Şimdi Ara

Türkiye çok büyük krizde olduğu için herkes tatile gidiyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
5.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Güzel kardeşim senin tatilden anladığın şey nedir? Onu bir izah eder misin? İznini alıp evinde oturan insan ise evet, tatil herkesin hakkı lakin haftasına 20 bin harcamak ise, evet geçeceksin o işleri, öyle tatil olmaz. Buna ihtiyaç denmez, dense dense istek denir.


    Kaldı ki üç kuruşa çalışıyorsan şikayetini bana değil kapital sisteme ve patronuna yapacaksın. Kimse değerli olana öyle bir muamele yapmıyor merak etme.



    Alıntıları Göster

    Her tatile gidenin 20 bin verdiğini nereden çıkartıyorsun adam belki çadırı var onunla tatil yapacak belki akrabasının evi var onun yanına gidiyor. Gerçekten zengin tayfanın yaşadığı hayatı gelmiş tüm gidenlere mal ediyorsunuz. Şuanda orada milyonluk teknelerden geçilmiyor ne yani giden 1 milyon insanın teknesi mi var böyle düz mantık mı olur. Ayrıca tatile gitmek demek evinde oturmak demek değildir. Dönüp dönüp aynı yere geliyoruz. Evinde otur dışarı çıkma, dışarından yemek yeme, sinemaya tiyatroya gitme, ot gibi yaşa iste istediğiniz düzen bu kabul de ediyorsun daha ne.


    Üç kuruşa çalıştırmak zorunda kalan sistemin suçu yok yani enflasyonu yükseltenlerin TL nin değerinin düşürenlerin bir suçu yok tüm suç kapital sistemde. İşsizlik Yüzde %14 (onu da yersen) insanlar iş bulduğunda kaybetmemek için seslerini çıkartamayınca buda kapitalist sistemin suçu dimi.


    Değerli olanlar zaten kendini bir şekilde kurtarıyor doğru geri kalanlar ölsün mü yani. Asgari ücret ile çalışmak suç mu asgari ücret ile çalışanın hakları yok mu olmasın mı ki bu soruların zaten cevabını sen veriyorsun gene olmasın onlar köle çünkü biat edecekler. Sorun burada zaten en düşük ücret ki asgari ücret resmide bu ücreti alanlar bile insanca yaşamayı hak ediyorlar. ASGARİ ücret sadece simitle karın doyurup köle gibi çalışıp hayatını düzen sahipleri için köle olarak geçirmek demek değildir. Tabii ki herkes eşit şekilde yaşayamaz ama biri milyonluk arabalara binerken diğerinin evden çıkıp tatil yapması suç oluyor. Niye kölesin çünkü hakkın yok. Bir hak verilecekse sistem kendisi verecek ki bak ben verdim değerimi bilin muhabbetine gelsin.





  • Zenginler gidiyor fakirler izliyor işte...

    Türkiye çok büyük krizde olduğu için herkes tatile gidiyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 20 Temmuz 2021; 12:7:42 >
  • 80 milyon tatile gitti zanneden bu tiplere ne denebilir artık bilemiyorum. İstanbul'da yaşayıp denizi görmemiş milyonlar var bu ülkede. 1-2 milyon kişi tatile gitti diye ülke refaha erdi sanıyor sıfatını sevdiğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sana küfür etsem günah yazılmaz.

  • 18 yaşındayım çünkü

  • Bizim işyerinde açlıktan ağzı kokan 2 lira simit parasını maaş alınca vereyim diye simitçiye teklif eden adamlar bile şuan tatilde. Diğerleride rezervasyonu nereye yapsam diye düşünüyo şuan. Fakirlik varmı yokmu ben anlayamadım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 20 Temmuz 2021; 12:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elin adamı 60 yaşında emekli parasıyla türkiyeye gelir burada döviziyle senin ülkende doyasıya tatil yapar.


    Köpek gibi çalışan türklerin 1 yılda zor bela köşeye biriktirebildiği para ile kendi ülkelerinde 4gün tatil yapmasını millette para var olarak görürsün. Hadi köyüne dayı, eşşekle ankaraya gitme devri 1920lerde kaldı. Elin afrikalısı bile uçakla tatile çıkıyor artık.


    açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasındaki farkı bile bilmeyen adamların eline internet vermişler, uzay fotosu açıp düz dünyacılık oyna sen hadi bakayım.

  • Konuyu açan şahısa Allah şifa versin demekten başka yapabilecek bir şey yok. Bu konuyu bu şekilde yorumlamak üstün bir zeka geriliği gerektiriyor.

  • Neyse en azından arabadan, telefondan, kredi kartından daha geçerli bir sebep. Millet koronadan 1.5 senedir evden adım atmıyorken böyle bir durum olması normal. Ha bu gözler tatil için kredi çekenler bile gördü...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bi çevrenize bakınız insanlar bayramda (bugün) dahi çalışmak zorundalar ki yine aç durumdalar. Kaç tane müzisyen intihar etti onları görmüyorsunuz. Sizin gördüğünüz diğer taraf, dünya yansa pek etkilenmeyecek kesim.


    Türkiye'de kaç işsiz, kaç asgari ücretle geçinmeye çalışan kişi var bi baksanız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperhan52 -- 20 Temmuz 2021; 13:41:12 >
  • Tatile giitim ve 18 ay borcunu ödeyeceğim benimle aynı otele gelen gurbetci malûm partici tayfa reissci yarım aylığı ile gününe gün etti. YALLAN AGZİNİZA YUVA YAPMIŞ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    O arabalar kapının önünde yatıyor, işe metrobüsle gidip, arada sırada arabayla bir yere gidiliyor.Türkiye çok büyük krizde olduğu için herkes tatile gidiyor! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Me gurbetçisi güzel kardeşim alayı yerli turist. Marmaris yerliden geçilmiyor şu an.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: golddragonx

    Tatile giitim ve 18 ay borcunu ödeyeceğim benimle aynı otele gelen gurbetci malûm partici tayfa reissci yarım aylığı ile gününe gün etti. YALLAN AGZİNİZA YUVA YAPMIŞ

    Akıyor para akıyor. Alaçatı insandan geçilmiyor şu an.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYLAS

    2 milyon turist gitse. 2milyon da gurbetçiler vs. 2m de yerli gider patlama olur işte. Ülke 85milyon..

    En az 10 milyon tatilde şu an ve bunlar yerli turist.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Kapasite ile ne alakası var ülkenin gerçekleri ortada işte. İstanbul'da esnaf kan ağlıyor şu an insan kalmadığı için. Şayet Eylül sonrasında kapanma gelirse burada esnaf zor durumda kalacak. Herkes tatil beldelerinde şu an. Akıyor para.



    Alıntıları Göster

    Ne demek ne alakası var? Konuyu açarken çarpıcı olsun diye


    "tatil beldelerinde nüfusun 10 kat artış göstermesi gerçekten enteresan"


    yazmışsın, bununla birlikte de %100 dolduğundan bahsetmişsin. Bu mantıkla normalde bunun 10 da 1 i kadar olması, yani tatil beldelerinin sadece %10 u dolması gerekmez mi?


    Bu ülkede geçen sene dışında her sene o tatil beldeleri doldu zaten, geçen sene de yasak olduğu için.


    Sana da akıyor mu para bu arada bu yazdıkların için? İnsanlar markete gidip bir şey almadan dönerken kriz yok dediğinde hiç kötü hissediyor musun kendini? Hiç utanç duygun var mı?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreadfrost

    eyvallah da ülkenin resmi istatistik kurumunun başkanı bile üstü kapalı olarak ricacılarımız var istatistikler üzerinde oynuyoruz diyorsa o ülkede ekonomik kriz yok demek biraz saçmalık olur.

    üstüne üstlük bu TÜİK, sırf işsizlik oranını düşük göstermek/ekonomik krizin boyutunu insanlara küçük göstermek için vatandaşları işsiz değerlendirme formülünü de değiştirdi. TÜİK'e göre %13 işsizlik oranı var ama buna geniş işsizlik oranını da eklerseniz oran %30'a çıkıyor. Herkesin ekonomi otoritesi olarak kabul ettiği Mahfi Eğilmez'in şu kısa yazısını okuyabilirsiniz:


    www.mahfiegilmez.com
    Gerçek İşsizlik Oranı
    https://www.mahfiegilmez.com/2020/07/gercek-issizlik-oran.html

    üstelik geçen senenin oranları bunlar. Bu sene pandemi, işten çıkarma yasağının kalkması vesaire nedenlerle bu oran %30'dur ki zaten tarafsız yayın yapan TV/Gazete/İnternet haber sitelerinde de bu oran belirtiliyor. düşünün ülkede %30 işsizlik var ve siz çıkıp "ülkede kriz yok tatil beldelerindeki nüfus artışına bakın" gibisinden başlık açıyorsunuz. Devletin kasası kuru bakır tam takır ki vergilere ve zamlara abanıyor da abanıyor. Sadece son 1 yılda akaryakıta gelen zamlara bakın anlarsınız. Devletinin kasası zayıfsa vatandaşın cüzdanı nasıl bol olsun ? O tatil beldelerine gidenlerin çoğu AKP döneminde zenginleşenler ve gurbetçi/turistlerdir.

    Üstte adam yazmış, devlet fakir halk zengin diye. Tespitin dibi budur ben size diyetim. Eğilir eğilmez onları bilemem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

    Küçük bir zümrenin yaptığı aktiviteleri görüp de kriz yok demek çok komik. Ülke 85 milyon tatil yapan 3 milyon kişi var desek, geriye kalan 82 milyon kişiyi ne yapacağız 😄

    Demek ki ülkede işini bilen 3 milyon insan varmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BREATH

    Tatile gidemeyecek kadar parasız kalmayı mı para yok olarak anlıyorsunuz eyyy cühela takımı!
    Ona para yok değil AÇLIK deniyor.
    Bir vatandaşın 11 ay çalışıp 10 gün tatile gitmesini ZENGİNLİK gibi görüp yadırgayanlar lütfen bir an önce İran'a gitsin.

    Tabi canım haftalığına 20 bin sayanları fakir kabul etmemiz gerekiyor hahahajaja. Türkiye çok büyük krizde olduğu için herkes tatile gidiyor! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.