Şimdi Ara

Türk Telekom bence TurkNet’i bilerek yavaşlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
5.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllarca TTnet eziyeti çektim internet hızım genellikle 5 ila 7 mbps bandında oldu çünkü hattımın daha fazlasını desteklemediği söylendi durdu, Lakin gerçeklerin öyle olmadığını Türknet’e geçince anlaşıldı ilk günden itibaren 30 - 35 mb hız almaya başladım. türknet akn’yi kaldırınca ilk bir kaç gün hız 20-25 lere düştü ama sonra tekrar normale döndü taa ki 2 gün öncesine kadar çünkü hızım 2 mbps altına düştü türkneti filan aradım ama nafile santralde sıkıntı var gibi görünüyor ama bence kazın ayağı öyle değil Türk Telekom bilerek ve isteyerek Türknet müşterilerinin bant genişliğini düşürüp genel memnuniyetsizlik yaratmaya çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxalanya -- 14 Ekim 2017; 0:9:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende bir çok defa turkTelekom personelinin işi savsakladığına şahit oldum. Ve turknet bunun için hiç bir çözüm üretmiyor. Ve düşünün turkTelekom bırakılan her bir arıza için türknetten 14tl ücret alıyor. Ee para gelen yerin işini tam yaparmı? Nasıl olsa denetleyen yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 katılıyorum. Yaklaşık 10-11 gündür vdsle geçiş için bekliyorum. 1 saatlik iş haftalardır sürüyor. Bu işi uzatan kesinlikle Türk Telekom. Resmen ayıp. Diğer firmaların bu konuda birleşip bir şeyler yapması lazım veya BTK'nın bu işe el atması lazım. Türk Telekom yüzünden Türknet'in de adı kötüye çıkıyor.
  • ben de aynı sebepten, turknet internetimin 75mbitten, 10mbite düşürüldüğümü düşünüyorum.


  • Sadece türknet değil, türk telekomdakilerdede var şu sorun bir kaç haftadır.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Arıza başına 14 TL ücret alınmıyor. Hatalı arıza bildirimlerde 14 TL ücret alınıyor.
  • Daha önceden binet goonet gibi servis sağlayıcılarından internet aldım akşamları bazen düşüş oluyordu.Telekom ekipleride o firmadan kaynaklı diyordu.Bende o firmayi iptal edip turk telekomdan internet aldım yine akşamları hat yavaşlaması oluyordu arıza kaydı için arıyordum herhangi bir sorun gözükmediği için kayıt açamıyoruz diyorlardı.Bende 5 gün önce türknete geçtim.2 gece yine yavaşladı diğer günler normal di.Yani turk telekom kullansamda yavaşlıyordu sanırım sorun genel bir sorun birde sürekli akşam saatlerinde yavaşlık oluyor.Sanırım santralin çok yogun olmasından kaynaklanıyor buda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Arıza başına 14 TL ücret alınmıyor. Hatalı arıza bildirimlerde 14 TL ücret alınıyor.

    İlk defa sistemsel bir soruna ilişkin ücret talebi olduğunu duyuyorum. Destek isteyen müşteri nereden bilebilir ki arızanın nerede olduğunu?
  • maxalanya kullanıcısına yanıt
    İss'ler tt'ye arıza kaydı bıraktığında tt "benden kaynaklı değil" derse 14 lira "hatalı arıza bildirim cezası" kesiyor. Yani kendinden olan bir sorun için bile bu şekilde kapatıp hem müşteriyi, hem de firmasını cezalandırıyor.
  • yok öyle birşey teknoseyir videosunda trafik kapasitelerini eğer tıkanıklık olursa artırdıklarını söylediler.

    önce bakıyorlarmış, musluğu sonra açıyorlar mış.

    artık bırakın herşeyi turktelekoma atmayı turknetin işine geliyor bu... böyle kimseye sorun çözdüremezsiniz.
    Turk telekom sorumlu olsa bile bazı konularda siz devreye girmeyeceksiniz btk, şikayetvar vb internet kanallarından şikayet açın.
    Turknet sizin hakkınızı dolayısıyla kendi hakkını savunacak aralarında gizli bir anlaşma yoksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 14 Ekim 2017; 15:12:48 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Şimdi haklısınız diyeceğim ama kızacaklar ikimizede. Öncelikle Türk Telekom olarak biz idamlık isek diğerleride hapisliktir bunu söyleyeyim. Mesela Superonline ADSL-VDSL ile ilgili hiç bu kadar şikayet gördünüz mü? Hayır çünkü Superonline kiraladığı kapasitede 1 Mbps bile eksik olsa onu misliyle alır. Hatta Vodafone bu konuda Türk Telekom'u milyonlarca dolar tazminat'a mahkum etti. Hala bizim şirket kaynaklı sorunlar olsada artık eskisi gibi alternatiflere müdahale edemiyoruz çünkü alternatif ISS'nin çok büyük hakları var sadece BTK'ya gitse bile en iyi ihtimalle o ISS 1 ay ücretsiz bazı haklara sahip olur.

    İster inanırsınız ister inanmazsınız bir olay anlatayım. ISS'nin adını vermeyeyim bu port zammından sonra gelip 50-100 Mbps portları iptal etmek istiyorum dedi. ISS'nin yazılı talebi olduğu için iptal ettik ve o müşterilerin hepsi 24 Mbps'e düştü. Bu ismini vermediğim ISS Türknet değil.

    Ayrıca her arızayı Türk Telekom'un gidermesi için arıza kaydı bırakmalarına gerek yok, kendileri de izin alıp arızalara müdahale edebilirler. İnternette Türk Telekom VAE, YAPA sözleşmelerini okuyup görebilirsiniz. Her şekilde alternatif ISS'nin eli daha güçlüdür, yaptırımı daha yüksektir.




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Öyle bir dünya yok. Sırf bu yüzden bir arkadaşım işten atıldı. Arıza kayıtlarının tamamı 3 aylık periyotlarla BTK tarafından kontrol ediliyor, arıza olan yerde arıza kaydını kapatırsa 3 aylık dönemdeki satışların bir bölümü kadar ceza kesilir. Ayrıca ISS ile yıllık hizmet verilebilirlik ve hizmet seviyesi taahhüdü de yapılıyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Güzel söylüyorsunuz da vae'de iss bakır hatta mı, dslam'a mı müdahale edebiliyor? Sizin ekip etiketleme yapmayıp crm'e "aktivasyon yapıldı" diye işliyor, arıza kayıtlarını da "iss/müşteri kaynaklı" deyip kapatıyor (iss'ye de 14 lira ceza kesiyor), bunun bir sürü örneği mevcut. Vodafone kullanan birinde bakır altyapı sıkıntısı olmuş, adamın her kaydını "iç tesisat" diyerek kapatmışlar. Elemanı yakalamış dediği aynen şu "vodafone kullandığın için kapatıyoruz". Güya bakır kablo yanmış ama ne hikmetse sadece bu arkadaşın çifti yanmış, apartmandaki herkes kullanıyormuş. Buyrun bu da konusu:https://forum.donanimhaber.com/bana-bir-akil-verin-allah-askina--129192616

    Peki çağrı merkezinizin diğer iss müşterilerini arayıp "hattınzda kopma olduğunu görüyoruz, altyapı bizim bize geçin" diye şantaj yapması nedir?https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=129175819



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 14 Ekim 2017; 13:58:59 >




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    VAE sözleşmesini okuyun alternatif ISS gelip izin aldığı sürece veri merkezinde dahil müdahalede bulunabilir. Vodafone'a 5 kez tazminat ödedik bu sorunlardan biride o tazminatlar arasında olabilir. Eğer böyle birşey varsa bile bununla müşterinin değil ISS'nin ilgilenmesi lazım. Bizim ISS'nin çakallık yaptığını biliyorum ama bununla ilgili ISS adım atarsa bir daha yapamaz.

    Aktivasyon konusunu taşeronlara bıraktığımızdan beri sorunlar eksik olmadı ne deseniz haklısınız. Adam şirket çalışanının bağlantısını yapamamış. Yapamamış diyorum çünkü DSLAM desen aval aval bakan adamlar var. Taşeronlar konusunda düzgün bir denetim mekanizması yok, ancak farkedip şikayet ederseniz yaptırımı oluyor. Geçen forumda bir konusu vardı adam TT abonesi Yalın DSL'e geçmesi 1 ay sürdü. Oysa sadece birkaç dakikalık iş.

    Şantaj işi taşeronlara ait olabilir eğer bizim şirkettense bu konularda ses kaydı alın ve şikayet edin. Bizim abone sayısı zaten çok fazla artıyor altyapı tekelliği arttı o yüzden hiçbir şekilde müsamaha göstermiyorlar. Bu tür telefonlardan bende Turkcell'den aldım binanızda VDSL var, VDSL bakır kabloya dayalıdır ve sorun çıkarır binanızda fiber altyapımız var dedi hatta daha ileri gidip Türk Telekom bizden kiralıyor dedi. Ama taşeronmuş Turkcell biz sorumlu değiliz dedi kurtuldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifb -- 14 Ekim 2017; 14:7:28 >




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Bir de turknet bağlantılarında xDSL ve THK PSTN devrelerinin ayrılması sorunu var ki müşterilerin hemen hemen hepsi bu sorunu yaşıyor. turknet'de tek paket var o da xdsl+thk pstn şeklinde. Gerek sıfırdan bağlantıda, gerekse de yalın xdsl'den geçişte telefon için illa ayrı devre belirliyorlar. Gelen elemanı yakalayıp mevcut devrenizi göstermeden sorunu çözdüremiyorsunuz. Aynı olay bizzat başıma geldi. Vodafone yalın adsl'den turknet adsl+thk'ya geçtim. Churn olduğu için internet devrem aynı kaldı fakat eleman sabit hat için ayrı devre etiketlemiş. Tabi diğer iss müşterisi olduğumuz için adam yerine konulmuyoruz, arayıp haber veren yok. Turknet'e çevir sesi yok şeklinde kayıt bıraktım. Ertesi sabah tt elemanını bahçede yakaladım. Durumu uzun uzun anlattım, devremi gösterdim. Vodafone'dan kalma etiket duruyordu, adam bana şunu diyor "sen halen vodafone kullanıyorsundur" Oysaki vodafone aboneliğim çoktan feshedildi (e-devletten görüyorum), turknet xdsl kullanıcı adı ve şifremle bağlanıyorum. İlk başta anlamakta zorluk çekti sonra "senin işin tamam" diyerek koşarak uzaklaştı. 5 dakika sonra telefonum çaldı.




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Onu Türknet'e sorun birçok başvuruyu xDSL + PSTN olarak yapıyor. Bu yüzden sorunlar yaşanıyor yoksa zaten ülkede baş belası "port yok" sorunu varken birde ekstra devre niye verelim? Bu konuyu Türknet yetkilileriyle de görüştü bizim şirket sorunu çözücez müşteri hizmetlerinde bilgisiz kişiler olabiliyor dediler.

    xDSL + PSTN için ayrı devreler verildiğinde sistemden ikiside aynı kullanıcıya tanımlanmazsa dediğiniz sorun çıkıyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Burada iki firma arasında koordinasyonsuzluk olduğu açık. Turknet tarafına da bu sorunu ve çözüm yolunu anlatmaktan yoruldum. Son olarak birşey sorayım, vae teklifindeki 2.1.2 maddesinde "Türk Telekom, hiçbir surette hattın tesisi için gerekli olan haller dışında abone ile iletişimde bulunmayacaktır." ifadesi mevcut fakat yukarıda linkini verdiğim durumda TTNET A.Ş., crm sisteminden diğer iss müşterilerinin hatlarını izleyip, iletişim bilgilerine ulaşıp bunları taciz etme hakkını nereden alıyor? Bu aramayı gerçekleştiren Türk Telekomünksyon A.Ş. ise bu şirketin perakende internet satma hakkı yok. Tek marka olayı insanlarda kafa karışıklığı oluşturuyor. Altyapı talebi için TT müdürlüğüne giden birine hile ile TTNET A.Ş. abonelik sözleşmesi imzalatmışlar. Adamcağız bu evrağı altyapı talep dilekçesi zannediyor. Uyanınca da aldığı cevap "abonelik yaparsanız daha kısa sürede hallolur". Maalesef firmanızın rekabeti engelleyici birçok eylemi mevcut.




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Orada ayrı bir sorun var ama bunu forumdan yazamam benim başımda belaya girer. Tabii ki bizim firmanın birçok vukuatı mevcut bununla övünmüyorum ama insanlar her olayda haklı olarak Türk Telekom'u suçlar hale geldi. Adama gerçeği göstersen bile inanmıyor. Bunda hem bizim firmanın hemde alternatiflerin kabahati var. Bizzat akrabam Superonline internet arızasını gidermedi diye bana çemkiriyor. Superonline'ın fiber altyapısına biz müdahale edemiyoruz diye resmi belge getirecektim neredeyse.

    Altyapı meselesi ise BTK'nın kararına göre Türk Telekom müşterilerinin önceliği vardır diye böyle yapılıyor hatta direk sözleşme yaptığımız kişiler dahil var.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Nerede kaldı o zaman rekabet? Diğer iss'ye bedava port vermiyorsunuz sonuçta, ücretini alıyorsunuz. Her vatandaşın istediği firmadan hizmet alma hakkı olduğunu düşünüyorum. BTK bunu görmek istemiyor anlaşılan.

    Samimi açıklamalarınız için teşekkür ederim. 2011/DK-14/659 "Kişisel bilgi gizliliği ihlali" mağdurlarından birisiyim. Yıllar önce iptal ettirdiğim sabit hat ve TTNET A.Ş. abone bilgilerim dolandırıcılara kadar satıldı. Geçenlerde taşeronun biri arıyor (hepsi kendilerini Türk Telekom müşteri hizmetleri olarak tanıtıyor) iptal olmuş sabit hatta güya tivibu indirimi tanımlamışlar. TCK 136'yı anlatmaktan dilimde tüy bitti, her rahatsız edilmemde firmanıza içimden sövüyorum.
  • ttnetin bunu yaptığı çok açık fakat Türknet buna karşı hiçbir önlem almıyor. Kaç tane kayıt açtıysam hepsine "Bağlantı değerleriniz normal, sorununuz çözülmüştür." diye cevap veriyorlar. Fakat sorunum hiçbir şekilde çözülmedi. Resmen sorunlarımı kulak ardı ediyorlar. Resmen salak yerine koyuyorlar insanı. Daha da fazlasını yapıp artık beni müşteri hizmetlerine bağlamıyorlar. Ben böyle bir kalitesizlik görmedim. Anlaşılan Türknet maceram kısa sürecek. Bi de bunlara 2 tane müşteri kazandırdım. Verecekleri 2 aylık bedava kullanım biter bitmez Süperonline'a geçiş yapacağım. Paramla daha fazla rezil olmak istemiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.