boya değişen takıntım olmadığı için 65 bine aldım. Bir hafta sonra ilana baktım arkadaş fiyatı 65 yapmış. Zamanında verse onun arabasını kesin alacaktım halbuki :l

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçeriği henüz okumadım ama başlığa koskoca bir EVET.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.ele paranız yetmiyorsa sıfır alın diye bir tabir var :)

  • Evin ve ya araban var mı ?

  • Genelde mal saatanları söylemişsin de alanlar çok mu normal sanki? Sıfırı 1700 liradan aşağı olmayan 6 kg kapasiteli arçelik a++ çamaşır makinesi satıyorum 400 liraya. Adam hala nakliye vericem 300 olmaz mı diyor. Çalışıyor mu bir sorunu var mı diye soruyor. He kardeş sorunu olan ürünü satıyorum sorunu olsa yazarım heralde oraya. Kimisi de aldığı 2. el üründen sıfırıyla aynı performansı alacağının garantisini bekliyor. ABD nin gözünü seveyim orada ikinci elle millet herşeyini yapıyor. Bizde haspalarım aldıkları asgari ücret maaşla 2. el ürünü beğenmiyor. Geçim bu kadar zor olmasına rağmen insanlar 2. el ürüne burun kıvırıyor.

  • Gerçekten mecbur değilsem 2. ele hiç yaklaşmıyorum.

    Kimseye güven olmuyor ki kardeşim; adam ucuz(aslında 2. el ederi) koysa "ulan kesin bunda bir şey vardır, yoksa bu fiyata koymazdı." ederinden fazla görsem "ulan buna o parayı vereceğime gider üstüne biraz daha koyup 0 ını alırım" diyorum genellikle.

    O yüzden 2. elde bir türlü dikiş tutturamadım  

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.