Şimdi Ara

TÜİK verilerine göre motosiklet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabah ntv de denk geldim arkadaslar, motosiklet yil itibariyle Turkiye'de %61 Istanbul'da %136 artmis. Ocak ayi TUIK verileri ile ilgili haberin linkini de paylasiyorum. Bu konudaki dusunceleriniz nelerdir? Sigorta, fiyatlar derken bu oranlar ne anlama gelmektedir? Dusuncelerinizi paylasabilir misiniz?

    http://www.ntv.com.tr/ekonomi/trafig...C0u5e00FPGu5NA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 15 Mart 2016; 15:34:42 >



  • bence guzel gelısme en azından toplumda farkındalık ve bılınc artmıs,ulasım aracaı olarak motorsıkletı dusunmus ve secmıs kısıler artmıs dolaylıda olsa trafıgede katkısı olan bırsey hatta cevreyede,bu satılan motorların sadece yarısı motor degıl otoobıl secmıs olsa cevre ıcınde trafık ıcınde cok daha dezavantajlı sonucla yasardık,tıcarı oalrakta markaların ulkemıze bakısı acısında ıyı, sonucta hero bajaj gıbı marklar gelırken hazır bulunan markalarda modellerı artırabılır pastadan pay kapmak ıcın,esas burda ben devletten yarıdm beklıorum otomobıl gıbı desteklemıyor ve lobımızde yok malesef,sadece ötv oranında bırkac puanlık bır dusus bıle yapılsa,5-6 bın lıraya bırcok guzel motor alternatıfı olacaktır pıyasada.ozetle sevındım ve ınsallah bu artı shızlanarak devam eder,her ılımzde 2016 da satılan motor sayısı 2015 ten fazla gerceklesse bu bıle cok ıyı.Bu arada motosıklet net tede sana denk geldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crauls -- 15 Mart 2016; 16:49:46 >




  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Evet dogrudur ayni nickle yer aliyorum orada da, dediklerinize aynen katiliyorum hocam, ins bilincleniriz bu konuda ve daha bi ozen gosteririz. 2016 yilinda da artarak devam eder ve daha cok motosikleti yollarimizda goruruz, hem bu sayede belki trafik park gibi sorunlar azalir belki de cok kucuk bir ihtimal de olsa yollar bile zamanla guzellesebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    ınsallah devam eder,aslında nufus var pazar var genc alıcı kıtlesı var samımı olmadıkları ve parayı sevdıklerı ıcın sorun oluyor,yonetıcıler samımı olsa trafık ıcın mısal derımkı gelın kardesım global 20 markamı var,racıng olur moped scotter yada bır baska sınıf,ben 125cc ve altında vergı almıyorum,ustunde vergıyı baslatıorum 400cc den sonrada kallavı vergı alıyorum,tabı burdakı vergıyıllık mtv degıl onu alsın,satıs anındakı ötv den bahsedıyorum,ama en az 10 modelınız olacak 125cc altında,elektrıklı olur 50 lık ve 80 lık olur ama olacak denılse.

    mıllet zaten alır su halıyle bıle alıyor haber ortada,adam bakacak en kıytırık araba 40-45 kagıt vergısı sıgortası kasko su,ee benzın var park sorunuda ıstanbulda zaten sıkıntı ve trafık.

    motor su usttekı satırın tum etkenlerıde butceyıde sarsmayan ekonomık tuketımlı parcası ucuz vasıta olark zaten satar,motorun kendını anlatmaya parlatmaya pohpohlamaya ıhtıyacı yok zaten ne acıdan bakarsan bak avantajlı,al benı dıye bagrıyo,sadece bunu gorup ıdrak edebılecek kıtle lazım ,kı oda Allahtan artısta benım ıstedıgım devletde cok degıl az bıraz destek olsa.




  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle fikir guzelmis aslinda 100 cc altina degil de 125 cc altina vergi koymadan yapilsa ustine birde bizim distributorler cesit isteseler motora inanilmaz bir talep artisi olur, ben mesela istanbul da araba kullanmam , canakkale de arabayi birakiyorum esim isterse alip geliyorum ama kesinlikle motoru tercih ediyorum istanbul da. Hem zamandan kazaniyorum hem de trafik cilesi park cilesi derken akil sagligimi koruyorum. Bilincli bir egitim ile kurslardan baslanarak motor egitimleri de duzeltilirse tadindan yenmez, herkes rahata erer. Hukumetin tesvik edici olmasi lazim motora bisiklete yonlendirmesi gerekir insanlari.. onceki senelerde yavas olsa da son zamanlarda hizlanan ve boyutu buyuyup genisleyen bir kitle var artik ortada. Daha fazla hor gorulup gozardi edilmemeli. Bence cok degil bir kamuoyu yoklamasi yapilsa halkin ihtiyaclari gozetilse, hem cesit bakimindan hemde diger her yonden Turkiye de gelisme gosterebilir bu sektor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hubalahubhub

    Evet dogrudur ayni nickle yer aliyorum orada da, dediklerinize aynen katiliyorum hocam, ins bilincleniriz bu konuda ve daha bi ozen gosteririz. 2016 yilinda da artarak devam eder ve daha cok motosikleti yollarimizda goruruz, hem bu sayede belki trafik park gibi sorunlar azalir belki de cok kucuk bir ihtimal de olsa yollar bile zamanla guzellesebilir.

    Yollarda daha az otomobil görmeyi tercih ederdim, ama olsun bu da önemli bir gelişme. Motosiklete olan ilgi arttıkça farkındalık olumlu yönde artıyor. En azından böyle haberlerin çıkması bile önemli. Hiç motosikletle ilgisi olmasa dahi trafikte farketsinler en azından.
  • Katiliyorum hocam ;) ben mesela motora olumsuz bakardim her zaman sonra ege de esim sayesinde motor kullanmaya basladim koy yollarinda baktim zor geliyo zor geliyordan kasit kendime guvenemiyorum b ehliyet var ama motor ehliueti yok kimsenin canini da yakmak istemiyrum iste, birakmak istedim esim israr etti kullanmam icin cunku kendisi kullaniyordu birde hayalimiz vardi tur a katilmak cikmak icin motorla yapmak istiyorduk ama tereddut ediyordum, neyse iste esimin yardimlariyla basladim 5 6 senedir biniyorum bu merete ama hala binmeyi ogreniyorum diyebilirim.honda dan giris egitimi aldim ama dahasini
    da almak istyrm acikcasi. Her an baska bir olay ile karsilasma durumumuz var her an gelismeye acik bir spor/ ulasim araci. Bi kere basladik kopamiyoruz.. bu sekilde ne kadar cok bilinclendirip egitim verip motoru anlatir ogretirsek o kadar gelisiriz.
    Sonucta ata binen bir millettik. Motordan korkmamak lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 15 Mart 2016; 19:16:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.