Şimdi Ara

Türk Telekom bence TurkNet’i bilerek yavaşlatıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
5.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ek olarak artık hazırladığım bir mesajı çeşitli yerlere bırakmaya karar verdim. Tepkimi bu şekilde göstereceğim. Bu mesajı kendilerine de ilettim. Cevap gelirse bu mesajı editlerim. Fakat diğer mesajlarıma cevap vermedikleri gibi buna da vermeyecekler. Mesaj şu şekilde :

    "Beni salak yerine koyarak yaşadığım sorunları görmezden geldiğiniz için teşekkür ederim. Ne kadar kalitesiz bir firma olduğunuzu anlamama yardımcı oldunuz. Size getirdiğim 2 tane üye için bana vereceğiniz bedava kullanımlar biter bitmez Süperonline firmasına geçiş yapacağımı bilmenizi isterim. Siz şikayetlerimi kulak ardı etmeye, teknik servis göndermeme konusunda ısrarcı olmaya, beni müşteri hizmetlerine bağlamamaya devam edin. Memnun kaldığı hizmetinizden ötürü size iki müşteri kazandırmış ve daha onlarca müşteri kazandırma potansiyeli olan bir müşteriniz olarak bana karşı takındığınız tavırdan dolayı firmanızı tavsiye etmekten vazgeçtiğimi ve bu iğrenç hizmetinizden dolayı kara listeye aldığım 2. internet servis sağlayıcı olduğunuzu bilmenizi isterim. Çözüm üretemeyen, hizmet veremeyen, müşterisini salak yerine koyan anlayışınızla geri kalan iş hayatınızda firmanıza başarılar dilerim. Kopyala-yapıştır mesajınız olan "İletişim bilgilerinizi bırakın, kontrollerimizi sağlayalım." mesajınızı atmadan önce müşteri numaramın 809298 olduğunu not düşeyim. Evime teknik servis göndermediğiniz sürece bu mesajımı her yere kopyalacağım ve bundan sonra reklamınızı bu mesajla yapacağım. Teknik servis gönderdiğiniz zaman bu mesajın altına bilgilendirme notu düşeceğim."




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    İşte bu altyapı meselesinde böyle yapılmasının sebebi alternatiflerinde kendi altyapısını kurmasını sağlaması. Dünyanın hiçbir yerinde böyle ucuz port, transmisyon ücreti yoktur. Böylece dünyadaki birçok ülkede herkes kendi altyapısını yaptığı için rekabet oluşur ülkemizde ise asıl ISS en az 20 Bin TL verip masraf yapsın başka bir alternatif taş çatlasa 29 TL verip hizmet versin. Şahsen bu yanlış bir rekabet tarzı bu yüzden ülkede TT'nin abone payı gerilesede altyapı payı tam aksine artıyor. Zaten Türk Telekom yatırım yapmayı çok seven bir şirket değil, ülkedeki koşullarda ortada böylece hepsi yatıyor. Sonra Turkcell çıkıp, TT rekabeti engelliyor kotalı internet getirsin diyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Sahada kim denetliyor turktelekomu. Ben videoya bile çektim. Turknete diyorum gel dava açalım. Adam sinyali vermeden arıza kaydını kapattı. Ve bunu her hat bağlamamdada yaşadım. Ne yaptım Telekom görevlisine baskı yaptım anında açıldı. Turknette bendeki delilleri umursamadı bile. Kim ne derse desin turkTelekom ekibi sahada istediği zorluğu çıkarıyor. Turk nette kendi bilir. Bu yüzden çok abone kaybetti. Yeni yapa sözleşmesi çıkmış ve çoğu maddeler turkTelekomun tarafında. Raporlar türknetten bir bare 113 gün ortalaması vardı. Tam anlayamadım orayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Sahadakilerin çoğu taşeron, özellikle hat bağlama işlemlerini vs. yapan adamların %90'ı taşeron. Arızalarında yarısına taşeronlar bakıyor ve onlar daha TT çalışanlarının hattını doğru düzgün bağlayamıyorlar. Ve kendiniz demişsiniz elinizdeki delilleri Türknet umursamamış. Aynısını Superonline'a getirin ertesi gün şirkete mahkeme celbi gelir. Kiraladığı devrede 1 Mbps için şikayet etmişti.
    Burada Türk Telekom kadar Türknet'inde boşvermişliği var. Adamların bir YAPA sistemi var onun arızasına bile eleman göndermiyorlar. Bizim TT'de bu dandik cihazlarla uğraşamayız diyor olan müşteriye oluyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Saha ne kadar taşeronsa Turknette o kadar teşeron. Sonrada ülkede kalkınmadan bahsediyoruz. Kendinizde demişsiniz turkTelekom hattını da bağlamıyorlar diye. Kimsede çözmeye uğraşmıyorum sorunları. Taşeronda olsa yalnış yapma durumunda karşılığı olmalı. Siz alt yapıyı genişlemesi lazım demişsiniz ama ortak alt yapı bunun için zaten her daireye 10 tane kablo gitmesine gerek görmüyorum. Kardeşim vae mi hizmet veriyon takip et. Yapamıyor takip et işimi. Türknetin son röportajda biz 1 gün bakıyoruz int yavaşlıyor 2 gün bakıyoruz yavaşlıyor sonra artırıyoruz. Yaw hiç mi ileri görüş olmaz bir işte. Bu hizmeti verememe durumudur. Bunu kim denetliyor. Yok yaz yaz bitmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Taşeron büyük sorun, ancak biri farkedip şikayet edecek öyle ceza alacak yoksa yok. Bizim şirkette en büyük sorun müşteri hizmetleri ve taşeron. Adamın ping sorunu var bizim müşteri hizmetleri kalkıp "hız problemi" diye kayıt bırakıyor ee hatta sorun olmayınca kapatıyoruz. Sonra müşteri kızıyor ee sonuna kadar haklı tabii kızacak.

    Bir binaya 10 tane hat çekilmesine gerek yok, her ISS kuracağı dolaba en az 2 fiber girişi olacak şekilde kurmak zorunda. Bizim FTTC dolaplara 5 ISS gelip kendi kablosunu çekebilir. FTTB kabinlerinde ise 1 ISS daha gelip kablo çekebilir.

    Türknet'in kiraladığı kapasiteleri yazsam günlerce şaşırır kalırsınız neye güvenmişler diye. Tek şansları insanlar fazla yüklenmiyor yüklense bizim altyapının dahil çökeceği yerler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifb -- 14 Ekim 2017; 18:59:44 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Turknet'in umursamazlığını ben de görüyorum. Hem siz hem de müşterileriniz mağdur oluyor şikayet etsenize diyorum "Biz elimzide somut kanıt olduğu durumlarda BTK ve TT'ye şikayet ediyoruz. Ama çok bir şey olmuyor" şeklinde bir cevap aldım. Olan her zamanki gibi son kullanıcıya oluyor. Fiyatı ve taahhütsüz oluşu güzel, akn'yi de kaldırarak büyük bir adım attılar ama artan talebi karşılayamıyorlar, hizmet kalitesinde hızlı bir düşüş var.

    Saha dolaplarının yapa'ya dahil edilmesi konusunda bir yasal düzenleme var mı yoksa sadece santral binaları mı paylaşıma açılıyor?
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Hiç Türknet'ten bir şikayet duymadım bugüne kadar şirkette, Vodafone, Turkcell, Millenicom, D Smart şikayet oluşturuyor. En fazla üzerine düşen ise Turkcell ve Vodafone.

    Saha dolaplarına da ISS'lerin kendi cihazlarını koyma sistemine ROYTEPT olarak geçiyor şu anda yeni ISS'lerden Netspeed 2 şehirde uyguluyor. Vodafone ile bu konuda görüşmeler hala sürüyor. Turkcell'de çok az bir bölgede yetersiz kapasite olan yerlerde uyguluyor. Ülkemizde pek ilgi görmedi çünkü son kullanıcıya kadar altyapı getirme zorunluluğu getiren bir sistem. YAPA sisteminin ömrü çok uzun değil çünkü teknoloji ilerledikçe santrallere olan ihtiyaç azalıyor dolayısıyla santral binalarıda satılıyor.
  • Ah Türknet müdürü veya yardımcısı gelip lu konuya bir göz atsa. Bazen vitrine oynuyor diyorum. Ne yapalım elimizde en iyisi bu. Daha iyisi gelene kadar taahhütsüz olduğundan denemeye değer. Sorun yaşıyorsan öyle 2 hafta beklemiyecen. 1hafta max. Netspeed şu bu deniyecen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Fiyat va taahhütsüz olarak alternatifi olmadığı için kendi alanında tekel adamlar (netspeed olmayan illerde). Alternatiflerin çoğalması lazım ki millet gidecek yer bulsun, bunlar da kendine çeki düzen verip rekabet etsin. Altyapımız fazla bile, eleman sayımız yeterli gibi palavralar sallıyorlar. Tamam bazı konularda takdiri hakediyor ama bu mükemmel olduğunu göstermiyor, insan ödediği paranın hakkını tabiki almak ister. Şu gün geri dönüş yapacağız deyip de hiçbir şekilde dönmedikleri bir sürü insan görüyorum, bir firmaya yalan beyanda bulunmak hiç yakışmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 15 Ekim 2017; 10:4:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun... 100mbit versen ne olur kotayı kaldırsan ne olur. olacağı bu;

    @mustifb olayı açıklamış turknetin trafik kapasitesi yetersiz yükü kaldırmıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=129395016
    quote:

    Türknet'in kiraladığı kapasiteleri yazsam günlerce şaşırır kalırsınız neye güvenmişler diye. Tek şansları insanlar fazla yüklenmiyor yüklense bizim altyapının dahil çökeceği yerler var.


    Türk Telekom bence TurkNet’i bilerek yavaşlatıyor

    Türk Telekom bence TurkNet’i bilerek yavaşlatıyor

    hız testlerine bile burun kıvıranlar için 20 farklı yurt içi dışı indirme testi yaptım değişen birşey yok.
    zaten internet sitelerinin yüklemesinde bile bir yavaşlama göze çarpıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 15 Ekim 2017; 22:26:43 >




  • zaten belli oluyor hocam bunu bugüne kadar anlamamanız saçma bağlattırmaya gerek yok bir sürü insanın interneti durduk yere 70ten 30 dan 5-10 mbps'lere düştü sabote ediliyor ipler elinde kimse hiçbirşey diyemiyor kendi altyapısını çekmediği sürece daha çok sürünür türknet turkcell ve türksat gibi kendi omurgasını oluşturmazsa daha çok böyle sorunları okuyacağiz forumda
  • akn kalktığından beri snr lerim pas pas cart curt net kopuyor.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PowerPC

    yok öyle birşey teknoseyir videosunda trafik kapasitelerini eğer tıkanıklık olursa artırdıklarını söylediler.

    önce bakıyorlarmış, musluğu sonra açıyorlar mış.

    artık bırakın herşeyi turktelekoma atmayı turknetin işine geliyor bu... böyle kimseye sorun çözdüremezsiniz.
    Turk telekom sorumlu olsa bile bazı konularda siz devreye girmeyeceksiniz btk, şikayetvar vb internet kanallarından şikayet açın.
    Turknet sizin hakkınızı dolayısıyla kendi hakkını savunacak aralarında gizli bir anlaşma yoksa.

    Türktelekomun bilerek boş port yok diyip vermediğinide gördük kardeş Allah aşkına yürü git şurdan
  • Bu teoriyi kesinlikle bende destekliyorum . Turk Telekom kasten ve isteyerek bantgenişliğini kısıyor ki ,müşteri kendisine gelsin .
  • Bu ülkede kendi çıkarları için başkasını kötüleme popüler olmuş bir söylemdir. Türknet müşteri hizmetleri ile yaptığım 3-4 görüşme sonrasında aslında verdikleri interneti kendilerinin taşıyamayacak kapasitede olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.
  • Telekom satral dolaplarına yatırım yapmıyor, yani araplar parayı yatırım yapmak yerine cebe indiriyor :)

    Bölgedeki satral kapasitesi düşükse yoğunlukta hız düşmesi oluyor bunu için dilekçe cart curt yazılabiliyor fakat ipleyen yok :d

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu da tt yi savunan olmuş hiçbirini savunmayın hepsi aynı. Vodafone net kullanıyorum. Adres değişikliği 3 ay kadar sürdü. Sonra 1-2 hafta kullandım bir tt elemanı geldi kesti gitti evet bildiğiniz geldi kutuyla oynadı bir şeyler yaptı ondan sonra tekrar gitti. Gelmesi yine 2-3 ay zaman aldı. Burada vodafone un basiretsizliği de var türk telekomun işgüzarlığıda . Gelmişler evde yokmuşsunuz diyor külliyen yalan. Son gelen tt elemanının bana söylediği sizin portunuz yok başkasına verilmiş yeni port vereceğiz. Türk Telekom bilerek sorun çıkarıyor vodafone dur türknet dir bunlar da kullanıcıyı mağdur ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam şunu bir anlatabilseler keşke. Bana kalırsa ülkemizdeki yatırım konusundaki sorunun temel kaynağı da bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler malesef tüm suç türk telekomun. eğerki merkeze yakın değilse internetiniz (veya toki gibi bir lojmanda değilseniz) bunu göremiyor. (Ben türk telekomluyum Allahtan ki merkeze yakın yerde oturuyorum)

    Türk Telekom bence TurkNet’i bilerek yavaşlatıyor

    Bu arada yanlış anlamayın bende sizin sıkıntınızı çok çektim 0.5 megabiti görmüşlüğüm var tek çare altyapısı olan eve taşınmak. (ego kasmıyorum yanlış anlamayın :( )




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.