Şimdi Ara

TÜPLÜ ARABA GEÇMİŞİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
4.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitrovic

    135 bin'de daha önceden LPG olan aracın arızası vardı tankı değişecekti, markası Prins idi. Ben de sıfırdan BRC taktırdım henüz 10 bin km olmadı. 10 bin km olunca filtre değiştirmeye gideceğim. Bunun haricinde önerisi olan var mı? Şunu şunu yap diyeceğiniz neler var?

    İlk etapta Shell'den alıyordum, dedim kaliteli gaz alacağım. Lakin bu fiyatlar böyle uçtuğu için artık Milangaz'dan alıyorum, çekişi tam anlamıyla berbat. Ama mecbur..

    iyi de fışş diye erimiyor ki bunlar.illa belirtisi oluyor.baktırması lazımdı.
  • sıralı yerine daha basit ve ucuz sistem çıkarsalar herkes tüp taktırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüp ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG tank göstergesi dışında bir problemim şimdiye kadar olmadı. 2010'dan beri elimden geçen 2 araçta da kullandım/kullanıyorum.

    bu arada yakıt tüketimi Mitsubishi'de LPG ortalamasını gösteriyor.
  • Şuraya 15 madde yazmışsınızı ben 1.33 yaris e lpg taktıtmıştım bu yazdıklarınızın 1ini bile yaşamadım. Sorun ya ustanızda ya da arabanızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 10 senedir LPG'li çeşitli arabalara biniyorum. Dediklerini bazıları kısmen doğru ama bazılarında yanlış. Sonuç olarak kimse LPG'li arabaya istiyerek binmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek karbüratör düz LPG sistemi gerekse mpi sıralı sistem LPG kullandık yıllarca hiçbir problem yok yada şöyle demeli bizim gibi dar gelirli sadece hafta sonu araca binebilenler için problem yok asıl problem bence 150-200 k km dizel alıp turbo enjektör sorunu yaşamak istemem .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değmez hocam gerek yok dizel alacaksın ve arkaya yaslan can



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angmar Kralı -- 10 Ekim 2017; 22:26:48 >
  • 2007 yılında 100.000km'de iken Focus1 aracıma LPG taktırdım.

    Araç şu an 290.000km'de yani LPG ile 190.000km yol yaptım.

    - Arıza ışığı hiç yanmadı.
    - Peryodik buji değişimi dışında buji arızası hiç olmadı.
    - Ateşleme bobini bir kez değişti ama LPG kaynaklı mı bilmiyorum. 290.000km'de bir kez arıza yapması normal.
    - Simit tank var, bagaj hacmi aynı. Stepne bu 10 yıl boyunca hiç lazım olmadı.
    - Bir iki istisnai durum dışında giremediğim AVM yok.

    LPG'den ötürü motorda hiç mi sorun yaşamadım? Tabiki Hayır. Motorun sübapları LPG'den ötürü aşındı ve motor en son düzgün çalışamaz hale geldi. Sübap değişimi gerekiyordu. Ben, tanıdık ustam olduğu ve uyguna mal edebileceğim için LPG'ye dayanlıklı sübaplar ile motoru full rektefiye ettirdim, 3000TL'ye mal oldu rektefiye. Toplamda yaptığım ve yapmaya devam ettiğim tasarrufun yanında 3000TL önemli değil.




  • Araç 2007 model 1.4 tsi 140 hp dsg golf, Prins Vsi2 taktırdım. Katiyen benzinliden performans olarak farkı yok. Kmde 10-15 kuruş civarı kâr bırakıyor, takıldığı fiyata göre arıza yapmadığı takdirde yaklaşık 50000 kmde amortisi var(kendim için 3 sene). Ayrıca 1.6 fsi 2006 model 115 hp golf var, romano sistem takıldı. Prinse göre yarısından az bir miktara mal edildi ve fiyatına göre performans kaybı var tabii ki. Diyeceğim o ki ne kadar ekmek o kadar köfte bu dünyada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır lpg li araçlara biniyorum. Lpg pişmanlıktır. Ben mecburiyetten biniyorum. Arabanın orjinalinde lpg var mı ? Yok. Ozaman konu kapanmıştır. Sonradan takılan herşey sıkıntı. Fabrikadan nasıl çıkıyorsa öyle bineceksin.Sistemi geçtim birde onun takılması var.Bizim ustaları biliyorsunuz dandun adamlar en ufak bilgisi olmayan çomar tipler.Arabanın içine edip bırakıyor. İmkanım olursa dizel alır binerim. Gönül ister 2.0 ve üzeri benzinli arabalara binelim ama işte..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 11 Ekim 2017; 11:10:18 >
  • İki sene dizel araca(dizel fiesta) bindikten sonra benzinliye geçtim. Rahat ettim. 1.3-1.4 dizellerde 90 hp den güçlüsü yok. Onlardan da selektör yiyorsanız vay halinize.

    1- Dizel az yakıyor. He evet şehiriçi az yakıyor anlıyorum. 20 km uzun yolda motorun hala ısınmadığını bilirim ben. B segmenti araçla şehiriçi 6 litre yakıyordum. Şu anki aracıma tüp taksam her türlü döşer ekonomide.
    2- Dizelden inip benzinliye bindiğinde anlıyorsun dizelde nasıl bir ses çektiğini. Hani konfor meraklısı milletiz ya. Çoğu markaya laf atarız yol sesi alıyor diye. Ama kaputun altından, özellikle soğukta gelen tartartartar dizel sesini duymayız. İşine gelmiyor çünkü. Benzinlinin 3000 devirde gittiği yerde dizel 2000 devirde gidiyor. Fakat dizel öyle gürültülü ki, iddia ediyorum benzinli daha sessiz o devirde. Rölantide ise motorun stop ettiğini sanan arkadaşlar vardı. Halbuki çalışıyor.
    3- Kullanımı çok kaba dizel motorun. Motor içi parçalar ağır. Devir almıyor. Soğuk motorda ilk iki viteste çok sallıyor vites geçişlerinde motor ataleti yüzünden.
    4- Aynı hacimde benzinli araca geçtim. Bayırları daha hızlı çıkıyorum dizelden. Tork değil güçtür önemli olan. Anlatamadık insanlara bunu. Adam gidip 102 hp çapulcu 1.6 motora biniyor. Kasa 1200 kg. Sonra "atmosferik benzinli çekmiyor" oluyor. 1.4 atmosferik hyundai i30 alıp atmosferik motora sallayan adam gördü bu gözler.
    5- Uzun yolda bastığımda 170 te tıkanırdı 1.4 dizel. Üst devirleri cansızdı. Şimdi 190 ı rahat kapatıyorum. 0-100 13-14 saniyeden 11 saniyeye indi.
    6- Dar ve virajlı yollarda gazlamayı severim. Turbo gecikmesi yüzünden gazı kontrol edemiyordum virajda. Şu an motor bana tam itaat ediyor 3000 devir üstünde.
    7- Yağı, parçası zartı zurtu dizelden daha ucuz.
    8- Bir turbo dört enjektör yesem bana kafadan 6000 lira maliyeti olacaktı en az. Şu anki aracımın motorunu komple rektefiye etsem o kadar tutar ancak. Rektefiye riski dizelde de var.
    9- Rampada selektör falan yemiyorum. Cimrilik edip kasasına göre güçsüz benzinli motoru az yakıyor diye alırsanız yersiniz tabi. Kasasına göre büyük motor, yük altında küçük motordan az yakar. Vites düşürmem ile segmentimdeki dizeller duman oluyor. Çevremde sık sık kullandığım bir 1.8 civic var. Millet 1.6 alıp 10 litre ile gezip şikayet ediyor. 1.8 şehiriçi 8.5 yakıyor benzinde. Tüplü. 140 hp atmosferik. Gelsenize 1.6 tdi ile rampada bir selektör yapın da nasıl dalga geçiyorum sizinle Defalarca yol verip tekrar tekrar geçerim.

    Ayrıca babam yaklaşık 2-3 senedir tüplü araca biner. Bir kez gaz ayarına gittiğini, arıza lambası yaktığını falan görmedim. Doğru işçilik doğru montaj. Bir de gidip bilinmeyen markadan tüp almayacaksın. Ayrıca aracı rampada falan tüpte çok sıkıştırdıktan sonra 5-10 km benzinde gider, arabası tüpe uyumlu olmasına rağmen. He tüplü megane alan tanıdığım da vardı. Zaten motorda iş yok. Her tarafı kronik sorun ve mühendislik hatası. Bir de üstüne dandik ustadan dandik bir atiker taktırdı. Sonra vay efendim tüp problemli. Geçiniz bu işleri.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.