Şimdi Ara

Türkiye'de İnsanlar 2. El Alışveriş Yapmayı Bilmiyorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
7.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kasım 2020 de araç almış biri olarak konuya müdahil olayım . Biz ailecek fiat kullanıyoruz işte benim de ilk arabam falan direkt punto baktık . Niyet tabiki otomatik olsa iyi olur . Kazasız belasız arabalarda manuel 2014 model 95k , otomatik 2009 model de 95 k şeklinde fiyat görmemizle beraber 0 a yönelmemiz an meselesi oldu . Üstüne 10 milyar daha kredi çektim boş egea aldım . Maalesef 50bin km kullanılmış araçtansa segment atlarım daha mantıklı gibi geldi .
    Üstelik bir araç plaka takıldığı anda %15 değer düşer artık 0 değildir . Üstüne bu kadar km yap , kasisten zıplat , çukurda sürt derken ben niye o kadar para vereyim . Ben egeaya 105 verdiğim zaman 0 lar galerilerde 130 a satlıyordu .
    Aman ha bu 2. Elcilere prim vermeyin 3 yukarı 5 aşşağı , hemen alcam falan demeyin paşa paşa sıranızı bekleyin ya da kredi çekin alın 0 ınızı
  • bana göre ikinci el dediğin 5 te 3 fiyatına denk gelmeli  

  • 2. Ele teklif verende ölücü. A 23 ay garantili kutusu açılmamış braun 7+1 traş seti koydum ilana. Sıfırı en düşük 350-360 tl. 290 tl yazmışım. Gelen teklif ne 150 olmaz mı? 1 değil 2 değil 3 değil. Denyo dolu. 300 tl lik mala 150 teklif nedir? 150 liran varsa 170 tl ye kadar ürün bak. 150 olur mu de?

    Kaç defa yaşadım bunu. Uygun fiyat yazınca da 2. el ederini adam senden alıp aynın ürünü 30-40 tl üzerine satmaya çalışıyor.

    Satıcılardan çok alıcılar daha saçma sapan maalesef.
  • Ben en çok "otobüse ver gelsin" diyen anadolu halkına gıcığım.


    Sanki otogar evimin önü, sanki otobüsçü babamın oğlu.


    Kargo diye bir şey var be!


    Bir de parayı hesaba yatırmazlarmış, malı teslim alırken otobüsçüye öderlermiş. Oldu canım. Başka emrin?


    Hey yavrum hey, şu anadolu insanı cidden ayrı bir dünyada yaşıyor.

  • Tüketici bilinçsiz satıcı bilinçsiz ve gelen ürün az
  • incehesap 23k ya sattığı rtx 3070 li hazır sistemi, Gaming gecesinde 18k ya 10 stok ile sattı. Daha sonra letgoya ilana koydum aynı sistemi, 16.5k dan. Biri aradı sistemi direk almak istediğini söyledi. Geçen sitede satıldığını ve yetişemediğini, bulunduğu bölgede böyle sistem bulamadığını ve kendisinin öğretmen olduğunu söyledi, ben de konuşmasından şüphelendim, indirim yapamayacağımı söyleyip telefonu kapattım,.


    Profilini incelediğimde al-sat yapan esnaf olduğunu gördüm, 2060 lı sistemi 15k ya satıyor, 5-6 farklı rtx 3070 ekran kartını 15 er bin den satıyor, böyle onlarca ilanı var ve hepsi de piyasa fiyatından oldukça yüksek


    Bu esnafın kendini öğretmen olarak tanıttığına mı yanayım, indirimle 18k ya satılan ürünü 15k ya almaya çalıştığına mı yanayım, yoksa almak istediği sistemin tek bir parçasını kendi sayfasında 15k ya sattığına mı..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Ben Mayısta arabam pert olduğunda sıfır araba bakıyordum. Malum pandemiden dolayı sıfır araç sıkıntısı vardı. Ya yine aynı araçtan alacaktım yada farklı markalara yönelecektim. Yöneldiğim markalarda da araba yoktu gerçi. Sahibinden'e düşen sıfırlara bakmıştım. 210 bin tl olan 2008'e adam o dönem 230 falan yazmıştı sanırım.

    Mesaj attım neden bu kadar fazla yazıyorsunuz, kazan ama bu kadar da olmaz dedim. Git başkasından al, yarın 240 bin yazacağım demişti.

    Adam resmen benimle dalga geçti. Bu herifin Bağcılar galeri sitesinde mekanı var yani öyle söyleyeyim. Muhtemelen şuan ağlıyordur. Malum 2020 son aylarında aldıkları arabaların hepsi ellerinde patladı. Sıfır km diye sattıkları arabayı bu aylarda alan biri olursa 24 ay veya 36 ay garantili olmayacak. Garanti süresi düşmüş araç satın alacaklar veya almayacaklar.

    Böyleleri gebereceğine masumlar ölüyor valla.





  • An itibari ile ryzen 2200g ilanı var, sifir üründen daha pahalı

    insanımız garip
  • Arz talep yazana katılıyorum senin gibi düşüncede olanlar almazsa , satıcıda ciddi ise o fiyat 400-300 bandına iner, alıcı çıkmadığı taktirde
  • 2.el ürün satarken Trabzon'da en çok karşılaştığım saçma bir mantık var. Adam bana son fiyat nedir diye soruyor ben mesela 600 den inip son 500 lira diyorum. Tamam diyip görüşelim diyor. Görüşüyoruz bakıyor ürünü beğeniyor sonra 400 tl veya 450 tl olur mu diyor. Tam bir komedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bypangea -- 8 Mart 2021; 22:40:58 >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    2009 model araç 95bin mi birde fiat marka. hey yavrum hey tam keriz silkmeye kalkmışlar. iyi yapmışsınız sıfır alarak. 150bin de olsa 100bine 2.el 12yaşında araç almaktansa 150 veririm hiç riske girmem.

  • ps4 1400 tlye çıkmıştı. ps5 dijital 6000 tl şu an. ikisi de 400 avroluk mal.



    Sorun ekonomide, ikinci el fiyatlarında değil...

  • Bir ürünü satarken piyasadaki en düşük miktardan 1 lira da olsa ucuza koyarım. Millet en yüksekten 1 lira yükseğe koyuyor xd
  • 1 aydır nintendo switch bakıyorum sıfırı daha ucuz

  • her üründe 2.elde değer kaybı farklıdır, 2 yıllık bir cep telefonundaki kayıp oranıyla arabanın kayıp oranı aynı olmaz aynı zamanda piyasanın anlık durumu da etkiler.

    Fiyat belirlemek için alırken de satarken de benzerlerinden oranlamak şart.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lyc

    1 aydır nintendo switch bakıyorum sıfırı daha ucuz

    Daha sen dur. Oyunlarının fiyatlarını gör :)

  • Mecbur kalmadıkça (sıfırı piyasada yoktur ve almam gerekiyordur), ikinci el ürün almam.

    Söz konusu para olunca bizim milletin 3/4 ü falan üç kağıt işine giriyor. İlk kazığımı 92-93 yıllarında liseye giderken ikinci el walkman'de yaşadım. Sonrasında da çok kez şahit oldum, ufak tefek başıma da geldi.

    İkinci el telefon almam. Alt modelin sıfırını alırım. Galeriden araç almam, tanıdıkta veya sıfır varsa alırım, yoksa almam. Marka model takıntım yok. Tanıdıktaki bildiğim araba kriterlerime yakınsa alırım, tanıdıklarıma da böyle tavsiye veririm.

    Ama satarken bazı şeyleri ilana koyarım. Piyasadaki fiyatın altını yazarım. Sıkıntısı varsa söylerim. Bi de pazarlık yaparsa genelde bedavadan biraz pahalıya verir geçerim. En son eski arabamın teybini, 300-400 lira yazanlar varken 80 liraya verdim gitti. Ama uyanıklık yapıp al sat yapacağını hissedersem satmam. Garibanım diye ağlayanların çoğu üç kağıtçı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 9 Mart 2021; 0:54:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ise bi kural getirmek lazim benim kendime getirdigim kural 2/3 tur.. bu fiyattan kapiyi acar yarisina satarim.. dediginizde cok haklisiniz ne yazikki herkes elindekini sifir goruyor..
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn1905 -- 9 Mart 2021; 1:59:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa denen şey arz-talep ile oluşur. Piyasaya kimse yön veremez. Her ürünün kendi piyasası, değerine göre oluşur. Alıcısı az/yok olan ürünü 2. El ama hic kullanılmamış olarak da satmak istesen; yarı fiyatına satamazsın, alıcısı çok ise ikinci elini 5/4 fiyatına da satarsın. Yani bunlar boş muhabbetler. Forumu ağlama duvarına çevirdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.